Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Taaner

Leden
 • Aantal items

  163
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door Taaner

 1. In Gent is het H-gas en is de prijs nog steeds 1,935. Gabriëls Merelbeke trouwens dezelfde prijs. De Q8 op de Kortrijksesteenweg was maandag 2,564, Enora (Esso) op de Rooigemlaan 2,599. De Total op de Muide zal wel nog steeds hoog staan denk ik.
 2. Sorry, was in de war. Jij had 2 quotes van CNGLEKKERGOEDKOOP geciteerd, 1 over OGclenafuels en 1 "die prijs heb ik niet meer gezien sinds 24 februari". Die laatste was een reactie van CNGLEKKERGOEDKOOP op een bericht van Maarten EF over de prijs bij GPS Oostende. Daarom dacht ik dat je bevestiging zocht op gibgaz over de prijs bij GPS Oostende. CarburOgaz heeft inderdaad geen prijzen voor Nederland. Momenteel enkel Frankrijk, Belgie, Luxemburg, Spanje, Portugal en Zwitserland. Ik rij quasi nooit in het buitenland (toevallig volgende week voor de eerste keer naar Nederland op CNG). Over prijzen in het buitenland ga ik me dus niet snel uitspreken :-) In België merk ik dat carburOgaz meer wordt bijgewerkt dan gibgaz (alhoewel er regionale verschillen zijn). En persoonlijk vind ik de gibgaz app minder gebruiksvriendelijk.
 3. CarburOgaz bevestigt wel :-) Is over 't algemeen meer up-to-date maar beide leven natuurlijk van community input (alhoewel CarburOgaz wel automatische updates heeft voor de tankstations die hun prijzen publiceren, zoals DATS). En heb het gisteren ook zien passeren op Facebook :-)
 4. Dats is inderdaad een bedrijf uit de Colruyt groep (ik vermoed 100%). 63% van de aandelen van Colruyt groep zijn in bezit van de familie Colruyt. De resterende 37% wordt verhandeld op de beurs. Zodra iemand meer dan 5% van de aandelen in bezit heeft moet dit worden bekend gemaakt. En daar zit KBC alvast niet tussen. Hoogstwaarschijnlijk zal Colruyt samenwerken met KBC voor financiële diensten (maar waarschijnlijk ook met andere banken). info: jaarverslag 2021/22 Colruyt Group jaarverslag 2021/22 by Colruyt Group Services - Issuu kennisgevingen Kennisgevingen | Colruyt Group Cambio is deels eigendom van VAB dat op zijn beurt inderdaad van KBC is (sinds enkele jaren voor 100% dacht ik). Cambio werkt met diverse gemeente samen. KBC werkt als belangrijke bank en verzekeraar in ons land waarschijnlijk ook veel samen met gemeentes. Je kan deze gekende en normale connecties "verstrengeld" benoemen. De maximumprijzen van benzine en diesel wordt in ons land via bepaalde regels bepaald aan de hand van de marktprijs van aardolie. En ja, als ik het goed voor heb (corrigeer me gerust) zitten er mechanismen in die regels die de prijs meer laat stijgen dan zakken. Dit omdat we gekozen hebben om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Prijs van elektriciteit en gas is grotendeels markt-bepaald. Gas is tijdens de transitie van fossiel naar hernieuwbare energie een goede oplossing. Hoe lang die transitie zal duren weet ik, maar is zowiezo jaren tot decenia. Ik denk dat ik enige intelligentie heb, denk veel na over maatschappelijke issues en luister naar verschillende bronnen om mij te informeren. Denk dus niet dat ik laag begaafd ben, gehersenspoeld of laks. Maar zou niet weten voor wie of wat ik moet opstaan nu?
 5. Londerzeel is (net als Heverlee E40 en Romac Veurne) een station waar ze LNG omzetten in CNG. Die LNG wordt geleverd via tankwagens en gestockeerd in lokale tanks. Aankoopprijs zal daar dus anders zijn dan bij tankstations die via aardgasnet werken. Zolang er LNG in de tank zit aan een bepaalde prijs zullen ze hun prijs waarschijnlijk niet snel aanpassen. Maar ik heb eigenlijk geen idee hoeveel LNG er in zo'n tank zit en hoeveel men op een normale dag verkoopt. Grootste afnemers in dergelijke stations zijn natuurlijk de vrachtwagens die op LNG rijden.
 6. Die prijswijziging zie je toch ook niet direct in jouw gasfactuur? Net zoals jouw variabel gascontract thuis is de prijs aan de pomp oa. afhankelijk van de afgesloten contracten, zoals welke index wordt gevolgd en wat is de frequentie van vastklikken van de prijs. Dats24 had vroeger korte contracten denk ik (dagprijs) waardoor de prijs inderdaad snel werd aangepast. Geen idee onder welke contracten ze momenteel zitten. Mogelijks zijn er in de woelige tijden verkeerde beslissingen genomen? En dit is ook zo bij andere leveranciers uiteraard. Het zou mij sterk verwonderen dat men bewust de zeer hoge prijzen aanhoudt aangezien dit volgens mij een serieuze impact heeft op de omzet. De prijs aan de pomp bestaat ook niet enkel uit de aardgasprijs. De andere kosten (vnl. elektriciteit voor de compressors, loonkost) zijn ook gestegen uiteraard. Daar zit ook nog een verschil met andere landen, nl. onze lonen worden automatisch geïndexeerd.
 7. Kunnen CNG-tankstations en Problemen CNG-tankstations ook niet worden samen gevoegd? 1 draadje per tankstation lijkt me overzichtelijk.
 8. Is het Autoglas of Autoglass clinic? Autoglass is trouwens een merk van Belron, die ook eigenaar is van Carglass. Maar Autoglass zou enkel in de UK, Ierland en Polen actief zijn. Our business and brands - Belron Je weet trouwens toch wie de meerderheidsaandeelhouder is van Belron? Dezelfde familiale groep die jouw Audi (en VW, Seat, Porsch,...) importeert in Belgie: D'Ieteren :-) Belron | D’Ieteren Group (dieterengroup.com)
 9. Heb ik een aantal keer zien passeren maar weet niet of het in het prijstopic hier op het forum was en/of de Facebook-groepen...
 10. Tot deze zomer reed ik nog vooral op CNG, soms eens een tijdje op benzine als de CNG té hoog stond. Maar nu heb ik al enige tijd geen CNG getankt en blijf ik continu op benzine rijden. Kan dit eigenlijk kwaad voor de installatie?
 11. https://www.a12amc.be/nlbe/voertuigen/skoda/octavia/14-tsi-style-cnggpsgarantie-qbcsradf Blijkbaar een veiling van A12 automobile center. Zullen auto's zijn die ze niet kwijt geraken zeker?
 12. Je moet dus wel 1 of 2x per week naar de pomp rijden om dat vatje te vullen. Aanschuiven heb ik nog bijna nooit moeten doen bij een CNG-pomp. En bij Dats gebruik ik gewoon de app, geen kaart van doen. Maar snap het idee wel hoor. Vraag me af of in hoeverre hier beperkingen op zijn: tot welke hoeveelheid mag je benzine vervoeren in je wagen en/of thuis opslaan? En waarom laat je dat vatje dan niet gewoon in de wagen staan? Kan je altijd onderweg bijvullen ;-)
 13. Bij Fiat zit er een knopje op het dashboard waarmee je gewoon op benzine kan overschakelen, ook al zit er nog genoeg gas in de tanks :-)
 14. Op Carburogas staat hij 3.630 (30/7/2022). Q8 Gent staat op 4.24 (16/8). Q8 Kortrijk staat op Gibgas 3.4 (2/8). Enora Brugge staat 3.899 (10/8). Is nog steeds de prijs bij andere Enora stations.
 15. Ik rij ook met een Qubo. Voorbije maanden nu en dan een periode op benzine (95) tot ik een goedkopere pomp tegen kwam. Denk dat we nu voor een langere periode vertrokken zijn om op benzine te rijden. CNG tanks zijn leeg. Eigenlijk nog niet bij stil gestaan of dat nadeel kan zijn. Misschien om de zoveel weken toch eens beetje CNG nemen zodat alles even terug wordt gebruikt?
 16. Prijs CNG wordt hier uitvoerig besproken: Goed dat je de prijzen in Gibgas aanpast, dergelijke apps werken maar als er voldoende mensen actief meewerken. Ik heb de indruk dat Carburogaz beter wordt bij gehouden. Die heeft ook automatische updates voor de tankstations die de prijzen publiceren (bv. Dats). Bestaat wel enkel voor Android maar is wel gratis.
 17. Deze week bericht gekregen van Romac:
 18. Zelfde product, andere oorsprong + andere leverancier. Andere oorsprong: komt bij de meeste uit het gasnet, in Londerzeel komt het uit een tank LNG die wordt aangevuld uit de LNG-terminal in Zeebrugge. Andere leverancier = andere aankoopcontracten, kosten, winstmarge,...
 19. Hangt toch een beetje van de streek af. ENoRa-pompen zijn ook al tijdje 2.570 à 2.599 voor H-gas. Maar dat is vnl. Henegouwen + Brugge en Aalst.
 20. Staat op Carburogas aan 2.809 (datum 20/5). De Q8 in Gent stond gisteren aan 2.890, is al tijdje zo. Mogelijks is de prijs op linkeroever een typo en is het ook 2.890 ? Jammer dat zo weinig mensen de prijzen updaten in de apps...
 21. Bij LNG tankstations wordt de LNG ter plaatse in een tank opgeslagen. Ik vermoed dat er naargelang de oorsprong van LNG men verschillende calorie-waardes heeft en dit dus kan schommelen. Meer nog, als men bv. eerst hoogwaardig gas had (H+) en men vult die tank aan met laagwaardig gas (L) maar die tank is nog niet leeg, dan zal die LNG met verschillende waardes mengen. Maw. je kan niet stellen dat LNG = bepaalde waarde. Andere CNG-pompen hangen aan het gasnet, en zijn dus afhankelijk van de waardes die op dat moment doorkomen. In principe zouden die niet sterk mogen schommelen (zijn ofwel L ofwel H waardes) maar ik vermoed dat die ook niet stabiel zijn. Eigenlijk zou ik verwachten dat men die waardes moet bekend maken zodat je als consument weet wat je koopt, maar ik heb geen idee hoe gemakkelijk men dat kan meten. Ik vind het normaal dat er een prijsverschil is tussen LNG-pompen en CNG-pompen, alleen al omdat men bij LNG gemiddeld 10x zoveel tankt (vrachtwagens) per tankbeurt dan aan de CNG-pomp (auto's). Als ik bij de brouwer iedere week een paar vaten bier afneem betaal ik ook veel minder dan als ik particulier een paar bakken koop.
 22. Ik gebruik vooral de Carburogas app en vul die ook zoveel mogelijk aan (Dats prijzen worden daar automatisch aangepast). Gibgas en carbu.com worden in mijn ogen te weinig aangevuld. Alleen beetje jammer dat carburogas enkel voor Android bestaat.
 23. Jammer genoeg geen recente info op Carburogaz en/of Gibgas :-( Esso (pitpoint) 20/3 (carburogaz): 2.700 Q8 23/3 (gibgas): 2.300 Niemand uit de streek die info aanvult?
 24. Amai, indrukwekkend :-) Wel enkele bedenkingen: je gaat uit van de dagprijs wat een goed begin is uiteraard. Maar je weet niet welke contracten de leverancier heeft. Zo vermoed ik dat Dats een grote hoeveelheid afname had aan een redelijke prijs, maar na afloop paar weken geleden met dagelijkse onderhandelingen zat. En blijkbaar wordt de pomp bij bv. Bruno soms stil gelegd (gevolgd door een prijsaanpassing). Waarschijnlijk bij plotse meer-afname, of wacht men te lang om nieuwe contract aan te gaan. de vaste kosten zijn ook onderhevig aan schommelingen maar zijn ook verschillend per aanbieder. Naast de investeringskost is de stroom voor de compressor een grote factor, en de energie daarvoor is ook sterk gestegen. Daarnaast zien we dat sommige installaties meer problemen hebben dan andere, dus hogere onderhoudskosten. en dan heb je nog de individuele prijszetting van de leveranciers. Uiteraard wil men de winst maximaliseren, maar als je de prijs te hoog zet stopt je verkoop...
 25. Kan je dit wat verklaren?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...