Ga naar inhoud

Koen C

Leden
 • Aantal items

  2.346
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  108

Koen C won laatst op Mei 3

Koen C had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

1.405 Super

Over Koen C

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

4.710 profielweergaven
 1. Ombouw naar LPG of CNG helpt niet om je Euronorm te "verbeteren". Je oldtimer met Euronorm 0 blijft Euronorm 0 na inbouw LPG of CNG. Het rijbereik zal inderdaad verhogen : je hebt nu én een benzinetank waar je 300 km mee kan rijden én een LPG tank waar je ook nog eens dezelfde afstand (of de helft) mee kan afleggen. Maar of het de investering waard is voor de (meestal) weinige kilometers die je met een oldtimer doet ?
 2. 15.15 uur, Amelbergastraat in 2240 Zandhoven : grijs-beige VW Caddy.
 3. Als je Lancia Ypsilon's op CNG kan spotten, dan zal ik pas content zijn Zoiets als een speld in een hooiberg : je zou dan 1 van de nog amper 9.699 in België ingeschreven Lancia's hebben gespot (situatie eind 2020, alle motorisaties).
 4. Artikel + foto's van de VW Polo (facelift), die nog altijd beschikbaar is met een CNG installatie. https://www.autointernationaal.nl/2021/05/in-detail-de-facelift-van-de-volkswagen-polo/
 5. Koen C

  Prijs CNG aan de pomp

  Dat zou goedkoop zijn. Begin november 2020 voor H-gas bij Total Beernem, was het daar al 0.97 €. In oktober en november 0.87 € bij Lukoil - Pitpoint Zoersel voor L-gas. Pas in april nog eens gaan tanken : al 0.94 € voor L-gas bij dezelfde Lukoil - Pitpoint. Begin mei was het 0.95 € bij Esso Wommelgem (ook L-gas).
 6. 2 mei om +/- 18.50 uur, geparkeerd in de Schoolstraat in 2970 Schilde : grote, gesloten witte Mercedes Sprinter.
 7. Was het maar waar.... Gent : tot en met 31/12/2024 : - Euro 2 en hoger : vrije toegang - Euro 0 en Euro 1 : dagpas, maximum 8x per jaar https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone/hoe-weet-je-je-voertuig-de-lage-emissiezone-lez-mag-inrijden Verstrenging vanaf 2025 en 2028 : Benzine / LPG / CNG / LNG : Vanaf 1/1/2025 : vrije toegang voor voertuigen met euronorm 3 of hoger Vanaf 1/1/2028 : vrije toegang voor voertuigen met euronorm 4 of hoger Antwerpen : Voor benzine-, aardgas- en lpg-voertuigen worden de
 8. @lodola235 : doe zoals mijn schoonzus : ga enkele VW Caddy's bekijken en neem je rolmeter mee. Zo was zij zeker dat in haar nieuwe wagen haar fiets zou passen. De lengte en in de hoogte waren voor haar de cruciale maten. Wel op letten dat je bij de modellen opmeet die je gaat kopen. D.w.z NIET de maten van het laatste model Caddy, maar wel diegene die je 2de hands op het oog hebt.
 9. Koen C

  CNG sticker

  Verwonderlijk dat in België zo'n COC verplicht is en in o.a. Nederland niet. In 2013 kostte het mij zo'n 100 € en heb ik 16 (zestien !) weken moeten wachten : "er was iets verkeerd gelopen" bij de firma die ervoor zorgde (Macadam in Vilvoorde die de COC's bezorgd voor o.a. de Fiat groep). Misschien kan je rechtstreeks bij hen aankloppen ? (Tf Macadam : 02/255 20 48 contactpersoon Odin Pierre) Dat is een Belgisch bedrijf ? Eigenaardig dat ZIJ niet zorgen voor dat COC - inbegrepen in de verkoopprijs, uiteraard.
 10. Hoe was de herkeuring ? Heb je nieuwe schokdempers geplaatst of je bandendruk nagekeken ?
 11. Dus toch een extra taks (nog altijd ) voor LPG.
 12. Koen C

  Omschakeling naar H-gas

  Amai, ze geven er echt een lap op : alles is veel vroeger ingepland dan eerst voorzien. Veel meer gemeenten gaan gelijktijdig over. De laatste omschakeling zou in juni 2024 gebeuren ipv 2029.
 13. Koen C

  Omschakeling naar H-gas

  Vandaag een brief van Fluvius in de bus gekregen dat er naar hoog-calorisch gas wordt overgeschakeld vanaf 1 juni 2023 voor de gemeente waar ik woon. Volgens het bovenstaand kaartje zou dat pas in 2027 zijn. Zijn ze aan het versnellen ? Verandering van plannen ? Gemeente waar ik woon : 2243 Pulle, deelgemeente van Zandhoven (Zan op het kaartje, bordeauxrood). Vermoedelijk dat Zoersel (Zoer op het kaartje, bordeauxrood) dan ook overgaat naar hoog-calorisch ? Dan kan ik eindelijk eens altijd / regelmatig H-gas tanken....
 14. Stellantis (PSA + FCA) zal voor het einde van het jaar lichte bestelwagens aanbieden die op waterstof rijden. De ontwikkeling, onderzoek en inbouw gebeurt in Russelsheim, in samenwerking met Faurecia en Symbio. Russelsheim is van oorsprong een Opel-fabriek, die ondertussen / binnenkort ook Peugeots assembleert. De waterstof bestelbussen zijn de elektrische versies ervan die in Russelsheim zullen omgebouwd worden naar plug-in waterstof auto's. Doordat het plug-ins zijn, kunnen zij zo'n 50 km op de batterij rijden voordat de waterstof (in 3 tanks) moet aangesproken worden.
 15. 17.15 uur, Boudewijnlaan in 2243 Pulle : donkergrijze VW Golf (met schuifdak).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...