Ga naar inhoud
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  962
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  16

Alles dat geplaatst werd door Lage Emissie Zone

 1. Lage Emissie Zone

  Elektriciteit thuis, elektrische auto en zonnepanelen

  Dat heb jij goed opgemerkt, standaard krijg je tegenwoordig een 40A aansluiting op 3x230V, echter: wie geld heeft ( de gemeente of een liefhebber ) kan een aansluiting op 3x400V+N aanschaffen. Je wilt bij optie 2 absoluut NIET dat de N (nulgeleider) loskomt want dan heb je 400V op je huishoudtoestellen i.p.v 230V.. Het is logisch dat we deze klus aan het tankstation overlaten, goed voor je veiligheid en de economie.
 2. Lage Emissie Zone

  autowijding

  Het is eenvoudiger dan wat Muscles vertelt. Als je iets verkeerd hebt gedaan ( en je bent geen psychopaat ) dan ga je daar innerlijk een slecht gevoel aan overhouden. Ieder mens: gelovig of ongelovig heeft de intelligentie aan boord om dit in te zien. Slechte mensen bestaan niet maar mensen gedragen zich slecht omdat ze kiezen voor geld, genot en verkeerde religies ( GELOVEN IN JEZELF EN NIET IN HET BOVENNATUURLIJKE is er 1 van )
 3. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Thuis ben ik vertrokken met een rijberijk van 10 km CNG resterend volgens de Boord Computer. Halverwege de rit kwam de hoeveelheid aardgas op 0 km volgens de BC. De volkswagen Caddy Maxi kan 37 kg aardgas aan boord hebben volgens de technische gegevens, er ging echter maar 33,29 kg aardgas in de tanks. (Ik had 584 km afgelegde weg bereikt van de tanks die reeds gevuld waren met het gewone H gas, normaal zou je daar 650 km mee moeten doen heb ik hier ergens gelezen) Ik vermoed dat de tanks helemaal niet leeg waren, het rijbereik op benzine geeft nog steeds 20 km aan. Hierbij heb ik nog wat foto's geplaatst van het Total-station op Steenlandlaan nr 3 te Kallo. De prijs voor CNG H+ gas bedraagt momenteel: 0.950 EUR / kg Het tanken ging vanzelf, het is zonder pistool maar het is zeer eenvoudig om aan te sluiten; mijn grootste moeilijkheid op dit terrein was het vinden van de betaalterminal.
 4. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Ik vertrouw de BC niet, hij kan zelfs mijn rijbereik niet correct weergeven. De bandencompressor met 9V stopcontact kan ik proberen maar niet in de buurt van gasstations. Total Kallo uitaters, als jullie dit lezen: GRAAG EEN MOGELIJKHEID OM BANDEN OP TE POMPEN ( zodat we niet genoodzaakt zijn om elders te gaan tanken ). By the way, vandaag aan het rood licht stond een Caddy Maxi op diesel en deze trok veeeel sneller op dan mijn Caddy op CNG. Bovendien heeft een diesel niet het ontploffingsgevaar van gas of elektrische voertuigen. De regering brengt de eigen bevolking in gevaar met alternatieven op diesel maar vinden ze toevallig dat er teveel mensen op deze aardbol zijn? Minder werkende mensen = minder mensen die de staatskas vullen ( belastingen ), dat ze daar maar eens over nadenken.
 5. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Wat ik mis aan dit tankstation is de mogelijkheid om de banden op te pompen..
 6. Lage Emissie Zone

  Technologie kan CO2-uitstoot wereldwijd doen dalen met 64% in 2050

  Totale onthouding zonder sex zal voor een geboortebeperking zorgen, hoelang ga je het volhouden? Zodra je zin hebt ga je anders denken.. Voorbehoedsmiddelen en anticonceptie zijn niet toegelaten of je gaat de denkpiste dat er teveel mensen op deze aardkloot rondlopen nooit loslaten. Het is een kwestie van karakter of toegeven dat de mensen terug romantischer moeten worden. Om je een goed voorbeeld te geven: bekijk deze. En wanneer je de volledige film bekijkt zal er regelmatig een traan op je wang rollen, bij mij althans..
 7. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Wat mij stoort is dat diesel goedkoper is dan CNG in een buurland als Nederland. https://www.brandstof-zoeker.nl/ Filter instellen op diesel. +- 1,15 EUR / liter, goedkoper dan CNG in vele tankstations. Waar is Europa ? Belgenland waar is Europa !
 8. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  De tanks die op sites staan als Total Kallo waar LNG wordt gestockeerd, uit welk materiaal zijn deze vervaardigd ? Worden die ook onderworpen aan inspecties iedere 4 jaar ? Indien deze tanks niet van staal zijn maar van een hoogwaardiger materiaal dan ben ik als consument bereid om meer te betalen, veiligheid is belangrijk ( niet alleen voor mezelf, ook voor passagiers en omstaanders ).
 9. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Ik ben benieuwd naar de oorzaak van het ontploffen van de Audi composiet tanks. Zoals de luchtvaart veiliger wordt na het achterhalen van de oorzaak van technisch falen, zo is het ook met wagens. Ze worden er steeds veiliger op ( zou toch moeten ).
 10. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Het systeem vond dit 2 keer nodig ( in 2 diverse ritten ) aan een rood licht waar ik minimum 2 minuten stilstond. Zin 2 van jou moet ik eens testen. Misschien komt er ooit een terugroepactie voor alle wagens van de VW groep om de boordcomputers te herprogrammeren want wat als iemand toevallig staat te tanken en de boordcomputer beslist via het start/stop systeem om de motor actief te zetten. Heeft iemand een idee of dat er explosie gevaar bestaat wanneer een wagen start terwijl je tankt!? Bij benzinemotoren is dit gekend. https://www.drivespark.com/four-wheelers/2018/refuelling-filling-fuel-while-engine-is-on-running/articlecontent-pf86389-025425.html
 11. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Ik heb reeds 2-maal meegemaakt dat mijn Caddy Maxi via het start/stop systeem ging starten ( na stelgelegde motor en sleutel in contact ) ZONDER de koppeling in te duwen. Is dit de oorzaak van het ontploffen van een CNG auto? Sleutel op het contact laten zitten, en motor die aanspringt tijdens het tanken zonder menselijke toestemming? ( moord boordcomputer ...) Mij kan het in ieder geval niet overkomen want telkens ik ga tanken leg ik de motor af en zit de sleutel in mijn broekzak ( als het hieraan zou liggen, dit is een denkpiste ).
 12. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Faber is de marktleider in Italië waar de tanks worden gemaakt. Interessant op hun site is een filmpje dat ongeveer 2 minuten duurt. Link: http://www.faber-italy.com/ Voor het gedeelte CNG: http://www.faber-italy.com/eng-product-cng.asp
 13. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Als de oorzaak bekend is en je leest het hier nog niet, probeer dan de eerste te zijn om dit te posten. Aardgas is veilig, kijk maar naar Italië, http://cngeurope.com/natural-gas-vehicles/ daar rijden meer dan 800-duizend wagens op aardgas zonder 1 bekend incident?!
 14. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  De onderzoekers gaan nu het overdrukventiel controleren, wanneer dit niet gefaald heeft dan zit de fout in 1 van de tanks. Hoe zit het met de boordcomputer, kan die ook ergens zeggen wat er is misgelopen ?
 15. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  IK denk van niet omdat een land als Polen een kouder klimaat heeft in de winter en er daar volgens Muscles nog nooit een incident is geweest.
 16. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Diesel maakt misschien wel een comeback.. Intussen weet ik dat ik bij iedere tankbeurt nooit achter de wagen ga staan, ter hoogte van de motorkap is de veiligste locatie om te staan volgens bovenstaande beelden.
 17. Lage Emissie Zone

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Ik dacht al dat het composiet tanks waren. Voor mijn part zijn stalen tanks de veiligste, zolang er geen corrosie aanwezig is.
 18. Lage Emissie Zone

  Strooizout

  Nu de winter stilaan in het vooruitzicht komt ( met vries temperaturen tot gevolg ) zal men strooizout of pekel op de openbare weg gebruiken. Bij een nieuwe wagen die een was behandeling heeft gekregen http://www.waxoyl.be/ wordt afgeraden om naar de carwash te gaan of je was-beschermlaag is daarna volledig weg. De VW garage stelt zelf niet de vraag wat te doen met al dat zout of pekel na de winterprik. Als je de onderkant van de wagen niet afspoelt met water dan is dit toch nefast voor de carrosserie! ? Heeft iemand een idee of je in een carwash installatie de mogelijkheid hebt om enkel de onderkant van de wagen te ontzouten ?
 19. Lage Emissie Zone

  "Iedere dieselwagen kost de samenleving 14.700 euro"

  Rekening rijden bestaat reeds door die grote taksen die op brandstof worden betaald. De gemeenschap heeft ( belastingbetalers ) ooit de wegen betaald en nu moeten die zelfde belastingbetalers opdraaien om hun eigen wegen te gebruiken!? Zelfde verhaal met de kerncentrales: eerst verwezenlijkt door de belastingbetaler en daarna decennia op betaald. Daarna BTW van 6 naar 21%.. begrijpen wie begrijpen kan. Gadaffi was een beter leider voor zijn volk, o.a. de elektriciteit was in Libië onder zijn bewind GRATIS. Arm Vlaanderen ( dit dreigt het te worden ) met leiders die het Noorden kwijt zijn omdat ze het ingeruild hebben voor geld.
 20. Lage Emissie Zone

  Euhm...

 21. Lage Emissie Zone

  Euhm...

  Waarom groeien de gletsjers in de winter weer aan en kan jij een foto geven van de kilimanjaro in de winterperiode want je laat de periode waarin de fotos geschoten zijn niet zien..
 22. Lage Emissie Zone

  Euhm...

  De aarde warmt op als de zon opkomt en koelt af als de zon ondergaat. Als er in de nacht een grote bewolking is dan koelt de planeet minder snel af. Opwarming van de aarde bestaat dus maar niet door invloed van de mens. En nu mag men van mijn part opnieuw de discussie voeren, echter: het kan mij niet schelen of ik de discussie nu win of niet. Ik wil gewoon feiten, ben ik mis dan ben is mis maar ik ben wel van mening dat de opwarming zoals het verkocht wordt door de media niet bestaat.
 23. Lage Emissie Zone

  Review: CNG tankstation Total Kallo

  Tankstation ( Total Kallo ) staat op naam van: DRIVE SYSTEMS N.V. Haven 1111 B-9130 KALLO PRIJS CNG ( 08-12-2018 ) 1.020 EUR / kg
 24. Lage Emissie Zone

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Een geel hesje behoort tot de wettelijk verplichte standaard uitrusting. Kortweg: iedere autobestuurder die in regel is, is in het bezit van dit kledingstuk. Het dragen van dit hesje is niet strafbaar dus laat iedereen dit voortaan dragen in de wagen en daarbuiten, het verhoogt onze veiligheid en geeft meer het gevoel dat we 1 zijn als volk.
 25. Lage Emissie Zone

  rook

  Was het maar waar.. laat de aarde maar opwarmen. Maar dan wel met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden celsius en niet hoger.
×