Ga naar inhoud

GiovanniB

Leden
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

GiovanniB's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • Reageert vaak
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

3

Reputatie

 1. Facebook-post van DATS24: https://www.facebook.com/51987389784/posts/10159544135454785/ Rechtstreekse link van hun webpagina waarnaar wordt gewezen: https://customer.dats24.be/wps/portal/datscustomer/nl/dats24/mobility/cng/stijging-cng-prijzen "We garanderen je in elk geval een eerlijke prijs zonder overbodige aanrekeningen." Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
 2. Hier ook, ik tankte altijd bij Dats24 uit gemak, maar als ze de zaak willen uitbuiten en een prijzenoorlog starten, be my guest. Ik tank wel ergens anders als het echt moet. Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
 3. Hier net een bestek ontvangen van onze Seat Arona (aangekocht zomer van 2019) Zijn deze prijzen schappelijk van de dealer? Ik had geen Interieurfilter service aangevraagd, maar ze zetten het er toch bij. Door corona hebben we niet zo veel rondgereden als anders, minder dan 15000 km, wel jaarlijkse vast periode voor onderhoud. Volgens mij is dit onderhoud van de Interieurfilterservice niet nodig voor een auto met amper 18000 km op de teller.
 4. Ik probeer een simulatie te maken op Berekening BIV - Vlaams Belastingsportaal opdat we volgende jaar voor zover gekend verkeersbelasting zullen moeten betalen. Ik krijg echter bij de voltooiing van de simulatie te zien dat ik niks moet betalen: Ik denk echter dat dit de huidige situatie weergeeft. Hoe kan ik de BIV berekenen voor volgend jaar?
 5. Sorry voor het late antwoord. Ik heb gekozen voor het vertrouwde rood met een zwart dak. Foto's heb ik wel, maar niet zo veel. Ik zal er tijdens de lente eens een paar nemen. Er zijn momenteel grote werken in onze omgeving en of ik hem nu vooraan zet of in onze carport, het maakt geen verschil. Stoffig wordt ze tout court PS: Ik ben wel verzot op de LED-verlichting. Dat krijgt nogal bekijk op straat.
 6. Hier ook Arona TGI versie 2019 (aankoop aug 2019). Het rijbereik vind ik persoonlijk wat te rooskleurig voorgesteld tijdens de aankoop. Ik haal met CNG er 280 km uit met een volle tank en 100 km met de benzine tankt (zal waarschijnlijk nog vermeerderen omdat ik nog maar een keer de tank heb leeg gereden. De Arona heeft een goeie grip op de weg en rijdt comfortabel. Ik heb er vierseizoenbanden op liggen. Vroeger heb ik altijd met een witte auto gereden, in de zomer merkte ik wel dat de auto door het zwart dak dus wel iets sneller opwarmt, wat logisch is natuurlijk.
 7. Volgens wat ik te horen heb gekregen zou dit te maken hebben dat de WLTP dit nog niet heeft goedgekeurd. De auto mag maar een bepaalde uitstootnorm hebben en dus gaan ze er van uit dat je uitstoot de norm zal overschrijden wanneer je een last trekt. Zo is het toch gezegd tegen mij, of het ook klopt weet ik niet. Of dit ooit nog versoepeld wordt en dus in de toekomst een trekhaak ooit mag. Ik hoop het.
 8. GiovanniB

  Cng sticker

  Er bestaan dus twee soorten een Europese versie en een Belgische versie. Moet je echt beide op je auto plakken? Het is toch niet de bedoeling dat het een stickerboek wordt, mag ik hopen
 9. Wat is de conclusie dus? Want ik heb hier nog niet veel kaas van gegeten. Is 95 nu beter of 98? :p Bijkomende vraag: Stel dat je altijd tankt vooraleer je CNG tanks leeg zijn, hoe lang raden jullie aan om de benzine tank eens bijna leeg te rijden. Ik had ergens gelezen 6 maanden, klopt dit?
 10. Wij hebben nog maar heel kort onze SEAT Arona CNG en ik stelde mij dezelfde vraag. Toen besefte ik dat de volle tank die ze vullen (na de productie of bij de concessie gewoon L-gas is! Dus je krijg wel een volle tank, maar je actieradius is minder. Na twee keer tanken hoop ik dat het L--gas er bijna uit is, zie ik verbetering in mijn actieradius. Ik ga er van uit dat het L-gas was omdat mijn boordcomputer de kwaliteit aangaf met 70% bij de levering. Na de eerste keer tanken werd dit dus al 100%. Ik ben mezelf nu een beetje aan het verdiepen in ecodriving Volgens wat ik verneem en wat de boordcomputer mij ook vertelt is het beter om op een lange afstand met dezelfde snelheid op de zo hoogst mogelijke versnelling te rijden. Rijd je dus een gans stuk 70 km/u, dan zet je je versnelling na het bereiken van je snelheid gewoon in 6de versnelling. Mocht het laatste niet kloppen, corrigeer me gerust.
 11. De kans is groot dat ik af en toe wel naar daar rij, ik ben afkomstig van Nieuwpoort, dus als ik mijn moeder bezoek eventjes doorrijden naar Veurne, de auto bijtanken, mezelf bijtanken en terug naar Roeselare ?
 12. Mag je die sticker gelijk waar plakken achteraan?
 13. Inderdaad. Wij mogen onze blijkbaar gelukkig prijzen. Niet tanken in Antwerpen en Brussel dus ?
 14. Ik heb nog één extra vraag: klopt het dat als je met CNG rijdt je vaker de olie moet verversen dan met een benzine of diesel? Ik heb dit ergens gelezen, maar ik weet niet of dit klopt.
 15. Ik woon in Roeselare. Bedankt voor de heel duidelijke uitleg! Ik apprecieer het enorm!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...