Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Vandaag
 2. Aardgasrijder

  Stilte in de media

  Colruyt zet door met aardgasauto's 20 juni 2018 15:02 - https://www.tijd.be/ondernemen/auto/Colruyt-zet-door-met-aardgasauto-s/10023924?utm_medium=twitter&utm_source=dlvr.it ©Lieven Van Assche DATS 24, een dochterbedrijf van Colruyt, opende vandaag het 100e tankstation voor aardgasauto's in BelgiË. 'Dit is de beste overgangstechnologie op weg naar een volledig CO2-neutraal wagenpark.' CNG, kort voor compressed natural gas oftewel aardgas dat onder zeer hoge druk gecomprimeerd wordt, is in opmars wereldwijd en in België. Intussen rijden er in ons land al 11.000 CNG-auto's rond. Dat is meer dan de volledig elektrische wagens die nu in omloop zijn. De voorbije maanden zijn er bovendien duizenden CNG-auto's besteld die de binnenkort in gebruik worden genomen. De toenemende populariteit van CNG-auto's is niet onlogisch. De aankoopprijs ervan komt intussen in de buurt van die van dieselauto's. Ze zijn vrijgesteld van verkeersbelastingen en scoren op milieuvlak beter dan de meeste andere technologieën, zelfs beter dan hybride of plug-in hybrides. Enkel volledig elektrische auto's en waterstofauto's doen nog nog beter. Daarbij wordt rekening gehouden met de de uitstoot van CO2, fijn stof en stikstofdioxide. Besparen aan de pomp Ten slotte mogen CNG-auto's - in tegenstelling tot LPG-versies - ondergrondse parkeergarages binnen en is tanken een pak goedkoper dan diesel of benzine. 'Op 100 kilometer bespaar je al snel 2 à 2,5 euro', zegt Raf Flebus, directeur van DATS 24. 'CNG-auto's vullen een gat in de markt en zijn met hun groter bereik complementair met e-auto's'.' Flebus erkent evenwel dat CNG slechts een puzzelstukje in de mobiliteitsdisucssie is en dat het een overgangstechnologie is op weg naar een CO2-neutraal wagenpark met elektrische auto's en waterstofauto's. Pionier DATS 24 pionierde in 2011 al met zijn eerste CNG-station. Met de opening van het nieuwe station in de buurt van Leuven staat de teller nu op 60. Dat brengt het totaal in België op 100, waarmee de discussie over de kip en het ei min of meer ten einde is. 'Ook de concurrentie staat niet stil. Meer nog, er begint eindelijk wat te bewegen', zegt Flebus. Onder andere Q8 en Total hebben zich op de markt gestort. Total nam vorig jaar PitPoint over dat actief is in Duitsland, Nederland en België. DATS 24, dat in totaal 123 tankstations (inclusief klassieke brandstoffen) uitbaat, haalde in het boekjaar 2016/2017 een omzet van bijna 600 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 5,5 miljoen euro. Op het rendement van de CNG-investeringen is het evenwel nog wachten. 'We hebben per station 100 klanten per dag nodig om rendabel te zijn. Dat is nog maar in een tiental punten het geval', klinkt het. Flebus liet voorts verstaan dat DATS 24 in het najaar ook zijn eerste commerciële tankstation voor waterstofauto's zal openen, op het distributiecentrum van Colruyt in Halle. Daar rijden reeds 75 vorkheftrucks rond op waterstof. Jan De Schamphelaere, Redacteur Ondernemen
 3. DeNbEiRe_84

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  Minimumhoogte (buiten bebouwde kom) is 500 voet (een 150 meter). Binnen de bebouwde kom 1000 voet (boven het hoogste punt, zoals een kerktoren of flatgebouw) dacht ik. Hier in Dendermonde vliegen vaak C-130’s over op, wat lijkt, zeer lage hoogte. Maar die zitten nog ruim boven de minimumhoogte
 4. Aardgasrijder

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  @wimdc ja zo een model bedoel ik dus. Ik heb er geen vleugels aan gezien... dus ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar het lijkt wel degelijk op die ligfiets Het toestel moet uiteraard vleugels hebben gehad, maar ik denk dat ik gewoon verrast en verstomd was hoe klein het was. Alleen vloog het wel vrij laag vond ik, dit lijkt me toch een toestel dat normaal gezien hoger in de lucht hangt. https://en.wikipedia.org/wiki/Gyroflug_Speed_Canard Ik twijfel dus, maar dit is dus wel al zeker in de goede richting, of het is het toestel dat ik zag.
 5. DeNbEiRe_84

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  Of een Velocity? In dezelfde aard als wat @wimdc voorstelt?
 6. wimdc

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  Deze? Gyroflug Speed Canard
 7. Aardgasrijder

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  Neen geen ULM. Het leek echt op die ligfiets
 8. DeNbEiRe_84

  CNG tankstations zoeken met discover media

  Na de update is het dichtstbijzijnde CNG-station meer dan 20 km ver. Aalst, Lokeren en Opwijk zitten er ineens niet meer tussen
 9. DeNbEiRe_84

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  In de eerste plaats denk ik aan een “ULM” omdat die qua geluid tussen een parapente en een sportvliegtuig zitten, maar had het object (met de specifiek omschreven kuip) ook deltavleugels? Of leek het eerder op de foto van die Cirrus?
 10. Bij

  CNG rijder gespot 2.0

  rond een uur of 3 ne rode poppy g-tron in de victorystraat in berchem.
 11. Enkele dagen geleden spotte ik een UFO (althans voor mij) vlak boven mij toen ik met kinderen buiten aan het spelen was... Er vliegt wel vaker een vliegtuig of paramotor boven ons in de lucht, maar deze week was het iets anders dat ik zag en het had een ander geluid. Ik ga het zo goed mogelijk proberen te beschrijven, want een foto heb ik niet kunnen maken, aangezien mijn smartphone in huis lag. Het vliegend object dat ik spotte leek op een ligfiets qua uitzicht (zie foto), gezien vanaf de grond en in een hoek van +/- 75 graden. Bedenk daarbij de vleugels (maar deze zijn me niet opgevallen, aangezien het object / vliegtuig een beige kleur had). Het maakte lawaai zoals een vliegtuig, dus had het een motor, maar het klonk anders dan een paramotor of een cessna. Ik kan moeilijk inschatten hoe hoog het vloog, maar het vloog op een hoogte zoals een paramotor, dus geen 1000 meter hoog, eerder iets van een 100-200 meter. Qua snelheid had het een snelheid zoals een klein vliegtuigje, een paramotor is heel sloom in de lucht. Is er iemand van de vliegtuigspotters die mij kan helpen van deze UFO (Unidentified flying object) een IFO te maken (Identified flying object). Graag dus een foto en benaming van dit vreemde toestel, zodat ik het kan bevestigen als het dit toestel ook effectief was. Nogmaals, het was dus geen CESSNA, ik zag ook geen staart aan de achterkant van het toestel. @DeNbEiRe_84 gaat er al ergens een belletje rinkelen?
 12. Dr Nick

  Stilte in de media

  En in de rafale zijn bepaalde piloten te groot en passen er dus niet in...
 13. DeNbEiRe_84

  Stilte in de media

  Hopelijk een Rafale dan, want de F-35 bestaat niet in tweezitter
 14. Ben al van gisterenavond bezig en rond de middag was het klaar, na 2 pogingen
 15. muscles

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Welkom op het forum. Heb je er ook foto's van?
 16. muscles

  Vergeet Tesla , hier is de Hesla

  Diezelfde Hesla was deze middag ook te zien in het VRT-programma "De Markt". Ik heb het gezien in de fitness, maar alleen maar beeld, gene klank en ook geen ondertiteling.
 17. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Deze morgen rond 08:30u een zwarte VW Caddy Maxi gespot in Lanaken op de Tournebride, die vlak tegenover de stelplaats van De Lijn geparkeerd stond. Hij had de officiële CNG-sticker rechts naast de nummerplaat. Na de middag om 13:30u reed er een grijze Audi A4 Avant g-tron voorbij mijne fitness, komende van het industrieterrein, het kruispunt van de Expressweg over, richting Wellen: ook met officiële CNG-sticker rechts naast de nummerplaat.
 18. Dr Nick

  Stilte in de media

  Eurofighter
 19. deverhelst

  Stilte in de media

  Hij was een F35 gaan testen, of was het een Rafale ?
 20. Mylan1999

  Stilte in de media

  Ik dacht dat Charles Michel ook aanwezig ging zijn op de opening in Heverlee? Zie hem alleszins niet op de foto staan.
 21. DeNbEiRe_84

  CNG tankstations zoeken met discover media

  Nog een half uurke downloaden voor de update
 22. Dr Nick

  Discover media => Flitsers , hotspots, updates

  al eens gezocht achter een app die het automatiseert dat je hotspot aanspringt als je verbindt via BT? Volgens mij bestaan die.
 23. Dr Nick

  Vergeet Tesla , hier is de Hesla

  only for the select few.... amai, da kan ik ni betalen... wel een goed concept
 24. Aardgasrijder

  CNG rijder gespot 2.0

  Terug ontopic nu, deze morgen een witte VW Caddy van Colruyt gespot in Neeroeteren centrum (omstreeks 08:20u)
 25. deverhelst

  CNG rijder gespot 2.0

  dat zeggen ze allemaal !
 1. Laad meer activiteit
×