Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Taaner

Leden
 • Items

  202
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

Alles dat geplaatst werd door Taaner

 1. dinsdag was 1.725, woensdag 1.620 en zaterdag zeker terug 1.725 Juiste moment van switch weet ik niet...
 2. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240116_94130086 Het Zuid-Koreaanse automerk SsangYong stond al een tijdje met één been in het graf en is nu officieel doodverklaard. Om met een propere lei te herbeginnen brengt het onder de nieuwe naam KGM de elektrische Torres naar Europa.
 3. Yep, er is terug een herschikking bezig in de autodeelsector. Greenmobility stopt in Gent en Brussel (je kan wel nog parkeren op Brussels Airport). https://www.greenmobility.com/be/nl/de-zone/ In Gent waren er te veel aanbieders met free-float (auto's die je overal in de zone kan achterlaten): Greenmobility, Poppy en Miles. Daar blijft dus nog enkel Miles over met zijn zwarte Opel Corsa's. Ook actief in Brussel en in tal van andere Europese steden. Met aanmeldingscode baM4bLL8wM krijg je 10€ credit :-) Ik vrees dat steden zoals Mechelen en Leuven te klein zijn voor free-float systemen te laten renderen maar wie weet in de toekomst? En je hebt natuurlijk nog de station-based systemen: Cambio is volop aan het uitbreiden, net als Battmobility en Degage. Het coöperatieve Partago heeft het echter ook moeilijk.
 4. En voor de kerncentrales die continu vollen bak draaien heeft men massa's overbodige verlichting gezet langs onze autostrades en het nachttarief uitgevonden...
 5. Biogas wordt wel degelijk aangemaakt in Vlaanderen maar wordt voornamelijk gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. Om biogas evenwaardig aan aardgas te maken heb je een bijkomende stap nodig. Die zijn er ook al, maar het resultaat wordt aan het aardgasnet toegevoegd. Een tankstation plaatsen is nog eens een bijkomende stap met de nodige administratie en installaties. Als je dan kijkt naar de mogelijke omzet die je kan halen (nu en verwacht voor de volledige afschrijvingsperiode) zal je al moeilijk een positief investeringsplan kunnen maken vrees ik. Misschien wel mogelijk als je zekerheid van afname hebt door een eigen vloot CNG-wagens, of een langlopend contract met een afnemer.
 6. Gisteren mail van Romac ontvangen:
 7. Taaner

  Biogas of groen gas

  Dat is 1,5 km van het tankstation van Green On Wheels, pioneers rond CNG. Misschien moeten ze hun pomp koppelen aan Bio Blue :-)
 8. Q8 Sint-Denijs-Westrem en Gabriëls Zottegem (en vermoed ook Merelbeke) volgen Dats: 1.725
 9. In Gibgas geen melding van problemen maar prijs staat ook nog op 1.625 datum 17/8. G&V een kilometer verder richting Kortrijk (net na het kruispunt met de ring, aan je linkerkant) staat volgens Gibgas op 1.625 (datum 9/9). Je hebt ook nog de Total op de Brugsesteenweg maar die is meestal wat duurder. Prijs in Gibgas 1.730 (22/8) De IMOG in Moen (Zwevegem) staat de prijs 1.759 datum 13/5, zal wel niet meer kloppen. Niemand uit de regio die Gibgas heeft staan?
 10. Gabriëls is Dats weer gevolgd naar 1.83 (Zottegem in ieder geval maar denk dat Merelbeke zelfde prijs zal hebben).
 11. Taaner

  App cng stations

  De Pitpoint app (sinds 2020 opgegaan in Total Engergies) wordt sinds 1 juli niet meer bijgewerkt. https://services.totalenergies.nl/pitpoint
 12. Ik heb de Gibgas app altijd al niet gebruiksvriendelijk gevonden. Check even of je geen filters staan hebt (via het menu linksboven). Heb gisteren ook een route ingegeven en had nu even moeite om terug in de "normale" mode te geraken. Om de zoveel tijd krijg ik een "database-update" bij het starten. Misschien is die ergens afgebroken of zo? Zoals bij veel software-problemen kan volledig afsluiten en opnieuw starten soms ook helpen ;-) De Dats-stations staan er in ieder geval nog op hoor met de actuele prijs van 1.725 € / kg.
 13. Blijkbaar volgt Gabriëls (Merelbeke + Zottegem), staan nu ook 1,62 volgens Gibgas.
 14. Station is gemakkelijk te bereiken via wisselaar E42 (Brussel - Parijs) - E403 (Doornik - Brugge) of de afrit 35 op de E42.
 15. Gisteren eerste keer gaan tanken. Prijs 1.625 €/kg. Ligt dus aan de parking van het nieuwe magazijn dat daar is gebouwd, aan de voet van een van de vele windmolens daar. Momenteel enkel CNG-pompen, in de toekomst dus ook nog LNG Pomp 1 & 2 (links) zijn uitgerust met NGV1 pistool (voor auto's), pomp 3 & 4 met NGV2 pistool (vrachtwagens).
 16. Nog een aanvullende gedachte ivm. bio-gas in het buitenland: in hoeverre gaat het hier over lokaal geproduceerd bio-gas (à la de boer in de Ardennen) of gewoon gas uit het netwerk dat bio is via "garantie van oorsprong" (zoals het Total station in Brussel met garantie van biomethaan uit Nederland) ?
 17. Ik heb geen idee hoeveel reststroom er van een wijngaard komt eigenlijk. En dan moet je zien wat je er best mee kan aanvangen. Gebruiken als bemesting lijkt me de meeste logische en kortste cirkel. Ook in België zijn er ook diverse biomassa-installaties. Alleen gebruikt men die hier meestal voor opwekking van elektriciteit en/of warmte. Grootschalige installaties krijgen trouwens geen vergunning meer omdat hiervoor de aanvoer van reststromen te beperkt zijn en er dus extra houtkap en/of teelt moet gebeuren.
 18. Google Maps zou het adres niet helemaal correct situeren (cfr. rode aanduiding). Het zou aan het nieuwe distributiecentrum van Cebeo zijn, wat ik in fluo heb aangeduid. Ik vermoed dat je er gemakkelijk geraakt via de afrit aan de wisselaar E42 - E403. Anders de afrit verder aan de N7.
 19. LNG tankstation zou pas voor volgend jaar zijn, dus vermoed ik dat het nu H-gas uit het net is.
 20. Blijkbaar heeft Enora een nieuw CNG tankstation geopend in Doornik. Zou op de industriezoen Tournai Ouest 3 liggen, adres Rue de l'Arbrisseau 1 Info gevonden op de franstalige Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/CNG.Wallonie.Bruxelles?locale=nl_NL Ik vermoed standaard Enora-prijs, momenteel 1,625 €/kg.
 21. Gekend probleem, al veel berichten over gekomen. Je kan altijd een 2e maal tanken :-)
 22. Ondertussen al even CNG te verkrijgen. 1 pomp (nr.7). Prijs momenteel 1.725.
 23. Grond was eigendom van Solva, een intercommunale in Zuid Oost-Vlaanderen. CNG was een voorwaarde om daar een project te mogen doen, klassieke brandstoffen en laadpalen was optioneel. Dat is dus de reden dat daar nog een nieuwe CNG pomp is gekomen. Het artikel van Gabriëls gaat enkel over snelladers en dat men daar wil op inzetten. Ik vermoed niet dat er nog nieuwe CNG-pompen gaan bijkomen in ons land.
 24. En vandaag is het nieuwe Gabriëls tankstation open... maar nog niet voor CNG. Nog een pistool aan de CNG-pomp en prijs staat op 0.000
×
×
 • Nieuwe aanmaken...