Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Gisteren
 2. Diesel of CNG

  Dag muscles! heel erg bedankt voor je reactie! Met deze informatie ben ik weer een stuk verder in mijn enthousiasme over CNG wagens! wanneer weet je trouwens of CNG hoog- of laagwaardig is? Als ik zo zie op de website van Dats24, staat er zo'n waarde bij van 11,xxxx. Vanaf wanneer wordt dat gezien als hoog, en wanneer als lage waarde? nogmaals heel erg bedankt!
 3. CNG sticker

  Ik heb ergens van @Aardgasrijder opgevangen dat hij overweegt om CNG-stickers te gaan verkopen die voorzien zijn van ruitewissers naar het voorbeeld van de koplampwissers, speciaal voor in de winterperiode
 4. Diesel of CNG

  Hallo Orcram, Welkom hier op het aardgasrijderforum! Het verbruik is inderdaad sterk afhankelijk van het soort aardgas dat je tankt. Met laagcalorisch CNG (L-Gas) kan je slechts 240 km afleggen als je 15 kg getankt hebt. Met hoogcalorisch CNG (H-Gas) daarentegen kan je ongeveer 360 km afleggen als je 15 kg getankt hebt. Tussen de H-Gastankstations zitten er inderdaad ook nog eens verschillen. Het beste CNG tank je bij Dats24 in Tongeren omdat dat Russisch aardgas is. Van het H-gas van Dats24 in Hasselt ben ik dan weer helemaal niet te spreken. In het begin toen daar nog niet zoveel auto's CNG kwamen tanken - in 2015 en 2016 - was dat nog goed maar blijkbaar gaan daar redelijk veel CNG-wagens tanken en is de druk van het aardgas lager dan 200 bar, waardoor het lijkt of je L-gas getankt hebt. Daarom ga ik liever bij Q8 in Houthalen tanken. Dat is veel beter en nog es goedkoper ook. Ik heb al op verschillende plaatsen getankt sinds september 2015: Dats24 Bree Dats24 Bilzen Dats24 Maasmechelen Dats24 Tongeren Dats24 Roeselare (Mandel) Dats24 Melle Dats24 Opwijk Dats24 Tielt (Pittem) Bruno Genk-Noord Total Hoboken Q8 Houthalen Vermits ik ook al regelmatig België doorkruist heb via de snelweg kan ik zeggen dat het verbruik zo rond de 4,3 kg zit op 100 km. Ik denk wel dat een CNG-wagen even sterk is als een diesel want ik ben alleszins zeer tevreden van de trekkracht: ik trek een grote aanhangwagen, dubbelasser (met opbouw, met dekzeil en met oprijplaat) en zelfs geladen met enkele meubelen gaat het zeer goed. Ik zit dan wel aan een verbruik van ongeveer 6 tot 7 kg per 100 km. Ik rij overigens 50.000 km per jaar (in België alleen) en ik zit nu al aan 144.000 km. Het is trouwens ook belangrijk om rond te rijden met degelijke autobanden en ik raad iedereen aan om vanaf eind november over te schakelen op winterbanden.
 5. Leveringstermijn Audi A3 G-tron

  Allee, weeral een aardgasrijder erbij! Proficiat met je nieuwe A3. En welkom hier op het aardgasrijderforum. Van welke omgeving ben je?
 6. Q8 Houthalen

  Ik ben daarjuist rond 21u30 gaan tanken bij Q8 in Houthalen. Ik heb geen tankproblemen meer ondervonden sedert dat men daar een software-update heeft doorgevoerd. Ik heb er eigenlijk nog nooit op gelet of er "vet" aan het cng-pistool zit. Daar zal ik de volgende keer toch es moeten naar kijken. Vorige week dinsdag, 5 december rond 11 uur 's morgens, heb ik nog met de uitbaatster van het tankstation gesproken en die was heel vriendelijk tegen mij. Maar er werken daar twee dames. Misschien was het die andere, die onvriendelijk was. Maar meestal tank ik daar altijd na sluitingstijd van de shop als daar niemand meer is. Er lag daar vanavond veel sneeuw want ze hebben sneeuw moeten ruimen. Hier in Haspengouw blijft de sneeuw niet liggen, da's gelukkig maar smeltende sneeuw. Da's dan toch een voordeel om hier te wonen Gisteren, zondag, bleef de sneeuw hier wel liggen tot een uur of 3 in de namiddag. Toen was ie al aan het smelten.
 7. CNG sticker

  1. de nummerplaat vooraan en achteraan is verplicht 2. de nummerplaat moet ten allen tijde leesbaar zijn. Ook met de huidige sneeuw ! 3. de CNG sticker is verplicht ----> Moet die dan ook verplicht zichtbaar zijn met deze sneeuw.... ?
 8. Sjoemelelentriek...

  Mmmh, willen we echt allemaal naar elektrische auto's binnen dit en 12 jaar ? (ik bedoel dus het verbod op verkoop van (hopelijk enkel de nieuwe) auto's met verbrandingsmotor) Wie als computerfabrikant aan BATTERIJEN voor laptops wil komen heeft pech: de wereldwijde productie is volledig opgeslokt door Tesla. Elektronicamakers klagen steen en been over de Gigafactory van Elon Musk, want daar gaat van alles mis. Panasonic is één van de grootste fabrikanten van cilindrische batterijen. Het is precies die component die de kern vormt van de meeste laptops. Maar Tesla gebruikt ze in grote groepen samen als accupakket voor haar auto’s. Met de productiestart van de Model 3 is er een claim gelegd op de volledige output van de Panasonic fabrieken in Japan. Gevolg is dat bijna niemand anders nu aan accu’s kan komen. Tegelijkertijd staan vrijwel alle door Tesla bestelde cilindrische batterijen nog gewoon in Japan op de kade. Reden: de Gigafactory draait nog niet naar behoren en dat komt onder andere door de afgelegen ligging. Dat zorgt voor logistieke problemen. Tesla gooit hierbij zelf nog eens olie op het vuur door de wens perse met schone energie te willen werken. Leuk bedacht, maar zon en wind werken niet altijd. Desondanks heeft Panasonic, dat joint venture partner is in de Gigafactory, tot en met halverwege volgend jaar vrijwel de volledige productie aan Tesla toegewezen. https://www.autointernationaal.nl/2017/12/nieuwstelex-310/
 9. Diesel of CNG

  Dag allemaal! Laatst zag ik een advertentie over auto's op CNG. Gezien ik hier nog nooit van gehoord had ben ik hierover informatie gaan opzoeken. Tijdens het opzoeken kwam ik ook op deze website terecht. Hier en daar gelezen en ik moet zeggen dat het mij wel enthousiast heeft gekregen. Al branden er wel nog wat vragen, kunnen jullie mij verder helpen? Momenteel rij ik een diesel met 30.000km per jaar. Mijn verbruik ligt gemiddeld mooi op 1 op 21 (4,6l op 100km). Is een CNG wagen voordeliger bij 30.000km per jaar? Ik lees dat t verbruik vaak rond de 1 op 24 schommelt wat aanzienlijk beter is nog dan mijn 1 op 21. Je staat natuurlijk vaker aan de pomp en dan is er nog een verschil per pomp hoeveel km je kan halen met een tank CNG. Moet ik denken aan 300km of meer/minder? Hoe zit het verbruik op de snelweg met cruise control aan 120km/u? Want ik rij regelmatig snelweg! Ook vraag ik mij af hoe het zit met de trekkracht van een CNG. De ene zegt dat het even sterk is als een diesel, de ander zegt dat het slapper is dan een diesel. Al met al dus. Is een CNG auto interessant voor mij nu ik met 30.000km per jaar een diesel rij. (Ik heb trouwens oog op de Audi A3 g-tron, de CNG wagen van Audi) alvast heel erg bedankt allemaal!
 10. Q8 Houthalen

  Ik had dit vorige week ook voor! Ik keek naar de cng koppeling op mijn auto en zag daar wat "vet" voor zitten wat ik niet helemaal weg kreeg! Koppelde het pistool opnieuw en het sloeg weer af! Het beetje vet wat er nog voorzat was weg en de derde keer ging het wel! Ik keek naderhand naar het pistool en zag daar van alle "vet"prut inzitten! Riep de onvriendelijke "stationdame" erbij. Zij verwijderde het prut met een schroevendraaier en ik zei dat er wel wat in de tank was gekomen! "Heb ik niet gezien dat er iets voorzit! Als je klacht wil neerleggen moet je dat bij de hoofdzetel doen! " Ook niet al te vriendelijk als je daar iedere week komt tanken.
 11. Leveringstermijn Audi A3 G-tron

  Mijn A3 is ook geleverd , maar zal wachten voor in te schrijven tot na 01/01/2018. Hij was besteld op 22/08/2017. Was normaal voorzien eind februari, een beetje vroeger dus.
 12. Heb sinds gisteren problemen met de mails aangaande nieuwe berichten op het forum. Meestal komen ze niet door en als ze er al wel eens door geraken komen er veel te veel, nl bij iedere nieuwe post zonder dat ik het forum opnieuw bezocht heb. Ze zitten niet in de junkbox en de instellingen hier lijken mij correct, ik heb trouwens niks gewijzigd.
 13. Vergrendeling van de wagen - VW Caddy Maxi

  Valt inderdaad onder garantie. Bij mij waren de draden gewoon over (was al buiten garantie). Eerst geeft dit een slecht contact aangezien het allemaal losse draadjes zijn en zolang er eentje contact geeft werkt het wel. Heb die terug aan elkaar gezet maar het zijn soepele kabels die als ze gesoldeerd zijn daar op dat aaneengesoldeerd punt zich gedragen als een stijve kabel en dan duurt het niet lang of onder het constant plooien en strekken begeeft ook de soldering het. De stekkers tussen deur en carroserie komen normaal niet los aangezien dit stekkers met vergrendingen zijn tenzij ze bij de montage al afgebroken zijn.
 14. Vergrendeling van de wagen - VW Caddy Maxi

  Zeker en vast ! Misschien is het iets anders dan die kabels die geknikt zijn. (slecht contact, iets los, etc) Het is aan de garage om dat uit te zoeken en te repareren. Onder garantie binnen de 2 jaar bij aankoop van een nieuwe wagen. Tenzij met verlengde WeCare garantie = zie contract daar. 2e hands = 1 jaar garantie indien gekocht bij een garage.
 15. Rijbewijs

  En als je gepakt wordt met een #ongeldig# rijbewijs volgt wellicht een boete, dan kan ik toch maar beter mijn papieren bewijs in ere houden.
 16. Vergrendeling van de wagen - VW Caddy Maxi

  Is dat een geval dat ik kan laten repareren onder garantie? Je krijgt 2 jaar garantie op een nieuwe wagen, dacht ik.
 17. Vergrendeling van de wagen - VW Caddy Maxi

  Heb dit gehad met mijn Golf (2-deurs), kant chauffeur. Was de kabel tussen deur en zijpaneel, meer bepaald het gedeelte net ertussen. De kabels knikken daar constant. In eerste instantie zelf hersteld maar dat was veel prutswerk (je hebt daar zo goed als geen plaats). Bij de volgende keer heb ik dan de kabel vervangen. Tip: Als al je andere deuren sluiten is het niet de batterij in jouw afstandsbediening (zelfs als er maar 1 toe gaat). De batterij in jouw afstandsbediening heeft geen invloed op het al dan niet afsluiten van een bepaalde deur. De sluiting van de deur op de boordcomputer en de centrale vergrendeling zijn ook twee verschillende dingen, onafhankelijk van elkaar.
 18. Rijbewijs

  Rijbewijs vervalt niet maar de kaart wel. Na x-jaar rijdt je dus rond met een ongeldig rijbewijs (maar het blijft een rijbewijs).
 19. Rijbewijs

  Rijbewijs vervalt normaal niet. Ik heb in het leger ook mijne CE gehaald. Die is momenteel niet meer als actief aangeduid aangezien mijn medische keuring vervallen is. Als ik dat de dag van morgen terug nodig heb kan ik gewoon hier op het werk mijn medische keuring halen en dat terug laten activeren Het kost je natuurlijk wel weer 20€ om en nieuwe kaart te laten maken.
 20. Vergrendeling van de wagen - VW Caddy Maxi

  Ik heb een tijdje geleden een probleem ontdekt met mijn Caddy Maxi. Wanneer ik de wagen op slot doe via de VW-afstandsbediening controleer ik steeds routinematig of alles wel op slot is. Diverse keren heb ik al ontdekt dat mijn schuifdeur na het slotje in te drukken op de afstandsbediening niet op slot is. Dit zou volgens de handleiding geen probleem mogen zijn omdat de wagen automatisch na een tijdje vergrendeld wordt. Je wilt uiteraard het risico niet lopen dat er een dief in je wagen geraakt voordat de automatische vergrendeling actief wordt. Ik kan de laatste deur die niet te vergrendelen valt (via afstandsbediening) steeds vergrendelen door het knopje langs de binnenkant naar beneden te drukken en vervolgens de schuifdeur langs bestuurderskant dicht te schuiven. Zijn er nog mensen die ontdekt hebben dat er ergens een deur niet vergrendeld was? (bij mij is het iedere keer langs de bestuurderskant). Op de boordcomputer werd trouwens steeds aangegeven dat de deuren goed dicht geslagen zijn want dit kan je visueel zien. Het heeft niets te maken met het winterweer want het is sinds september of oktober dat ik dit heb ontdekt en ik heb ook het batterijtje eens vervangen en heb nog steeds hetzelfde probleem.
 21. Rijbewijs

  Belachelijk dat ze die kaart 10 jaarlijks laten vervallen, wat gaan ze doen als je na het verval van de kaart geen nieuwe ( lees andere want je hebt hetzelfde rijbewijs )haalt, ben je dan je rijbewijs kwijt?
 22. Afgelopen week
 23. Stilte in de media

  Zou dat in Nederland vooral niet te maken hebben met het laagcalorisch CNG? Je kan er immers slechts 240 km ver mee rijden. Ik ken zelf niet zo goed de ligging van de CNG-stations in NL maar wat betreft Nederlands-Limburg dacht ik dat ze daar maar twee CNG-stations hebben en dat is echt wel weinig en al zeker voor L-gas. CNG-rijders van Nederlands-Limburg kunnen sinds december 2016 beter in Maasmechelen en in Tongeren aardgas gaan tanken want dat is hoogcalorisch CNG en het is daarenboven ook nog es stukken goedkoper dan het Nederlandse L-gas.
 24. Stilte in de media

  Begrijp het ook niet helemaal. Ik was in Nederland bij twee Skoda dealers 1 was zeer positief over cng de ander zeer negatief en raadde mij af een dergelijke uitvoering te kopen. Seat dealer begon ook te lachen en raadde aan gewoon lekker een diesel te nemen. Naar mijn mening heeft cng echt toekomst maar als de gemiddelde dealer al zo negatief is gaat dat echt niet van de grond komen. En waarom ........???? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 25. Gemeente Opwijk rijdt op CNG

  Ik moest vandaag in Sint-Gillis-bij-Dendermonde zijn en op de terugweg heb ik in Opwijk CNG getankt want op mijn GPS (in Infotainment Center) zag ik dat het maar 11 km rijden was en mijn aardgastanks waren weeral bijna leeg (en het is tenslotte H-Gas). Ik kwam net toe tot aan het dats-station. En ik rij zo veel mogelijk over Brussel als ik kan, als het geen omweg is tenminste. Ik zag zojuist in mijn auto dat ik weer exact 100 km op CNG gereden heb, van dat aardgas van Opwijk. Het verbruik is zelfs nog beter dan dat van gisteren maar ik heb vandaag dan ook trager gereden dan gisteren. (Ik heb aan pomp 3 getankt: 16,52 kg).
 26. Rijbewijs

  Ik heb nog altijd mijn papieren rijbewijs en daar ben ik fier op! Maar vooral, ik heb rijbewijs C + E, dankzij het Belgisch leger.
 27. Skoda Octavia codering / modificaties

  Skoda niet alleen, ook mijne losse Garmin heeft daar niet altijd weet van.
 1. Laad meer activiteit