Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

pieterdc

Leden
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pieterdc last won the day on May 27

pieterdc had the most liked content!

Community Reputation

25 Super

About pieterdc

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oh, voor mij is het dan de moeite niet meer om nog om te rijden naar Romac Fuels met deze verhoging. Bedankt voor de heads-up.
 2. Goeie middag, Even een heel druk weekend gehad, maar nu toch even de tijd nemen om te reageren. Ik rij ondertussen sinds eind mei met mijn Arona TGI FR Dit weekend mijn eerste klein onderhoud gehad. Ondertussen 17000 km op de teller. Ik doe er dagelijks 100Km Woon werkverkeer mee waarvan 80km autostrade. Altijd cruise control 120-125km/uur haal ik een gemiddeld reëel verbruik van 4.3kg/100km. Met een volle tank doe ik tussen de 300 a 340km. In de eerste Vitesse heeft hij wat weinig koppel maar op lange afstanden ervaar ik hier echter weinig last van. Verder geniet ik van elke kilometer dat ik ermee rij. Ik heb gekozen voor de full link i.p.v. het navigatiesysteem. En ik ben hier heel tevreden over. (Waze/Google maps) zijn beiden bruikbaar. Enkel de installatie van de app doordat D'ieteren te gierig was voor een licentie aan te schaffen kan wat ingewikkelder zijn. Maar je kan dit online gemakkelijk raadplegen. De koffer is niet zodanig groot maar voor mijn doen zeker genoeg. Indien je nog vragen hebt stel ze gerust.
 3. Bij mij staat hij er alleszins niet op.
 4. Klopt inderdaad, ik vraag me nog steeds af waarom ze niet op gibgas app staan vermeld.
 5. Romac Fuels in Veurne is nog altijd 0.872€ voor H+ gas
 6. Ik heb naar Spanje gereden via de route de soleil en geen enkel probleem gehad mits vooraf wat plannen via gibgas en pitpoint app. Enkel een 5liter Jerrycan meegenomen just in case. Een stop om de 2 a 3 uur is toch ideaal.
 7. Ik heb mijn Arona FR sinds 28/05 en heb reeds 12000km gereden. Ikzelf ben heel tevreden, de auto heeft 90pk dat mocht misschien wel nog wat meer zijn. Maar ik klaag zeker niet, eenmaal de turbo aanslaat kan hij wel goed mee. Mijn reëel verbruik ligt rond de 4,3kg/100km waarmee ik meteen volle tank H-gas 300-330km ver mee geraak. (120-125km/uur) op de snelweg en een gemiddelde rijstijl. Op de achterbank is er comfortabel plaats voor 2 volwassenen. De kofferruimte valt best mee, maar verwacht geen mirakels om twee buggy's + baggage en 4 passagiers mee te nemen, dat is een no-go. Het enige wat ik mezelf beklaag is dat ik niet voor de led-koplamp als optie heb gekozen.
 8. Ik heb ondertussen 12000km gereden met mijn arona en de boordcomputer heeft nog steeds een afwijking aan. 270-280km range met volle tank, terwijl ik in realiteit 320-330 km rijd (rij altijd op H-gas) Zelfde met benzine range 100km, terwijl ik met een volle tank 140-150km kan rijden. Ik ga kijken om mij OBDeleven aan te schaffen om de range zelf aan te passen.
 9. Aan de nummerplaat te zien, moet dit een splinternieuw exemplaar zijn geweest.
 10. 17:05, lichtblauwe caddy met aardgassticker.be en Thule fietsenrek op achterkant. Geparkeerd in Polderstraat sint kruis, Brugge . Foto volgt nog.
 11. Enkel CNG en altijd 120-125
 12. 330km haal ik gemiddeld.
 13. Nee hoor, ik werk in Nieuwpoort.
 14. Ik rij met de arona FR met wat opties 100km/dag waarvan 80km autostrade. Ik vind het voor mij zeker voldoende. Alhoewel ik misschien toch wel wat PK mis is de auto zeker vinnig genoeg voor normaal gebruik.
 15. Op hun website staat 11.59. wordt van LNG omgezet naar CNG. Ik doe er zelfs iets meer kilometers mee dan het H-gas dat ik anders bij Enora Brugge tank.
×
×
 • Create New...