Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Vandaag
 2. Gastanker

  China grijpt terug naar steenkool

  O jawel, dat kan wel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Houtgas
 3. Lange_666

  CNG rijder gespot 2.0

  Ai mijne nek...
 4. wimdc

  CNG rijder gespot 2.0

  Een echte "groene" wagen met heel onopvallende CNG sticker.
 5. MrFingers

  CNG rijder gespot 2.0

  Een uurtje geleden aan het station van Heverlee een enorme zwarte Chevrolet pick-up (een klein vliegdekschip), met de Europese sticker. En muisstil.
 6. nonzerosumgame

  CNG rijder gespot 2.0

  Gisteren aan de pomp bij DATS Schoten: een zwarte Audi A3 G-Tron met AGR-sticker.
 7. nonzerosumgame

  Q8 Schoten

  Weeral hetzelfde probleem met de Bancontact Terminal hier... Heb het gemeld.
 8. MrFingers

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Ik moet toegeven dat ik voor dat geld in Lissabon aan zo'n kioskje al 2 kleine koffietjes heb kunnen drinken (0.8€/stuk). Maar om nu helemaal naar daar te rijden daarvoor...
 9. Lange_666

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Hoe beter de klant, hoe meer koffie...
 10. Gisteren
 11. muscles

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Ah ja, daar heb ik al enkele keren gebruik van gemaakt, met mijn koersfiets, als ik naar mijn ziekenkas toe rij (neutraal ziekenfonds) dat in die straat ligt. Ik vind het eigenlijk wel fijn dat het fietspad zo breed als één rijstrook. Het is zo precies dat ze hun licht zijn gaan opsteken in Hasselt. Daar ligt het dan wel in het midden van de weg, op de kleine ring. Plus in Hasselt is het meer een soort grind wat ik niet zo goed vind. CD&V burgervader? Bedoel je niet burgermoeder? Die van Sint-Truiden is toch een vrouw.
 12. JoBé

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Dacht ik ook. FF nagekeken hoeveel ik al gespaard heb: er kan op 1 jaar "klantschap" nog geen koffie-tje af, zelfs niet t.o.v. de officiële prijs. En wie tankt dààr nu nog aan?
 13. Koen C

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Je krijgt enkel korting op de benzine. Op CNG niets, dacht ik ?
 14. Mylan1999

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Amai ja wat hebben ze in de Stationsstraat in Sint-Truiden uitgespookt, een fietspad dat zo breed is als de rijweg (ik ben ook van de streek )... Dat gebeurt in mijn gemeente momenteel ook (ook CD&V burgervader), net als een weg heraanleggen waar helemaal niets mis mee was en hoogstens eens een nieuw toplaagje asfalt nodig had (maar waarschijnlijk wordt er ook ineens een hoop snelheidsremmende zever geplaatst).
 15. Mylan1999

  Meer fijn stof sinds invoering lage-emissiezone Antwerpen

  Ik heb nochtans vernomen dat Maes sterk aan het lobbyen is voor HVO (blauwe diesel). Ik hoop van harte dat ze het gaan verkopen, aangezien CNG niet voor alles en iedereen geschikt is. Degradatie van lithium batterijen valt overigens wel mee (zie dit filmpje: https://youtu.be/qNd3miNU85k?t=10m45s) , maar ik ben er vooralsnog geen grote fan van hoor (wat niet wil zeggen dat ik het niet kan worden). Als de dieselprijzen zo de pan blijven uitswingen koop je gewoon een goeie oude MB 190D, die motoren lusten maar al te graag koolzaadolie, zonnebloemolie en dergelijke, die oliën zijn inmiddels goedkoper dan diesel! Een LEZ mag je er niet mee in, maar dan ga je gewoon de laatste paar km met de bus als het echt niet anders kan voor die paar keer per jaar je effectief in een LEZ moet zijn.
 16. Koen C

  China grijpt terug naar steenkool

  Ik twijfel nog altijd. Heb je al eens gezien hoe groot zo'n stoomketel en stookketel is bij een stoomtrein ? Waar vond je dat terug bij zo'n MAN ? OK, het moest niet zo groot zijn als bij een stoomlocomotief. Maar om een camion toch wat kilometers te laten rijden, heb je al wat hout en stoom nodig. Hoe gebeurde de aandrijving van de stoomketel naar de motor / versnellingsbak / wielen ? Nee, volgens mij kan het niet en hebben ze jou wat wijsgemaakt...
 17. Lage Emissie Zone

  Meer fijn stof sinds invoering lage-emissiezone Antwerpen

  Van mij mogen ze die LEZ ook afschaffen maar in het politiek agenda zijn ULEZ ( ultra lage emissie zones ) gepland. Geen enkel voertuig die op een primaire diesel of benzine brandstof rijden zijn dan toegelaten. IEDEREEN MOET EEN NIEUWE WAGEN KOPEN, je kan het maar beter NU doen of je wordt gestraft aan de pomp, super98 en diesel zijn bijna niet meer te betalen.. Koop aub geen diesel auto ( want GTL en blauwe diesel als brandstof wordt hier geband ) en ook geen benzine wagen. Ga voor AARDGAS ( CNG ) ! Elektrische wagens zijn goed voor enkele jaren en daarna goed voor het schroot want een nieuwe lithium batterij kost veel centjes.
 18. Lage Emissie Zone

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Vlak voor de verkiezingen worden in onze gemeente steeds de voetpaden gerenoveerd, wij hebben hier een CD&V burgemeester ( hoelang nog ).
 19. muscles

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  En in sommige centra van steden hebben ze meer werk en tijd verricht aan de wegen dan erbuiten zoals onder andere in Sint-Truiden. Allee, door het feit dat ik hier in een gehucht woon van Sint-Truiden en er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd moest worden, is de weg hier ook vernieuwd, mijn huis en inrit inbegrepen, maar dan vanaf daar tot de Luikersteenweg hebben ze een asfaltlaag over de bestaande betonweg aangebracht. Maar dat is in alle geval beter dan in Borgloon. Die hebben geen geld. In de gemeente Wellen zijn alle wegen ook niet in orde, de gemeentewegen dus. Toeval dat die twee gemeenten een burgemeester hebben van s.pa?
 20. muscles

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Hij is het geld nog altijd bij elkaar aan het sparen. Hij zit nog steeds niet aan € 350.000. Het is een tienjarenplan. Maar alleszins bedankt om bij hem nog es te informeren.
 21. Lange_666

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Zet er maar gerust "buiten de Belgische steden" ook bij.
 22. DeNbEiRe_84

  GESCHIEDENIS

 23. BramB

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Vanavond tweedehands grijze VW Passat Variant 1.4 TSI comfortline CNG (2013) afhalen. Het is een wagen uit Duitsland met 39.000 km via tweedehands.be gekocht van Vanparys auto's in Lichtervelde (€17.000). Heb ondertussen ook een Xtra-betaalkaart aangevraagd om nog goedkoper bij DATS te kunnen tanken. Heb ook ASOIL in Wilsele gecontacteerd: nog geen datum bekend wanneer CNG beschikbaar wordt).
 24. MrFingers

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Is de vraag die je je ook moet stellen: "waarom moet je in hemelsnaam met een SUV in de stad rijden". Okee, gezien de kwaliteit van het "wegdek" (weg-dek?) in de meeste Belgische steden is iets met rupsbanden vaak geen overbodige luxe, maar dan nog. Ze zijn groot, ze zijn lomp en ze nemen dus veel te veel plaats in op de weg (vooral in de breedte). @Lage Emissie Zone ook niet als de plaat die normaal het reservewiel huist vervangen wordt door een plaat waar de tanks onder passen, en de uitlaat naar de zijkant af te leiden? Lijkt mij een relatief eenvoudige aanpassing (natuurlijk alleen maar voor voorwiel-aangedreven auto's)
 25. G-007

  GESCHIEDENIS

  Interessant artikel gevonden in Nederlands vakblad. Henry Ford en de eerste auto van bioplastic Een auto met een carrosserie op basis van soja, mais, tarwe en hennep. Vandaag 77 jaar geleden. Aan de buitenkant was eigenlijk niks bijzonders te zien, maar schijn bedroog. Het prototype van wat de sojabonenauto zou gaan heten, was bijzonderder dan het er uitzag. De carrosserie was gemaakt op basis van soja, mais, tarwe en hennep. De auto was oersterk en was toch vele malen lichter dan het traditioneel gebruikte staal. De auto liep op biobrandstof – gewonnen uit hennep – en was gemaakt in Dearborn in de Amerikaanse staat Michigan. Menig trekkerliefhebber zal nu een antenne voelen trillen. Dearborn? Van de Ford Dearborn? Het hoofdkantoor van Ford in Dearborn in de Amerikaanse staat Michigan. ‘Henry Ford was ervan overtuigd dat biobrandstoffen de wereld zouden gaan veroveren’ Henry Ford had er inderdaad mee te maken. Hij wilde landbouw en industrie met elkaar verweven en was ervan overtuigd dat biobrandstoffen de wereld zouden gaan verover. Verder wilde hij per se auto’s blijven produceren in een tijd dat er amper staal beschikbaar was. Een gevolg van de Tweede Wereldoorlog waarvoor zoveel staal nodig was dat het voor de overige gebruikers op de bon ging. Ford wilde daar niet afhankelijk van zijn. Daarom haalde hij jacht- en auto-ontwerper Eugene Gregorie naar zijn kantoor en vroeg hem een nieuw type auto te ontwerpen. Eentje van plastic. Ford was echter niet tevreden met het voorstel dat uiteindelijk op tafel lag. Hij gaf het project daarp, aan het Soja Laboratorium in Greenfield. Dit prototype werd in augustus 1941 voor het eerst tentoongesteld op het plaatselijke Dearborn-festival. Door de oorlog was er echter amper vraag naar auto’s. Laat staan naar nieuwe types. Het prototype werd vernietigd. ‘Soja redde het niet, benzine werd uiteindelijk toch de belangrijkste brandstof voor auto‘s Het is niet zeker wie het prototype vernietigde. De mensen van het sojalaboratorium wezen naar de gekrenkte auto-ontwerper Gregorie, maar bewijs hiervoor ontbreekt. Een andere reden dat de soja-auto het niet redde, was dat benzine uiteindelijk toch de belangrijkste brandstof voor auto’s werd.
 26. Afgelopen week
 27. Mylan1999

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Indien geen enkele diesel nog in de stadscentra toegelaten gaat worden in Duitsland zou dat wel eens kunnen veranderen voor SUV's, want benzine als hoofdbrandstof voor een SUV à la BMW Xx/Audi Qx/Mercedes-Benz GLx is een kostelijke zaak. Of men moest hiervoor puur op elektriciteit overschakelen, maar daar staat het SUV publiek niet voor te springen denk ik. Misschien worden de constructeurs van SUV's nog wel genoodzaakt om op CNG over te schakelen.
 28. Lage Emissie Zone

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Inderdaad, het kan niet meer verborgen ( in de bodem ) ingewerkt worden waardoor kofferruimte verloren gaat.
 1. Laad meer activiteit
×