Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Jan Robert

Leden
 • Aantal items

  120
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  4

Jan Robert won laatst op 25 April

Jan Robert had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

95 Super

Over Jan Robert

 • Titel
  Gevorderd lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. deze morgen 07.30u , Marine Basis Zeebrugge, 1 skoda actavia sedan g-tec CNG sticker (is dit de aardgasrijdersticker?of gibgas sticker), en 1 fiat qubo met officiële CNG sticker de persoon van de cubo overweegt zijn wagen terug te verkopen wegens te klein, ik zal later nog eens polsen wat zijn beslissing is
 2. www.mobile.de voor nieuwe en tweedehands wagens in duitsland
 3. inderdaad goed om de eigenaar/uitbater op de hoogte te houden; er kan altijd een technisch probleem zijn, stel ze op de hoogte en dan kunnen ze ingrijpen.
 4. zondag 19 mei rond de middag een zwarte VW Caddy Maxi in de Revinze Straat te Torhout, officiële CNG sticker
 5. toch heeft de middenklasse het niet meer zo breed als vroeger, de melkkoe is zo goed als leeggemolken europa voert een ontmoedigingsbeleid voor de aanschaf van een eigen auto (of toch meerdere per gezin), wil je er toch nog één dan gaat je dat kosten, het milieu gaat voor. en ja het milieu is belangrijk, maar wat doen de grote multinationals hieraan? die blijven buiten schot. oplossingen mbt mobiliteit worden er niet geboden, je zoekt het zelf maar uit er staan hier koeien op de weide naast ons huis, straks gaan ze de uitstoot van deze dieren ook belasten.
 6. de trukendoos om toch maar aan de opgelegde uitstootnormen te voldoen maakt de auto alleen maar duurder, en ook niet efficiënter (kijk maar naar sommige povere afstandsbereiken). de "privé-auto" onder druk.
 7. Jammer, voor de Passat geen cng in het verschiet. Wel nog diesels, benzinemotoren en de GTE (plug-in-hybride) ++De plug-in hybride GTE heeft nog steeds een 1.4 TSI gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 218 pk, maar de batterij is nu groter voor een elektrisch WLTP-rijbereik van 55 km (70 km NEDC).++ Als je hiermee lage uitstootcijfers wil scoren ga je toch wel heel gedisciplineerd moeten rijden, want voor middelgrote en grote afstanden rij je toch wel eigenlijk op benzine; elektrisch 55 km bereik....en dan terug aan de laadpaal, dat zie ik niet zitten. https://www.autogids.be/autonieuws/facelifts/volkswagen-passat-facelift-vooral-digitaal.html
 8. remmen op de motor is het meest economisch; verbruik is o (dat is niet zo in vrijloop) en er is geen slijtage op de remmen; wel niet te bruusk uitvoeren, maar stap voor stap naar lagere versnelling. het is wel zo dat de motorrem op mijn vroegere passat 1.9tdi sterker was. maar het loont de moeite.
 9. maar de 1.9 tdi was een echte duurzame motor, een echt werkpaard, ik heb er probleemloos 400.000km mee gereden. daarvoor had ik een Golf GTD 2.0 met alle opties en die heb ik op het werk (leasing)ingeruild voor de passat 1.9 tdi; hoe langer ik met die Golf reed, hoe meer functies eruit vielen.
 10. deze namiddag 14.00u, een zwarte VW Golf Variant TGI geparkeerd in Marine Basis Zeebrugge
 11. waarom vertrek je niet van een absoluut basis model, hier ga je hard op onderhandelen; leg dit vast, en kijk daarna met de verkoper, terloops en niet al te gretig, welke prijzen/en welke kortingen er zijn op opties.
 12. vandaag 14/05 om 15.00u een bruine skoda octavia combi g-tec met kleine CNG sticker, te Zeebrugge Marine basis en te 17.00u op torhoutse steenweg thv expresweg brugge een diepblauwe caddy maxi, met officiële CNG sticker op de achterruit
 13. gisteren namiddag 13/05 17.00u een zwarte Audi A3 CNG zien tanken Q8 Zedelgem, het "Tavernier effect" is hier wel te zien.😀
 14. zondagavond 12/05 rond 18.00u een fiat bestelwagen doblo CNG gespot geparkeerd in de Wijnendalestraat te Torhout (Wijnendale); een bestelwagen van de Technische Dienst stad Torhout (op de zijkant "ik rijd op aardgas"). Deze morgen om 06.20 u was hij al weg (vroege shift?). Volgens mijn buurman, die werkt bij de technische dienst), hebben ze 5 zulke bestelwagens. Vroeger gingen ze CNG tanken bij Dats Torhout, nu hebben ze al een tijdje een eigen CNG vulstation op hun terrein.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...