Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  862
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  16

Lage Emissie Zone won laatst op 1 Augustus

Lage Emissie Zone had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

261 Super

Over Lage Emissie Zone

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Lage Emissie Zone

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Wagens waar ze niet meer vanaf geraken kunnen voorzien worden van CNG tanks waardoor de homologatie probleemloos gaat verlopen. Mercedes heeft de boot afgehouden, binnenkort kunnen ze wel eens op de boot springen, echter te laat want VW is al koploper.
 2. Lage Emissie Zone

  China grijpt terug naar steenkool

  China heeft het dus ook niet met kerncentrales, steenkool verbranden is veiliger en de CO2 die de centrale produceert is goed voor fauna en flora.
 3. Lage Emissie Zone

  verbruik VW Caddy Maxi

  Nu zie ik in mijn boekje staan dat teveel benzine bij de Caddy Maxi een explosiegevaar kan geven!? Zolang er geen ( statische ) vonk aan te pas komt is er toch geen gevaar denk ik. Zou er bij een nieuwe Caddy Maxi een nieuw instructieboekje uitgebracht zijn.. ik kreeg een versie van 2016 bij een wagen van 2017.
 4. Lage Emissie Zone

  CNG rijder gespot 2.0

  Is er naast de verplichte CNG-sticker op de achterkant van de wagen nu ook een sticker; uitgereikt door de keuring verplicht op de voorruit? Ik heb er een foto bijgezet zodat het leesbaar is wat er in de groene belettering staat:
 5. Lage Emissie Zone

  verbruik VW Caddy Maxi

  Hoe gaat dit in zijn werk ?
 6. Lage Emissie Zone

  Introductie & Probleem na tanken

  Blijft die EPC melding ( = storing in vermogensregeling ) continue oplichten? En dat oplichtende symbool vlak boven de 8 ; licht continue op of flikkert ( = een storing in je katalysator ) ? In een garage die gespecialiseerd is in bosch zou ik eens horen of hij je boordcomputer kan uitlezen. https://www.boschcarservice.com/be/nl Bij garage zoeken: je gemeente invullen via onderstaande link: https://www.boschcarservice.com/be/nl/workshop_search_be/workshopsearch
 7. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  De vorige keer heb ik meer dan 38 kg aardgas in de tanks gekregen, rijbereik op de BC was toen 860 km ( CNG alleen ) Deze keer kreeg ik er bijna ( amper ) 36 kg in en de BC geeft een rijbereik van 1030 km ( CNG alleen ). Boordcomputer flipt of er is iets veranderd
 8. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Ik ga mijn handtekening korter maken. Opdat de informatie niet verloren zou gaan plaats ik deze hier nog voor de ( toekomstige ) bezoekers: VW Caddy Maxi 2017 1.4 TGI (7 personen; bandenspanning 2,7 kg vooraan en achteraan) 1- Gevulde CNG tanks af fabriek: rijbereik: 584 km op H-gas nadat BC 0 km aangaf (verbruik: 5,7 kg/100 km). 2- Tankbeurt pomp 1 ; Total Kallo, 33,29 kg op H+gas, op 710 km kreeg ik een audiovisuele melding; overschakeling naar benzine (verbruik: 4,7 kg/ 100 km). 3- Tankbeurt pomp 2 ; Total Kallo 35,72 kg op H+gas (verbruik: 5,3 kg/ 100 km), de winter is gedeeltelijk getrotseerd bij deze tankbeurt = meerverbruik (Rijbereik was 667 km en 10 kg op aardgas resterend). 4- Tankbeurt pomp 2 ; Total Kallo 37,56 kg op H+gas (winter - lente periode 26/12/2017 tot 02/04/2018) verbruik: 4,9 kg/100 km. rijbereik was 769 km ) 5- Tankbeurt pomp 2 ; Total Kallo 38,10 kg op H+gas ( lente - zomer periode 02/04/2018 tot 11/08/2018 ) verbruik: 4,7kg/100 km. rijbereik was 813 km )
 9. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Na CNG te tanken had ik beduidend minder kilo's dan de 37 kg die er normaal ingaat. De installatie stopte na 35,90 kg aardgas in mijn tanks te hebben gekregen: Ik heb het altijd gezegd: de boordcomputer klopt langs geen kanten, dat zie je hier: Na 10 km te hebben gereden is het verbruik wel gezakt van 1030 naar 1020 km. Of zou Total Kallo een betere kwaliteit H-PLUS gas leveren ???
 10. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Ik heb hier een foto van een pitpoint Esso station geplaatst ( Beveren ) waar je gewoon H-gas kan tanken: De compressor is niet zo zwaar dan deze in Kallo. Mijn boordcomputer heeft trouwens problemen, daar kom ik later op terug. Wanneer mijn aardgastank volledig was leeggereden en ik meer dan 25 kilometer op benzine had gereden; reed de wagen een hele tijd terug op aardgas na de wagen te herstarten.
 11. Lage Emissie Zone

  verbruik VW Caddy Maxi

  Met 4x bandenspanning op 2,7kg, zonder passagiers aan boord ben ik na een VOLLE BENZINETANK SUPER98 aan de test begonnen. Na ongeveer halfweg te zijn stond mijn teller op 99km: Op het eerste zicht zou je nu denken dat de Duitse bron ( die beweerde dat je 200km op benzine kan rijden) correct is , maar dat is helaas NIET zo... ( hij heeft een halve tank leeggereden en vermenigvuldigd maal 2 en dat is niet correct) Dat zie je hier ( 153 km gereden op super98 ) Na 155 km te hebben gereden: Ik ben geen 10 km blijven verder rijden want ik vond het metertje rechts wel erg snel dalen... ( rijbereik ging even naar 0 kilometer en herstelde zich vervolgens naar 10 km ). Mijn gemiddelde verbruik op benzine98: +- 7,5l / 100 km. Minimum verbruik: 5,5 liter - maximum verbruik: 8,5 liter . Moest ik 6 passagiers aan boord gehad hebben dan lag dit verbruik een pak hoger. Ik heb een kleine 15 liter benzine super98 in de tank gekregen ( ook al beweert de fabrikant dat er slechts 13 liter in de tank kan ).
 12. Lage Emissie Zone

  1000 CNG wagens per maand

  Heb jij het journaal van gisteren dan niet gezien? Zowel VTM als VRT hebben de beelden uitgezonden.. Wanneer je alle partijprogramma s leest waar de partijen voor staan dan wordt het toch iets eenvoudiger. Ik schrok mij trouwens kapot wanneer ik naar de NV-A ging kijken op youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=NVA
 13. Lage Emissie Zone

  1000 CNG wagens per maand

  En de regering doet het tegenovergestelde... zwakke weggebruikers hebben geen voorrang meer, haaietanden zijn geschilderd en de voorrangsborden volgen.. Als het we het hiermee eens zijn dan stemmen we terug op de zelfde partijen, iedereen is vrij om zelf kritisch na te denken.
 14. Lage Emissie Zone

  1000 CNG wagens per maand

  Dr Nick, als je bekijkt wat er op de markt is dan zijn wij met onze bi-fuel motor echt wel koning met onze wagen. Alleen vind ik het jammer dat er geen tri-fuel motor op de markt bestaat. In Rusland kunnen ze wel tot 5 brandstoffen gebruiken in hun hypermoderne tanks. Europa kan beter !!!
 15. Lage Emissie Zone

  Meer fijn stof sinds invoering lage-emissiezone Antwerpen

  Wat jij zegt klopt, ik heb in ons land op de snelweg een stuk asfalt gevonden waar mijn boordcomputer een verbruik geeft van rond amper 2kg / 100 km. Het klonk wel erg optimistisch waarschijnlijk ligt dan het werkelijk verbruik rond de 3kg wat ook niet mis is.
×