Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Aardgasrijder

Beheerder
 • Content Count

  3,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  188

Aardgasrijder last won the day on July 8

Aardgasrijder had the most liked content!

Community Reputation

1,836 Super

4 Followers

About Aardgasrijder

 • Rank
  Aardgasgoeroe
 • Birthday 03/12/1986

Recent Profile Visitors

14,003 profile views
 1. @vevarco een trekhaak monteren onder jouw caddy is zeker geen probleem ! Hoor eens bij enkele installateurs van trekhaken, geef je exacte model door en je zal horen dat het kan.
 2. Vandaag nog eens bij Bruno Winterslag geweest. H-gas aan 0,92 € / kg De druk viel wel wat tegen. Slechts 16 kg in mijn quasi lege tanks van de touran gekregen (kunnen 20 kg hebben). Kan te maken hebben met het uur, rond 17u15 getankt op een warmere middag.
 3. Deze namiddag omstreeks 17u05 in de regio van Bruno Winterslag een zwarte VW Caddy (kort model) met BE-sticker gespot. Ik ben gaan tanken bij Bruno Winterslag en toen ik in Oudsbergen reed ter hoogte van de lichten om in de richting van Van Craenenbroek te rijden, spurtte mij een Skoda Kamiq G-tec voorbij zonder sticker. Het is de eerste keer dat ik deze spot in het wild
 4. Zwarte VW Caddy met Taxiplaatje gespot in Diepenbeek op de Ginderoverstraat omstreeks 12u30. Belgische sticker rechts op de achterklep, helaas niet gezien welke taxifirma het was.
 5. @Annsophy Zou moeten functioneren. Bron: https://www.gibgas.de/Tankstellen/Detail_F_86440_Mign%C3%A9-Auxances_Rue%20des%20Entreprises_123 Naturgy CNG-tankstation voor aardgasF 86440 Migné-AuxancesRue des Entreprises 123 Prijs / kg: 1.040 €2020/04/07[0.693 €] Openingstijden: 0 - 24 Station telefoon: Betaalmiddelen: EC-kaart / pincode, creditcard / pincode, vlootkaart (DKV), tankkaart (Naturgy, Romac Fuels) Soort gas: -Gas CNG vulhals: NGV1 (auto) CNG-kolom (men),tankkoppeling (en): Rapporteer nieuwe waarden: Prijs -status Algemene info over CNG tanken in Frankrijk. https://www.gibgas.de/Tankstellen/Europainfos/Frankreich (hier staat ook info ivm de drukknop (dodemansknop))
 6. Gisteren omstreeks 17u20 ter hoogte van de verkeerslichten van As op de Boslaan. Een zwarte Caddy Maxi met officiële sticker.De wagen reed in de richting van Lanklaar. Deze ochtend aan dezelfde lichten een Caddy Maxi wederom met officiële sticker, aangekocht bij Garage Jaspers. Het betrof onderstaande groene versie met een dame met mondmasker achter het stuur
 7. Ik begrijp de frustratie, ik zou zelf net zoals jij pissed zijn. Volgende keer zal het een onafhankelijke garage worden, zoveel is zeker in jouw geval. Toevallig deze week nog met collega's op kantoor gesproken over hun onderhoud bij VW en Skoda. Beiden kloegen dat het extreem duur is geworden voor een groot onderhoud.
 8. @JoBé helaas vrees ik dat dit de prijzen zijn die ze hanteren in merkgarages. Wat betreft de onderhoudsservice -> normale prijs voor VW (niks op aan te merken). Zelf ben ik voor deze werkzaamheden een 100-tal euro kwijt inclusief bougies en remolie. Kostprijs bougies vervangen -> normale prijs voor VW (vind ik niet extreem duur, dit is echter persoonlijk) Remolieservice -> normale prijs voor VW Steunstukken / rubbers -> extreem duur, dit onderdeel kost 20 € per stuk Bandenafdichting 50 € excl BTW??? Dit is de reguliere prijs voor VW, dit is een origineel onderdeel, echter heb ik 2 spuitbussen van bij Lidl (jaarlijks in promo aan 4,99 € / stuk) deze doen hetzelfde. Dit is dus een kostenpost die duur is. Brandblusser? Goed dat ze dit controleren, echter heb ik dit nog nooit bij mijn wagens vervangen en kan ik me niet herinneren dat ze dit controleren op de autokeuring (enkel bij verkoop 2dehands). Op zich is dit een veiligheidscheck, goed dat ze het doen, lijkt me niet verplicht te vervangen. Het CNG-gedeelte qua prijzen lijkt me dit OK voor VW (helaas). Je was vermoedelijk goedkoper af geweest bij een andere erkende installateur, echter de opgesomde onderdelen vind ik niet echt veel goedkoper online. Hier staat een onderdelenlijst waar bv. het onderdeel van 406 euro terugkomt, dan weet je waar ze dit hebben vervangen. http://www.oemepc.com/vw/part_single/catalog/vw/markt/RDW/modell/TOU/year/2012/drive_standart/694/hg_ug/201/subcategory/201006/part_id/0/lang/e Ga je bij een niet-merk garage dan kan je op je reguliere onderhoud makkelijk 20-40% besparen. Jammer van deze kosten, echter voor een wagen van 210.000 km kan je al eens tegen dergelijke verrassing aankomen. Ik heb vorig jaar bij mijn C4 Grand Picasso uit 2014 de koppakking moeten vervangen (joint de culasse), dan heb ik ook maar de waterpomp en distributieriem laten vervangen in 1 keer... 2000 euro op 110.000 km. Dit is niet normaal op deze kilometerstand. En nu 1 jaar later is mijn dubbelmassa vliegwiel wellicht versleten, waardoor koppeling, drukgroep en vliegwiel dient vervangen te worden.... 1750 € kosten Mijn koppeling slipt continu door en opnieuw de automaat inleren heeft niet geholpen. De werkuren kosten in mijn Citroen garage 50 euro per uur, dit is 30 euro per uur goedkoper van VW. klein onderhoud incl. olie, koolstoffilter en oliefilter + nazicht automaat kwam vorige week op 190 € (vind ik aanvaardbaar)
 9. Deze middag centrum Spa, deze red beauty - VW Caddy Maxi. Ik moest spontaan denken aan @ferrarigirl666
 10. @Noorman waar tank jij altijd gas? De kans is wellicht groot dat je op L-gas zit rond te rijden.
 11. Ik vermoed dat je H+ gas zal bedoelen? Ja, de kwaliteit van aardgas wordt aangeduid met een type-aanduiding. L-gas , H-gas of H+gas. Al deze gassen kan je door elkaar tanken. Je motormanagement regelt automatisch de inspuiting in je motor afhankelijk van de kwaliteit van het gas dat je tankt.
×
×
 • Create New...