Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Lage Emissie Zone

Leden
 • Aantal items

  997
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  17

Alles dat geplaatst werd door Lage Emissie Zone

 1. Je moet het op papier staan hebben tegenwoordig, mondelinge afspraken tellen niet..
 2. Wat maakt die uitstoot nog uit, de aarde warmt niet op maar koelt af!
 3. En wie het waagt om met een oud voertuig een LEZ binnen te rijden, wordt onmiddelijk ( via de post ) gesanctioneerd..
 4. Het gaat hem niet om de luchtkwaliteit, maar om de centen. Om 1 ding te noemen: sinds Antwerpen zijn LEZ heeft ingevoerd worden al de bomen langs de snelweg verwijderd.. Bomen, die de lucht zuiveren, nemen ze weg, gevolg: LEZ of niet, de luchtkwaliteit zal daar NIET beteren.
 5. Bij pitpont in Beveren is de prijs iets boven de 1 EURO maar dan heb je gewoon H-gas waar je minder kilometers mee kan afleggen. Als je L-gas wilt uittesten: doe de lucht uit je banden, vul deze met stikstof en controleer je rijbereik opnieuw. p.s. ook toepasbaar bij rijk gas.
 6. Test je bandenspanning en laat vervolgens je banden bij een bandencentrale volledig leegmaken om deze banden vervolgens met stikstof te laten vullen. Je zal het verschil wel merken 😀 ( minder rolweerstand = minder verbruik ) https://donckers.be/bandenblazen-met-stikstof/
 7. Heb jij de kleine Caddy versie of de Caddy Maxi? Ik heb ooit het truukje van Lange_666 toegepast waarmee ik succesvol 15 liter benzine in de tank kreeg waar de fabrikant 13 liter opgeeft. Mijn rijbereik was al 155km maar ik ben gestopt met testen of ik kon stilvallen.. I.p.v. te testen kan je ook ergens een jerrycan achter de hand houden want als je tanks echt leeg zijn en je valt stil dan kan er lucht in de brandstofleiding komen en dan moet je echt moeite doen via een doorstart om hem er nog door te krijgen.
 8. Rijd met de fiets, dan kost het je niks, Ssshhhtt... fietsers durven ze ook laten betalen want ze maken fijn stof via de wrijving van de fietsbanden..
 9. Raadpleed dan deze link eens: https://www.actelaffinity.be/abvv/actie
 10. Lage Emissie Zone

  Wat vanaf 2021?

  Miljaar, ik kan hem zelf ook niet meer zien.. Als wraak deze video:
 11. Lage Emissie Zone

  Wat vanaf 2021?

  Over enkele maanden worden we terug verplicht om onze stem uit te brengen. Als we willen kunnen we de maatregelen terugschroeven door andere mensen aan de macht te helpen, zo niet belanden we in een echte politiestaat.
 12. Zijn er in ons land al tankstations beschikbaar die synthese gas aanbieden? Wat de elektrische wagen betreft, deze zou 700 000 km moeten afleggen voordat het daadwerkelijk een groen voertuig wordt is mij verteld. De verontreiniging voor moeder aarde verzwijgt men. De meest groene wagen blijft op het moment van schrijven AARDGAS.
 13. Met andere woorden: wanneer de compressie verhoogd wordt in een nieuwe generatie tanks die meer druk kunnen opslagen dan moet ook het overdrukventiel aangepast worden.
 14. Ik heb vroeger voorgehad dat ik niet in mijn afgesloten wagen kon met de originele sleutel bij het koude vriesweer. WD40 in het slot en ja hoor, ik kon na enkele minuten terug in de wagen. Het zou mij dan ook niet verwonderen dat WD40 je gaat helpen bij een ontkoppeling van de CNG slang bij vriesweer van -15 graden Celsius.
 15. Hoeveel bar kan een aardgastank aan en gaat de compressie aan de pompen in de toekomst verhogen? Actieradius kan dan verhogen, maar het moet dan natuurlijk wel veilig blijven.
 16. Klopt, maar de compressor in Kallo werkt rond de 250 bar. IK heb daar een foto over achtergelaten in het topic review Total Kallo.
 17. Het kost wel 30 EUR omdat je dan je wagen opnieuw moet inschrijven. Met de gepersonaliseerde nummerplaat heb je iets meer vrijheid, er staat wel 1000 EUR tegenover dacht ik.
 18. Spijtig dat je de kleine Caddy hebt aangekocht, de Maxi heeft een rijbereik van 750km op aardgas in de winter, 820km in de zomer ( H+ gas gewonnen uit LNG ) en 155km op benzine ( geen winterweer ). Beide mini busjes scheelden niet veel in prijs dacht ik.
 19. Je kan ook een nummerplaat weigeren, dan moeten ze een nieuwe voor je maken. Weinig mensen weten dit. Als je echt op voorhand je plaat wilt weten dan kan je als je geld teveel hebt een gepersonaliseerde plaat aanvragen met een naam. Bijvoorbeeld: AARDGASR. https://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/kentekenplaten/gepersonaliseerde_nummerplaat AARDGASRIJDER is de ideale plaat maar heeft teveel karakters denk ik.
 20. Als je een gasgeur waarneemt dan is er iets aan de hand, ik heb het nog niet opgemerkt bij CNG, wel bij een LPG wagen die voor mij reed en stonk naar gas.. afstand houden is dan de boodschap want LPG dat gaat ruiken heeft niet veel nodig om boem te zeggen.
 21. Bij de Caddy Maxi verbruik je geen benzine, tenzij de aardgas voorraad op is.
 22. Niet elektriciteit of waterstof is de toekomst ter vervanging van fossiele brandstoffen. Wat dan wel?! MAGNETISME! In afwachting dat deze technologie voldoende ontwikkeld is: een tussenoplossing:
 23. Rijd jij met een fiat wagen ? 😀😀 Zo ja: dan was het vandaag een aangenaam gesprek met jou. 0,990 EUR/kg is momenteel de prijs voor CNG. Maar je kan er nog steeds je banden niet oppompen..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...