Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Gas en Elektriciteit vergelijken doe je op aanbieders.be

Lage Emissie Zone

Leden
 • Content Count

  1,121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Lage Emissie Zone last won the day on July 15

Lage Emissie Zone had the most liked content!

Community Reputation

356 Super

1 Follower

About Lage Emissie Zone

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ga voor de Caddy Maxi dan, en laat je onderhoud doen door de betere garage ( niet perse de VW groep want daar heb ik een blunder van formaat meegemaakt - ik ga de naam van de garage niet noemen maar ik ben terug moeten komen na een groot onderhoud - auto lekte olie na HUN groot onderhoud terwijl de wagen af fabruik en na hun eerste kleine onderhoud nooit olie had gelekt - en dan werd er tot tweemaal toe glashard tegen mij gelogen dat het niet door hun onderhoud kwam maar door een lek via mijn ontluchting - begrijpe wie begrijpen kan)
 2. Met mijn mini bus haal ik hetzelfde verbruik als jij, met dank aan de vrachtwagens, en ik ga nooit boetes ontvangen wegens te snel te rijden op de autosnelweg ( je mag 120 en ik rijd 90 km / h )
 3. Ik heb gisteren op weg naar het werk gasgeur geroken waarbij ik ongeveer 40 km / uur reed. Deze geur bleef ongeveer 3 seconden hangen. Daarna van het werk naar huis heb ik de geur niet meer waargenomen. Mijn linkerruit stond wel open. Heb ik gas in de buurt geroken of is het normaal dat er eens een gasgeur waar te nemen valt, daar de tanks onder 200 bar staan en de de gasreduceerder ( naar ongeveer 10 bar ) even niet goed geregeld is geweest door de boordcomputer? Aan een lek zit ik niet te denken, aangezien mijn rijbereik niet abnormaal snel daalt.
 4. Om te beginnen, hoeveel kg aardgas geraakt er maximaal in je tanks ? En ga je veel op de autosnelweg rijden.. vrachtwagens verminderen drastisch je verbruik.. MAAR zorg voor voldoende afstand ( en kijk in je rechterspiegel voor voertuigen die willen invoegen ). Ga eens heel vroeg in de ochtend tanken en merk het verschil! Ik heb het geluk dat files zelden optreden op mijn traject, files verminderen je actieradius aanzienlijk.
 5. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om een sticker op mijn ruit te kleven!!! Mijn bewonerskaart is ook niet op mijn ruit gekleefd, gebruik jullie verstand, kleef een sticker op een stuk karton en plaats dat karton tegen de binnenzijde van je ruit. Iedereen tevreden, de diensten kunnen de sticker zien en de eigenaar maakt zijn ruiten niet kleverig.
 6. Met welk voertuig rijd jij? Ook met de Caddy Maxi ? Ik kan je tips geven om zuiniger te rijden.
 7. Het is niet altijd mogelijk om een probleem op afstand op te lossen, als er een technisch mankement optreed is een technieker noodzakelijk. Ik ben benieuwd naar pomp 10 @ pitpoint Beveren. Binnenkort ga ik er terug tanken, ik houd jullie op de hoogte.
 8. Pakkans is nihil, de politie werkt niet mee aan de Belgische norm die anti Europa is.
 9. Klopt, wanneer je achter een vrachtwagen gaat rijden dan beland je in een windtunnel. Je verbruik gaat dan drastisch naar beneden, je gaat als het ware aangezogen worden. Mijn gemiddeld verbruik voor een Caddy Maxi staat nu op 3,6 kg wat niet mis is. De beste score op gibgas was rond de 4 kg / 100 km. In de winter zal mijn verbruik dik tegenvallen, dat weet ik nu al.. Als je gaat rekenen dan bedriegt mijn boordcomputer mij, dan was mijn verbruik rond de 4 kg, want met 3,6 kg zou ik meer dan 1000 km op aardgas halen wat mij niet gelukt is.
 10. Lage Emissie Zone

  IMG_2991.JPG

  Inderdaad netjes, maar dan is het dashboard van de Caddy Maxi als een vrouw, geen enkel schepsel is zo mooi ( in mijn ogen althans ).
 11. @Pitpoint_BE Sinds 29-06-2019 heb ik vastgesteld dat cng pomp 10 NIET werkt in Beveren. Vandaag op 10-08-2019 werkt pomp 10 nog steeds niet! Pomp 9 werkt gelukkig perfect maar dan moet ik mij in de verkeerde richting parkeren. Ik hoop dat pomp 10 eens nagezien gaat worden met deze, want deze werkt hoogstwaarschijnlijk meer dan 2 maand niet meer. Een foutmelding krijg ik niet te zien maar pomp 10 begint er gewoon niet aan ( na eerst de betalingsopdracht succesvol te hebben uitgevoerd en dan het pistool te hebben gekoppeld). Het groene ledje in de knop zag ik na de betalingsopdracht niet branden. Pomp 9: na betalingsopdracht zie je daar een groen ledje in de knop oplichten, na het indrukken van de knop ( geen dodemansknop, slechts 1 maal duwen ) gaat het tanken perfect.
 12. Mag je ( indien je het pistool niet los krijgt ) een sigarenaansteekplug gebruiken in de winter ? die is heet en kan de koppeling ontvriezen maar is te gevaarlijk omdat er ook nog gas aanwezig is? Een domme vraag maar een slim antwoord weet of dit kan of absoluut ten boze is.
 13. Het zoveelste bewijs dat CNG toekomst heeft tot aan mijn pensioen.. Waterstof? minder ecologisch vanwege de EXTRA energie die nodig is om het aan te maken, dit zou pas renderen als die wagen op vloeibaar kraantjeswater zou rijden. Elektrisch? zolang er een batterij gebruikt wordt op Litium gaat deze wagen niet doorbreken ( andere grondstof nodig - Cobalt volgens den Amerikaan ). Benzine? Deze kan overleven in een aardgaswagen, Hybride benzinewagens op batterij en benzine zie ik geen lang leven hebben. Diesel? Deze gaat een comeback maken ( rond 2040 kunnen politici hem definitief verbannen ) oude diesels rijden zelfs nog op gezuiverde frituurolie, stookolie is illegaal maar daar rijden er in Belgenland heel veel op, mijn diesel mogen ze dagelijks testen, ik tank de witte versie, niet de rode. Perslucht? Dit gaat er niet komen ( misschien heeft deze last van een boycot - perslucht aanmaken is wel heel goedkoop ). Thorium? Waarom houden ze deze wagen tegen? 1 brandstofcel is goed voor 100 jaar...
 14. Bestaat dat? een tussenstuk voor vul nippel ( auto ) en pistool ( station ) waar een manometer zit. Dan kunnen we het aantal bar zelf opmeten.
 15. Bij Pitpoint haalde ik 908 km das wat anders ( ik heb wel vals gespeeld met vrachtwagens .. )
×
×
 • Create New...