Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Lage Emissie Zone

Leden
 • Content Count

  1,150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Lage Emissie Zone last won the day on July 15

Lage Emissie Zone had the most liked content!

Community Reputation

366 Super

1 Follower

About Lage Emissie Zone

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Korte ritten en te snel optrekken is nefast voor je actieradius. Ook het niet gebruiken van de start/stop aan rode lichten is verloren gas.
 2. maar 700 km ? Als ik zot ga rijden zonder vrachtwagens tegen gemiddeld 125 km/h op autosnelwegen en 45 a 50 km in de bebouwde kom haal ik 750 tot 820 km. Ik heb dan ook gemerkt dat een cruise control niet altijd zuinig is ( kan wel maar is geen garantie ). Wellicht sta jij meer in de file dan ik.
 3. Slim, zeer slim. Op die manier met bosch als zijn buur heeft de concurrentie een serieuze handicap. Die garage gaat big business in praktijk omzetten.
 4. Het is onverstandig dat er vrachtwagens en personenwagens op dezelfde autosnelweg rijden maar de politiek doet er toch niets aan, vandaar dat ik dat negatief aspect ombuig naar iets positief. Nooit boetes voor overdreven snelheid.. En jij hebt volkomen gelijk dat het levensgevaarlijk kan zijn maar mijn wagen is technisch in orde en ik reageer veel sneller omdat ik nooit knoflook consumeer. Voor diegenen die het niet weten: de mensen die zo traag zijn in het verkeer zijn geïntoxiceerd door knoflook en men gaat het altijd maar zoeken in drugs of alcohol. “The reason garlic is so toxic, the sulphone hydroxyl ion penetrates the blood-brain barrier, just like DMSO [Dimethyl sulfoxide, a solvent you may taste in your mouth shortly after it touches the skin] and is a specific poison for higher-life forms and brain cells. Luister naar de woorden van een wijs mens:
 5. Met een Caddy maxi is het verhaal alleszins omgekeerd: met aardgas geraak je verder dan benzine!!!
 6. @cm-vdp Met een Caddy Maxi kun je op aardgas alleen (zonder benzine) makkelijk 900 km halen , op voorwaarde dat je binnen het rijbereik van 90 km per uur blijft op 30 à 50 meter achter een hoge vrachtwagen. Update: je moet eens achter een cilindervormige vrachtwagen rijden, in eerste instantie dacht ik dat dit niks ging worden maar het tegenovergestelde gebeurde.
 7. De olietemperatuur wordt weergegeven. Ik heb ooit koelvloeistof zien koken bij een Audi S6, hopelijk is dit niet het geval bij onze aardgasmotoren.
 8. Hoe warm werd je olie bij afstanden van meer dan 250 km aan 1 stuk? ( snelheden afwisselend 80 - 100 - 120 - 130 km/h op Nederlandse snelweg ) Bij mij 103 graden Celsius. LIjkt mij aan de hoge kant, bij diesel is de olietemperatuur rond de 82 graden Celcius. Is een aardgasmotor geijkt op 120 graden Celcius ? Garage beweert dat ik op volledig synthetische olie rijd.
 9. De mensen hebben nog steeds schrik als ze het woord gas horen, dat is de reden van de terughoudendheid. Diesel ( de grote boosdoener in de ogen van velen ) is van de hele productielijn de enige wagen die geen explosie aan de tanks kan krijgen als je er vuur ontsteekt via brandversnellers. Diesel is terrorisme bestendig, waterstof, benzine en elektrisch zeker niet. En van LPG en CNG weet ik het even niet..
 10. Het is niet enkel de vuldruk die een rol speelt, ook het aantal tanks speelt een rol, wie een Caddy Maxi bestuurt heeft de meeste capaciteit aan boord. 37kg en meer kunnen ze aan.
 11. Eindelijk iemand die het begrijpt wat ik bedoel. Dankje
 12. Pitpoint stations leveren een betere kwaliteit dan DATS24. DATS24 vraagt tegenwoordig 98 cent per kg. PITPOINT vraagt 97 cent per kg en dat is hetzelfde gas dat omschreven is als H+ gas ( het niet bestaande gas dat eigenlijk H-gas is ). PITPOINT is de beste voor je portemonee en je actieradius. Corrigeer mij als ik ernaast ben maar al 4 keer op rij haal ik de 900km met het gas van Pitpoint op aardgas alleen.
 13. Wat heb je nodig: een laptop waar windows opstaat en de VCDS software.
×
×
 • Create New...