Ga naar inhoud
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Singles Day 2018

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  935
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  16

Alles dat geplaatst werd door Lage Emissie Zone

 1. Lage Emissie Zone

  Strooizout

  Nu de winter stilaan in het vooruitzicht komt ( met vries temperaturen tot gevolg ) zal men strooizout of pekel op de openbare weg gebruiken. Bij een nieuwe wagen die een was behandeling heeft gekregen http://www.waxoyl.be/ wordt afgeraden om naar de carwash te gaan of je was-beschermlaag is daarna volledig weg. De VW garage stelt zelf niet de vraag wat te doen met al dat zout of pekel na de winterprik. Als je de onderkant van de wagen niet afspoelt met water dan is dit toch nefast voor de carrosserie! ? Heeft iemand een idee of je in een carwash installatie de mogelijkheid hebt om enkel de onderkant van de wagen te ontzouten ?
 2. Lage Emissie Zone

  VW golf 7 - winterbanden zelf leggen

  Verwacht jij dan een strenge winter met veel sneeuw ? Frank De Boosere is overtuigd van een klimaat opwarming en als hij gelijk heeft zijn winterbanden overbodig.
 3. Lage Emissie Zone

  Elektriciteit thuis, elektrische auto en zonnepanelen

  Dat heb jij goed opgemerkt, standaard krijg je tegenwoordig een 40A aansluiting op 3x230V, echter: wie geld heeft ( de gemeente of een liefhebber ) kan een aansluiting op 3x400V+N aanschaffen. Je wilt bij optie 2 absoluut NIET dat de N (nulgeleider) loskomt want dan heb je 400V op je huishoudtoestellen i.p.v 230V.. Het is logisch dat we deze klus aan het tankstation overlaten, goed voor je veiligheid en de economie.
 4. Lage Emissie Zone

  Prijs CNG aan de pomp

  Laten we hier gezamelijk informatie delen over de kostprijs van CNG per kg. Tankstation Esso te Beveren (Pitpoint station) https://tankstations.maes-oil.be/tankstation/beveren-esso/ 1,02 EUR / kg CNG (H-gas) Tankstation Total Kallo te Beveren vraagt 0,990 EUR / kg aardgas (H+gas) DATS Sint-Niklaas vraagt 1,02 EUR / kg aardgas (H-gas) https://customer.dats24.be/wps/portal/datscustomer/locator/!ut/p/z1/nZHBTsMwDEB_hUtvrHbTZm13KyAGQ-wIWy6o7bKs0CRdm62btD_iM_gx0k5CGoIh4VMSOc9-NjCYAVPpthCpKbRKS3ufs-FLhNeERA84HU_vQ0zCiU_DyQ0ZBwhPwIC1uRzlm8ZoOci1MnxnYB57BC-u-JbXXF3aQymKj_cD9VzihdSLg0PgEkowRhL3MfRph9rJUjUjC4T5yphq5KCDbdu6RSbdXEsH-wQHq1ovHFykJjX7ijvY11UGnvuG8ZdIENh5n-euiT8Ipww8Mvy72yAmPkYEJsBEqbPj-BKV-ZEAVvOlHUXtbmr73Kk1X25Ca1FyN7MaP_1Y6cbA7CSxK3Hew3KK1_WaJcC-bWb2n81UUkb-fvC2fDQ0o6X4BFSOSQI!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?wcm%3Acustom-context=9120 Beveren%2C België|51.2175194|4.2520902999999635&xmlns%3Awcm=http%3A%2F%2Fwww.ibm.com%2Fxmlns%2Fprod%2Fdatatype%2Fcontent#/7094 DATS24 en pitpoint concurreren nog niet echt tegen elkaar, laten we hopen dat dit in het volgende jaar wel zo gaat zijn.
 5. Lage Emissie Zone

  Renault Clio op CNG

  Welk type olie gebruik jij? Ik hoop dat je probleem snel wordt opgelost, wel moet ik er even bij vermelden dan mijn wagen op CNG steeds volledig synthetische olie krijgt. De kans bestaat dat jij nog op de olie rijdt van voor je CNG installatie. Bij CNG is het belangrijk dat de kleppen goed gesmeerd worden want jij hebt volgens mij last van ( een ) ingebrande klep(pen). Als dit het geval is: nieuwe kleppen ( versterkte kleppen voor gas voertuigen ) laten steken en volledig synthetische olie gebruiken.
 6. Lage Emissie Zone

  A4 A5 g-tron MMI Leeg tank alert probleem

  Het is wagens met mini bussen vergelijken.
 7. Lage Emissie Zone

  A4 A5 g-tron MMI Leeg tank alert probleem

  Wat ben ik blij dat ik de Audi G-tron niet heb aangeschaft, ik was het eerst van plan maar om praktische reden heb ik de Caddy Maxi gekozen. Akkoord, hij is bijlange zo zuinig niet in verbruik als de Audi en andere 5-persoon CNG wagens maar ik kan wel 6 personen vervoeren of de auto ombouwen naar lichte vracht..
 8. Lage Emissie Zone

  #unlockyourcity

  Zonde van je geld tenzij je de configuratie wijzigt.. Ga eens op reis naar China en kom daar in contact met de mensen ter plaatse, dit land is meester in technologie, Belgenland is een ontwikkelingsland tegenover China. Vroeger was het net andersom maar politici belemmeren hier onze ontwikkeling, en toch blijven we erop stemmen blijkbaar... ( tenzij de verwisselde USB sticks en andere technieken de stem van het volk hebben vernietigd ).
 9. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  De tekenen zijn reeds zichtbaar, na de verkiezingen beginnen ze terug doodleuk met snelheidscontroles. DE burger wordt uitgelachen. Hier en daar waren er # technische problemen # met computers. O.a. een USB stick was kapot en doodleuk kwam men met een nieuwe stick met # goede data #. Een toezichter heeft bij de verkiezingen controle over stemmen op papier en niet over een computer. Dit is de harde waarheid.
 10. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Wat zegt de lange termijn visie? IK hoor geruchten dat de prijzen omhoog gaan, ongeacht de korte termijn piek van een garnalen prijsdaling.
 11. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  De verkiezingen zijn achter de rug, dezelfde zakkenvullers zijn aan de macht, rara... binnenkort nieuwe prijsstijgingen aan de pomp ! ?
 12. Lage Emissie Zone

  Stilte in de media

  Met deze: iedereen die het volledige artikel wilt lezen kan Koen contacteren. En aardgas moet goedkoper worden of de volledige regering maakt zich compleet belachelijk waarbij een comeback van diesel voertuigen komt. Of misschien is dit de bedoeling. In ieder geval: aardgas is een technologie met toekomst perspectieven die niet mag geboycot worden.
 13. Lage Emissie Zone

  Stilte in de media

  Iemand toegang tot het volledige artikel? https://www.hln.be/de-krant/zes-anti-dieselstellingen-fors-genuanceerd-waarom-diesel-onterecht-de-enige-zondebok-is~a9ca9155/
 14. Lage Emissie Zone

  Getinte ruiten en verwarming van de zon

  Af fabriek heb ik de optie: Ruiten achteraan (achter B stijl) getint (privacy) op 74% genomen. De ruiten zijn dus gedeeltelijk verduisterd maar aangezien ik geen manuele schuifraampjes in het midden heb ( enkel 2 elektrische aan de voorkant) , noch schuifdak heb; en er een passagier even in de auto wacht kan het nog goed warm worden in de wagen als deze passagier de schuifdeur niet opent. In de Volkswagen configurator zie ik nog een andere optie: Verduisteringsfilm voor 4 zijruiten achteraan en achterruit 95%. Wanneer deze film extra langs de binnenkant wordt geplakt, gaat dit dan iets tegenhouden van warmte? ( vermits een verduistering mag aanzien worden als een soort van schaduw ). Of gaat volgens jullie de warmte dan alleen maar oplopen? En mag dit van de keuring?
 15. Lage Emissie Zone

  Rijbewijs

  Ik heb nog steeds een papieren rijbewijs dat straks 12 jaar oud is. Heeft iemand al een versie in zijn bezit dat er uitziet als een identiteitskaart, zo ja, valt dit ergens te bekostigen? Papier vergaat sneller dan plastic.
 16. Lage Emissie Zone

  Maximale rijbereik CNG-wagen

  Lees goed welke partijen ons pensioen willen redden en daar kun je een keuze uit maken. Wie uit de mand vallen: Open-VLD ; NV-A ; CD&V
 17. Lage Emissie Zone

  Benzine 95 E10 als reservebrandstof?

  Naast de CNG als primaire brandstof is er als secundaire (reserve) brandstof de benzine. Benzine 98 tanken zal geen problemen geven, hoe zit het echter met de nieuwe benzine 95 E10? Kan de motor hier tegen? Ik vond dit niet terug op het forum dus vermoed ik dat deze vraag voor het eerst gesteld wordt. Over E10: Waarom verdwijnt Super 95? Met de nieuwe E10 brandstof wil België de CO2-uitstoot van benzinewagens terugdringen. Op die manier kan België de doelstellingen voor hernieuwbare energie in de vervoerssector halen tegen 2020. E10 bevat maximaal 10 procent bio-ethanol, dat is een verdubbeling van het percentage in Super 95 Bron:http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/2894853/2016/10/03/Binnenkort-kan-je-geen-Super-95-meer-tanken-dit-verandert-voor-jouw-auto.dhtml
 18. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Binnenkort gaan de politiekers verhuizen, ik blijf in het land van de lekkende kerncentrales, politici moeten in veiligere oorden leven.
 19. Lage Emissie Zone

  Maximale rijbereik CNG-wagen

  Binnenkort krijg jij de kans in het stemhokje om iets recht te zetten dat de vorige keer verkeerd is gelopen, een stem voor CD&V, N-VA, Open-VLD geeft je terug deze miserie: - Diesel prijs zeer hoog geworden zelfs duurder dan super95 ( pest accijnzen om ander voertuig te kopen ) =betalen om te gaan werken. - oude wagens worden beboet in een lage lage emissie zone = nieuwe wagen kopen. - duurdere rijbewijzen ( na het rijbewijs verplicht terugkomen en extra betalen ). - waarde van oude woningen daalt wanneer geen goede epb score. - oldtimers nu om de 2 jaar naar de keuring ipv levenslang keuringvrij. - uitkeringsgerechtigden die ondanks alle pogingen geen werk vinden krijgen amper 20 eur per dag en dit tenkoste van hun pensioen. - langer werken voor lager pensioen. - duurdere elektriciteit van 6% naar 21%. - duurdere waterrekening. - duurdere alcohol. - bezoek naar tandarts wordt duurder indien 1 jaar overgeslagen. - verplicht vingerafdruk voor identiteitskaart. ( = GDPR biometrische gegevens ). - slimme stelende energiemeter. - stijging taxen energie. - et cetra... Laat je niet langer bestelen en denk goed na op wie je gaat stemmen!
 20. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Ik ben benieuwd wat de brandstof gaat kosten na 14 oktober want de prijs aan de pomp doet pijn... En ik blijf bij mijn standpunt : de kostprijs van CNG MOET naar beneden of je kan beter met stookolie gaan rijden met een dieselvoertuig, en als je gepakt wordt: de boetes zijn groot maar je bent gedwongen om dit te gaan riskeren met de schandalige prijzen aan de pomp... Malafide politiekers doen de burgers in dienstplicht intreden.
 21. Lage Emissie Zone

  Hoe ziet een CNG installatie er uit?

  Dieselvoertuigen zijn wel echt interessant t.o.v. aardgas als je op mazout gaat rijden: https://www.comfortenergy.be/nl/officiele-prijzen Bende struikrovers zijn het deze regering!
 22. Lage Emissie Zone

  Hoe ziet een CNG installatie er uit?

  Ze draaien niet op diesel maar op stookolie en dit is bij wet toegelaten, je mag mazout NOOIT gebruiken voor voertuigen ( tenzij landbouwvoertuigen ).
 23. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Wist je dat een dieselvoertuig goedkoper is ( via een omweg ) dan aardgas? Je kan namelijk op stookolie gaan rijden.. DAAROM pleit ik dat CNG fors goedkoper gaat worden!
 24. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Thuis ben ik vertrokken met een rijberijk van 10 km CNG resterend volgens de Boord Computer. Halverwege de rit kwam de hoeveelheid aardgas op 0 km volgens de BC. De volkswagen Caddy Maxi kan 37 kg aardgas aan boord hebben volgens de technische gegevens, er ging echter maar 33,29 kg aardgas in de tanks. (Ik had 584 km afgelegde weg bereikt van de tanks die reeds gevuld waren met het gewone H gas, normaal zou je daar 650 km mee moeten doen heb ik hier ergens gelezen) Ik vermoed dat de tanks helemaal niet leeg waren, het rijbereik op benzine geeft nog steeds 20 km aan. Hierbij heb ik nog wat foto's geplaatst van het Total-station op Steenlandlaan nr 3 te Kallo. De prijs voor CNG H+ gas bedraagt momenteel: 0.950 EUR / kg Het tanken ging vanzelf, het is zonder pistool maar het is zeer eenvoudig om aan te sluiten; mijn grootste moeilijkheid op dit terrein was het vinden van de betaalterminal.
 25. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Als de prijzen zo blijven stijgen: http://newsmonkey.be/article/91034 dan is de fiets een beter alternatief, alleen is het niet zo comfortabel als de wagen.
×