Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Mylan1999

Leden
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Mylan1999

 1. Binnenkort een permanentie-dienst voor/van Sarens Hun huisstijl past al goed bij de blauwe zwaailichten voor interventievoertuigen
 2. Ja natuurlijk is nogal wiedes hé Maar ge moet ze ter plekke van het ongeval krijgen, en ook (tijdig!) met water gevuld krijgen. Zo ne container moet ook nog een stuk breder zijn dan de vrachtwagen zelf om niet al te veel tijd te verliezen bij hem erin te mikken, op zich niet het grootste probleem, maar ge moet al een serieuze kraan hebben om 8 ton op te heffen me dunkt
 3. Het lijkt nochtans wel steeds nodig te zijn om de auto onder te dompelen, anders zou men het niet doen lijkt me, tenzij uit voorzorgsmaatregel (je wil immers niet dat de hele auto na 2u ineens weer in lichterlaaie staat). Bij een auto valt dat onderdompelen nog redelijk goed te doen, maar wat als hetzelfde opeens bij een vrachtwagen van 8 ton (of meer in het geval van een vaste bakwagen) moet gebeuren?
 4. Het station in Haasrode is niet alleen van CNG voorzien, maar ook van een snellader zag ik vanochtend.
 5. Inmiddels zijn ze de pompen aan het plaatsen in Haasrode :-)
 6. Als je een olie gebruikt die op hogere temperatuur nog steeds de 'juiste' viscositeit heeft kan dat geen kwaad volgens mij. Een olie met een hoger getal achter de 'W' behoudt de juiste viscositeit beter bij hogere temperatuur dan een olie met een lager getal achter de 'W'. Een race-olie kan bv tot xW60 gaan bij mijn weten, terwijl de meesten nu voor een standaard wagen een xW30 of zelfs al xW20 (Volvo) gebruiken. Volgens dit topic zou 150 °C voor een volsynthetische olie geen probleem vormen: http://www.autoforum.be/forum/specifiek/techniek/49840-olietemperatuur Een dieselmotor zal -volgens mij- door z'n hogere efficiëntie een minder hoge olietemperatuur krijgen dan een equivalent ottomotor bij gelijke belasting. Overigens is de geschikte viscositeit die door de fabrikant gekozen wordt ook afhankelijk van de regio waar de auto verkocht wordt: rond de evenaar heeft men nu eenmaal meer nood aan een olie die bij hitte z'n werk goed blijft doen dan aan een olie die ook bij koude nog goed smeert.
 7. @muscles denk je dat een PHEV-versie met LPG te combineren is? Want vaak valt er een deel van de koffer weg in PHEV's, en ik vermoed dan ook (een deel?) van het 'gat' van het reservewiel, of het moest zij dat je met een klassieke cilindrische tank gaat werken maar dan gaat er nog meer van de koffer wegvallen. Denk ook dat LPG gewoon zo goedkoop is om mee te rijden dat er amper winst te behalen is met 'stekkeren'. Al is een klassieke HEV (à la Prius) wel interessant om voor de regeneratie van energie bij het remmen.
 8. Mooie wagen! Jammer dat VAG de 2.0 als CNG-blok blijft voorbehouden voor de Audi's, zo'n Tarraco op CNG zou toch leuk zijn Ik vind wel dat ge met uwe Octavia nog bij Autoweek Klokje Rond moet zien te geraken voor ge hem weg doet, zou de eerste CNG-bak zijn denk ik tussen al die LPG-bakken daar , zou een mooi bewijs zijn dat CNG zeker degelijk is. @Jan Robert van LPG wordt inmiddels ook al een bio-variant gemaakt, zag daarstraks nog een reclame voor bio-propaan voor de verwarming (van Primagas dacht ik).
 9. Een ander artikel hierover (zonder geblaat van Bond Beter Leefmilieu ): https://truckstar.nl/trucks-op-lng-bieden-geen-of-weinig-voordeel-voor-het-milieu/
 10. Van Excellium diesel weet ik toch dat het cetaangetal daarvan 54 is, tegenover 51 bij 'gewone' diesel. Of dat beetje hogere cetaangetal nuttig is laat ik in het midden :-P
 11. Ik word zowat gek van de EVangelisten in de comments bij AutoWeek tegenwoordig...
 12. Zeker dat het niet gewoon mest was? De velden worden momenteel 'opgetrokken' en bemest.
 13. Mylan1999

  Cng sticker

  De doorsnee agent heeft echt geen flauw benul van die stickers gok ik.
 14. De CNG-aandrijving zal inderdaad grotendeels dezelfde zijn, maar ik heb het ook over kinderziektes in de rest van de auto ;-)
 15. @Man van het zuiden ik zou persoonlijk eerder voor de Golf 7 kiezen dan voor de Golf 8. Bij de 7 zijn de 'kinderziektes' al uit het model, terwijl dit bij de nieuwe 8 uiteraard niet zo zal zijn. Met andere woorden: de 7 is al volledig uitontwikkeld en waarschijnlijk betrouwbaarder dan de 8.
 16. @Jan Robert de huidige dieselmotoren zijn inderdaad wel wat gevoeliger, maar ik heb er alleszins nog niet al te veel problemen over vernomen. In principe kan een dieselmotor net zoals een CNG motor ook CO2-neutraal zijn indien er HVO-diesel getankt wordt.
 17. Tuurlijk hebben oliesjeiks macht, maar de 2 laatste generaties diesels zijn 1) gewoonweg erg schoon en 2) diesel blijft interessant om de CO2-emissie van de vloot van een constructeur te drukken (is ook de reden dat Audi zelfs z'n S-modellen als TDI uitvoert).
 18. Voor zover ik begrepen heb (en me kan herinneren) wordt de olie dan afgetapt, gewogen en weer ingegoten. Na x aantal kilometer gebeurt de weging opnieuw, en zo kan men over een bepaalde afstand het olieverbruik vrij precies bepalen. Heb er eens over gelezen in een topic van de VAG 2.0 TDI 180 pk biturbo, is een vrij sh*tty motorblok waarbij er ook veel olieverbruik is, tot wel 1 liter per 1000 km meende ik. Werd toen bij de VW dealer gedaan om te bepalen of een garantieclaim op z'n plaats is bij een specifiek exemplaar. Helaas vind ik het topic niet meteen meer, was op een of ander forum.
 19. 1 liter op 12 000 km vind ik eerlijkgezegd niet overdreven veel hoor. Is zeker nog niet zorgwekkend. Maar je auto heeft toch nog steeds garantie? Als je je zorgen maakt zou ik eens naar de garage gaan, en eventueel een olieweging laten uitvoeren.
 20. Euro 6d (ook de Euro 6d-TEMP) diesels zijn erg schoon, er is dus geen reden om ze op (middel)lange termijn te bannen. Ik denk eerder dat de schrijver geen verschillende inhoudelijke interpretatie heeft willen bedoelen zoals jij het wel hebt opgevat ? Is eerder een toevallig verschil in het schrijven lijkt me.
 21. Ge zou toch aan de 300 000 km moeten komen hé @muscles, dan kunt ge u opgeven bij Klokje Rond van AutoWeek, denk dat daar nog niet eerder een CNG-wagen bij is geweest ? Is een versnellingsbak van de sloop geen optie, indien goedkoper dan reviseren? Ge kunt altijd eens bij Wemar in Alken gaan zien, wel geen gewone kerels daar, politie moet er regelmatig komen bij uit de hand lopende discussies... Een gewaarschuwd man... ?
×
×
 • Create New...