Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  1.297
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  33

Alles dat geplaatst werd door Lage Emissie Zone

 1. Ja, dat is het station op de Blancefloerlaan waar ik gisteren ben gepasseerd ( en getankt ).
 2. Prijs voor H-CNG uit linkeroever bij de Q8: 3.739 EUR / KG Dit is duur maar minder duur dan bij dats24.
 3. Inderdaad, daar heb ik in het verleden een topic over gestart. Ik merk daar geen enkel verschil in actieradius tussen HCNG en H-gas, enkel in prijs was het daar goedkoper.
 4. Een nieuwtje voor iedereen die een Caddy Maxi 1.4 TGI CNG heeft: ( i.v.m. de benzinetank van 13 liter ) De boordcomputer kwam op 25 km resterend wanneer ik nog +- 100m ( = 1/10 km ) van een tankstation was. Daarna direct gaan tanken en ik kon bijna 8 liter tanken. Dus: 25 km resterend = iets meer dan 5 liter super ( in mijn geval super98 ) resterend in de tank.
 5. 815 km heb ik gereden vooraleer het groene ledje van de CNG doofde. Wanneer dit groene ledje na een tijd terug aanspringt dan ben je nog steeds op benzine aan het rijden en is er geen resterende hoeveelheid CNG aan boord. Dit heb ik goed kunnen vaststellen door het gedeelte benzine98 verder op te volgen. Mijn conclusie is dat er GEEN verschil is tussen H-gas uit het leidingnet en het gas uit LNG, aangezien ik de bandenspanning had aangepast naar 2.9 kg vooraan en 3.2 kg achteraan volgens de fabrieksgegevens van de Caddy. de 35km die ik extra had afgelegd was puur te wijten aan de verhoogde bandendruk.
 6. Wat een belediging.. getuigd van respectloos. Het nut ervan is dat een Caddy Maxi slechts 13 liter benzine aan boord heeft en als je dan gas als backup hebt dan moet je niet gaan stressen. Jerrycan aan boord is geen optie want bij een ongeval ben je totaal niet verzekerd.
 7. Ter info: Middelharnis, in het plaatselijke dialect Menheerse genoemd, is een plaats in de gemeente Goeree-Overflakkee in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
 8. https://customer.dats24.be/wps/portal/datscustomer/nl/b2c/locator#!/7094 Het tankstation is tijdelijk gesloten op 06/09 Nu tijdelijk, binnenkort DEFINITIEF want de dievenbende hoort in de gevangenis.
 9. Er zijn ook huishoudens die financieel in de problemen komen om mee te betalen aan de gascentrales. Van mij mogen ze hun gas houden, spijtig dat een installatie om zelf gas te maken zoveel kost.. Als ik de Euromillions win dan kan ik een goed doel starten, mijn eigen cng tankstation productie eenheid. 80 cent per kg en lange wachtrijen zullen zich aanbieden.
 10. Is het iemand opgevallen dat wij de Belgische gascentrales aan het afbetalen zijn met die woekerprijzen?! Kijk maar naar de gasprijs in de omringende landen als Duitsland en dan weet je genoeg.
 11. Let dan goed op dat je een silicium batterij aanboord hebt en GEEN lithium batterij.
 12. Als je naar de keuring gaat dan kan je best zorgen dat je CNG in je tanks hebt, tank dan 5kg bijvoorbeeld. Geen aardgas in je tanks is automatisch terugkomen. Ik zou zoveel mogelijk op benzine rijden en best 98 of gemengd: 98 met 95. En zorg voor een goede bandenspanning volgens de fabrieksinstellingen van het voertuig.
 13. https://www.installatieenbouw.be/artikel/bio-cng-tanken-op-de-boerderij-het-kan/ Welke gemeente ? Kan er iemand daar de burgemeester het bovenstaande artikel laten lezen, dan genereert hij inkomsten voor zijn gemeente wanneer hij het licht op groen zet.
 14. Hopelijk komt ze daar eens kijken om het licht te zien want ze is verkeerd bezig.
 15. Het is wel een straf verhaal dat je in Vlaanderen geen bio gas kan tanken en in wallonië wel. Arm Vlaanderen..
 16. Waar gaat de hebzucht eindigen?
 17. Bron: https://www.auto55.be/nieuws/34146-cng-groen-rijden-zich-blauw-betalen Een stukje uit het bron artikel: Uitdovend verhaal? En zo lijkt CNG stilaan een uitdovend verhaal, ondanks de onmiskenbare troeven. De Belgische automobilist lijkt ook af te haken. Even zag het er nochtans positief uit. Het aantal CNG-wagens in België steeg van 344 in 2013 naar 17.304 eind 2020. Maar het is duidelijk dat de interesse van zowel consumenten als constructeurs sindsdien afneemt. In 2021 is het aandeel van CNG-wagens in de nieuwe inschrijvingen meer dan gehalveerd tegenover 2020, van 0,7% naar amper 0,3%. Voor wie al een CNG-wagen gekocht heeft, is het nu vooral hopen op lagere aardgasprijzen. Op hulp van de overheid hoeft de CNG-rijder niet te rekenen: er worden nu al geen accijnzen geheven (die kunnen dus niet omlaag, zoals bij benzine en diesel) en het btw-tarief blijft ondanks foutieve berichten in diverse media onveranderd op 21 procent ("door regelgeving van Europa mogen we niet tussenkomen", zegt premier Alexander De Croo). Laat ons hopen dat de aardgasprijs mag zakken!
 18. Een dieselrijder betaalt nu bij DATS24 te Sint-niklaas 2.039 EUR / liter diesel + 1.399 EUR / liter adblue. Het verbruik van adblue is ongeveer 1,5 liter per 100km. Een aardgasrijder betaalt meer aan de pomp en zou minder verbruiken t.o.v. diesel maar daar begin ik aan te twijfelen aangezien de H-kwaliteit niet meer hetzelfde is als voordien. https://customer.dats24.be/wps/portal/datscustomer/nl/b2c/locator#!/7094 https://www.google.com/search?q=verbruik+adblue&oq=verbruik+adblue&aqs=chrome..69i57.4136j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 19. CNG is lichter dan lucht en als je dan die prijzen aan de pomp ziet dan is ademen eigenlijk duurder want lucht is zwaarder dan aardgas. Met andere woorden: ze spelen met ons voeten dat het geen naam heeft en we betalen ervoor omdat we ergens gedwongen akkoord gaan.
 20. Volgens deze bron: https://en.topwar.ru/197733-gazprom-bolee-chem-na-tret-sokratil-prokachku-po-gazoprovodu-severnyj-potok.html gaat de prijs van het aardgas binnenkort STIJGEN Tot nu toe bedraagt het geplande dagelijkse volume van de leveringen van “blauwe brandstof” door deze gaspijpleiding 167 miljoen kubieke meter, terwijl er nu slechts 100 miljoen kubieke meter doorheen gepompt wordt. Gazprom vermindert dus de gasleveringen aan Europa via Nord Stream met meer dan een derde! Er zij op gewezen dat een dergelijke stap van de Russische maatschappij geenszins te wijten is aan politieke motieven. Waar het om gaat is dat het Duitse bedrijf Siemens de gaspompinstallaties niet tijdig van reparatie heeft teruggebracht. Tegelijkertijd hebben de gascompressoren die in het compressorstation Portovaya gebruikt worden hun revisielevensduur bereikt, en sommige motoren moeten zelfs dringend gerepareerd worden. Op het ogenblik kunnen in het genoemde compressorstation slechts drie gascompressoreenheden worden gebruikt, hetgeen de reden is voor zo’n sterke vermindering van de bevoorrading. Natuurlijk hebben de Europese grondstoffenbeurzen onmiddellijk gereageerd op het bericht van de persdienst van de “gasreus”. Tot op heden is er een ernstig tekort aan energiebronnen in de EU, en daarom zijn de noteringen voor grondstoffen uiterst “gevoelig” voor elk negatief nieuws op dit gebied. Naar verluidt is de prijs van juli futures op de Nederlandse TTF hub met 3,4% gestegen na de aankondiging van een vermindering van de aanvoer via Nord Stream. In slechts één dag stegen de gasprijzen met 10%, volgens de Londense beurs.
 21. Jaja, dat zal wel.. Nul bewijs hebben ze aan hun uitleg toegevoegd.
 22. Met het "H ?" -gas van Total Hoboken ( aan 2.6 EUR/ kg ) schakelde de BC op 780 km over naar benzine ( ik heb hier honderden kilometers achter een vrachtwagen gehangen ) dit is het slechtste gas dat ik ooit in kwaliteit heb afgenomen. Je kan er zelfs geen tickets afdrukken, dat bewijs heb ik in de winkel even opgehaald. Nu heb ik gas uit het leidingnet afgenomen bij pitpoint ( aan 2.85 EUR/ kg ), kostprijs 102.54 EUR! Ik verwacht nu meer kilometers rijbereik. Wordt vervolgd...
 23. Het valt mij op dat er in Kallo een joekel van een LNG tank staat ( geestig toch? ) en in Hoboken niet. Wat ik moeilijk kan loslaten zijn mijn duurverdiende centen; dat geef ik toe. Rusland krijgt de schuld, echter de diefstal was reeds begonnen voor de operatie tegen geel/blauw. Al die jaren waar voor wij hebben gewerkt, ik mag er niet aan denken wanneer geld de waarde gaat krijgen van krantenpapier want dat risico is er weldegelijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...