Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

JJR

Leden
 • Content Count

  427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

JJR last won the day on December 27 2019

JJR had the most liked content!

Community Reputation

276 Super

1 Follower

About JJR

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 15.02.20. Om 9u15 mijn eerste Mercedes op CNG gezien. Een grijze reed me voorbij op de E314 ter hoogte van de afrit Halen.
 2. En veel benzine- en dieseltankers die (zelfs bij volkomen leeg terrein) net aan de CNGpompen moeten gaan staan om bij te vullen. De Hasselaar weet niet goed waarvoor die blauwe pomp eigenlijk dient. Ik ga, naast de reden van te lage druk, daarom liever tanken in Houthalen waar de CNGpomp apart staat. Dats24 maakt wel reclame voor CNG maar zou m.i. best de andere automobilisten ook instrueren over hoffelijk gebruik van de pompen.
 3. Daarnet zwarte golf in Kuringen. 1WDX... van kantoordreezen.be
 4. Ik heb me begin 2014 bij hen aangemeld en ben klant sinds 1 oktober 2014. En correcte spelers passen de principes van het spel juist toe. Ik had een wachtlijst, zoals het hoort als je niet kan leveren. En nog pluim voor hen... Alles voor de omschakeling (dus ook de aankoop van het aandeel) gebeurde pas bij omschakeling en niet bij aanmelding zoals het bij de meesten zou gaan.
 5. Toen ik intekende bij Ecopower kon ik een half jaar niet vertrekken bij mijn toenmalige leverancier. Ik werd pas effectief klant (En moest toen pas mijn aandeel kopen) op het moment dat Ecopower voldoende groene stroom kon opwekken voor al zijn coöperanten. De wachtlijst is er nu niet meer, maar toen liep die tussen de 6 en 9 maanden. Ook andere spelers mogen (in principe) enkel een contract voor groene stroom met je aangaan als ze over voldoende certificaten beschikken voor hun groene klanten. Vraag is of hier zwaar op gecontroleerd wordt.
 6. Ik doe dik 3000km per maand en tankte maar om de 6 maanden benzine bij in mijn tank van 13 liter. (Dus bijna 20.000 km voor ik benzine bijtankte) Ik vind het nu wel ietwat logisch dat ik problemen kreeg met de sproeiers voor benzine. Nu tank ik om de 3 à 4 maanden benzine en 1x per jaar "van het buske bijdoen". (Ik twee beurten want kleine tank)
 7. Ik moet er wel bij vermelden dat de garage er anderhalve maand eerder ook product bij had gedaan. Welk zij gebruikt hebben, weet ik niet. Ik heb mijn tank nagenoeg leeg gereden en bij het vullen een half flesje toegevoegd (Ik heb een tank voor maar 13 liter en een flesje is bedoeld voor minstens 20 liter).
 8. Ik raad je ook aan om (zeker jaarlijks) product toe te voegen om de motor te reinigen en minstens 2x per jaar leeg te rijden. Ik reed zowat uitsluitend op CNG en heb met product maar net kunnen vermijden dat mijn brandstofsproeiers zo verstopten dat ik ze moest vervangen. Dat zou me volgens forumleden tot 1500 euro gekost kunnen hebben. Voor dat geld kan je al wat kilometers op benzine doen EN product aanschaffen.
 9. Ik koos voor een maxi omdat we in ons gezin sowieso al met 5 zijn. Ik betaalde in 2016 21.500 euro met 1000 euro premie al inbegrepen. Je moet inderdaad een auto kiezen naar behoefte. Heb je de ruimte nodig? Zou je vaak moeten gaan tanken als je een bereik hebt van 250 of van 400 Km? Een Caddy Maxi is zwaar. Het verbruik ligt hoger. Zijn gewicht werkt me in de bergen soms tegen. Moet je keuze afhangen van 1x in het jaar in de bergen of door Frankrijk? Koop op basis van je behoefte (nog een goede rug of niet voor hoge of lage instap). Kies vervolgens op smaak. En laat dan je partner (man of vrouw. Ik houd niet van stereotypes) de kleur kiezen.
 10. Peusens wordt onafhankelijk. Vandaar dat Delorge waarschijnlijk ook met Skoda kan uitpakken. Deze advertentie stond in een lokaal blaadje.
 11. Seat maakt in zijn recente TV-reclame een opsomming van zijn aandrijvingen: elektrisch, CNG, benzine. In deze volgorde (vóór benzine) en geen vermelding van diesel.
 12. Vanmorgen rond 11u. VW Golf, grijs, op de noord-zuid ter hoogte van Overpelt in de richting van Nederland.
×
×
 • Create New...