Ga naar inhoud
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

paulDS

Leden
 • Aantal items

  196
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  14

paulDS won laatst op 6 Juli 2018

paulDS had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

144 Super

Over paulDS

Recente bezoekers van dit profiel

1.238 profielweergaven
 1. paulDS

  Onderhoud CNG wagen

  Ja, was ook op AMT. Daar was ook de vraag aan wie nu bijdroeg aan de oorzaak van dit (niet losstaand) geval. In principe kan dit iedereen zijn, zelfs de eigenaar van de wagen. Wie kijkt er immers 100.000 km NIET naar het oliepeil? Een aannemelijke reden kon zijn 'oplichting' van het autobedrijf door de eigen monteurs, die de aangerekende olie en onderdelen achteroverdrukten voor een privé beunklusje... (na de uren, in het zwart, wel met 'originele' onderdelen... die niks gekost hebben maar aardig opbrengen). Ik doe mijn onderhoud zelf, ook omdat het financieel zeker interessant is (vind ik toch), maar vooral omdat ik dan zeker weet wat er effectief aan mijn wagen gebeurd !
 2. paulDS

  ‘Groene’ leasewagens ?

  Vandaag artikel in HLN : ‘Groene’ leasewagens binnenkort minder zwaar belast. Zou dit ook gelden voor CNG voertuigen? Deze worden de laatste tijd een beetje uit het oog verloren, de overhead focust precies alléén op elektrische wagens.....
 3. paulDS

  Keuren CNG tank + Sticker

  Ik ben er niet zeker van. Dit is helemaal correct voor de 1.4 TSI Ecofuel, maar ik weet niet of dit ook klopt voor de 2.0 van JTO ; dit is een gans andere motor.
 4. paulDS

  Onderhoudskosten VW Golf TGI (Variant) (cng-aardgas)

  Dit wou ik ook identiek hetzelfde melden... 30.000 is een 'grotere' inspectieservice, op 60.000 idem maar dan is het idd tijd om de bougies te wisselen, de luchtfilter volgt pas bij 90.000 km (Wat ik véééél te lang vind trouwens). Mogelijk kunnen ook de remblokken aan vervanging toe zijn, dat volgt dan uit de inspectie natuurlijk.
 5. paulDS

  Onderhoudskosten VW Golf TGI (Variant) (cng-aardgas)

  Bij welke garage was dit?
 6. paulDS

  CNG rijder gespot 3.0

  Vanmorgen op R6 rond Mechelen : Wéér en truck op LNG; deze keer een VOLVO 460 met Nederlandse nummerplaat. Bovendien : Voorzien van groene ruitvormige LNG sticker op de cilindervormige LNG tank.
 7. paulDS

  Probleem SSangYong XLV CNG - schokken

  OK, maar Ssangyong is toch coöperatief in dat geval ! Hopelijk leidt het tot een effectieve oplossing.
 8. paulDS

  Help! CNG of bij mijn diesel blijven

  t is precies voor ne Porsche...die 'periodieke kosten'.
 9. paulDS

  VW golf 7 - winterbanden zelf leggen

  Ik heb ook zo'n model en ben er zeer tevreden over. Veel beter dan de meegeleverde speelgoedkrikjes
 10. paulDS

  Kort vermogensverlies VW Touran 1.4 TSI Ecofuel

  Ook nog niet meegemaakt, maar ook nog niet de benzinetank zo leeg laten komen
 11. paulDS

  CNG rijder gespot 2.0

  Vanmorgen aan DATS tankstation Mechelen-Noord : Audi A5 gTron, en die nam toch wel nét voor mij het beste plekske aan de CNG pomp zeker ! Opmerkelijk : op de nummerplaathouder stond : DATS24 ....
 12. paulDS

  Taks shift van elektriciteit naar gas

  Dit is een regelrechte schande ! De zuiverste brandstof nog eens extra gaan belasten. Is dit de vergroening van het energiebeleid ? Alle truken van de foor zijn blijkbaar toegestaan om de staatskas te spekken. Vertrouw nooit de politiek, ze draaien naargelang de wind.
 13. paulDS

  Renault Clio op CNG

  1) De soort van olie is belangrijk voor een CNG wagen. Volledig synthetische olie is idd aangewezen, nog beter is een low SAPS olie te gebruiken volgens ACEA 'C' standaard (C1; C2; C3 of C4) ngl. voorschrift constructeur. Zowel beter voor de motor (verbrandingskamers en zuigers) als voor de catalysator en Lambda sondes. 2) Ingebrande klep is ook mogelijk, maar dit heeft m.i. niet direct verband met de gebruikte olie. Bij achteraf ombouw is het belangrijk dat de kleppen gesmeerd worden met systeem van vloeistofinjectie in de inlaat naar de motor dacht ik. Kan je navragen bij de betere LPG/CNG installateurs.
 14. paulDS

  Onderhoudskosten Skoda Octavia G-tec

  Ja, daar geef ik U 100% gelijk in. bij mijn wagen is de garantieperiode afgelopen, dus ik ben "vrij" van verplichtingen t.o.v. D'Ieteren.
×