Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

GiovanniB

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About GiovanniB

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sorry voor het late antwoord. Ik heb gekozen voor het vertrouwde rood met een zwart dak. Foto's heb ik wel, maar niet zo veel. Ik zal er tijdens de lente eens een paar nemen. Er zijn momenteel grote werken in onze omgeving en of ik hem nu vooraan zet of in onze carport, het maakt geen verschil. Stoffig wordt ze tout court PS: Ik ben wel verzot op de LED-verlichting. Dat krijgt nogal bekijk op straat.
 2. Hier ook Arona TGI versie 2019 (aankoop aug 2019). Het rijbereik vind ik persoonlijk wat te rooskleurig voorgesteld tijdens de aankoop. Ik haal met CNG er 280 km uit met een volle tank en 100 km met de benzine tankt (zal waarschijnlijk nog vermeerderen omdat ik nog maar een keer de tank heb leeg gereden. De Arona heeft een goeie grip op de weg en rijdt comfortabel. Ik heb er vierseizoenbanden op liggen. Vroeger heb ik altijd met een witte auto gereden, in de zomer merkte ik wel dat de auto door het zwart dak dus wel iets sneller opwarmt, wat logisch is natuurlijk.
 3. Volgens wat ik te horen heb gekregen zou dit te maken hebben dat de WLTP dit nog niet heeft goedgekeurd. De auto mag maar een bepaalde uitstootnorm hebben en dus gaan ze er van uit dat je uitstoot de norm zal overschrijden wanneer je een last trekt. Zo is het toch gezegd tegen mij, of het ook klopt weet ik niet. Of dit ooit nog versoepeld wordt en dus in de toekomst een trekhaak ooit mag. Ik hoop het.
 4. GiovanniB

  Cng sticker

  Er bestaan dus twee soorten een Europese versie en een Belgische versie. Moet je echt beide op je auto plakken? Het is toch niet de bedoeling dat het een stickerboek wordt, mag ik hopen
 5. Wat is de conclusie dus? Want ik heb hier nog niet veel kaas van gegeten. Is 95 nu beter of 98? :p Bijkomende vraag: Stel dat je altijd tankt vooraleer je CNG tanks leeg zijn, hoe lang raden jullie aan om de benzine tank eens bijna leeg te rijden. Ik had ergens gelezen 6 maanden, klopt dit?
 6. Wij hebben nog maar heel kort onze SEAT Arona CNG en ik stelde mij dezelfde vraag. Toen besefte ik dat de volle tank die ze vullen (na de productie of bij de concessie gewoon L-gas is! Dus je krijg wel een volle tank, maar je actieradius is minder. Na twee keer tanken hoop ik dat het L--gas er bijna uit is, zie ik verbetering in mijn actieradius. Ik ga er van uit dat het L-gas was omdat mijn boordcomputer de kwaliteit aangaf met 70% bij de levering. Na de eerste keer tanken werd dit dus al 100%. Ik ben mezelf nu een beetje aan het verdiepen in ecodriving Volgens wat ik verneem en wat de boordcomputer mij ook vertelt is het beter om op een lange afstand met dezelfde snelheid op de zo hoogst mogelijke versnelling te rijden. Rijd je dus een gans stuk 70 km/u, dan zet je je versnelling na het bereiken van je snelheid gewoon in 6de versnelling. Mocht het laatste niet kloppen, corrigeer me gerust.
 7. De kans is groot dat ik af en toe wel naar daar rij, ik ben afkomstig van Nieuwpoort, dus als ik mijn moeder bezoek eventjes doorrijden naar Veurne, de auto bijtanken, mezelf bijtanken en terug naar Roeselare ?
 8. Mag je die sticker gelijk waar plakken achteraan?
 9. Inderdaad. Wij mogen onze blijkbaar gelukkig prijzen. Niet tanken in Antwerpen en Brussel dus ?
 10. Ik heb nog één extra vraag: klopt het dat als je met CNG rijdt je vaker de olie moet verversen dan met een benzine of diesel? Ik heb dit ergens gelezen, maar ik weet niet of dit klopt.
 11. Ik woon in Roeselare. Bedankt voor de heel duidelijke uitleg! Ik apprecieer het enorm!
 12. https://support.google.com/androidauto/answer/6348019 Android Auto is available in these countries: Argentina Australia Austria Bolivia Brazil Canada Chile Colombia Costa Rica Dominican Republic Ecuador Germany Guatemala France India Ireland Italy Japan Mexico New Zealand Panama Paraguay Peru Philippines Puerto Rico Russia Singapore South Africa South Korea Spain Switzerland Taiwan United Kingdom United States Uruguay Venezuela Most features won't work if you use Android Auto outside these countries. Android Auto wireless is currently available in the US, Canada, and Mexico.
 13. Ook wij zullen waarschijnlijk nu zaterdag intekenen voor een Arona Move met extra opties. Levering is gepland tussen juli - aug. Ik vraag mij af of de kwaliteit van DAT24 voldoende is? Zijn er betere plaatsen dan DATS24? Is dit L-GAS of H-GAs bij DATS24? En wat is het verschil exact? Wel al veel ingelezen, maar sommige dingen zijn totaal nieuw voor me ? Hopelijk wordt het geen al te grote aanpassing. Voordien hadden we een oude Toyota Yaris met een volle tank deden we daar ook maar iets meer dan 500 km per tankbeurt, dus ik veronderstel dat we ons niet zoveel zullen moeten aanpassen? De 9 liter tank is wel wat aan de kleine kant vind ik persoonlijk voor de Arona. Daar geraak je niet ver mee. De autodealer zei ook dat er een volle tank CNG aanwezig zal zijn, maar niet voor de benzinetank. Ik hoop toch dat er iets zal inzitten want ik heb gelezen dat in bepaalde gevallen de motor af en toe benzine nodig heeft: bij -10 graden om te motor op te warmen, na het tanken om een aantal dingen (vraag me niet wat ? ) van de motor te reinigen. Ik vraag me dan ook af of het goed ik om na het CNG tanken ook meteen altijd de benzinetank vol te gooien.
 14. De aangehaalde reden klopt dus niet. Het heeft dan ook niets te maken met de plaats van de tank, maar met uitstootnormen van WLTP waaraan moet voldaan worden.
 15. Ik vroeg aan de verkoper of hoe groot de waarschijnlijkheid is dat dit ook voor de Arona CNG wordt goedgekeurd? Hij zei "99 procent", het duurt gewoon een tijdje vooraleer ze nieuwe uitvoeringen goedkeuren voor een trekhaak. Voor de Ibiza en de Leon kan dit blijkbaar al omdat de auto al een tijdje uitgebracht werd. Ik moet hem dus op zijn woord geloven, maar zoiets is nooit zeker want niemand kan in de toekomst zien...
×
×
 • Create New...