Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

mechanik

Leden
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mechanik last won the day on August 2

mechanik had the most liked content!

Community Reputation

11 Goed

About mechanik

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. We hebben lang moeten wachten, dankzij COVID-19, maar we zijn eindelijk in het bezit geraakt van onze 1ste wagen rijdend op CNG. Bij het bestellen van de auto had ik gevraagd om de CNG sticker naast de nummerplaat te hangen maar bij het afhalen hing hij plompverloren op het kofferdeksel en dan nog in het midden ... niet rechts vanonder ofzo heb hun direct gevraagd om deze te herplakken wat zonder enig probleem gedaan werd ... nadien zag ik op de Ninoofsesteenweg nog een auto komende van garage De smet in Ninove met zo"n plompverloren sticker op kofferdeksel rondrijden ... Het rijden op CNG viel heel goed mee en dit in combinatie van de Adaptive Cruise Control (ACC) ingesteld op 110km/u hadden we een van verbruik 3kg/100km, volgens de boordcomputer ,voor onze rit naar Leignon en terug. Het gemiddeld gebruik sinds eerste tankbeurt zou rond de 3.2kg bedragen. Verschil tussen CNG of benzine rijden kunnen we niet maken daar we tot nu toe altijd met diesels gereden hebben .... Het enige wat we spijtig vinden is dat de benzinetank zo heel klein gemaakt is. Met een tank van 7,6 liter benzine doe je echt niet heel veel ....
 2. Gisteren voor het eerst CNG gaan tanken, heel eenvoudig systeem, druk was blijkbaar heel goed. Uiteindelijk 12kg getankt en na de tankbeurt bleek kwaliteit, ondanks +- 5kg resterend gas, 100% te bedragen. Daarna de eerste kilometers blijkbaar wel op benzine gereden na het tanken, is dit normaal?
 3. Gibgas kent dit tankstation blijkbaar nog niet en op jouw site staat ie ook nog niet 😉 allee niet op de kaart maar wel in de lijst van geplande tankstations 😀
 4. Maandag 27 juli mogen we eindelijk onze Seat Leon gaan halen ... Corona heeft een beetje vertraging veroorzaakt ... ;-)
 5. Heverlee ligt echt wel uit mijn richting :-) Dilbeek is wel een optie (voorlopig nog wel L-gas) maar Londerzeel is wel super goed nieuws voor mij aangezien mijn zoon daar woont en het ook op de terugweg van bij mijn moeder is :-)
 6. ik hoop dat dit niet te dikwijls voorvalt daar ik erop tel om van dit tankstation mijn "basis-tankstation" te maken :-)
 7. Geeft Romac enkel en alleen maar korting in Veurne? Of versta ik het hier verkeerd?
 8. Anderlecht op de industrielaan bij de Lukoi of op de Bergensesteenweg bij de Dats of Zellik aan het industriepark bij G&V (Esso)
 9. Wij hebben een seat Leon besteld en nu stel ik me de vraag of we direct dit nieuwe model gaan krijgen daar op onze bestelbon "model 2020" vermeld staat 😏 Wanneer zou de productie starten van deze nieuwe wagen?
 10. In de loop van de maand mei mogen we ook onze eerste SEAT LEON ST 1.5 tgi 130 pk verwelkomen. Het zal een serieuze aanpassing zijn voor mijn vrouw, komende van een Renault clio 1.5 D met 95pk'tjes …. zal ze de vinnigheid enlengte van de Leon serieus gewoon moeten worden en daarbovenop nog eens CNG gaan tanken ipv diesel … :-)
×
×
 • Create New...