Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  1.034
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  19

Lage Emissie Zone won laatst op 11 Juni

Lage Emissie Zone had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

337 Super

2 Volgers

Over Lage Emissie Zone

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De prijs ken ik niet maar ik heb wel een link over de 102 ( paniek ) https://www.autobahn.eu/8536/paniek-in-performanceland-de-102-octaan-raakt-op/
 2. In Nederland is de 102 ook verkrijgbaar: https://competition102.com/ Voor de liefhebber: Terneuzen en Eindhoven liggen niet ver van de Belgische grens.
 3. Welke benzine gebruik jij? De enige benzine die ik aanraad is super 98. Die andere benzine is niet zo zuiver voor je motor als 98.
 4. Als het mogelijk zou zijn dat CNG wagens op LNG rijden dan is het einde verhaal voor al de andere types wagens: benzine, diesel, elektrisch, waterstof, etc. Hier een video over een LNG tankbeurt ( ijsvorming ! )
 5. Theoretisch gezien kan je de actieradius vermenigvuldigen met 3,5 wanneer je op LNG zou rijden i.p.v. CNG. De vraag die je stelt is heel interessant en ik hoop dat verkopers die CNG aanbieden een antwoord kunnen geven waarom het voor vrachtwagens aangeboden wordt en niet voor wagens.
 6. Graag een foto erbij, dan ziet een Potentiële klant het voertuig alsof hij / zij erbij staat.
 7. Ik ben aan het achterhalen hoe het komt dat mijn record actieradius van 820 km niet geklopt kan worden naar 900 km met het H+ gas van Total. Een forumlid heeft bevestigd de 900 km te hebben gehaald en hij vertelde zijn geheim niet. Ik denk het geheim te hebben ontrafeld, 820 t.o.v. 900 is 10% verschil. Een samenvatting van deze bronvideo: geeft aan dat hij 15 meter achter een vrachtwagen gaat rijden 🙂 Samenvatting filmpje: Hoge vrachtwagen Afstand Verbruik ( l ) % besparing 30m 8,8 - 15m 8 10 6m 7,3 20 3m 7 26 0,6m 6,3 39
 8. Tot welke categorie zou groen gas behoren ( dat gas dat uit tuinafval e.d. gemaakt wordt ) , hoogst waarschijnlijk L-gas. https://groengas.nl/groen-gas/wat-is-groen-gas/
 9. OK, bedankt voor de verhelderende uitleg. Het kan dus nog enkele jaren duren voordat de bevolking CNG ervaart als een positief alternatief van dieselvoertuigen.
 10. Tegen het eind van 2020 zijn we dan wel zover?
 11. Het artikel spreekt zichzelf tegen, maar het plaatje van de grafiek laat toch iets anders zien.
 12. Er zijn momenteel meer dan 15-duizend aardgaswagens in ons land ingeschreven volgens onderstaande bron: https://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/cijfers-en-statistieken-0
 13. De bevraging is voor mij een sein dat CNG aan het doorbreken is. CNG wagens zijn trouwens veiliger dan elektrische wagens, op voorwaarde dat de tanks om de vier jaar aan inspectie worden onderworpen.
 14. Wat je vooral moet testen is het verbruik ten opzichte van een 1.4 motor.
 15. Beste Caroline, ik heb even de tijd genomen om de bevraging te beantwoorden. Ook mag de consument duidelijk gemaakt worden dat het verbruik niet alleen afhankelijk is van files, bandendruk, etc. Koud weer ( <15 graden Celsius ) geeft een meerverbruik tov warm weer. ( > 25 graden C.)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...