Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Lage Emissie Zone

Leden
 • Items

  1.392
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

Alles dat geplaatst werd door Lage Emissie Zone

 1. Hoe kan je die korting bij Kallo activeren Herbie, hoe gaat dit in zijn werk?
 2. Het feit dat de gasklep open blijft staan terwijl de motor uit is, is verdacht. Dit zou kunnen duiden op een defect in de gasklep zelf. De constante open/dicht beweging van de gasklep wanneer de motor aanstaat, alsook het uitvallen bij stationair draaien door te veel lucht, wijst erop dat de regeling van de gasklep niet goed functioneert. Het is mogelijk dat dit probleem via een computerdiagnose en eventuele herprogrammering van de gasklep verholpen kan worden. Uw vriend met de geschikte computerapparatuur kan dit waarschijnlijk controleren. Mocht de herprogrammering niet helpen, is vervanging van de gasklep zelf de volgende stap. Deze moet dan wel opnieuw worden ingeleerd of gekalibreerd in het computersysteem. Mijn advies zou zijn: Laat uw vriend met de diagnoseapparatuur de gasklep controleren en eventueel herprogrammeren. Mocht dat niet helpen, overweeg dan de vervanging van de gasklep. Laat in beide gevallen de hele brandstoftoevoer grondig nakijken, inclusief filters, leidingen en sensoren.
 3. Deze Audi A4 g-tron is een uitzonderlijke auto met vele voordelen die u echt niet wilt missen! Met zijn krachtige CNG-aandrijving profiteert u niet alleen van zeer lage brandstofkosten, maar draagt u ook bij aan een schoner milieu. Bovendien is de Audi A4 een luxe, comfortabele en betrouwbare wagen die jarenlang probleemloos service zal verlenen. Laat u niet misleiden door vooroordelen - eenmaal achter het stuur, zult u de voordelen van CNG direct ervaren!" De combinatie van de praktische voordelen, de ecologische impact en de kwaliteiten van de Audi A4 g-tron maken dit echt een aantrekkelijke aankoop voor elke geïnteresseerde koper. Ik hoop dat deze overtuigende boodschap u helpt om de juiste kopers aan te trekken voor uw wagen!
 4. Controleer de aansluiting van de gasleidingen en de druksensor van het gassysteem. Fouten P3352 en P3350 kunnen duiden op problemen met het gassysteem. Zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vast zitten en niet beschadigd zijn. Test de gasklep. Een defecte of slechte werking van de gasklep kan start- en uitvalproblemen veroorzaken. U kunt dit testen door de gasklep te vervangen of te laten testen op een gespecialiseerd autobedrijf. Controleer de gasdrukregulator. Als deze niet goed functioneert, kan dit ook leiden tot startproblemen. Laat deze indien nodig vervangen. Controleer de ontstekingsspoel en bobines. Problemen hiermee kunnen eveneens start- en uitvalproblemen veroorzaken. Vervang indien nodig. Zorg ervoor dat de brandstoffilters schoon zijn en goed doorlopen. Verstopte filters kunnen de brandstoftoevoer belemmeren. Controleer de compressie in de motor. Een lage compressie kan de start belemmeren.
 5. Koppelingen zijn universeel, je tankt CNG en geen LNG.
 6. Hoeveel kilometers staan er op je teller? Ikzelf zit rond de 37 000 km en geen problemen, ik rijd wel nooit op super95 als mijn CNG tanks leeg zijn.
 7. Prijs per kg CNG bij total Kallo: 1.350 EURO ( getankt op 09-05-2024 ).
 8. Dat lost de files op maar geeft grote mobiliteitsproblemen voor mensen die hun vervoer niet kunnen missen.
 9. Bron: https://ev-database.org/nl/auto/1555/Tesla-Model-3 Massa Rijklaar 1835 kg ( Tesla model 3 )
 10. Toegegeven, de laatste tijd wel, ik sta uren aan te schuiven op de Antwerpse ring.
 11. Als het file is dan rijd ik graag achter een elektrische wagen, de lucht is dan wat properder. Enkel bij lage snelheid ... want bij hogere snelheden maakt hij dan weer meer fijn stof aan via zijn banden doordat een elektrische wagen zeer zwaar is door de aanwezige batterijen.
 12. Spijtig dat benzine 98 niet in het lijstje staat, die is duurder aan de pomp maar heeft wel een grotere actieradius dan 95 waardoor hij in werkelijkheid mogelijk goedkoper is maar dan mogen de prijzen tussen 95 en 98 niet te ver uit elkaar liggen.
 13. Q8 in Ranst aan de snelweg E34 / E313 1.400 EUR / KG ( getankt op zondag 14-04-2024 )
 14. Elektrisch? Dan hoop ik dat je de deuren van je wagen mechanisch kan ontgrendelen bij een storing. Er zijn Tesla modellen waar dit niet kan en dan ben je letterlijk opgesloten. Dan rijd ik wel wat duurder maar toch veiliger met mijn CNG wagen.
 15. Als u vertrouwen heeft in de expertise van de specialist in Uden en als er geen andere alternatieve oplossingen zijn voorgesteld, kan het de moeite waard zijn om de reparatie uit te voeren. Voordat u echter akkoord gaat met de reparatie, kunt u overwegen om een second opinion te vragen bij een andere garage of specialist om een vergelijking te maken van de voorgestelde oplossingen en kosten. Daarnaast kunt u proberen contact op te nemen met andere VW Touran-eigenaren die ook rijden op CNG om te zien of zij vergelijkbare problemen hebben ondervonden en hoe zij deze hebben opgelost. Online forums, autogroepen op sociale media of specifieke VW Touran-communities kunnen handige bronnen zijn om ervaringen en mogelijke oplossingen te delen.
 16. Ik ben benieuwd wat de prijs nu is in Kallo, indien deze nog steeds 1.150 EUR staat dan zijn de leveranciers een prijs overeengekomen maar ik vrees van niet... dus daar zal het wellicht weer iets duurder zijn ( 1.250 EUR / killo gok ik )
 17. Misschien is de prijs in Kallo al vernoemd, maar voor de zekerheid laat ik weten dat ik daar vandaag heb getankt aan 1.150 EUR / kg. Vuldruk op 37 kg gekregen, hoogste vulbeurt dat ik dit jaar in dit station heb behaald is 39,00 kg op de kop.
 18. Er zijn verschillende mogelijkheden die je zou kunnen onderzoeken om de bron van het probleem te vinden: Brandstofkwaliteit: Controleer of de kwaliteit van de CNG (Compressed Natural Gas) goed is. Verontreinigde CNG kan problemen veroorzaken met de verbranding en de prestaties van de motor beïnvloeden, rijd ook eens op super98, +- 100km ver. Brandstofdruk: Controleer of de brandstofdruk binnen de specificaties ligt. Een te lage brandstofdruk kan leiden tot slechte verbranding en stotteren van de motor. Luchtlekken: Controleer of er ergens luchtlekken zijn in het inlaatsysteem. Luchtlekken kunnen leiden tot onregelmatige verbranding en slechte stationaire werking. Sensoren: Controleer de werking van de verschillende sensoren, zoals de zuurstofsensor en de luchtmassameter. Defecte sensoren kunnen onjuiste informatie naar de motorbesturingseenheid sturen, wat problemen kan veroorzaken. Brandstofinjectoren: Hoewel je al enkele injectoren hebt vervangen, kan het nog steeds mogelijk zijn dat er problemen zijn . Controleer de werking van alle injectoren grondig ( goed gemonteerd? ). ECU (Engine Control Unit): Overweeg om de motorbesturingseenheid te laten controleren op eventuele storingen. Een defecte ECU kan onjuiste signalen naar de injectoren sturen en problemen veroorzaken.
 19. Nog steeds kort door de bocht, wat doe je dan met al dit kernafval ? En dan nog te zwijgen over de kanker in de wereld!!! Verdiep je in de geschiedenis over de kernramp van Chernobyl, vooral over Wit-Rusland waar 1000-den hun leven hebben gegeven.
 20. Bedankt, ik had het anders hier geplaatst want ik ben gaan tanken
 21. Geen nieuws over de gasprijs van Total Kallo, dus dat belooft niet veel goeds..
 22. Stem dan niet op deze partij. Kernenergie is gevaarlijk ( Chernobyl, Fukushima,... ) met kleinere centrales kan je het gevaar behoorlijk indijken maar dan nog..
 23. De gaswet is een verzameling van principes die het gedrag van gassen beschrijven. Het belangrijkste concept in de gaswet is de ideale gaswet, die de relatie beschrijft tussen druk (P), volume (V), temperatuur (T) en het aantal deeltjes (n) van een gas. De ideale gaswet wordt weergegeven als: PV = nRT Hierbij staat R voor de gasconstante. Deze vergelijking stelt dat bij een constante temperatuur en hoeveelheid gas, het product van de druk en het volume constant blijft. Er zijn ook andere belangrijke wetten die verband houden met de gaswet, zoals de wet van Boyle, de wet van Charles en de wet van Gay-Lussac. De wet van Boyle stelt dat bij een constante temperatuur het product van de druk en het volume van een gas constant is. De wet van Charles stelt dat bij een constante druk het volume van een gas recht evenredig is met de temperatuur. De wet van Gay-Lussac stelt dat bij een constante volume de druk van een gas recht evenredig is met de temperatuur. Vloeistofdynamica is de tak van de natuurkunde die zich bezighoudt met de studie van vloeistoffen in beweging. Het omvat onder andere de stroming van vloeistoffen en de krachten die daarbij betrokken zijn. Belangrijke concepten in vloeistofdynamica zijn onder andere: Stroomlijnen: Dit zijn denkbeeldige lijnen die de richting en snelheid van de stroming van een vloeistof op elk punt weergeven. Continuïteitsvergelijking: Deze vergelijking stelt dat de massa van een vloeistof behouden blijft in een stroming. Dit betekent dat de hoeveelheid vloeistof die een bepaalde dwarsdoorsnede passeert constant blijft. Bernoulli's principe: Bernoulli's principe stelt dat in een stroming van een vloeistof, waar geen externe krachten werken, de som van de drukenergie, kinetische energie en potentiele energie per eenheid van volume constant blijft. Viskeuze krachten: Vloeistoffen vertonen viscositeit, wat betekent dat ze weerstand bieden tegen vervorming en stroming. Deze weerstand wordt veroorzaakt door viskeuze krachten. Ze spelen een belangrijke rol in de stroming van vloeistoffen en kunnen onder andere turbulentie veroorzaken. Dit zijn slechts enkele basisbeginselen van de gaswet en vloeistofdynamica. Beide gebieden zijn uitgebreid en complex. Een vloeistof heeft een bepaald gewicht, door de zwaartekracht van de aarde valt deze vloeistof neer, dus deze kan zich dan niet bovenaan opstapelen, tenzij je in de ruimte bent. En als gasvorm gaat het zich niet zomaar gaan comprimeren, daar heb je een drukvat voor nodig. Ik bewonder jou met al je diploma's maar dit is echter geen garantie dat je in deze gelijk hebt.
 24. Het is de politiek die overal zijn zeggenschap over heeft, wij als brave burgers mogen alleen maar ja knikken. Wetenschap zonder bewijs is pseudo wetenschap. Ik ben er zeker van dat er geen gevaar is als een cng wagen ondergronds zou lekken aangezien er voldoende toegang wordt verleend als het om cng gaat en niet om lpg. Tenzij er een bewijs wordt geplaatst waarin ik ongelijk zou krijgen mag ik stellen dat de politiek steeds zich moeit terwijl ze de technische know how niet bezitten. Dat het gezellig moet blijven onder forumleden daar ben ik volledig mee akkoord. Wetenschap waar geen bewijs voor nodig is: religie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...