Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Brembos

Leden
 • Content Count

  640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Brembos last won the day on June 6

Brembos had the most liked content!

Community Reputation

378 Super

1 Follower

About Brembos

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gastanks zijn bij het oude model even groot als bij het faceliftmodel. Enkel de meetmethode verschilt. Ik heb reeds verschillende keren meer dan 19 kg kunnen tanken. Die kleine benzinetank heb je te danken aan de regelneverij van de Europese Unie. Ik prijs me gelukkig met mijn 25 liter tank.
 2. Ik doe tegenwoordig 375-400 km met mijn A4. Overwegend korte afstanden en ondanks de veel te grote en brede 18" velgen. Ik zou deze maar al te graag omruilen voor meer normale 16 of 17" exemplaren. Ik begrijp niet goed waarom ze dergelijke dingen monteren op een wagen die helemaal niet sportief is.
 3. Vandaag daar gaan tanken. Alles werkte zoals het hoort en weer een goede druk.
 4. Zeer positieve ervaring bij dit Greenpoint Supplies station vandaag : prijsverlaging van 1,03 euro/kg L gas naar 0.89 euro/kg H gas ! De overschakeling is een feit. Bovendien een zeer goede vuldruk : ik kreeg 19,94 kg in mijn tanks bij 18gr buitentemperatuur. Bij Total Hoboken gewoonlijk slechts +/- 17,50 kg , het maximum tot hiertoe was 19.04 kg bij Total Kallo. Dit wordt mijn nieuwe vaste tankplaats. Als het goed is mag het ook gezegd worden.
 5. De Corona crisis heeft een gunstige invloed op mijn verbruik. Laagste verbruik tijdens een ritje van 35 km was deze week 3.4 kg/100 km op de verbazend nauwkeurige boordcomputer. 3 weken korte ritjes (max 15 km) resulteerde in een vebruik van 4.8 kg H+ gas/100 km. Exact hetgeen de boordcomputer opgaf.
 6. H gas in Brasschaat ? Waar ?
 7. Die S stand gebruik ik nooit , tenzij per vergissing toen ik per ongeluk een een tikje tegen de pook had gegeven en ik me ergerde aan het late opschakelen. Mogen ze voor mijn part ook weg laten. Heb vroeger ook een 2.0 tdi gehad en ik heb het tractorgeluid en de veelvuldige eeuwigdurende dpf regeneraties nog geen moment gemist.
 8. Die 170 pk van de g-tron zijn ruimschoots voldoende voor mij. Ik heb nog nooit vol gas gegeven en rijd altijd in Eco modus. Ideaal zou voor mij de 130 pk 1.5 TGI in een A4 zijn. Of dat ding nu in 8.5 of 11 seconden naar de 100 gaat en 190 ipv 220 km/u haalt is in het huidige verkeer toch volkomen bijzaak.Die verschillende instellingen van de S tronic (Comfort , Efficiency , Dynamic enz) kunnen ze voor mijn part direct weglaten. Dat is toch allemaal maar spielerei en dat gebruik ik nooit.
 9. De mijne verbruikt momenteel met H+ gas +/- 5,6 kg/100 km en met flutgas +/- 7,5 kg/100 km. Heb nog geen langere afstanden gedaan. Enkel dagelijkse ritjes woon/werkverkeer met veel file van 2 x 15 km. Toch wel een zeer groot verschil.
 10. Dit klinkt al iets genuanceerder : VW ontkent snel afscheid van de aardgasauto..... https://www.energie-und-management.de/nachrichten/gas/detail/vw-dementiert-schnellen-abschied-vom-erdgasauto-135690
 11. Ik voel mij ,na de sjoemeldiesels , voor de tweede keer bedrogen door het VW concern. Een jaar geleden nog zeggen dat ze ook volop inzetten op CNG als alternatief voor electriciteit en nu aankondigen dat de ontwikkeling wordt stopgezet. Wie gaat er nu nog een cng wagen kopen en investeren in cng stations ? Ik heb net een aardig bedrag in een tweedehands A4 g-tron gestoken en vrees dat die wagen binnen de kortste keren niets meer waard zal zijn en dat de cng tankstations langzaam maar zeker zullen verdwijnen. Voor mij nooit meer een wagen uit het VW concern. Had ik maar een Tesla model 3 gekocht zoals ik halvelings al van plan was..... Met de huidige Golf bedoel je waarschijnlijk de Golf 7 ? De Golf 8 TGI zal er waarschijnlijk niet meer komen net zoals ettelijke aangekondigde Skoda en Seat modellen...... Ik prijs me gelukkig dat ik nog een redelijke 25 liter benzinetank heb zodat ik na het verdwijnen van de CNG tankstations tenminste nog een tijdje verder kan rijden op benzine en misschien later op de plek waar nu de CNG tanks zitten LPG tanks kan laten monteren. Nu al veel spijt dat ik mijn oerdegelijke Golf Variant TGI heb weggedaan. Ik had die beter opgereden.....
 12. Ik heb sinds kort een A4 g-tron. Met de eerste 3 tankbeurten haalde ik telkens 340-350 km met H en H+ gas. Ik kon telkens tussen de 19 en 19.5 kg tanken. Dit waren wel grotendeels korte ritjes en stadsverkeer. De volgens mij heel nauwkeurige boordcomuputer geeft momenteel een lange termijnverbruik aan van 5.8 kg/100 km.Bij de sporadische langere ritten over snelweg en 70 km/u wegen daalt het verbruik snel naar 4,3 kg/100 km wat dan ongeveer 450 km rijbereik zou opleveren. Ik ga deze week voor de eerste keer eens L gas tanken en verwacht dan , mede in combinatie met de lagere vuldruk , slechts 250 km ver te komen met mijn 17 kg flutgas. Op mijn wagen liggen overdreven brede 18" ballonbanden en die doen waarschijnlijk ook geen goed aan het verbruik. Ik overweeg die dan ook met der tijd om te ruilen tegen ietwat normalere 17" allseasons banden. Ik prijs me gelukkig dat ik nog een model van voor de facelift op de kop heb kunnen tikken. 9 liter benzine is wel erg krap als je regelmatig eens op vakantie gaat naar Frankrijk.
 13. 11 euro om een batterijtje van een sleutel , meestal een cr 2032 batterijtje van een euro , is ook goed doorgerekend :-)
 14. Pollenfilter vervang ik ook altijd zelf. € 8,70 + btw werkuren om dat ding te vervangen (2 minuten werk) is fors doorgerekend.
 15. Ik doe eerder korte afstanden. Dagelijks 2 x 17 km woon/werkverkeer en in het weekend af en toe een langere afstand + jaarlijkse een drietal langere vakantietrips van +/- 1.000 km enkele rit. Op de snelweg zie je het verbruik snel richting 4 kg/100 km zakken. Tot hiertoe enkel H gas getankt. Volgende keer eens L gas proberen maar ik vrees dat ik dan blij mag zijn als ik de 300 km haal. De wagen met DSG nodigt inderdaad uit tot rustig rijden , ik gebruik ook altijd de Efficiency modus. Ik zal binnenkort de kaarten van de GPS eens updaten. Misschien is die bug dan opgelost ? Hij staat overigens wel wat hoger op zijn poten dan een vergelijkbare benzine/diesel met S line pakket maar dat stoort met niet. Die SUV look is trouwens in de mode de laatste tijd -)
×
×
 • Create New...