Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Taaner

Leden
 • Aantal items

  141
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door Taaner

 1. Ik gebruik vooral de Carburogas app en vul die ook zoveel mogelijk aan (Dats prijzen worden daar automatisch aangepast). Gibgas en carbu.com worden in mijn ogen te weinig aangevuld. Alleen beetje jammer dat carburogas enkel voor Android bestaat.
 2. Jammer genoeg geen recente info op Carburogaz en/of Gibgas :-( Esso (pitpoint) 20/3 (carburogaz): 2.700 Q8 23/3 (gibgas): 2.300 Niemand uit de streek die info aanvult?
 3. Amai, indrukwekkend :-) Wel enkele bedenkingen: je gaat uit van de dagprijs wat een goed begin is uiteraard. Maar je weet niet welke contracten de leverancier heeft. Zo vermoed ik dat Dats een grote hoeveelheid afname had aan een redelijke prijs, maar na afloop paar weken geleden met dagelijkse onderhandelingen zat. En blijkbaar wordt de pomp bij bv. Bruno soms stil gelegd (gevolgd door een prijsaanpassing). Waarschijnlijk bij plotse meer-afname, of wacht men te lang om nieuwe contract aan te gaan. de vaste kosten zijn ook onderhevig aan schommelingen maar zijn ook verschillend per aanbieder. Naast de investeringskost is de stroom voor de compressor een grote factor, en de energie daarvoor is ook sterk gestegen. Daarnaast zien we dat sommige installaties meer problemen hebben dan andere, dus hogere onderhoudskosten. en dan heb je nog de individuele prijszetting van de leveranciers. Uiteraard wil men de winst maximaliseren, maar als je de prijs te hoog zet stopt je verkoop...
 4. Kan je dit wat verklaren?
 5. Aangepast op Carburogaz. Niet gaan kijken bij Enora op de Gentsesteenweg (juist voor de ring aan je rechterkant als je richting Harelbeke rijdt). Stond vorige week ook aan 2.999
 6. In Veurne tank je wel H+ gas (komt van LNG). Denk dat je al gauw aan dezelfde prijs rijdt als de huidige (verlaagde) benzineprijzen. Dan zou ik daar toch CNG inslaan als ik in de buurt zou zijn.
 7. In Tessenderlo wel nog blijkbaar: https://www.facebook.com/groups/483120173226525/permalink/533836051488270/ Waarom kon je niet tanken? Was de pomp afgesloten of zo? Heb ergens gelezen dan sommige tankstations zonder benzine of diesel zijn gevallen dit WE door de verlaging van de prijzen. Maar voor CNG geen prijsverlaging, en altijd voorraad want zitten op het gasnet ;-)
 8. Vannacht ook eens in Londerzeel gaan tanken, voor de eerste keer: 2.100 per kg (en de pomp bij de boer in Houffalize is stuk dus van 't WE beste prijs in 't land). Ook in 2 keer getankt, stopte eerst na 11 kg of zo, en dan nog eens 3 kg bij gekregen. Telkens gestopt met code "end". Niet gekeken naar de druk, niet aan gedacht en wou eigenlijk snel naar huis :-)
 9. Vandaag is Dats terug goedkoper dan veel concurrenten (3.250). En je hebt ook de gratis app CarburOgaz - Stations GNV France - Application mobile collaborative die een betere layout heeft (wel enkel op Android).
 10. En Romac Veurne, 2.124 en ook afkomstig van LNG, maar ik weet niet of het H+ is.
 11. Esso (Pitpoint) staat op Carburogas aan 4,6 (8/3) en Total op 2,2 (5/3). Maar de prijzen wijzigen jammer genoeg dagelijks. Daarom graag aan iedereen: gelieve de prijzen bij te houden in de Carburogas en/of GibGas...
 12. Taaner

  Biogas of groen gas

  Er wordt al redelijk wat mest en andere bio-massa* omgezet in gas hoor, ook in Vlaanderen. Maar die wordt gebruikt voor electriciteit-opwekking (of misschien ook geïnjecteerd in het net, dat weet ik niet). De CNG-markt is nu eenmaal niet zo groot, en zal volgens mij ook niet meer groeien. Daarom gaat men niet zo snel meer investeren in een CNG-pomp. * bio-massa: bij ons mag je sinds vorig jaar ook gekookte etensresten in de GFT-bak doen. Mocht vroeger niet omdat men er compost van maakte, nu zal men die ook wel vergisten.
 13. Een (groot) deel van het gas op ons gasnet is inderdaad LNG-gas dat aankomt in Zeebrugge en op het net wordt gezet. De calorie-waarde wordt dan zo geregeld dat het "H-gas" is. Maar bij de pompen met CNG uit LNG wordt de LNG ter plaatse omgezet in CNG. Je ziet dan een tank staan met LNG, en die wordt met tankwagens vanuit Zeebrugge (of Duinkerke) aangevuld. De calorie-waarde wordt dan niet aangepast en krijgt men blijkbaar dikwijls hogere waardes (H+ gas). Maar aangezien de LNG die wordt aangevoerd ook uit verschillende bronnen komt (Qata, USA, Rusland) zal die wel soms schommelen denk ik.
 14. Op CarbuOgaz én Gibgas staat IMOG op 2.1. Paar 100m. verder richting Kortrijk (juist over de ring) heb je een G&V met Enora CNG waar het nog altijd 1.999 is. En als je in Peruwelz moet zijn kan je ook nog bij de Enora in Leuze of Doornik gaan waar het ook nog altijd 1.999 is. (in Doornik is dat bij een Esso station langs de ring, juist voorbij de Schelde). Als ge lans Brugge passeert is er ook 1 op 't Waggelwater aan die prijs. En in Gent op de Rooigemlaan...
 15. Technisch zal het wel kunnen, maar ik lees her en der dat het niet toegelaten is om een brandstoftank te vervangen/bij te plaatsen.
 16. Bij Gabriëls kan je ook gewoon met bankkaart tanken hoor. Of heb je dan nog extra korting? In Gent kan je momenteel beter naar de Esso (Enora) gaan op de Rooigemlaan, is nog steeds 1.999. Gabriels 3.610 En in Erembodegem is er toch geen Gabriels met CNG? Wel ook ENora (ELVA, Industrielaan 18).
 17. Op CarburOgaz staat nu ook DCB Energy vermeld (Slakweidestraat 14, 3631 Maasmechelen). Er staat echter geen prijs bij. Iemand meer info of je daar nu ook CNG kan tanken (en tegen welke prijs)?
 18. Dacht niet dat er een Enora in Anderlecht was. Wel een Lukoil met pomp van Pitpoint. Die zou 2,98 staan. Er is wel een Enora in Zellik. Daar is het nog steeds 1,999
 19. Viroinval. Zou binnenkort actief moeten zijn. https://www.bouke.media/info/le-petrole-vert-de-viroinval
 20. Ah, dat wist ik niet. Data is afhankelijk van de community natuurlijk...
 21. CarburOgaz bevat de pompen van Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal en sinds kort ook Zwitserland. Jammer genoeg zijn er voor Zwitserland nog bijna geen prijzen ingegeven, maar dan heb je alvast een overzicht van locaties. GibGas is een Duitse app, denk dat die meest up-to-date zal zijn voor Duitsland en dacht dat ze een groot deel van Europa bevat. Maar heb die app zelf nog niet geïnstalleerd. De app van RomacFuels bevat enkel de stations waar je met hun kaart kan betalen. Is vnl. Belgie, Frankrijk, Nederland en Spanje (en enkele in Duitsland, Italie en Hongarije). Bevatten wel geen prijzen. Je kan de Romac tankkaart gratis aanvragen (wel expliciet vermelden dat je ze voor CNG wil gebruiken). 't Schijnt zeer handig te zijn voor Frankrijk. Je hebt ook nog de Pitpoint-app met heel veel locaties in Europa maar ook geen prijzen. En kijk ook eens hier op het forum onder tankstations - internationaal. Staat heel wat info over verschillende landen/routes...
 22. aangepast met prijzen van gisteren:
 23. Er zijn alternatieven: GreenPoint in Oostende (Wetenschapspark 7, is buiten de stad in industriezone). Weet wel niet de actuele prijs daar, op CarburOgaz staat die 2.2 maar met datum 12/1 En in Brugge heb je een ENora, is nog steeds 1.999/kg. Waggelwaterstraat 2. Ook Q8 in Zedelgem, staat op de app nog aan 2.3 van 14/1, maar de Q8 in Gent staat nu op 3,51). Of je kan eerst eens naar Veurne rijden, bij Romac is het nu 2.124 €/kg. Het loont nu zeker de moeite om CarubOgaz (gratis) of GibGas (betalend) te installeren...
 24. Ik voorspel een verhoging bij alle pompen (behalve bij de 2 boeren in de Ardennen).
 25. Aangepast op CarburOgaz. Alternatieven in het Gentse Q9 op de Kortrijksesteenweg staat nog op 2.3 (prijs 28/1...) Enora op de Rooigemlaan 1.999 (prijs bevestigd 1/3) Total Gent Zeehaven 2.1 (prijs 26/12, waarschijnlijk niet meer correct...) Lubolux Eke 3.51 (prijs 1/3)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...