Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Taaner

Leden
 • Items

  193
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

Alles dat geplaatst werd door Taaner

 1. In Gibgas geen melding van problemen maar prijs staat ook nog op 1.625 datum 17/8. G&V een kilometer verder richting Kortrijk (net na het kruispunt met de ring, aan je linkerkant) staat volgens Gibgas op 1.625 (datum 9/9). Je hebt ook nog de Total op de Brugsesteenweg maar die is meestal wat duurder. Prijs in Gibgas 1.730 (22/8) De IMOG in Moen (Zwevegem) staat de prijs 1.759 datum 13/5, zal wel niet meer kloppen. Niemand uit de regio die Gibgas heeft staan?
 2. Gabriëls is Dats weer gevolgd naar 1.83 (Zottegem in ieder geval maar denk dat Merelbeke zelfde prijs zal hebben).
 3. Taaner

  App cng stations

  De Pitpoint app (sinds 2020 opgegaan in Total Engergies) wordt sinds 1 juli niet meer bijgewerkt. https://services.totalenergies.nl/pitpoint
 4. Ik heb de Gibgas app altijd al niet gebruiksvriendelijk gevonden. Check even of je geen filters staan hebt (via het menu linksboven). Heb gisteren ook een route ingegeven en had nu even moeite om terug in de "normale" mode te geraken. Om de zoveel tijd krijg ik een "database-update" bij het starten. Misschien is die ergens afgebroken of zo? Zoals bij veel software-problemen kan volledig afsluiten en opnieuw starten soms ook helpen ;-) De Dats-stations staan er in ieder geval nog op hoor met de actuele prijs van 1.725 € / kg.
 5. Blijkbaar volgt Gabriëls (Merelbeke + Zottegem), staan nu ook 1,62 volgens Gibgas.
 6. Station is gemakkelijk te bereiken via wisselaar E42 (Brussel - Parijs) - E403 (Doornik - Brugge) of de afrit 35 op de E42.
 7. Gisteren eerste keer gaan tanken. Prijs 1.625 €/kg. Ligt dus aan de parking van het nieuwe magazijn dat daar is gebouwd, aan de voet van een van de vele windmolens daar. Momenteel enkel CNG-pompen, in de toekomst dus ook nog LNG Pomp 1 & 2 (links) zijn uitgerust met NGV1 pistool (voor auto's), pomp 3 & 4 met NGV2 pistool (vrachtwagens).
 8. Nog een aanvullende gedachte ivm. bio-gas in het buitenland: in hoeverre gaat het hier over lokaal geproduceerd bio-gas (à la de boer in de Ardennen) of gewoon gas uit het netwerk dat bio is via "garantie van oorsprong" (zoals het Total station in Brussel met garantie van biomethaan uit Nederland) ?
 9. Ik heb geen idee hoeveel reststroom er van een wijngaard komt eigenlijk. En dan moet je zien wat je er best mee kan aanvangen. Gebruiken als bemesting lijkt me de meeste logische en kortste cirkel. Ook in België zijn er ook diverse biomassa-installaties. Alleen gebruikt men die hier meestal voor opwekking van elektriciteit en/of warmte. Grootschalige installaties krijgen trouwens geen vergunning meer omdat hiervoor de aanvoer van reststromen te beperkt zijn en er dus extra houtkap en/of teelt moet gebeuren.
 10. Google Maps zou het adres niet helemaal correct situeren (cfr. rode aanduiding). Het zou aan het nieuwe distributiecentrum van Cebeo zijn, wat ik in fluo heb aangeduid. Ik vermoed dat je er gemakkelijk geraakt via de afrit aan de wisselaar E42 - E403. Anders de afrit verder aan de N7.
 11. LNG tankstation zou pas voor volgend jaar zijn, dus vermoed ik dat het nu H-gas uit het net is.
 12. Blijkbaar heeft Enora een nieuw CNG tankstation geopend in Doornik. Zou op de industriezoen Tournai Ouest 3 liggen, adres Rue de l'Arbrisseau 1 Info gevonden op de franstalige Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/CNG.Wallonie.Bruxelles?locale=nl_NL Ik vermoed standaard Enora-prijs, momenteel 1,625 €/kg.
 13. Gekend probleem, al veel berichten over gekomen. Je kan altijd een 2e maal tanken :-)
 14. Ondertussen al even CNG te verkrijgen. 1 pomp (nr.7). Prijs momenteel 1.725.
 15. Grond was eigendom van Solva, een intercommunale in Zuid Oost-Vlaanderen. CNG was een voorwaarde om daar een project te mogen doen, klassieke brandstoffen en laadpalen was optioneel. Dat is dus de reden dat daar nog een nieuwe CNG pomp is gekomen. Het artikel van Gabriëls gaat enkel over snelladers en dat men daar wil op inzetten. Ik vermoed niet dat er nog nieuwe CNG-pompen gaan bijkomen in ons land.
 16. En vandaag is het nieuwe Gabriëls tankstation open... maar nog niet voor CNG. Nog een pistool aan de CNG-pomp en prijs staat op 0.000
 17. Ik heb een lijstje gemaakt met favorieten. Stations voeg je toe via het sterretje rechtsboven als je de details van een station opvraagt. Lijstje favorieten kan je opvragen via het gele sterretje bovenaan. Dan doe ik de kaart naar beneden via de pijltjes linksboven de kaart. Uiteraard moet je maar 1 Dats in je lijstje steken (of eventueel 2, een L en een H).
 18. Bij mijn weten: - voertuig gekocht voor 2020 blijft vrijgesteld - voertuig gekocht na 2020 (nieuw of tweedehands) = betalen. Ik heb alvast nog altijd niks moeten betalen voor voertuig gekocht in 2018.
 19. Las net dit op Facebook https://www.facebook.com/groups/statusCNG/permalink/2488413297982089/ Over Lukoil had ik ook al ergens iets gelezen. Over Pitpoint zie ik op de website https://www.pitpointcleanfuels.com/be/ Zijn dat dan de TotalEnergies stations die zouden stoppen met CNG? Of is dat een misverstand, dat Pitpoint is overgegaan in TotalEnergies?
 20. Zie bericht op Facebook, zou zijn opgelost: https://www.facebook.com/groups/statusCNG/permalink/2480037812152971/ En in de commentaren ook nog deze info:
 21. Ik dacht hier ooit gelezen te hebben dat een CNG-pomp neerkomt op een investering van 300.000 € (ik vermoed pomp + compressor). Daarnaast zit je nog met andere vaste kosten: - afschrijving terrein - grond- en uitbatingslasten - keuringen - onderhoud, marketing, administratie, personeelskosten Wat we ook niet weten: wat zijn de aankoopcontracten van het gas? Het is niet omdat vandaag de prijs op de beurs een bepaalde prijs heeft, dat de pomphouder aan die prijs vandaag aankoopt. Is hetzelfde als je thuis een contract aan vast tarief hebt, dan betaal jij vandaag misschien ook veel minder of veel meer in vergelijking met de prijs van de dag. Vermoedelijk is men ook wel voorzichtiger geworden in de prijszetting: - stagnerende markt (er komen geen nieuwe CNG-wagens bij, er wordt minder CNG getankt) - uitdovende markt: de investering zullen moeten mogelijks sneller worden afgeschreven want hun economische levensduur zal minder lang zijn dan initieel geschat - marktschommelingen: op moment van zeer hoge aankoopprijzen heeft men mogelijks minder marge gehad (om de hoge prijzen af te vlakken) of zelfs verlies gemaakt (door lagere omzet maar blijvende vaste kosten) - hogere kost voor openstaande schulden: de tijd van "gratis geld" is voorbij, bedrijven met hoge schuldenlast krijgen het moeilijker - onzekerheden over toekomstige fiscale en andere maatregelen: zeker ivm. energie is er in ons land geen zekerheid voor investeerders klein of groot... Ik zou in ieder geval momenteel geen aankoper of prijscalculator willen zijn voor energie én mobiliteit.
 22. https://www.facebook.com/photo/?fbid=561798325953911&set=a.491602672973477 CAPS Fuel Card tdesropSno90lg15v20l549r5ho6iemfaf2g243gc 3ni7972 e28t54hb61 · LNG Zellik is open! In November opende G&V Energy Group zijn 5e LNG-station in samenwerking met Rolande. Door de strategische ligging van Zellik vlak naast de Brusselse ring en het industriepark van Asse, is dit een mooie versterking aan het strategisch LNG-Netwerk van G&V binnen België. Op de site is er naast een tankstation, truckstation en CNG installatie nu ook een (bio)-LNG installatie aanwezig. De ideale stop dus voor uw volledige vloot!
 23. Maes Truck, is op de industriezone langs de A12. https://www.maesmobility.be/nl/tankstation/londerzeel-maes-truck/
 24. Is niet nieuw, bestaat al een tijdje. Kost alleen veel om te maken en zou niet lang houdbaar zijn. Typisch een clickbait-artikel waarbij de "journalist" gewoon marketing-praatje neerschrijft zonder verder onderzoek te doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...