Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  969
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  16

Lage Emissie Zone won laatst op 1 Augustus 2018

Lage Emissie Zone had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

313 Super

Over Lage Emissie Zone

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Rijd jij met een fiat wagen ? 😀😀 Zo ja: dan was het vandaag een aangenaam gesprek met jou. 0,990 EUR/kg is momenteel de prijs voor CNG. Maar je kan er nog steeds je banden niet oppompen..
 2. LPG is aantrekkelijk omdat het goedkoop is maar ik raad het je af als je ondergronds zou willen parkeren ( want dat mag niet volgens de letter van de wet wegens ontploffingsgevaar bij een weggegooide sigaar / sigaret / vuur omdat LPG zwaarder is dan lucht en op de bodem blijft hangen. Ook zijn er gevallen op LPG bekend waar de wagen ontploft tijdens het rijden: Bij CNG zie je enkel ontploffingen bij het tanken en dat komt dan door verroeste tanks of beschadigde tanks na een auto ongeluk. Om terug te komen bij je plug-in hybride: die wagen kan de batterij opladen terwijl je gaat rijden. Krijg je dan niet net MEER vervuiling omdat je meer benzine gaat uitstoten door de energie die extra nodig is om de batterij te herladen? Zo groen is een plugin hybride dus niet, aardgas CNG is groener, zelfs op het gebied van waterstof is CNG groener omdat er voor de opwekking van waterstof meer dan 95% aardgas wordt verbruikt heb ik ergens gelezen. CNG synthesebrandstof die wordt opgewekt door windmolens, kan het nog schoner? ( ik spreek niet over GTL brandstof want dan zijn die vervuilende dieselwagens opeens heel propere wagens ).
 3. Een plugin hybride is quasi identiek als de primaire brandstof, de batterij heeft een beperkte actieradius. Als je gaat laden via zonnepanelen Ok, maar via kernenergie zwijgen ze over die nucleaire rotzooi die ze moeten DUMPEN.
 4. Slotconclusie: de Caddy Maxi is het paradepaartje in het CNG verhaal. Mijn actieradius is in de winter op H+ gas 770km en in de zomer 820 km, standaard bandenspanning, 7 personen en een rustige rijstijl. De 900 km actieradius op aardgas alleen is mij in tegenstelling tot een andere aardgasrijder met een Caddy Maxi niet gelukt.
 5. Mooie wagen en scherpe prijs. Heb je hier je wagen al eens aangeboden: https://www.wijkopenautos.be/
 6. Vind jij de Caddy dan geen lelijke bus meer ? :-)
 7. Leen, de korte versie heeft 1 belangrijk nadeel tov de Maxi: als je aan het tanken bent kan iemand de schuifdeur van binnenuit openen en de gaskoppeling raken!, met de maxi is het onmogelijk.
 8. Lage Emissie Zone

  autowijding

  Het is eenvoudiger dan wat Muscles vertelt. Als je iets verkeerd hebt gedaan ( en je bent geen psychopaat ) dan ga je daar innerlijk een slecht gevoel aan overhouden. Ieder mens: gelovig of ongelovig heeft de intelligentie aan boord om dit in te zien. Slechte mensen bestaan niet maar mensen gedragen zich slecht omdat ze kiezen voor geld, genot en verkeerde religies ( GELOVEN IN JEZELF EN NIET IN HET BOVENNATUURLIJKE is er 1 van )
 9. Ik vertrouw de BC niet, hij kan zelfs mijn rijbereik niet correct weergeven. De bandencompressor met 9V stopcontact kan ik proberen maar niet in de buurt van gasstations. ?? Total Kallo uitaters, als jullie dit lezen: GRAAG EEN MOGELIJKHEID OM BANDEN OP TE POMPEN ( zodat we niet genoodzaakt zijn om elders te gaan tanken ). By the way, vandaag aan het rood licht stond een Caddy Maxi op diesel en deze trok veeeel sneller op dan mijn Caddy op CNG. Bovendien heeft een diesel niet het ontploffingsgevaar van gas of elektrische voertuigen. De regering brengt de eigen bevolking in gevaar met alternatieven op diesel maar vinden ze toevallig dat er teveel mensen op deze aardbol zijn? Minder werkende mensen = minder mensen die de staatskas vullen ( belastingen ), dat ze daar maar eens over nadenken.
 10. Wat ik mis aan dit tankstation is de mogelijkheid om de banden op te pompen..
 11. Totale onthouding zonder sex zal voor een geboortebeperking zorgen, hoelang ga je het volhouden? Zodra je zin hebt ga je anders denken.. Voorbehoedsmiddelen en anticonceptie zijn niet toegelaten of je gaat de denkpiste dat er teveel mensen op deze aardkloot rondlopen nooit loslaten. Het is een kwestie van karakter of toegeven dat de mensen terug romantischer moeten worden. Om je een goed voorbeeld te geven: bekijk deze. En wanneer je de volledige film bekijkt zal er regelmatig een traan op je wang rollen, bij mij althans..
 12. Wat mij stoort is dat diesel goedkoper is dan CNG in een buurland als Nederland. https://www.brandstof-zoeker.nl/ Filter instellen op diesel. +- 1,15 EUR / liter, goedkoper dan CNG in vele tankstations. Waar is Europa ? Belgenland waar is Europa !
 13. De tanks die op sites staan als Total Kallo waar LNG wordt gestockeerd, uit welk materiaal zijn deze vervaardigd ? Worden die ook onderworpen aan inspecties iedere 4 jaar ? Indien deze tanks niet van staal zijn maar van een hoogwaardiger materiaal dan ben ik als consument bereid om meer te betalen, veiligheid is belangrijk ( niet alleen voor mezelf, ook voor passagiers en omstaanders ).
 14. Ik ben benieuwd naar de oorzaak van het ontploffen van de Audi composiet tanks. Zoals de luchtvaart veiliger wordt na het achterhalen van de oorzaak van technisch falen, zo is het ook met wagens. Ze worden er steeds veiliger op ( zou toch moeten ).
 15. Het systeem vond dit 2 keer nodig ( in 2 diverse ritten ) aan een rood licht waar ik minimum 2 minuten stilstond. Zin 2 van jou moet ik eens testen. Misschien komt er ooit een terugroepactie voor alle wagens van de VW groep om de boordcomputers te herprogrammeren want wat als iemand toevallig staat te tanken en de boordcomputer beslist via het start/stop systeem om de motor actief te zetten. Heeft iemand een idee of dat er explosie gevaar bestaat wanneer een wagen start terwijl je tankt!? Bij benzinemotoren is dit gekend. https://www.drivespark.com/four-wheelers/2018/refuelling-filling-fuel-while-engine-is-on-running/articlecontent-pf86389-025425.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...