Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Gisteren
 2. Koen C

  onvolledig tanken DATS

  Woensdagmorgend (+/- 07.00 uur) de volle 12,12 kg kunnen tanken bij Dats in Lier. Maar dan is het nog lekker "koel" op dat moment. (CNG tanks van de auto waren volledig leeg)
 3. Lange_666

  onvolledig tanken DATS

  Bij den Total in Hoboken kreeg ik dinsdag maar 15,32 kg in mijn lege tanks en het drukmetertje op de pomp ging zelfs over de 200 bar.
 4. Lange_666

  CNG sticker

  't Is nochtans simpel. Officiële sticker laten plakken door de garage. Naar de keuring ermee (als je een trekhaak hebt, anders kan je deze stap overslaan). Eens gekeurd, mottige sticker verwijderen (even de haardroger erop om de lijm wat zacht te maken en hij komt los zoals een "bandaid" (<-- the real stuff), zonder een spoor achter te laten). Mooie sticker kleven en klaar.
 5. Stef

  Rijtest Audi A3 g-tron

  Ik ben begin deze maand in Oostenrijk gaan skiën. Op voorhand niets gepland waar ik zou tanken. Wanneer de wagen verwittigde dat de gas bijna op was, even de app van pitpoint bekeken om een pomp te vinden. Nooit verder dan een km van de autostrade, en nooit zonder gas gevallen. Ik heb tanks van 15 kg, dus niet de grootste. Dus ja, het is daar iets dikker bezaaid denk ik.
 6. kefkef

  CNG sticker

  jep, was zo zonder sticker mocht ik niet vertrekken want zij waren aansprakelijk dan. ze waren verplicht als ik buiten reed dat er 1tje ophing maar ik heb wel gezegd idd dat ik hem zelf wil plakken. maar zij hebben wel de correcte sticker voor de keuring dus ik ga nog afwachten welke da ik ga kleven dat ze daarover niet moeilijk doen op de keuring. wel dom zeker omdat het in het buitenland niet verplicht is.en tenslotte een sticker is een sticker veel verschil is er niet op juist dat die van de eu iets minder opvalt.
 7. Lage Emissie Zone

  Accessoires

  Bovenstaande vrouwen presenteerden mooier als ze verkleed waren als stewardessen, nu ogen ze iets te bloot.. Als je ze zo (als op de foto's) tegenkomt op het autosalon dan zie je die wagen(s) niet meer staan en dan ben je verblind.. Men gaat meer effect krijgen met mooi geklede vrouwen waar de wagen ook zijn charmes nog kan hebben..
 8. JoBé

  Accessoires

  De bovenste mogen ze altijd op mijn oprit achterlaten, maar dan wel met MOOIE velgen. 🤣
 9. wimdc

  Welke modellen wil jij af-fabriek op CNG?

  Inderdaad, het is geen micro-WKK, maar een brandstofcel net zoals in een waterstofauto. Om waterstof te produceren wordt veelal aardgas als basis gebruikt. Na wat gegoogle, zie ik dat zo'n huishoudelijke "fuel-cells" in Japan en Australië opgang maken.
 10. Koen C

  Waterstoftankstations en waterstofvoertuigen

  Daar schrijf je het goed : "bezighouden".... Hoelang worden die al beloofd ? (niet enkel door hen)
 11. Koen C

  Accessoires

  Pfff en lelijke auto's.
 12. Koen C

  Rijtest Audi A3 g-tron

  Die Duitsers toch... België en Nederland is óók vergelijkbaar met de vernoemde landen wat betreft CNG-aanbod. OK, Wallonië loopt wat achter. Maar is het dan overal in Duitsland zo dik bezaaid ?
 13. Koen C

  Welke modellen wil jij af-fabriek op CNG?

  Je bent nog de Belgische kust en de Vlaamse kust vergeten !
 14. Koen C

  CNG sticker

  Wow, dat is nogal een gedisciplineerde garage ! Hopelijk zijn ze ook zo nauwgezet als ze het onderhoud doen .... Wat als jij nu eens heel voorzichtig hun Belgische plakker er op plakt ? En achter de hoek er terug afhaalt... in afwachting van de mooie van aardgasrijder. (wel het papiertje bijhouden, zodat je die binnen 4 jaar voor de keuring opnieuw kan gebruiken)
 15. pluxy

  Accessoires

  pfff lelijke velgen en toebehoren.
 16. Danny

  Welke modellen wil jij af-fabriek op CNG?

  De motoren, die ze aanbieden in kleine wagens, zijn te klein. Vroeger reed ik in een Fiat Punto 1.9 jtd. Da was een auto die gemaakt was om lange afstanden mee te rijden. Door zo auto's aan te bieden ga je meer kandidaatkopers hebben waardoor er ook meer CNG-wagens verkocht zullen worden. In mijn vriendenkring merk ik dat er veel mensen wantrouwig zijn naar CNG en LPG. Dat wantrouwen gaat alleen maar weg als er meer en meer mensen op gas rijden en hun gastank niet ontploft Persoonlijk denk ik niet dat er voorlopig veel mensen staan te wachten op een suv op CNG.
 17. muscles

  CNG sticker

  De Belgische met witte achtergrond is de enige sticker die goedgekeurd wordt op de autokeuring. Maar je bent altijd vrij om daarnaast op een andere plaats op je voertuig een andere CNG-sticker te plakken. Er zijn inderdaad keuringsstations die enkele de officiële sticker goedkeuren, maar er zijn er ook die de Europese goedkeuren. Als je op vakantie gaat, dan speelt het soort CNG-sticker geen enkele rol omdat dit in het buitenland niet verplicht is.
 18. kefkef

  CNG sticker

  ja ze hebben 1tje voorzien een belgische met witte achtergrond maar heb liever de europese zonder witte achtergrond daarom dat ik eens kijk. maar... echter voldoet deze sticker niet aan de Belgische regelgeving inzake CNG-stickers. Wil je zekerheid dat je sticker wél wordt goedgekeurd? Bestel dan de officiële . wat wordt daarmee bedoeld die eu sticker is voor sommige keuringsstations niet geldig of zo? en met de belgische die da garage voorziet is dit niet geldig indien je op vakantie gaat ?
 19. muscles

  CNG sticker

  Als dat een nieuwe aardgasauto is, dan moet jouw dealer of invoerder er voor zorgen dat de officiële sticker bij je voertuig geleverd wordt. Bij alle auto's van de VAG-groep is dat altijd het geval. Maar indien dat bij jou niet zo is, dan kan je die sticker zonder het witte vierkant bestellen in onze winkel: https://www.aardgasrijder.be/winkel/
 20. wakodream

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  yessss... Waar is da feestje??? 🥂
 21. kefkef

  CNG sticker

  kan ik hier nog een europese cng-sticker krijgen (zonder het witte 4kant)? heb deze dringend nodig want wil mijn nieuwe auto gaan halen maar zonder sticker wilt de garage mij niet laten gaan.
 22. muscles

  Stilte in de media

  Inderdaad !!! Maar ik doe dat meestal zo :
 23. muscles

  onvolledig tanken DATS

  Dat heb ik recent ook ondervonden bij de Q8 in Houthalen. Naarmate het buiten warmer wordt / is, kan je er minder CNG in krijgen. Ik heb gisteren maximum 15,92 kg kunnen tanken. Maar dat is nog altijd beter dan bijvoorbeeld 15,00 kg.
 24. GuyL

  onvolledig tanken DATS

  Hallo Ik tank noodgedwongen regelmatig bij DATS te Opwijk en krijg daar steeds minde r in mijn nochtans volledig lege tank, bv gisteren slechts 15,5 kg, daar waar het bij andere DATS stations, bv St Niklaas, Lokeren, Destelbergen systematisch meer is, tot 19,5 kg.
 25. muscles

  Accessoires

  Wie was er ook alweer op zoek naar prachtige velgen voor onder zijn of haar CNG-voertuig? De vrouwen hier op het forum hoor ik al zeggen: "Wij willen foto's van mooie mannen met bloot bovenlijf !"
 26. muscles

  Waterstoftankstations en waterstofvoertuigen

  Shell neemt aandeel in Arnhems waterstofbedrijf Gepubliceerd op 18-04-2018 om 14:27 Shell heeft samen met het Zuid-Afrikaanse platinabedrijf Anglo American Platinum een minderheidsbelang genomen in Hyet Hydrogen. Dit bedrijf, dat gevestigd is in Arnhem, ontwikkelt technologie voor de zuivering en compressie van waterstof. Shell zet bij de energietransitie in op een groot aantal alternatieven, waarvan waterstof voor de lange termijn een van de meest interessante opties is. De opslag van waterstof en het optimaal comprimeren vormen echter nog wel een uitdaging. En daarbij komt de technologie en expertise van het Arnhemse bedrijf in de toekomst ongetwijfeld goed van pas. Volgens het FD zijn er geen details bekendgemaakt over de overnameprijs die door beide bedrijven is betaald. De Arnhemse zakenman en oprichter Rombout Swanborn behoudt wel de meerderheid van de aandelen. Anglo American Platinum is marktleider op gebied van platina. Dit metaal wordt gebruikt bij de productie van brandstofcellen. In de brandstofcel wordt waterstof omgezet in elektriciteit. Het enige bijproduct van deze reactie is verder water. Dat maakt brandstofceltechnologie tot een schoon alternatief voor andere brandstoffen, mits de waterstof uiteraard groen is opgewekt. Flexibele zonnepanelen Het bedrijf Hyet Hydrogen bestaat inmiddels tien jaar en zit samen met vier andere waterstofbedrijven op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Samen willen de bedrijven werken aan de ontwikkeling van een waterstofeconomie. De Hyet Group houdt zich verder onder meer bezig met het produceren van flexibele zonnepanelen. Bron: TankPro
 1. Laad meer activiteit