Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Vrachtwagens, bussen, trams, treinen op CNG Kan de titel van dit topic uitgebreid worden met schepen ? Een baggerschip op de Schelde vaart op LNG : https://www.gva.be/cnt/dmf20210120_96344201 Hopelijk gaat die niet tanken in Hoboken of Kallo : als je daarachter staat te wachten....
 3. Vandaag
 4. Ik heb maandagmiddag omstreeks 13.00 u bij Nelissen Steenfabrieken in Kesselt een donkergrijze/zwarte Audi A4 Gtron gezien met Belgische sticker. Helaas geen foto kunnen nemen. Verder is het heel stil met CNG-wagens op mijn dagelijkse route
 5. En uiteraard een fotooke 'voor' en 'na' nemen als bewijs :-) Ze doen er wel Total Ineo LL olie in van 26.25 euro per liter die hier 8.27 euro kost :-) https://www.autoteiledirekt.de/total-13626262.html
 6. Ik denk het ook. Kleine leveringen en milieubijdrage staat er. Ik ga toch eens zien waar die pollenfilter zit, er een merkteken opzetten , en dan zien of ze die effectief vervangen . Ik kan me voorstellen dat ze een zo goed als nieuwe pollenfilter gewoon laten zitten en die 120 euro gewoon in hun zak steken.... Volgend jaar nog een gewone olieverversing (voor "maar" 250-300 euro) tijdens de garantie en daarna zien ze me daar niet meer.De wagen kost momenteel per km meer aan onderhoud dan aan brandstof.
 7. Ge moet niet zo hard optrekken ! Als ge dat wilt dan kunt ge daar mee rijden zoals met een Golf GTI: natuurlijk verbruikt ge dan meer 😀 (Vind alle Emoji's op Emojipedia).
 8. Vandaag 3 CNG-wagens met officiële sticker gezien in Sint-Truiden: 1. Zwarte Audi A3 G-Tron in Nieuwenhuyzen om 16:10 uur. 2. Beige metallic Skoda Octavia Combi G-Tec kwam uit het centrum aangereden op het kruispunt met lichten op de Tongersesteenweg, draaide af richting Hasselt, om 16:20 uur. 3. Lichtgrijze VW Golf Variant TGI was CNG aan het tanken bij Dats 24 in Brustem, chauffeur zat in zijn auto tijdens het tanken (Betrapt ! 😉 ). Dat zal ongeveer om 16:30 uur geweest zijn.
 9. Ik heb vandaag ook een offerte tbv € 484.68 + btw ontvangen voor mijn jaarlijkse onderhoud , ik heb momenteel 10.000 km : Onderhoud 10.000 km met LL olie + filter verversen , interieurfilter : € 420.16 + btw Remolie service : € 46.07 Diversen : € 18.45 Ik heb het geluk dat de dealer die me de auto heeft verkocht, Delorge , dit onderhoud wil betalen. Hij had immers vergeten om het onderhoud dat voor de aflevering werd uitgevoerd te vermelden in het digitale onderhoudsboekje.. Aangezien de wagen reeds 3 jaar oud is zijn die bijkomende werkzaamheden voorzien.
 10. Kan meer in en verbruikt meer ook
 11. @Rogerke ja hoor, in de winter wel wegens de koude temperaturen. In de zomer ga je wat minder kunnen tanken. Dus het is perfect normaal dat er nu meer in kan
 12. Ondertussen 1000km op de teller. Volgens de boordcomputer heb ik een verbruik van 5.4kg/100km. Wat wel kan kloppen. Door veel thuiswerk doe ik niet zo veel kilometers en de kilometers die ik doe zijn meestal korte afstanden. Ik heb wel gemerkt dat ik "meer" kan tanken dan er officieel in mijn tank kan. (?) Volgens de specificaties heb ik een tank waar 17,7kg in kan. Ik heb daarnet echter 18,65kg getankt en ik kon volgens de boordcomputer nog 15km rijden, wat zou willen zeggen dat ik nog een kleine Kg in de tank had steken. --> Is dat normaal?
 13. Gisteren
 14. Vandaag weer langs geweest kant richting Antwerpen 13.50kg terwijl het juist leeg was bij het oprijden van het tankstation overgeschakeld .
 15. In Nederland hanteren ze blijkbaar forfaitprijzen bij de dealer : https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pondealer-nl/content/files/Files/AfterSales/Onderhoudsprijzen/2020/Eerste_halfjaar_2020/Prijslijst_Volkswagen_-_Onderhoudsprijzen_per_1_januari_2020.pdf https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pondealer-nl/content/files/Files/AfterSales/Onderhoudsprijzen/2020/Eerste_halfjaar_2020/Prijslijst_Audi_-_Onderhoudsprijzen_per_1_januari_2020.pdf Dsg olie verversen kost daar 'slechts' 325 euro btw in. De andere prijzen liggen blijkbaar ook onder de Belgische. Alles
 16. Hoe komt ge daar nu bij? Er is wel ruimte onder de prijs van Super 98. Het was exact hetzelfde hier in Brustem, Sint-Truiden. En vanaf het ogenblik dat de CNG-installatie in orde is, getest en gecontroleerd, dan wordt het onderste groene paneel vervangen door het lichtblauwe met de openingen erin aan voor- en achterkant zodat de CNG-prijs zichtbaar wordt.
 17. wel raar dat op hun prijsaankondigingsbord geen ruimte voorzien is voor CNG ...
 18. Ben blij om te lezen dat andere aardgasrijders nu hetzelfde trucje toepassen zoals ik, in 2 maal tanken, hopelijk pikt Maes dit op en passen ze hun installatie aaan zodanig dat we niet meer in 2x moeten tanken.
 19. Afgelopen week
 20. Je moet toch wel duidelijker zijn. Anders gaan sommige en vooral nieuwe forumleden dit niet begrijpen. De Maes-tankkaart kan je eveneens gebruiken bij de Enora-tankstations.
 21. Fijn bedankt voor de info, dan zie je maar men is nooit te oud om te leren. Dat mag ik zeggen met 80- PS zoals in dat mooie France chanson,,,,, Ik ben geen fan van Smilies; liefst zeg ik direct wat ik denk rechtstreeks: dus heren respect voor wat jullie doen en volhouden het is voor ons belangrijk. Ikzelf ben ook nog verantwoordelijk voor het Bin in onze wijk en weet dus hoeveel tijd en energie zulke bijkomende zaken kosten. M.v.g. Marc
 22. Bancontact is ok (we zijn toch in België ). Visa... ben niet 100% zeker, allez 95%. Voor Enora stations in m'n streek (beheerd door G&V) gebruik ik ook een Touring fuel card (is een Octa+ card... nu genoemd Modalizy Hybrid card ). Zo denk ik dat Caps fuelcard zou ook aanvaard kunnen worden.
 23. kan je daar gewoon betalen met kaart of visa?
 24. Beste Marc, de wetgeving van de EU is hierover zeer duidelijk. Vanaf het ogenblik dat je je wagen bij je dealer aangekocht hebt mag je voor het onderhoud van je wagen gaan naar de garage van je voorkeur en de garantie blijft behouden op voorwaarde dat ze originele onderdelen gebruiken. Je hebt bvb. 1,2,3 Autoservice en Qualitygarage die zo werken. Er zullen er nog wel zijn die dit doen.
 25. Hier wel, maar bij @Wutsthuis wordt uiteindelijk beslist wat het wordt: wat het belangrijkste is: de trekhaak, of de brandstof (CNG, LPG, of iets anders).
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...