Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Koen C

Leden
 • Content Count

  2,029
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  83

Koen C last won the day on April 3

Koen C had the most liked content!

Community Reputation

1,253 Super

1 Follower

About Koen C

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

4,093 profile views
 1. Neenee, maar ik heb niet opgeschreven hoe laat ik die 2 CNG'er zag. Geprobeerd te onthouden ... niet mijn sterkste vak . Maar vooral : - een rit vanuit het midden van de provincie Antwerpen naar het noorden van Brussel (Evere) en terug. - allemaal via de snelweg - ook de Ring rond Antwerpen ! - even eraf naar Kontich bedrijvenzone om iets te halen en terug richting Brussel. - iets gaan halen op het werk en terug de auto in naar huis. --> ongelooflijk snel en vlot tegen de reglementaire snelheid van 120 (op de teller !). Vandaar dat ik de uren echt niet goed meer wist En de auto had na bijna 2 weken eindelijk nog eens gereden (en ikzelf ook )
 2. In de namiddag (13:30 of 14:30), E19 richting Brussel, ter hoogte van afrit Vilvoorde : zilvergrijze Seat Leon ST van Colruyt. Ook in de namiddag, ongeveer 1 1/2 uur later, Ring van Antwerpen, ter hoogte van de splitsing naar Limburg / Wommelgem : zwarte VW Caddy van een bloemenzaak.
 3. Oh, dat wist ik niet. Kan je die "altijd" zien ? Of zit die ergens verstopt in een menu ? Ik ga er van uit dat het geen aparte analoge klok is .... Onze Roomster uit 2007 had maar de "eenvoudige" BC, zonder veel mogelijkheden.
 4. Dat is inderdaad een wijdverbreid misverstand : als het koelwater op temperatuur is, is de olie helemaal nog niet op de ideale werkingstemperatuur. Olietemperatuurmeter vind je niet meer in (normale) moderne auto's. Vroeger ook niet veel, enkel de wat meer "sportieve" versies. Rustig rijden is nog noodzakelijk voor enkele kilometers verder. Hoeveel ? Ik schat toch zo'n 20 à 30 km minstens voordat de motorolie echt goed op bedrijfstemperatuur is. Maar ik denk dat @Izegemnaarke dat sowieso doet : kijk maar naar zijn 235.000 storingsvrije kilometers met een Renault diesel.
 5. Ik bedoelde waar er nog Audi's "in het algemeen" worden gemaakt (daarom niet de A3). En dat is ook in Bratislava en Martorell. En ook Györ : klopt. (daar had ik niet op geklikt / gezocht op het plannetje van ACEA) Zie : https://www.acea.be/statistics/article/automobile-assembly-engine-production-plants-in-europe
 6. Ik denk dat de A3 echt wel in Duitsland wordt gemaakt : in Ingolstadt. Audi's worden, in Europa, ook nog gemaakt in Bratislava (Slovakije) en Martorell (in de buurt van Barcelona), Spanje.
 7. Jij hebt gewonnen ! In België wordt enkel de elektrische Audi gemaakt. Daarvoor de A1. Of de A3 in Duitsland wordt gemaakt, ben ik niet 100 % zeker, maar dat moet je hem niet zeggen ....
 8. Koen C

  Even voorstellen

  @muscles Ja, dat kaartje bedoelde ik. Tx. De gekleurde gemeenten zijn nog op L-gas. Ik veronderstel dat je hebt bijgewerkt bij die gemeenten die al overgeschakeld zijn van L naar H-gas ?
 9. Koen C

  Even voorstellen

  Ja, dat is H-gas. L-gas vind je in een groot deel van de provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant. (ook Brussel en deel van Waals-Brabant en deel Henegouwen). Edit : Het kaartje van de gasfederatie (met de gemeentes die van L naar H-gas gaan tegen 2030) vind ik niet meer op tinternet ?
 10. Provincie Antwerpen = L-gas. Uitgezonderd daar in Hoboken en op het Kiel en in het noordwesten van de provincie (Essen, Kalmthout, Kapellen).
 11. Google Street View ?
 12. @Gabriël en @jvdbossc : misschien iets langer wachten tussen het lipje naar beneden brengen (klik) en het effectief (normaal licht) duwen aan het pistool ? M.a.w. een beetje meer geduld hebben tussen de 2 handelingen.
 13. Leuk : iedere kilometer een verkeerslicht.... Heb je ook een "persoonlijk" verkeerslicht om je oprit op / af te rijden ?
 14. Ze mogen ook eens aan de klanten denken en hier meelezen ? De installatie is niet kapot en bijvoorbeeld Grijpgraag heeft geen problemen. Dus is het misschien maar op bepaalde momenten dat er weinig in de tanks gaat ? Vergelijk het met net voor jou een camionette / vrachtwagen die zijn tanks heeft gevuld : druk is minder, installatie kan niet volgen.
×
×
 • Create New...