Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Gisteren
 2. Cng-voertuigen krijgen niet veel kopers.
 3. Afgelopen week
 4. Klopt. Op zondag 19 mei : 1.588 €/kg voor L-gas in 2288 Bouwel
 5. stijndep

  Start probleem

  Ok zal deze punten eens checken komende week
 6. Controleer de aansluiting van de gasleidingen en de druksensor van het gassysteem. Fouten P3352 en P3350 kunnen duiden op problemen met het gassysteem. Zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vast zitten en niet beschadigd zijn. Test de gasklep. Een defecte of slechte werking van de gasklep kan start- en uitvalproblemen veroorzaken. U kunt dit testen door de gasklep te vervangen of te laten testen op een gespecialiseerd autobedrijf. Controleer de gasdrukregulator. Als deze niet goed functioneert, kan dit ook leiden tot startproblemen. Laat deze indien nodig vervangen. Controleer de ontstekingsspoel en bobines. Problemen hiermee kunnen eveneens start- en uitvalproblemen veroorzaken. Vervang indien nodig. Zorg ervoor dat de brandstoffilters schoon zijn en goed doorlopen. Verstopte filters kunnen de brandstoftoevoer belemmeren. Controleer de compressie in de motor. Een lage compressie kan de start belemmeren.
 7. stijndep

  Start probleem

  Is al vervangen zal deze week nig eens laten uitlezen volgende zal lambdasonde zijn denk ik
 8. dirk

  Start probleem

  Hoge druk pomp voor benzine ?
 9. stijndep

  Start probleem

  Ik kan niet echt kiezen wat ik gebruik zie nergens geen schakelaar Heb op dit forum gelezen dat je de zekering kan uit trekken maar heb daar geen succes mee
 10. dirk

  Start probleem

  Zowel op gas als benzine ?
 11. Het zijn niet alleen de injectoren die problemen opleveren bij de modellen van de Volkswagen-stal. Na iets meer dan 100.000 km afgelegd te hebben werkte mijn DSG-automaat niet meer zoals normaal. Hij sloeg telkens een versnelling over: van 2de naar 4de naar 6de. Er zat niks anders op dan 'm te laten vervangen. Dat was dan een patat van € 2086,89. Ik heb navraag gedaan bij andere eigenaars van een VW Caddy, en een Skoda. Bij hen had hetzelfde plaatsgevonden na ongeveer 100.000 km. Het probleem is dus bekend bij Volkswagen. Maar VW blijft koppig dezelfde DSG-automaat installeren omdat ze er waarschijnlijk nog een heel pak van in voorraad liggen hebben. Ze vergeten dat ze daarbij hun eigen ruiten inslaan want zoiets vergeet je niet. Zijn hun modellen soms niet duur genoeg misschien? Awel, dan moeten ze ook hoogstaande kwaliteit leveren, en gene brol.
 12. stijndep

  Start probleem

  Hallo Zoon heeft een passat ecofuel van 2014 en heeft sinds kort startproblemen De wagen start maar valt na enkele seconde terug uit hebben al reeds bougies vervangen en hogedrukpomp Ook al geprobeerd van de fiches op de gastanken uit te trekken en zekering uit te trekken maar geen betering Iemand hier nog ideeën wat ik kan testen of proberen In het begin eens laten uitlezen en gaf foutcode P3352 en P3350
 13. Tienen is zeker haalbaar, als CNG-rijder kan je hoe dan ook niet verwachten een garage vlakbij te vinden denk ik! Met DriveSystems nam ik afgelopen week contact op, zij zagen het 'in hoogste nood' zitten om me verder te helpen, maar leken er niet echt happig op omdat ze niet de juiste apparatuur hebben om Opel uit te lezen. Vandaar de vraag of er misschien iemand op dit forum een beter alternatief in gedachten had. Morgen neem ik eens contact op met D'Ieteren in Erps-Kwerps (zeer goed gelegen voor mij, maar zijn zelf geen Opel dealer) en eventueel de Scania in Ninove waarover ik veel goeds lees op dit forum... Alvast bedankt Aardgasrijder!
 14. @ThomasDG neem eens contact op met DriveSystems in Tienen. Gespecialiseerd in CNG en LPG. Het is ook een erkende keurder. Zij kunnen je normaal gesproken zeker verder helpen. Ligt dat in je regio?
 15. Ik kocht onlangs een tweedehands Opel Combo die op CNG rijdt. Kort na de aankoop kreeg ik te maken met een motorstoring: misfire, voornamelijk op tweede cylinder. Na zelf bougies en bobine vervangen te hebben bleef het probleem aanhouden. Mijn mecanicien vermoedt dat het aan de injector(en) en/of CNG-filter moet liggen. Hijzelf heeft geen ervaring met CNG, en zelf kan ik de (diep liggende) injectoren niet vervangen. Nu heb ik het moeilijk met het vinden van iemand die hieraan wil sleutelen. Heeft er iemand van jullie (goede) ervaringen met een technieker in regio Vlaams-Brabant? Momenteel rij ik uitsluitend op benzine en sta ik dus iets te vaak naar mijn zin aan de pomp :-)
 16. Op brandstofprijzen punt nl staan nog oude prijzen (op voorwaarde dat de link niet is aangepast naar de Carbu-site). Op vrijdag 10 mei zie ik al de prijsverhoging naar 1.588 staan voor L-gas in Wezemaal.
 17. Bestel maar een romac kaart als je er nog geen hebt
 18. Koppelingen zijn universeel, je tankt CNG en geen LNG.
 19. Je hebt in Franrijk nooit een koppelstuk nodig. Je moet enkel kijken bv op Gibgas dat ze vulkoppeling NGV1 hebben, deze is geschikt voor de personenwagens op CNG. Tegenwoordig is steeds meer CNG te vinden in Frankrijk. Ik zou het wel goed vooraf bekijken waar en wanneer je kan tanken.
 20. Wij reizen deze zomer naar Vannes, via Rouan, Caen, Rennes. Zijn de CNG stations op deze route toegankelijk voor personenwagens? En hoe zit het met de vulnippel? Is dat standaard hetzelfde in Frankrijk als in België, of hebben we een koppelstuk nodig?
 21. Bij normale rijstijl bitter weinig
 22. Top, heb de grafiek nog eens aangevuld
 23. dinsdag was 1.725, woensdag 1.620 en zaterdag zeker terug 1.725 Juiste moment van switch weet ik niet...
 24. Volvo Vermant (en Kia) uit Mechelen wil een aantal vestigingen van Scancar in de provincie Antwerpen overnemen. Vermant heeft Volvo vestigingen in Mechelen en Bornem. Kia in Mechelen en Aartselaar. Scancar heeft Volvo vestigingen in Lier, Wilrijk, Deurne en Brasschaat en Polestar in Antwerpen. De Belgische mededingingsautoriteit moet nog groen licht geven. https://www.made-in.be/antwerpen/mechels-autobedrijf-vermant-neemt-vijf-antwerpse-vestigingen-van-volvo-en-polestar-over-de-perfecte-kandidaat/
 25. Ik check hun prijs niet meer elke dag 😅 wanneer juist? Meestal wordt er hier wel tijdig een update gepost.
 26. Volvo verbruikt naast CNG ook benzine tijdens het rijden.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...