Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

gie

Leden
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

gie last won the day on December 5 2019

gie had the most liked content!

Community Reputation

10 Goed

About gie

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Station werkte niet op 1e februari. scherm versprong altijd.
 2. Mail naar Romacfuels gestuurd dit weekend voorlopig nog geen reactie, ik hou je op de hoogte.
 3. Relatie met Air Liquide is nogal raar. Op weg naar de Alpen kunnen tanken in Dijon ( Fauverney ) zonder problemen dicht bij autostrade. Maar kaart werkt niet in Blyes ( Air Liquide ) en Chambéry ( Vgaz ).
 4. Ik heb gisteren geprobeerd om te tanken in het nieuwe station van Chambéry maar geen van mijn kaarten werd aanvaard. Toch maar voldoende benzine voorzien in de Alpen.
 5. Net terug van skivakantie. Het nieuwe station in Chambéry zou operationeel moeten zijn maar gisteren werkte geen van mijn kaarten ( Maestro, Visa, Romac) door systeemfout. Pomp in Annecy en die van Blyes werkten ook niet !! In heel de regio is het oppassen geblazen.
 6. gie

  CNG op skivakantie

  Net terug van skivakantie. Dat is wel een avontuur met CNG wagen. In Marle (Lux ) geen probleem , Dijon ( Fauverney) met Romac kaart geen probleem. Maar dan … Volgens de verschillende sites was het station van Annecy (Cran Gevrier ) na lange tijd terug in werking maar daar was ter plaatse niets van te zien. Doorgereden naar La plagne en daar geëindigd met 20 km gas en 80 km benzine volgens scherm. Op de terugweg Annecy vermeden en langs nieuw station in Chambéry gegaan. Geen van mijn kaarten ( Maestro, Visa, Romac ) werken aanvaard. Dan naar Blyes gereden omdat Romacfuels me op voorhand had verzekerd dat ik met de Romac kaart daar kon tanken. Via de assistentieoproep van Air LIquide vernomen dat volgens hen de kaart niet geldig is en er geen overeenkomst is met Romacfuels. Toen ik hem zei dat ze wel werkte in hun station in Dijon kon hij me niet verder helpen. Verder op weg gegaan met Benzine en onderweg een reservebidonneke gekocht voor de zekerheid wel niet nodig gehad want vanaf Dijon werkte alles normaal. Er is nog werk aan de CNG stations in Frankrijk.
 7. gie

  Cng aankopen

  Ik vertrek volgend weekend met een gewone Caddy. Volgens NGVA Europe is het station in Annecy 'under maintenance'. In Chambéry is het oude station gesloten en het nieuwe nog niet open. Nog geen reactie gekregen van Gaz-mobilte.fr of een van beide volgende week zal open zijn. Vind het toch wat spannend voor mijn eerste CNG skireis. De alpen liggen zowat in een woestijn.
 8. het gaat 2 keer over dezelde 'expert' in de vrt reportage ook Sebastian Verhelst (UGent), Marc Pecqueur (Thomas More, KU Leuven)
 9. Die Pecquer van Thomas More heeft duidelijk een nieuwe sponsor. CNG vermindert de vervuiling, zowel wereldwijd als lokaal. Een EURO 6-personenwagen die rijdt op aardgas* is goed voor -11 % broeikasgassen (CO2); -90 % stikstofoxyden (NOx); -77 % fijn stof dan met een dieselwagen. *studie gecontroleerd door Mobi en Marc Pecqeur (Thomas More) en gevalideerd door UGent
 10. gie

  CNG op skivakantie

  bedankt. ik ben echt nog een bleu . Wat is een 'dodemansknop' ? Klepje aan de hendel? Die Romac kaart is dus echt wel nodig, zal die dan maar aanvragen. Nu nog hopen dat de auto tijdig geleverd wordt en op naar de skipistes.
 11. gie

  CNG op skivakantie

  Bedankt voor jullie reacties. Is die Romac kaart noodzakelijk voor elk station van Air Liquide? In openlucht parkeren zal dus wel geen probleem vormen maar wat is de regelgeving voor ondergronds parkeren in Frankrijk?
 12. gie

  CNG op skivakantie

  Ik heb een Caddy-CNG besteld en zal vanaf januari behoren tot de aardgasrijders. Begin februari vertrek ik voor de eerste keer met een CNG-wagen op de jaarlijkse skivakantie naar de Franse alpen. Na 20 jaar heb ik geen gps meer nodig en ken alle alternatieve routes. De reis zal nu wel wat meer planning vragen vermits de tankstations dun gezaaid zijn in die regio. Welke app's raden jullie aan om werkende stations op te sporen? Kan men de auto een ganse week op de openluchtparking laten staan of is het aan te raden een ondergrondse parking op te zoeken? Hoe zit het met het verbruik in de winterperiode?
 13. Vermits ik met mijn Caddy Diesel met zijn euronorm 4 en 220000 km op de teller niet meer binnen mag in Antwerpen en binnenkort Brussel moest ik op zoek naar alternatief. Cng leek me een betaalbaar en ecologisch aanvaardbaar alternatief. Vooral als men meer biogas gaat produceren. Vanaf januari behoor ik dus nu ook tot de aardgasrijders.
×
×
 • Create New...