Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

JEGO

Leden
 • Items

  348
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  59

JEGO won de laatste dag op 18 maart

JEGO had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

1.386 profielweergaven

JEGO's prestaties

Rijzende ster

Rijzende ster (5/9)

 • 1 jaar lid
 • Populair lid Zeldzaam
 • 1 maand lid
 • Maakt vaak berichten aan
 • Eerste bericht geplaatst

Recente badges

208

Reputatie

 1. Het kan zijn dat je water in je tank hebt. Tank je altijd 98 of 95? Je kan een tank cleaner gebruiken. Ik heb dit soms als ik een paar maanden niet op benzine rijdt en dan idd pingelen bij lage toerentallen. Vaak ook na een CNG tank beurt omdat hij dan eerst even op benzine rijdt. Een paar tanks benzine er door jagen kan ook ipv een cleaner. Bij 95 zit meer ethanol, en dat trekt vocht aan. Dus door 98 te tanken heb je en een hoger octaan en een langere houdbaarheid. Dat is wat ik doe en alsnog heb ik na 6 maanden dit probleem. Dus gewoon om de paar maanden een tankje 98 oprijden.
 2. Rijd je weinig op benzine?
 3. JEGO

  Audi A4 G-tron

  De Tesla's (an andere EV's) laden via de snelladers vaak ook niet langer dan 10 minuten a 15 minuten per keer. Aangezien je niet continu tot 0% en terug naar 100% wilt laden (slecht voor de batterij). 20% a 30% tot 80% laden kan veel sneller. Dus 2 uur rijden en 10 a 15 minuten pauze kan prima. Dat eerste stukje 0% - 20% en het laatste stukje 80-100% duurt het langste om de batterij levensduur te behouden. Toevoeging: Dit is een trip planner van tesla uit 2021; 7 uur rijden (incl pauze) 2 stops 15 min en 25 min voor 540 km (en die 2e stop is vooral om er voor te zorgen dat je op je bestemming niet nog een lader hoeft te zoeken). De hele trip kon in principe zonder laden gedaan worden volgens de poster. Hier komt het beschermen vd batterij dus ook in het spel. Helemaal ontladen is geen probleem maar je moet het niet iedere keer doen, net zoals bij je GSM).
 4. We rijden in ieder geval nog steeds goedkoper dan op een andere brandstof (buiten LPG om misschien).
 5. Interieur filters niet die waren nog goed. Vorige keer nog vervangen.
 6. Olie, filters, afstelling licht, banden check, algemeen nazicht voor keuring.
 7. Mijn laatste onderhoud was weer een weekend service, vrijdag avond binnen, zaterdag ochtend ophalen. 70 euro, bij een lokale bandenboer die wat bij klust.
 8. JEGO

  CNG in het nieuws

  Ik kwam vandaag uit op dit nieuws uit 2010! Een VW caddy TGI die ook op H2 rijdt. Karel de Grote bouwt auto om tot waterstofauto (waterstofnet.eu) Moest H2 toch een doorbraak krijgen is er misschien nog wel voordeel te halen met onze CNG wagens.
 9. JEGO

  CNG in het nieuws

  Zelfs de paus is er heilig van overtuigd of in iedergeval Rome als stad. https://www.sustainable-bus.com/hybrid-bus/rome-solaris-wins-cng-hybrid-buses/
 10. JEGO

  CNG in het nieuws

  "Des mien merk" Tractor op CNG wint innovatie prijs. https://finance.yahoo.com/news/holland-t7-270-methane-power-211500718.html
 11. JEGO

  CNG in het nieuws

  Westfalen, EGV AG tap biogas for delivery partnership. In ons buurland gaat het goed met CNG. https://www.petrolplaza.com/news/34695
 12. Ik heb even de spreadsheet aangevuld. Valt goed te zien dat de prijscorrectie bij DATS24 de marge per kg terug naar ~1 euro brengt.
 13. Maak het mee DATS24 is weer eens gezakt! 1.620 EUR/kg
 14. JEGO

  CNG in het nieuws

  https://www.egear.be/lpg-auto-verkoop-2023/ Zijn er een paar van ons die CNG precies wel goed verdedigen. Denk dat het grootste probleem van de lage inschrijvingen is dat er geen fabrikanten meer zijn die van fabrieks af CNG wagens aanbieden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...