Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Taaner

Leden
 • Aantal items

  155
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Taaner won de laatste dag op 18 september

Taaner had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Taaner's prestaties

Enthousiast lid

Enthousiast lid (4/9)

 • Reageert vaak
 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • 1 maand lid
 • 1 jaar lid

Recente badges

89

Reputatie

 1. Is het Autoglas of Autoglass clinic? Autoglass is trouwens een merk van Belron, die ook eigenaar is van Carglass. Maar Autoglass zou enkel in de UK, Ierland en Polen actief zijn. Our business and brands - Belron Je weet trouwens toch wie de meerderheidsaandeelhouder is van Belron? Dezelfde familiale groep die jouw Audi (en VW, Seat, Porsch,...) importeert in Belgie: D'Ieteren :-) Belron | D’Ieteren Group (dieterengroup.com)
 2. Heb ik een aantal keer zien passeren maar weet niet of het in het prijstopic hier op het forum was en/of de Facebook-groepen...
 3. Tot deze zomer reed ik nog vooral op CNG, soms eens een tijdje op benzine als de CNG té hoog stond. Maar nu heb ik al enige tijd geen CNG getankt en blijf ik continu op benzine rijden. Kan dit eigenlijk kwaad voor de installatie?
 4. https://www.a12amc.be/nlbe/voertuigen/skoda/octavia/14-tsi-style-cnggpsgarantie-qbcsradf Blijkbaar een veiling van A12 automobile center. Zullen auto's zijn die ze niet kwijt geraken zeker?
 5. Je moet dus wel 1 of 2x per week naar de pomp rijden om dat vatje te vullen. Aanschuiven heb ik nog bijna nooit moeten doen bij een CNG-pomp. En bij Dats gebruik ik gewoon de app, geen kaart van doen. Maar snap het idee wel hoor. Vraag me af of in hoeverre hier beperkingen op zijn: tot welke hoeveelheid mag je benzine vervoeren in je wagen en/of thuis opslaan? En waarom laat je dat vatje dan niet gewoon in de wagen staan? Kan je altijd onderweg bijvullen ;-)
 6. Bij Fiat zit er een knopje op het dashboard waarmee je gewoon op benzine kan overschakelen, ook al zit er nog genoeg gas in de tanks :-)
 7. Op Carburogas staat hij 3.630 (30/7/2022). Q8 Gent staat op 4.24 (16/8). Q8 Kortrijk staat op Gibgas 3.4 (2/8). Enora Brugge staat 3.899 (10/8). Is nog steeds de prijs bij andere Enora stations.
 8. Ik rij ook met een Qubo. Voorbije maanden nu en dan een periode op benzine (95) tot ik een goedkopere pomp tegen kwam. Denk dat we nu voor een langere periode vertrokken zijn om op benzine te rijden. CNG tanks zijn leeg. Eigenlijk nog niet bij stil gestaan of dat nadeel kan zijn. Misschien om de zoveel weken toch eens beetje CNG nemen zodat alles even terug wordt gebruikt?
 9. Prijs CNG wordt hier uitvoerig besproken: Goed dat je de prijzen in Gibgas aanpast, dergelijke apps werken maar als er voldoende mensen actief meewerken. Ik heb de indruk dat Carburogaz beter wordt bij gehouden. Die heeft ook automatische updates voor de tankstations die de prijzen publiceren (bv. Dats). Bestaat wel enkel voor Android maar is wel gratis.
 10. Deze week bericht gekregen van Romac:
 11. Zelfde product, andere oorsprong + andere leverancier. Andere oorsprong: komt bij de meeste uit het gasnet, in Londerzeel komt het uit een tank LNG die wordt aangevuld uit de LNG-terminal in Zeebrugge. Andere leverancier = andere aankoopcontracten, kosten, winstmarge,...
 12. Hangt toch een beetje van de streek af. ENoRa-pompen zijn ook al tijdje 2.570 à 2.599 voor H-gas. Maar dat is vnl. Henegouwen + Brugge en Aalst.
 13. Staat op Carburogas aan 2.809 (datum 20/5). De Q8 in Gent stond gisteren aan 2.890, is al tijdje zo. Mogelijks is de prijs op linkeroever een typo en is het ook 2.890 ? Jammer dat zo weinig mensen de prijzen updaten in de apps...
 14. Bij LNG tankstations wordt de LNG ter plaatse in een tank opgeslagen. Ik vermoed dat er naargelang de oorsprong van LNG men verschillende calorie-waardes heeft en dit dus kan schommelen. Meer nog, als men bv. eerst hoogwaardig gas had (H+) en men vult die tank aan met laagwaardig gas (L) maar die tank is nog niet leeg, dan zal die LNG met verschillende waardes mengen. Maw. je kan niet stellen dat LNG = bepaalde waarde. Andere CNG-pompen hangen aan het gasnet, en zijn dus afhankelijk van de waardes die op dat moment doorkomen. In principe zouden die niet sterk mogen schommelen (zijn ofwel L ofwel H waardes) maar ik vermoed dat die ook niet stabiel zijn. Eigenlijk zou ik verwachten dat men die waardes moet bekend maken zodat je als consument weet wat je koopt, maar ik heb geen idee hoe gemakkelijk men dat kan meten. Ik vind het normaal dat er een prijsverschil is tussen LNG-pompen en CNG-pompen, alleen al omdat men bij LNG gemiddeld 10x zoveel tankt (vrachtwagens) per tankbeurt dan aan de CNG-pomp (auto's). Als ik bij de brouwer iedere week een paar vaten bier afneem betaal ik ook veel minder dan als ik particulier een paar bakken koop.
 15. Ik gebruik vooral de Carburogas app en vul die ook zoveel mogelijk aan (Dats prijzen worden daar automatisch aangepast). Gibgas en carbu.com worden in mijn ogen te weinig aangevuld. Alleen beetje jammer dat carburogas enkel voor Android bestaat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...