Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Vandaag
 2. Levering Audi A4 / A5 g-tron

  Dinsdag middag ben ik ook eigenaar van een Audi A5 CNG!!!
 3. Gisteren
 4. CNG rijder gespot

  Vandaag 16.50 uur : Pulderbos - Pulle - Grobbendonk (Goormansstraat - Boudewijnlaan - Pulsebaan) : zilvergrijze Audi A3 5-deur met officiële sticker. Nummerplaat 1-SUD-... : is dat niet een redelijk recente ?
 5. Afgelopen week
 6. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  Hieronder wat gegevens: steeds +/- zelfde rijstijl en afgelegd traject L-gas getankt bij DATS te Lier: (altijd 90% kwaliteit behalve 1 keer 80% en 6 keer 100%, calorische waarde voor die maand was boven de 11) - Gemiddelde calorische waarde: 10.3 - Gemiddeld getankt: 15,12 kg - Aantal keer getankt: 47 - Totale gereden afstand: 15814 kms - Gemiddeld aantal kms met L-gas: 336 kms - Verbruik boordcomputer: 4.0 kg/100km - Verbruik echt: 4,49 kg/100km overgeschakeld op H+gas H+ gas Total Hoboken: - Gemiddelde calorische waarde: onbekend maar volgens het forumlid dat soms post voor Total is dit + 29% tov L-gas. 10,3 + 29% = 13 - Gemiddeld getankt: 16,21 kg (of 1,09kg meer per tankbeurt dan bij DATS, dit heeft ook een effect op het aantal gereden kms) - Aantal keer getankt: 25 - Totaal aantal afstand: 11259 kms - Gemiddeld aantal kms met H+gas: 450 kms (het verschil is hier groter dan de 29% maar er wordt ook iets meer dan 1kg extra getankt per tankbeurt!!!) - Verbruik boordcomputer: 3.3 kg/100km - Verbruik echt: 3,64 kg/100km
 7. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  Dus dan is het CNG van Dats24 in Tongeren zo goed als gelijk aan het H+ gas van Total.
 8. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  275 km met L gas deze keer en bij vergelijkbare omstandigheden (woon/werk verkeer) 375 km met H+ gas.
 9. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  Dan vraag ik mij toch af hoeveel kilometers je kan doen met 15 kg H+ gas van Total.
 10. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  Het calorisch verschil tussen L-gas en H-gas bedraagt gemiddeld 16%. Als je nu maar 240km met L-gas doet dan zal je met H-gas zeker geen 360km doen. 100% zeker weten.
 11. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  Hier in Sint-Truiden heb ik een brief van de firma die het onderhoud doet van mijn aardgasketel ontvangen om te controleren of mijn aardgasketel de omschakeling aankan, of daarvoor geschikt is. Maar er stond ook een datum bij: Infrax doet de omschakeling van L- naar H-gas in juni 2018. Of dat bij jullie ook in de maand juni gebeurt, weet ik niet. Er moeten toch ook inwoners zijn die een persoonlijke brief van Infrax gekregen hebben waarop een omschakeldatum staat. Je zal het rap genoeg weten als je met 15 kg CNG van Esso/Pitpoint 360 tot 380 km kan afleggen i.p.v. de 240 km nu.
 12. H-gas Hoboken en Kiel 2018

  Lees net op de website van Infrax dat binnenkort Hoboken en Kiel overgaan van L naar H gas: https://www.infrax.be/vanarmnaarrijkgas Daarmee dus binnenkort ook H-gas tanken bij Esso/PitPoint Kielsbroek 1?!
 13. CNG rijder gespot

  Zonet gearriveerd in mijn straat in Mortsel, Bloemen Henderickx.
 14. CNG rijder gespot

  Om 12.15 een geparkeerde witte Fiat 500L aan de Heilig Kruiskerk in Mortsel. Met een officiële sticker.
 15. Levering Audi A4 / A5 g-tron

  Binnenkort nog een CNG-rijder erbij. Onze A4 avant g-tron s-tronic besteld op 31 augustus heeft sinds gisteren een chassisnummer doorgekregen van onze dealer. Nog een beetje wachten...
 16. Eerste CNG-tankstation in Leuven!

  Volgend jaar op 3 mei wordt hij 80 jaar! En maar burgemeester blijven spelen! Denkt hij dat hij soms koning is en burgemeester moet blijven tot hij sterft?
 17. Eerste CNG-tankstation in Leuven!

  Er is buiten de Wetstraat en de Belliardstraat in Brussel nergens sprake van een groene golf. Tobback wordt stillaan seniel.
 18. Eerste CNG-tankstation in Leuven!

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/louis-tobback-pleit-voor-50-km-uur-op-hele-leuvense-ring~a822e508/ Louis Tobback pleit voor 50 km/uur op hele Leuvense ring Louis Tobback pleit voor een algemene snelheidsverlaging op de Leuvense ring tot 50 km/uur. Dat heeft de burgemeester vanavond gezegd op ROB-tv. Hij deed dat naar aanleiding van de beslissing van het Agentschap Wegen en Verkeer om de snelheid tussen het UZ Gasthuisberg en de Mechelsepoort vanaf volgend jaar te verlagen van 90 naar 70 km/uur. De toegelaten snelheid op de Leuvense ring varieert momenteel naargelang de locatie van 50 tot 90 km/uur. Volgens Tobback heeft een snelheid hoger dan 50 km/uur hier in de praktijk geen zin omdat men op die manier op locaties als het Artoisplein alleen maar iets sneller in de file terechtkomt. “Daarom rijden we allemaal beter aan een éénvormige snelheid en vormen we op die manier een soort groene golf”, aldus Tobback.
 19. Elektriciteit thuis, elektrische auto en zonnepanelen

  Tesla ontslaat honderdtal werknemers 16/10/2017 12:51:51 De Tesla-naam spreekt tot de verbeelding, maar de realiteit is niet even rooskleurig. De populaire Amerikaanse constructeur liet deze week enkele honderden werknemers gaan. Er wordt zelfs gefluisterd dat het om zo'n 400 werknemers gaat. Officieel zou de herstructurering het gevolg zijn van de jaarlijkse evaluatie van het personeel. Werknemers met een negatieve evaluatie moesten dus vertrekken, terwijl werknemers met een uitstekend rapport promotie kregen. Dat zou over het hele bedrijf gebeuren, van arbeiders tot kaderpersoneel. In de wandelgangen wordt er gewag gemaakt van andere redenen. Ondanks de goede cijfers op sommige markten, waaronder bij ons, is de economische realiteit niet rooskleurig voor het merk, dat met moeite uit de rode cijfers geraakt. Erger nog: de dienst na verkoop haalt een wisselende kwaliteit en het instapmodel, de Model 3, die dankzij zijn scherpe basisprijs (35.000 dollar) de verkoop moet aanzwengelen, ziet zijn productie niet op dreef geraken. Er werden nog maar 260 exemplaren geproduceerd, veel te weinig vergeleken met het aantal betaalde voorschotten. De levertermijnen nemen dus toe, en sommige klanten hebben hun bestelbon intussen geannuleerd. Bron: Vroom
 20. CNG rijder gespot

  Om 20u50 vanavond aan de Dats24 in Tongeren op het geschilderde CNG-vak aan pomp 5 stond er een VW Golf Variant, donkerblauw of zwarte kleur, met duidelijk mooie, ruitvormige CNG-sticker, rechts naast de nummerplaat. Hij vertrok juist ('t is daarom dat ik de carrosseriekleur niet goed kon zien).
 21. En dat noem je dan "van iets heel complex iets heel simpels maken"... Ik volg al lang niet meer met die gemiddelde kilo's / liters / Euro's / L- en H-gas (soms) / etc De Ypsilon start altijd op benzine, zoonlief heeft nu pas de app gevonden met de aardgasstations (reed dus zomaar eventjes van A'pen naar Knokke en terug op benzine (mama betaalt... ). Het enige gemiddelde is dat op mijn Excel lijstje : heel ruw en zeker niet 100 % nauwkeurig. 't Is ongeveer een indicatie om te vergelijken met de "officiële" verbruikscijfers...
 22. Parking(s) voor CNG-wagens

  Ondertussen heb ik in meer dan 10 nieuwe ondergrondse parkeergarages gestaan in het hele land (ook Brussel). Ik ben geen verbod tegengekomen voor CNG
 23. Aardgasrijders 1.4 TSI Powerbox - ervaringen

  Ik heb de km-stand ingegeven en mijn vorige stand van de tankbeurt van Q8 als deelbetanking aangeduid, zo wordt het aantal kilograms opgeteld en de gereden kilometers ook, zodoende dat het gemiddelde van de 2 tankbeurten wordt uitgerekend.
 24. DAB+ op Amundsen?

  Deze morgen eens Classic (rock) 21 op DAB+ opgezet. Zitten nog in testfase maar daar wordt meer gebruik gemaakt van het logo om allerlei extra info door te sturen. De update van de info volgt ook sneller dan bij de VRT-zenders (deze morgen was op Radio1 het volgende nummer zo goed als ten einde als de info van het vorige nog in het logo stond. De radiotekst was dan weer wel geüpdatet zodat je info kreeg over 2 verschillende nummers). Bij Classic21 o.a. gezien: - Naam/foto/naamnummer en -album/albumfoto van de actuele artiest. - Actuele reistijdinfo over de grote verkeersassen (ook de Vlaamse). - Classic 21-logo's (verschillende). - Reclame voor o.a. concerten. Dit is wel leuk maar... er is één grote maar aan zoiets. Iedere keer als het scherm wisselt van info gingen mijn ogen van de weg naar het scherm om even te lezen wat erop stond. Om 05:00 op de E19 is dit nog te doen, eens drukker heb ik hier toch mijn bedenkingen bij qua veiligheid. Ook nog opgemerkt dat er een antraciet DAB-logo staat op de plaats waar het zenderlogo komt in modus "zenderinfo" zolang het zenderlogo niet geladen is.
 25. CNG rijder gespot

  @Lage Emissie Zone Ik had een knipoog moeten plaatsen achter m'n zin. Je moet niet altijd alles zo serieus oppakken. Ken je me nu nog altijd niet?
 26. Aardgasrijders 1.4 TSI Powerbox - ervaringen

  @Lage Emissie Zone dan ben jij ongetwijfeld ingenieur? (dat zou veel verklaren, daar gaat die vergelijking mooi mee op...) Ik heb net de omgekeerde gave, ik kan van iets heel complex iets heel simpels maken.
 27. CNG rijder gespot

  Zeg nu zelf: waarom geen sticker op benzinewagens waar er meer onveilig heden kunnen optreden dan aardgas. Waarom geen sticker op elektrische wagens die een groot probleem vormen voor hulpdiensten als de batterij in vuur en vlam komt te staan? Dat ze een sticker voor LPG verplichten is maar normaal maar CNG is toch iets veilig wat onterecht als onveilig wordt bestempeld.
 28. Aardgasrijders 1.4 TSI Powerbox - ervaringen

  Mijn probleem is dat ik zo lang gestudeerd heb, daar leren ze van iets eenvoudigs iets complex maken..
 1. Laad meer activiteit