Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Lange_666

Leden
 • Content Count

  1,756
 • Joined

 • Days Won

  65

Lange_666 last won the day on November 16 2019

Lange_666 had the most liked content!

Community Reputation

843 Super

About Lange_666

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

4,603 profile views
 1. Wij zijn maar met 2 en ik heb op 4 jaar nog maar max 2 keer met 4 personen in mijn wagen gezeten.
 2. Toch ook niet zo goedkoop. Verbruik van een Audi e-tron is rond de +/- 29Kw/100km. Aan 25 à 30 cent komt dit tussen de 7,25 en de 8,70 euro uit per 100km.
 3. 20.500 voor mijnen Octavia, met aftrek van de 1000 euro CNG premie netto 19.500 betaald. Eigenlijk is het appelen met peren vergelijken. Het hangt er van af wat voor korting je kan verzilveren, wat je voor oude auto kan krijgen (overname of nog particulier verkocht), wat voor opties je erbij neemt enz... Zo kochten wij een nieuwe Skoda Fabia voor 8199 euro en verkochten die 3 jaar later voor 7500 euro. En praktischer als je hem deftig gaat laden kan allemaal zijn maar wat ben je ermee als je niks te laden hebt? Ieder zijn ding.
 4. Bij de mijne liggen er ook Dunlops onder maar daar ga ik toch geen 105.000 km mee halen. Zit aan 66.000 km en ik heb mijn voorbanden op 50.000 gewisseld met deze achteraan want de voorbanden sleten wel redelijk snel, vond ik. Op mijn Golf had ik voordien Michelin Energy Savers liggen, vooraan gingen die tot 75.000 mee, achteraan tot 150.000. Ik rij mijn banden wel niet helemaal op. Op droog wekdek speelt weinig profieldiepte niet zo'n rol, op nat wegdek wel, zeker bij veel regen tegen hogere snelheden (80% autostrade). Dat EV's hun banden wat sneller versleten zijn is best mogelijk maar daarvoor moet je ook weer haantje de voorste zijn aan ieder verkeerslicht. Als je iedere keer snel optrekt heeft dat ook een nefaste invloed op het verbruik en aangezien de range tot nu toe niet zo groot is, houden de meeste EV-rijders zich behoorlijk in.
 5. Gisteren beide pompen nog steeds buiten strijd. Dan maar even gas geslurpt aan den overkant (Esso)... goede druk aldaar, 17,12kg in de tanks bij 10°C.
 6. On topic: Vandaag in de gerenormeerde krant HLN: De eigenzinnige top 5 van het Autosalon van onze journalist: “Ik zou niemand aanraden nu al een elektrische auto te kopen” https://www.hln.be/auto/autosalon-brussel/de-eigenzinnige-top-5-van-het-autosalon-van-onze-journalist-ik-zou-niemand-aanraden-nu-al-een-elektrische-auto-te-kopen~a8c2bd70/
 7. Neen, het gaat over het onderste gedeelte. Ik plakte een link naar het bericht van Phillippe maar dit forum heeft zo van die eigenaardigheden waar ik kop noch staart aan krijg met bovenstaand resultaat.
 8. De VAB heeft het duidelijk over "profijt" maw de portemonnee van de gebruiker, niet over de gevolgen voor het klimaat.
 9. Yep, weinig gezien CNG gedoodverft wordt als zijnde de slechtste optie voor het milieu. Wie wil nu nog een auto op CNG?
 10. En ik ben eens benieuwd hoe lang het zal duren alvorens men ook accijns gaat aanrekenen op CNG...?
 11. Trouwens, de lobby die genoeg betaald zal zijn gemanipuleerde studie wel in de verf mogen komen zetten, zolang het de roverheid maar in het kraam past.
 12. Ik zag dit na het afschaffen van de subsidie voor electrische auto's al van ver aankomen... nl met een reden op de proppen komem om geen belastingsvoordeel meer toe te kennen voor CNG auto's. En dat is bij deze een feit. De politieke huichelarij heeft nog wel niet genoeg ballen aan hun lijf om het nu al direct te zeggen maar je kan het wel al tussen de regels door lezen..." we moeten nl herbekijken of het wel aangewezen is om na eind 2020 nog een belastingsvoordeel toe te kennen, maw... eind 2020 weet je het officiëel definitief dat het nada zal zijn.
 13. Data is niet helemaal up to date: Esso Kielsbroek is daar aangegeven als L-gas. Station levert al zeker een jaar H-gas...
 14. Ik heb in de 35 jaar dat ik gereden heb met benzine/diesel "nooit" een niet functionerende pomp gehad, NOOIT. In de 4 jaar CNG toch al enkele malen en dan heb ik maar bij 3 verschillende pompen getankt: Dats Lier, Total Hoboken, Esso Hoboken.
×
×
 • Create New...