Welkom bij Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Registreer je nu en krijg toegang tot alle informatie binnen de aardgasrijder community.
Eenmaal je bent geregistreerd en aangemeld kan je bijdragen op het forum door je eigen vragen te stellen of te antwoorden op andere berichten van leden.
Je kan je eigen profiel aanmaken, reputatiepunten verdienen en kans maken op leuke prijzen. Kom in contact met andere aardgasrijders en draag bij tot een groener klimaat.
Dit bericht verdwijnt eenmaal je bent geregistreerd.

 

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf   

 1. Gisteren
 2. Total heeft in dit artikel van GibGas aangekondigd om zijn CNG-netwerk sterk uit te breiden in Frankrijk: tegen 2026 willen ze 45 tankstations uitrusten met een CNG-installatie. Ook Avia, Air Liquide, Endesa, Gas Natural en Engie willen nieuwe CNG-stations bouwen. De volgende mededeling is waarschijnlijk iets te optimisch: de Franse AFGNV deelt mee dat tegen het einde van 2017 op 125 plaatsen aardgas getankt kan worden, waarvan 100 voor CNG en 25 voor LNG. Doe daar maar 1 of 2 jaren bij.
 3. Afgaande op dit recent artikel van GibGas zou het kunnen dat daar in de toekomst misschien CNG verkocht wordt. Total wil zijn net van tankstations krachtig uitbouwen voor CNG. Bij de reeds bestaande 450 Europese CNG-tankstations wil Total er nog 200 bijdoen tegen het jaar 2026. De focus ligt daarbij vooral op Duitsland, België, Nederland en Frankrijk. Total investeert zelf en heeft dan ook de CNG-pompen in eigen beheer.
 4. Is een standaard formulier van VW waarin ze verklaren dat de wagen niet valt onder de terugroepactie CNG tanks. Is algemeen bekend bij de dealers.
 5. Ik ben die gisteren namiddag tegengekomen op de ring rond Lier (ik reed zelf met de diesel sandero)
 6. de paasvakantie is op komst en ik wil ook zo een document hebben voor mijn golf, is dit een document bekend binnen de VW dealers in BE? wat er moet op staan van informatie? kan iemand mss een foto posten ?
 7. @Sarra welkom op het aardgasrijderforum Van welke regio ben je? Tanken in Frankrijk kan een uitdaging zijn, best raadpleeg je hiervoor de website van http://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv-france/ als het gaat over toegangscodes (en openingsuren) Voor tankstations en bijhorende openingsuren op je route kan je best volgende website hanteren: http://www.gibgas.de/Tankstellen/Umkreissuche - Routenplaner?locale=en_GB
 8. 25% overschrijding geeft recht op annulatie van de verkoop indien je dit wenst... Verder geen bepalingen uiteraard, anders zou het hen te veel geld kunnen kosten. In normale omstandigheden haalt een constructeur altijd zijn opgegeven levertermijn, nu is er 'ergens' 'iets' niet in de haak waardoor de levertermijn oploopt. Helaas beschik ik over niet meer info, ik ga eens zoeken bij de Duitse buren, als zij meer inside-information hebben
 9. Kan ik inkomen dat je graag je wagen wilt op de afgesproken levertermijn. Ik vraag me echter af hoe bindend die is (ergens in de kleine lettertjes zal wel staan dat dat niet bindend is).
 10. @Bart Hallo, Voor welke route heb je uiteindelijk gekozen? En hoe is dit meegevallen? Wij vertrekken vrijdag. Groeten, Sarra
 11. Hallo, Sinds eind januari hebben wij een golf variant op cng. Tot nu toe heel tevreden. Volgende week vertrekken we ermee op skivakantie en enige tips ivm tanken in Frankrijk/routes zijn welkom. Groeten, Sarra
 12. Daarnet de 850 bereikt ! Morgen terug tanken in Kallo ;-)
 13. Lol... in Zaventem komt er geregeld een gewone Golf TGI tanken bij DATS24. Niet elke gasrijder weet van dit forum of maakt er gebruik van. Campagne lanceren en dealers overtuigen hun klanten te informeren over aardgasrijder.be
 14. Ik heb er eentje 3 X gezien in Neeroeteren, grijze Vw Golf TGI op de parking van een advocatenkantoor. Dat was voor de creatie van dit onderwerp
 15. Afgelopen week
 16. @Lange_666 Ik ben het eens met je bericht. Voor wat betreft de lange levertijd wil ik alleen even zeggen dat ze bij de initiële bestelling dan ook correct moeten weergeven wanneer de levering zal plaatsvinden. Als ik op voorhand had geweten dat het 5 maanden (voorlopig) ging zijn in plaats van 2 maanden dan had ik de wagen misschien niet besteld. Als ik mijn bestelling nu annuleer (kan kosteloos bij overschrijding leveringstermijn met 25%) dan moet ik een andere nieuwe wagen bestellen en moet ik evenzeer tot juni wachten. Kortom, bij het tekenen van de bestelling en dus het aangaan van een overeenkomst, worden bepaalde voorwaarden bepaald. Een van deze voorwaarden is de levertermijn en die moet mijn inziens of nageleefd worden of uitgelegd worden. En dat laatste heb ik tot nu toe niet gekregen.
 17. Hey Pé, De informatie kreeg ik enerzijds van de garage waar ik de auto bestelde. Zij beschikken over een programma waarmee ze de fabricatie week en leveringsdatum (bij D'Ieteren) kunnen opvolgen. Anderzijds heb ik contact opgenomen met het contact center van D'Ieteren om me te informeren over het feit of er een specifieke reden is voor de vertraging. Als je een slecht gevoel bij de verkoper hebt, gewoon even naar D'Ieteren bellen.
 18. Als je er eens mee gereden hebt dan ga je niet meer terug naar diesel en tracht je het rijden op benzine te mijden. Het is een performante benzinemotor zuinig gemaakt om op voordelig CNG te draaien. Ik wil niet meer terug en neem het ongemak van de gebrekkige voorziening van CNG stations in west-Limburg er graag bij. Men zal het net nog wel uitbreiden. Ik ben er gelukkig mee en kan het iedereen aanraden. Gas rulez the world
 19. Wat ik eigenaardig vind is dat hier in het forum en in het echt (ik heb er zelf nog geen gezien) er nog geen melding is geweest van iemand met een "gewone" VW Golf TGI.
 20. Waar haal je die informatie vandaan dat de levering pas in juni zou zijn? Ik heb een variant besteld op 22/01. Leveringstermijn was voorzien op 31/03. Omdat de verkoper niks van zich liet horen, toch eens zelf mijn licht opgestoken eergisteren. We moeten er 2 weken bijrekenen. Maar aan zijn toon te horen kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat het wel eens meer dan 2 weken zou kunnen duren ......
 21. De mijne besteld op 22/01. Levering werd verwacht 31/03. Ze hebben er ondertussen al (minimum) 2 weken bijgelapt :-/
 22. Aan de binnenkant van die CNG-tank (in dat YouTube-filmpje) zie ik alleszins helemaal geen roest. Die is goed gelakt. Maar dat is een CNG-tank van een Amerikaanse wagen.
 23. Vw caddy lichtblauw met mooie sticker dacht ik in Merksem Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 24. Hier wordt een CNG tank geopend:
 25. Het positieve kantje aan heel die zaak is dat ze van hun fouten in het verleden gaan bijleren (hoop ik) zodat al die nieuwe wagens innovatiever op de markt komen.
 26. Ik weet het van de datering, echter die 1000-den wagens kan men onmogelijk in een half jaar tijd in orde krijgen. Ook het dieselgate schandaal zorgt voor de nodige vertraging in de fabrieken. Hier in ons land is er inderdaad een terugroepactie, iedere wagen waar men de tanks in moet vervangen is uren werk. Ik ben bijgevolg benieuwd of mijn / onze leverdatum gerespecteerd gaat worden.
 27. Wel even erbij vermelden dat het artikel dateert van september 2016 Niet dat het oud nieuws is, maar even dacht ik dat er sprake was van een nieuwe, grootschaligere terugroepactie. Bedankt voor het delen!
 28. Laad meer activiteit