Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Waar is je paarse kajak ? En waar is je CNG sticker ???!!!???
 3. Laatst onderhoud 45.000 kilometer laten uitvoeren bij Verellen in Geel. Kostprijs: 156 euro. Dat is ongeveer 10 euro duurder dan het onderhoud een jaar geleden (15.000 km en 139 euro). Vergeleken met andere bedragen die hier circuleren op het forum vind ik dit best nog schappelijk. Tot nog toe nog steeds tevreden over deze officiële dealer. Ook neemt men het onderhoud er zeer serieus. In de zomer gebruik ik ruitensproeiervloeistof zonder antivries. Ik had het reservoir voor vertrek thuis gevuld en dit heeft men aangevuld met antivries (90 cent incl. btw). Daar heb ik geen probleem mee aangezien ik de ruitensproeier niet zo vaak gebruik maar het is wel een grappig detail als je je midden in de ergste hittegolf sinds het begin van de metingen bevindt.
 4. Today
 5. Ja naar de automobielinspectie moet men na de plaatsing gaan, maar de vraag was eigenlijk : is die trekhaak op die Skoda Octavia Combi CNG dan gekeurd geraakt?
 6. Hallo Leo, Welkom op het forum. Je moet altijd naar de automobielinspectie gaan als je een trekhaak hebt laten plaatsen (en ook bij een trekhaak af-fabriek al lijkt dit heel absurd maar dat is de wet).
 7. De volgende keer kan je misschien overwegen om een auto met een LPG-installatie aan te kopen want LPG kost een pak minder per liter.
 8. Vandaag om 09:45 u een rode SsangYong XLV met de mooie CNG-sticker aan de achterkant van het station in Tongeren, daar waar de voetgangerstunnel uitkomt.
 9. Vandaag in Grenoble getankt , eerst bij het station op de rue felix esclagon , daar was weinig druk. Verouderd station ook. Dan maar even door gereden naar het andere op de chemin de la carronnerie. Daar kreeg ik nog 6,5kg extra bij geduwd in de caddy. Heel mooi nieuw CNG station.
 10. Hallo , Mijn nieuwe Skoda Octavia Combi CNG werd deze week geleverd. Dealer Ceulemans zegt dat de naplaatsing van een trekhaak niet mogelijk is. Een trekhaakspecialist in Hasselt wil dit wel doen. Volgens COC attest mag het ook. Bij mij heb ik dit enkel nodig om een fietsenrek op te plaatsen. Vraagje :Is dat bij u in orde gekomen met de naplaatsing van een trekhaak op een Octavia Combi CNG.? En bent U met deze auto naar de Automobielinspectie geweest voor de keuring van de trekhaak?
 11. Mogelijks de druksensor van de inlaatlucht? Deze sensor zit op de leiding van de intercooler naar de inlaatcollector, in de buurt van de flens van de waterpomp. 2 schroefjes Torx 25 losdraaien (met een aantal verlengstukken op de bit) en je kan de sensor losnemen van de buis. Om erbij te geraken langs boven moet je buis van de lucht naar de turbo eerst wegnemen, en ook het expantietankje uit de weg leggen.
 12. Volgens de Romac website kon je hier reeds LNG tanken met hun tankkaart. Vrij zeker van dat je hier dus ook cng zal kunnen tanken... Kaart is gratis, ook voor particulieren ;-) Mooie prijs trouwens! Drivesystems Kallo vraagt momenteel 87 cent (10 cent meer dan LNG jammer genoeg)
 13. Yesterday
 14. Goeiedag allemaal, ik heb een vw passat uit 2013 1.4 tsi Dsg cng CDGA motor. Mijn auto stottert en er brand een remlicht in dashboard. Op benzine stottert die nog erger begin gaf die misfire aan dus 4 nieuwe bobine’s en 4 nieuwe bobine’s gezet. Heb 2 x vol getankt met 98 en 2 x injector cleaners erin gegooid . bleef het zelfde. gisteren nog nieuwe lambdasonde vervangen. Nog steeds niet opgelost. vandaag uitgelezen geeft druksensor (g71)/ ( f96) aan onwaarschijnlijk signaal. iemand die het zelfde probleem heeft meegemaakt oplossing??? alvast bedankt
 15. Air liquide Dijon deed het weer goed. Morgen tanken in Grenoble, iemand hier ervaring mee ?
 16. Vrouwtje wilde vanmiddag gaan tanken maar niet gelukt: je moet de 'juiste' kaart hebben, en een gewone bankkaart is dat blijkbaar niet!? (Instructies spreken van TANKkaart ... ). Prijs valt wèl mee : UPDATE : Helaas pindakaas : na enig opzoekingswerk gevonden dat het enkel voor onze 'ondernemende' vrienden met een BTW-nummer is Los daarvan: als je een kaart wil aanvragen moet je opgeven hoeveel liter (sic) je per maand gaat verbruiken, alsook naam chauffeur, nummerplaat wagen ... Tot daar nog aan toe zou je zeggen. Maar ze beginnen al meteen met de vraag welke pincode je op de kaart wenst ... Nog in geen 100 jaar dat ik daar een kaart bestel. Wat een gezeik zeg... Conclusie: wij tanken -met 2 wagens - wel verder H+ in Hoboken (TOTAL!), H-gas in Bilzen en Tongeren (DATS). En als 't echt niet anders kan L-gas op de Bredabaan in Merksem. Allen dààrheen!
 17. Dat is ni erg zal die pulsekoeken zelf wel opeten.
 18. Ik herinner mij nochtans dat hier op het forum beweerd werd dat alle GPS-software van de ganse VAG-groep geleverd werd door TomTom.
 19. Ik denk dat het probleem is dat er maar een 1.0 TGI in wordt geduwd, en geen 1.5 of 2.0. dat zou beter passen bij zo'n wagen. Maar enkel de 1.0 TGI.... voor een wagen die nogal hoog is, en dan ook nog om en bij de 1300kg weegt, mag het toch iets meer zijn voor mij. Mijn vrouw rijdt met de 1.0TGI in haar Polo, en daar is het aangenaam mee rijden
 20. bij Audi was vorig jaar met die achterpoortjes zelfs geen update te vinden. Dit jaar heb ik er wel eentje gevonden. (familie van mij rijdt Audi, ik (nog) niet) Voor de Discover Media, komen de updates even vaak uit als bij Audi, ik denk persoonlijk dat ze niet zo heel verschillen behalve de versleuteling. Ligt het probleem bij VW, of de leverancier van de kaarten (dacht dat dat 'Here' was)
 21. Last week
 22. Maar ik ben daar vandaag niet in de buurt geweest : de beenhouwer is in verlof, nog genoeg tabak in huis, brood bakken we zelf en voor patekes is het te warm.
 23. Aan van laer stond nochtans een vw caddy van fluxys
 24. Veel CNG'ers zie ik niet rijden. Dus dan maar mogelijk een herhaling : om 10.15 uur een Iveco Daily, enkele cabine met laadbak / kipper van de gemeente Zandhoven op de Boudewijnlaan in 2243 Pulle.
 25. nee inderdaad, maar ik ben elke keer dat ik ene zie vebaasd hoe lelijk ze die Okays maken. Dat rood, blauw en afgebleekt geel, dat trekt toch op niks! Dan zijn de Aldi's en Lidl's tegenwoordig mooier.
 26. (voorlopige info) Dats 24 Amay: werken in oktober, beschikbaar in december; Dats 24 Ben-Ahin: CNG in 2021.
 27. Hij staat momenteel bij garage Rietje. Zodra ik weet wat het probleem was post ik het hier.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...