Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

pieterdc

Leden
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pieterdc last won the day on May 27 2019

pieterdc had the most liked content!

Community Reputation

35 Super

About pieterdc

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik kijk om dit volgende week eens te posten omdat ik deze zomer opnieuw zal gaan.
 2. In de wintermaanden heb ik wel een iets hoger verbruik dan anders maar de 15€/300km haal je dus zeker en vast zonder veel problemen.
 3. Ik ben nog altijd heel tevreden met mijn aankoop, ondertussen 25000km op de teller en al heel wat brandstofkosten bespaard. Het enige "minpunt" is de koffergrootte als je een gezin met kinderen hebt volgens mij. Maar bij mij is dit niet van toepassing. Indien ik opnieuw zou kiezen dan had ik wel nog gekozen voor de led-koplampen. Deze ogen veel strakker.
 4. Ik heb nog geen enkel probleem ervaren met de sensoren. Ik was hem wel elke week natuurlijk. Ik denk voor een DSG dat hij iets te weinig koppel zou hebben. Als ik plankgas geef aan de lichten in eerste en soms in tweede als het nat ligt slipt hij wel door.
 5. Dit is heel gelijkaardig aan mijn bevindingen. Hopelijk ben je er anders wel tevreden over?
 6. Ze gaan me vanaf nu een korting geven van 15cent/kilo maakt het weer de moeite om 10km om te rijden voor een volle tank.
 7. Ik heb hen zonet gecontacteerd, benieuwd naar hun antwoord.
 8. @Astra-2 ik tank normaal altijd in Veurne maar nog geen korting daar gehad.
 9. Bizar als ik mijn factuur van oktober bekijk 10+ tankbeurten was het allemaal de officiële prijs.
 10. Goede middag, Ik rij nog steeds rond met mijn arona en heb ondertussen de eerste 20000km op de teller staan. 210km is inderdaad heel laag op L-gas. Maar misschien door de koude van de afgelopen weken dat je wat extra verbruikt hebt. Normaal op L-gas haal je toch 250-260km afhankelijk van het soort traject dat je doet. Ik heb dit weekend mijn record verbroken 390km afgelegd op 1 tank. Hoofdzakelijk autostrade +1 uur file rijden. (120-125 cruise control). Het tanken is iets wat je gewoon wordt, vergt wat planning maar je went er wel aan. Persoonlijk gebruik ik ook een tankapp (Spritmonitor) om mijn reëel verbruik te monitoren. Altijd gemakkelijk om je rijstijl te analyseren en volgende keer wat beter te doen.
 11. Oh, voor mij is het dan de moeite niet meer om nog om te rijden naar Romac Fuels met deze verhoging. Bedankt voor de heads-up.
 12. Goeie middag, Even een heel druk weekend gehad, maar nu toch even de tijd nemen om te reageren. Ik rij ondertussen sinds eind mei met mijn Arona TGI FR Dit weekend mijn eerste klein onderhoud gehad. Ondertussen 17000 km op de teller. Ik doe er dagelijks 100Km Woon werkverkeer mee waarvan 80km autostrade. Altijd cruise control 120-125km/uur haal ik een gemiddeld reëel verbruik van 4.3kg/100km. Met een volle tank doe ik tussen de 300 a 340km. In de eerste Vitesse heeft hij wat weinig koppel maar op lange afstanden ervaar ik hier echter weinig last van. Verder geniet ik van elke kilometer dat ik ermee rij. Ik heb gekozen voor de full link i.p.v. het navigatiesysteem. En ik ben hier heel tevreden over. (Waze/Google maps) zijn beiden bruikbaar. Enkel de installatie van de app doordat D'ieteren te gierig was voor een licentie aan te schaffen kan wat ingewikkelder zijn. Maar je kan dit online gemakkelijk raadplegen. De koffer is niet zodanig groot maar voor mijn doen zeker genoeg. Indien je nog vragen hebt stel ze gerust.
 13. Bij mij staat hij er alleszins niet op.
 14. Klopt inderdaad, ik vraag me nog steeds af waarom ze niet op gibgas app staan vermeld.
×
×
 • Create New...