Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

gie

Leden
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

gie last won the day on May 25

gie had the most liked content!

Community Reputation

18 Goed

About gie

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De Romac fuel kaart heeft geen kosten. De pomp van Air Liquide ligt dicht bij de autostrade en vlot bereikbaar. Ik ben voor de Corona op weg naar skivakantie 2 x gaan tanken in het Aral station in Merl, telkens betaald aan de automaat omdat de shop gesloten was. Geen enkel probleem gehad.
 2. Bij het afhalen van mijn nieuwe Caddy zei men in de garage doodleuk dat de app-connect enkel met IPhone werkte en dat ze de android versie niet mochten installeren omdat die illegaal was in Belgie. Gelukkig heb ik een zoon die me op weg heeft geholpen met de apkmirror om de app op mijn Moto 5 te installeren. Alles werkte direct prima whatssapp, waze, pitpoint, romacfuel,.... Waarom je deze app's op je smartphone mag gebruiken maar niet op het scherm in je auto is me niet duidelijk. Waarom iPhone wel en android niet?
 3. samen op parking Colruyt Mechelen
 4. Vandaag antwoord gehad van Romac fuels, Tankkaart zou moeten werken voor particulieren. Dag Gie , - Goed nieuws : op 29/02 en 07/03 tankten Romac particulieren bij Air Liquide Vulbas Blyes ! Dus dat betekent dat de Romac kaart werkt. - Ik hoop dat reizen in de zomer mogelijk zal zijn , zal voor heel veel mensen nodig zijn want aan deze periode thuis heb je NIKS. Gr , Jan
 5. Station werkte niet op 1e februari. scherm versprong altijd.
 6. Mail naar Romacfuels gestuurd dit weekend voorlopig nog geen reactie, ik hou je op de hoogte.
 7. Relatie met Air Liquide is nogal raar. Op weg naar de Alpen kunnen tanken in Dijon ( Fauverney ) zonder problemen dicht bij autostrade. Maar kaart werkt niet in Blyes ( Air Liquide ) en Chambéry ( Vgaz ).
 8. Ik heb gisteren geprobeerd om te tanken in het nieuwe station van Chambéry maar geen van mijn kaarten werd aanvaard. Toch maar voldoende benzine voorzien in de Alpen.
 9. Net terug van skivakantie. Het nieuwe station in Chambéry zou operationeel moeten zijn maar gisteren werkte geen van mijn kaarten ( Maestro, Visa, Romac) door systeemfout. Pomp in Annecy en die van Blyes werkten ook niet !! In heel de regio is het oppassen geblazen.
 10. gie

  CNG op skivakantie

  Net terug van skivakantie. Dat is wel een avontuur met CNG wagen. In Marle (Lux ) geen probleem , Dijon ( Fauverney) met Romac kaart geen probleem. Maar dan … Volgens de verschillende sites was het station van Annecy (Cran Gevrier ) na lange tijd terug in werking maar daar was ter plaatse niets van te zien. Doorgereden naar La plagne en daar geëindigd met 20 km gas en 80 km benzine volgens scherm. Op de terugweg Annecy vermeden en langs nieuw station in Chambéry gegaan. Geen van mijn kaarten ( Maestro, Visa, Romac ) werken aanvaard. Dan naar Blyes gereden omdat Romacfuels me op voorhand had verzekerd dat ik met de Romac kaart daar kon tanken. Via de assistentieoproep van Air LIquide vernomen dat volgens hen de kaart niet geldig is en er geen overeenkomst is met Romacfuels. Toen ik hem zei dat ze wel werkte in hun station in Dijon kon hij me niet verder helpen. Verder op weg gegaan met Benzine en onderweg een reservebidonneke gekocht voor de zekerheid wel niet nodig gehad want vanaf Dijon werkte alles normaal. Er is nog werk aan de CNG stations in Frankrijk.
 11. gie

  Cng aankopen

  Ik vertrek volgend weekend met een gewone Caddy. Volgens NGVA Europe is het station in Annecy 'under maintenance'. In Chambéry is het oude station gesloten en het nieuwe nog niet open. Nog geen reactie gekregen van Gaz-mobilte.fr of een van beide volgende week zal open zijn. Vind het toch wat spannend voor mijn eerste CNG skireis. De alpen liggen zowat in een woestijn.
 12. het gaat 2 keer over dezelde 'expert' in de vrt reportage ook Sebastian Verhelst (UGent), Marc Pecqueur (Thomas More, KU Leuven)
 13. Die Pecquer van Thomas More heeft duidelijk een nieuwe sponsor. CNG vermindert de vervuiling, zowel wereldwijd als lokaal. Een EURO 6-personenwagen die rijdt op aardgas* is goed voor -11 % broeikasgassen (CO2); -90 % stikstofoxyden (NOx); -77 % fijn stof dan met een dieselwagen. *studie gecontroleerd door Mobi en Marc Pecqeur (Thomas More) en gevalideerd door UGent
 14. gie

  CNG op skivakantie

  bedankt. ik ben echt nog een bleu . Wat is een 'dodemansknop' ? Klepje aan de hendel? Die Romac kaart is dus echt wel nodig, zal die dan maar aanvragen. Nu nog hopen dat de auto tijdig geleverd wordt en op naar de skipistes.
 15. gie

  CNG op skivakantie

  Bedankt voor jullie reacties. Is die Romac kaart noodzakelijk voor elk station van Air Liquide? In openlucht parkeren zal dus wel geen probleem vormen maar wat is de regelgeving voor ondergronds parkeren in Frankrijk?
×
×
 • Create New...