Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Aardgasrijder

Beheerder
 • Aantal items

  2.943
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  151

Aardgasrijder won laatst op 29 Januari

Aardgasrijder had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

1.552 Super

3 Volgers

Over Aardgasrijder

 • Titel
  Aardgasgoeroe
 • Verjaardag 12-03-1986

Recente bezoekers van dit profiel

9.394 profielweergaven
 1. Helaas momenteel de realiteit. Ik ben voorheen altijd bij een onafhankelijke garage geweest en daar maakte ik altijd de week voor mijn onderhoud een afspraak. Sinds ik mij huidige wagen heb dien ik ook ongeveer een maand op voorhand een afspraak te maken bij de merkgarage. Ik vind het ook niet normaal eerlijk gezegd.
 2. Bod van 14.600 euro ontvangen, het begint de goeie kant op te gaan.
 3. De foto bij Ikea is het oudere model met 2.0 motor 🙂
 4. Zonet om 19u15 in Bree, rijdende richting Gruitrode een donkergrijze Seat Leon ST TGI, zonder sticker (foei foei)
 5. @Koen C de privacy werd gerespecteerd. Is in orde nu.
 6. De laatste keer dat ik in de doos met taartjes keek, zag ik dit...
 7. Aardgasrijder

  Houdbaarheid benzine

  @paulDS andere motor en later bouwjaar, dit verklaart inderdaad het verschil 😉
 8. Aardgasrijder

  Houdbaarheid benzine

  @paulDS welke modeljaar heb jij? Ik 2010, een ouder model dus. Het betreft de 1T, niet de facelift.
 9. https://www.2dehands.be/autos/lada/2/cng/
 10. Er wordt reclame gemaakt op 2dehands.be voor een Lada op CNG, deze naplaatsing op CNG kan dus wel degelijk kloppen 😉
 11. Aardgasrijder

  Houdbaarheid benzine

  Wanneer benzine lang in je tank aanwezig blijft trekt dit vocht aan. Dit wil zeggen dat er dus water bij je benzine komt (miniscuele druppeltjes), hierdoor vervuilt je benzine en motor, dit kan dus schade veroorzaken. Super 98 (E5) trekt minder vocht aan dan Euro 95 (E10) omdat er mindere ethanol aanwezig is bij E5. Bij grasmaaiers is dit effect vaak aanwezig. Daar zie je dat benzine die een half jaar in de schuur staat schade veroorzaakt aan de grasmaaier, bij wagens heb ik dit nog niet gelezen eerlijk gezegd. Ik tank de weinige liters benzine die ik tank met mijn Octavia doorgaans E5 tegenwoordig. De VW Touran tank ik E10, dit omdat ik vaker op benzine rij met een koude motor, die benzine is dus sneller opgebruikt. De Touran start bij koude vaak op benzine, de Octavia rijdt altijd op CNG.
 12. @Trostomaat De motor van een Skoda Octavia start altijd op CNG (tenzij je geen CNG meer hebt in je tanks). Mijn VW Touran uit 2010 start altijd op CNG, behalve wanneer het kouder is, dit begint tegen 5-6 graden pas. Zoniet, start hij ook altijd op CNG. Ik rij dan gemiddeld 1.5 km op benzine alvorens het systeem overschakelt naar CNG. Maar dit is dus voor mijn VW Touran, de Skoda Octavia start altijd op CNG, zelfs bij -18 graden vorig jaar in Duitsland, startte de wagen ook op CNG. Er zijn verschillende leden die een handtekening van Spritmonitor hebben in hun profiel, ikzelf heb dit ook. Mijn gemiddelde verbruik kan je hier raadplegen: https://www.spritmonitor.de/en/detail/709858.html Met H-gas zit ik doorgaans op 4.1 kg gemiddeld met een gezwinde rijstijl. Mijn verbruik is gemeten over 3.5 jaar en met enkele korte trips met een caravan van 1300kg en enkele keren een dakkoffer op het dak. Lid Muscles heeft al 210.000 km gereden en haalt hetzelfde gemiddelde en heeft totnogtoe een probleemloze ervaring met zijn Skoda Octavia gehad.
 13. @Frank1 er kan pas een analyse gemaakt worden na checkup bij een installateur. Het kan verschillende oorzaken hebben. Lees dit onderwerp eens door, gebruiker "haerts" beschrijft als in een reactie een probleem van overdruk.. Kan mogelijks ook dit probleem zijn, het is echter gissen zonder diagnose. Ook geen foutmeldingen op je dashboard?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...