Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Lage Emissie Zone

Leden
 • Items

  1.347
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  38

Alles dat geplaatst werd door Lage Emissie Zone

 1. Kan er iemand meer informatie geven over dit artikel van het laatste nieuws: https://www.hln.be/mobiliteit/exclusief-minister-peeters-onderneemt-actie-tegen-keuringscentra-we-schaffen-het-monopolie-gewoon-af~ac20159e/ Ik ben geen klant bij Proximus want daar kunnen de mensen GRATIS alle plus artikels van het laatste nieuws lezen ( of ze betalen via hun abonnement ). Zie link onderaan. https://www.proximus.be/nl/id_cr_my_epress/particulieren/r-orphans/actualiteit-inbegrepen-in-de-packs.html
 2. Nieuwe maand, nieuwe prijzen. Prijzen onder voorbehoud indien de informatie actueel zou zijn, momenteel staat het hier op 1.25 - 1.05 - 1.62 volgens de volgorde van de onderstaande links. https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/065e15/ ( Total Kallo ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/4482ee/ ( Maes Londerzeel ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/ab3865/ ( Q8 Linkeroever ) Zoniet, gelieve dan te corrigeren
 3. Misschien eens een foto van uploaden, ik weet wat een manometer is en durf wedden dat het voor veel forumbezoekers Chinees is.
 4. Ik weet niet of het klopt, momenteel staat het op 1.25 - 1.05 - 1.539 volgens de volgorde van de onderstaande links. https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/065e15/ ( Total Kallo ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/4482ee/ ( Maes Londerzeel ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/ab3865/ ( Q8 Linkeroever )
 5. Is hier ooit iemand toevallig gaan tanken ? Steenlandkaai 3 9130 Kallo https://www.maesmobility.be/nl/tankstation/kallo-drive-systems/ Zo ja, hoe was de prijs daar ? Ok, is hetzelfde tankstation als Total Kallo want steenlandkaai 3 bestaat niet...
 6. Onlangs heb ik mijn Caddy getest met behulp van een voltmeter in de sigarettenaansteker. Ik zag dat het 20 minuten duurde voordat de batterij was opgeladen. De alternator schakelt dan uit en wacht tot het voltage van de batterij voldoende is gezakt om opnieuw te kunnen laden. Het regeneratiesysteem, waarbij energie wordt teruggewonnen tijdens het remmen en terugvloeit naar de batterij, kan ik niet zien. Maar ik merk wel op dat wanneer de wagen op de autosnelweg uitrolt, de spanningsgegevens van de alternator oplopen tot maximaal 14,8V, wat erop wijst dat het uitrollen een effect heeft op het laadsysteem.
 7. Andere mogelijke oorzaken van een lekkend koelsysteem zijn onder andere lekkende slangen, een lekke radiator of een lekke waterpomp. Het is belangrijk om het koelsysteem te laten controleren om de exacte oorzaak van het probleem te achterhalen en een passende oplossing te vinden.
 8. Voor diegenen die het nog niet wisten: Het gebruik van airconditioning kan ervoor zorgen dat een accu sneller verslijt. Dit komt doordat de airconditioning een extra belasting vormt voor het elektrische systeem van de auto, waardoor de accu harder moet werken om voldoende stroom te leveren. Wanneer de airconditioning wordt ingeschakeld, wordt er meer energie uit de accu gebruikt om de compressor van de airconditioning aan te drijven, evenals de ventilator die de gekoelde lucht door de auto verspreidt. Dit verhoogt de belasting op de accu en kan ervoor zorgen dat de accu sneller leeg raakt. Bovendien kan het gebruik van de airconditioning in warme omstandigheden leiden tot oververhitting van de accu, wat ook kan bijdragen aan een snellere slijtage van de accu. Dit kan vooral een probleem zijn in situaties waarin de auto stilstaat in de zon, zoals bijvoorbeeld in een parkeerplaats, omdat er dan geen rijwind is om de accu af te koelen. Om de levensduur van de accu te verlengen, is het daarom belangrijk om de airconditioning alleen te gebruiken wanneer dat nodig is en deze uit te schakelen wanneer deze niet meer nodig is. Het is ook aan te bevelen om de accu regelmatig te laten controleren door een professional om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen. Ik heb geen airconditioning dus dit is al 1 van de vele redenen dat mijn accu na 6 jaar nog steeds goed zijn start/stop functie vervult. De batterij die af fabriek in mijn Caddy zit: EXIDE ( gefabriceerd in Spanje ) 12V 59 Ah 640A EFB Het is dus helemaal geen zware batterij ( Slechts een kleine 60 Ah ).
 9. Ja, ik heb ergens gelezen dat bij het remmen de batterij wordt opgeladen. De wagen staat trouwens continue buiten. Wanneer de batterij zwak gaat worden dan kan ik het volgende eens overwegen ( blijkt heel goed te werken bij een start/stop systeem ):
 10. Mijn start stop batterij is nu iets meer dan 6 jaar oud ( 2017 - 2023 ) en is nog steeds in goede conditie. Is dit bij iedere aardgasrijder hier het geval? Ik vroeg mij af hoelang zo een batterij meegaat...
 11. Ik weet niet of het klopt, momenteel staat het op 1.25 - 1.05 - 1.495 volgens de volgorde van de onderstaande links. Gisteren heb ik in Kallo aan 1.25 getankt ( maar dat was aan het einde van de maand juni ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/065e15/ ( Total Kallo ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/4482ee/ ( Maes Londerzeel ) https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/ab3865/ ( Q8 Linkeroever )
 12. Een citaat van Maes: Vergeet ook fluxys niet in deze situatie.. Dus de hoge CNG prijzen t.o.v. lng zijn te wijten aan die dure Fluvius --> DATS24 wordt mogelijk gegijzeld door deze firma en is vandaar zo duur!?
 13. De gasprijzen in Europa gaan al weken in dalende lijn, en dat is vandaag niet anders. De prijs zakte even onder de 32 euro per megawattuur, waarmee die het laagste niveau bereikt sinds juli 2021. Sinds begin dit jaar zijn de prijzen al meer dan gehalveerd. Dat hebben we te danken aan relatief milde temperaturen, voldoende aanvoer van vooral vloeibaar gemaakt aardgas (lng) en steeds meer hernieuwbare energie die wordt opgewekt. De gasprijs zit nu mijlenver verwijderd van het historische record van 345 euro per megawattuur in augustus 2022. Gas is wel nog altijd duurder dan in de jaren voor de Russische inval in Oekraïne. In 2020 schommelde de gasprijs rond 15 euro per megawattuur. Een erg warme zomer en dus meer nood aan airco kunnen die vraag naar aardgas nog wel aanwakkeren, waardoor ook de prijs mogelijk terug de hoogte in kan gaan. Bron: https://www.hln.be/economie/gasprijs-daalt-verder-naar-laagste-niveau-sinds-zomer-van-2021~af989247/ Prijs DATS24: ( nog steeds buiten proportioneel duur ) Bron: https://customer.dats24.be/wps/portal/datscustomer/nl/b2c/locator#!/3869 1.725 EUR/kg
 14. Fluxys moet 550 miljoen euro terugbetalen aan consument: op deze vergoeding kan jij rekenen MIJNENERGIEGasnetbedrijf Fluxys moet ruim een half miljard euro terugbetalen aan de gebruikers van zijn diensten. Het gaat om een compensatie van de meerinkomsten die het als onrechtstreeks gevolg van de oorlog in Oekraïne optekende. Mijnenergie.be vat samen. Lees meer: https://www.hln.be/geld/fluxys-moet-550-miljoen-euro-terugbetalen-aan-consument-op-deze-vergoeding-kan-jij-rekenen~ad9efaaf/
 15. Ik heb onlangs een geparkeerde Caddy bekeken en deze heeft dit ook. Ook een VW waar 9 personen in kunnen heeft dit blijkbaar, je kan beiden vergelijken dat ze rondom een luchtspleet hebben. Koffer dicht = nog steeds open rondom.
 16. Het gaat niet goed met de Colruyt groep. Dreamland is de voorbode dat DATS24 ook wel eens klappen kan krijgen, zeker gezien hun hoge prijzen.
 17. Hallo iedereen. Bij het reinigen van mijn caddy heb ik veel vuil verwijderd bovenaan de geopende achterklep en ik ben gaan uitzoeken hoe dit vuil daar geraakt. Bij het sluiten van de koffer zie ik rondom een opening waar vuil tussen kan geraken. Is dat normaal bij een Caddy? Wie een Caddy heeft mag ook eens kijken of daar openingen zijn, vooral aan de ronde hoeken bovenaan valt dit op. Ik dacht dat normaal de afdichtingsrubbers die opening zouden sluiten maar dit is dus niet het geval ( bij mij en misschien is dit normaal ???). De wagen staat onder een boom en pluisjes van die boom komen ook in de kofferruimte terecht door die opening bovenaan en rondom.
 18. Interessant, nu kunnen we o.a. de volgende link(en) volgen voor volgende maand of de prijs klopt. https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/065e15/ ( Total Kallo ) - momenteel 1.45 € / kg volgens de site. https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/4482ee/ ( Maes Londerzeel ) - momenteel 1.25 € / kg volgens de site. https://www.cng-mobility.ch/tankstelle-detail/ab3865/ ( Q8 Linkeroever ) - momenteel 1.45 € / kg volgens de site.
 19. Nu weet ik wat die 24 betekent van dats 24. Op een ander tanken kost: 1,25 * 37 kg = 46.25 Bij Dats24: 1.9 * 37 kg = 70.3 70.3 - 46.25 = 24.05 Dus die 24 staat ervoor dat ze op een volle tank 24 EUR duurder zijn.
 20. Joseph zal de prijs binnenkort wel aanpassen ( laatste update is van 06/03/23 ). Bron: https://carbu.com/belgie/index.php/station/totalenergies/kallo/9130/20208
 21. Een Caddy Maxi voltanken aan 1.49 = 56.62 EUR En bij DATS24 kost dit op vandaag 77.52 EUR Een verschil van 20.9 EUR op een volle tank hoogwaardig gas !!!
 22. Hoe is de prijs bij : Q8 Antwerpen - Linkeroever 177 Blancefloerlaan 2050 Antwerpen Heeft iemand een idee ?
 23. De calorische waarde van aardgas speelt een grote rol in je actieradius ( verbruik ): Calorische onderwaarde Calorische bovenwaarde Arm aardgas 9,16 kWh/m3 10,17 kWh/m3 Rijk aardgas 10,12 kWh/m3 11,46 kWh/m3 Butaan 12,66 kWh/kg 13,7 kWh/kg Propaan 12,78 kWh/kg 13,89 kWh/kg Stookolie verwarming 9,96 kWh/l 10,70 kWh/l Steenkool, bv.antraciet 10/20 8,72 kWh/kg 9,27 kWh/kg Bron: https://www.energids.be/nl/vraag-antwoord/wat-is-de-calorische-waarde-van-het-gas/9655/ Rijk aardgas heeft volgens de tabel een 11,46 kWh/m3. Het aardgas van DAT24 is 11.4927 kWh ( copy / paste ) Bron; https://customer.dats24.be/wps/portal/datscustomer/nl/b2c/locator#!/7094 Dat verschil van 11.4927 - 11.46 = 0.0327 maakt dat DATS24 de duurste aanbieder van CNG is ( DATS24 is blijkbaar de marktleider van de duurste prijs ).
 24. Ondertussen ( 4 februari 2023 om 17:06 PM ) is de prijs nog steeds 2.145 EUR /kg. Calorische waarde: 11.4927 kWh
×
×
 • Nieuwe aanmaken...