Ga naar inhoud

JJR

Leden
 • Aantal items

  291
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  18

JJR won laatst op 6 Oktober 2018

JJR had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

203 Super

Over JJR

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. JJR

  YES Caddy opgehaald

  Nederland is duur voor cng. Met mijn Caddy maxi (grotere tank maar ook zwaarder) reed ik volgetankt met h+gas van DATS24 Maasmechelen en 13 liter benzine zonder tanken door Duitsland tot net over de grens in Oostenrijk. Dat is de prijs voor cng vergelijkbaar met onze prijzen. Voor je eerste rit in de bergen toch even wennen aan de beperkte kracht bij bergop vertrekken. Op de caddy zit er echter een snufje dat ik toen niet kende. Anders handrem en even verkwistend gas geven.
 2. JJR

  Prijs CNG aan de pomp

  Volgens mij heeft de aanpassing van de prijs van L-gas ook te maken met de correctie naar de calorische waarde toe. Toen ik 2,5 jaar geleden begon te rijden op CNG steeg de prijs van L-CNG minder dan die van H-CNG en betaalde je per calorie ongeveer evenveel. De laatste jaren steeg de prijs voor beiden met evenveel bij iedere aanpassing. Ik vermoed dat DATS24 een correctie heeft doorgevoerd.
 3. JJR

  Autosalon 2019

  Ik blijf het vreemd vinden dat ik ook dit jaar weer niets terug vind over CNG in de folders van Fiat, Skoda en Volkswagen die ik naar aanleiding van het autosalon gekregen heb.
 4. JJR

  CNG rijder gespot 2.0

  Maandag 1/10 Caddy aan conservatorium van Hasselt Donderdag 4/10 andere Caddy aan St.-Martinusschool in Herk-De-Stad. Daarnet Fiat die de prijsstijging van Q8 Houthalen nog niet meegekregen had (zoals ik) en aldaar kwam tanken.
 5. JJR

  Q8 Houthalen Helchteren

  DATS24 heeft dezelfde prijs. Een nu kan ik mijn bon ook nog niet afhalen. Ze zijn op. "Ga anders even naar de Delhaize." Bij DATS24 heb ik ook 0,5 CENT korting en dit per Kg en niet per 2 Kg (1 punt per 2 Kg.
 6. JJR

  Q8 Houthalen Helchteren

  Zie het ook net. Maar bij deze zijn mijn 500 punten bereikt. Ik in mijn bon van 5 euro en zal geen kilometer meer om rijden.
 7. JJR

  Onderhoudskosten VW Caddy (Maxi) (cng-aardgas)

  Onderhoud 75000km 124,43 euro excl. Remmen: 212,95 excl. Kleine leveringen?? en milieu: 15,89 excl. Totaal: 427,46 btw in Ruitenwisservloeistof en koelvloeistof niet door de garage. Heb ik zelf nog liggen.
 8. JJR

  Stilte in de media

  Vandaag in de krant: Planbureau waarschuwt: “Heel waarschijnlijk dat aanbod elektriciteit niet altijd voldoende zal zijn Een dan het elektrisch rijden maar promoten. Ah ja... ze zullen wel gascentrales opstarten zeker.
 9. JJR

  CNG rijder gespot 2.0

  Maandag 17 sept. aan DATS24 Hasselt: grijze Fiat bestelwagen en witte camionette met tekening van een boompje op de achterkant stonden te tanken. Samen met mij schoof een vrouw uit St.-Truiden met een Mercedes aan. Woensdag 19 sept. in het centrum van Kuringen rond 8u40 een zwarte Seat Leon.
 10. En dan stel ik me volgende vragen... Zijn de drukmeters geijkt? Wordt erop toegezien dat de aangegeven KGs CNG ook overeen komen met de afgeleverde hoeveelheid? Bij benzine en diesel is er een sticker van een controle-orgaan die aangeeft dat de hoeveelheid klopt. Ik heb soms het gevoel dat mijn tank vol is met 34Kg en ik dus hetzelfde rijbereik haal als met de 38 Kg die ik een week later in een ander station tank.
 11. JJR

  Test Volkswagen Caddy 1.4 TGI (2017)

  Zelfde model, zelfde jaar. Heel erg bedankt voor deze tip. Nu eens een helling uitzoeken zonder volk achter mij om het eens te proberen. Als dit zou lukken... you make my day.
 12. JJR

  Future Bi-Fuel driver

  Als ik het goed begrijp moet je het verbruik van die 1,2 L benzine dan nog bij je CNG- verbruik tellen. Als we op het forum het benzineverbruik weggeven, is dit het verbruik van wanneer je enkel op benzine rijdt (als de cng-flessen leeg zijn). Hier zit wel een klein addertje onder het (stilaan terug groene) gras omdat je na het tanken van CNG ook een km op benzine rijdt. Hoeveel is je verbruik als je enkel benzine rijdt?
 13. JJR

  Test Volkswagen Caddy 1.4 TGI (2017)

  Caddy Maxi. Gemengd verbruik ongeveer 5,6 kg/100km. Zeer tevreden. Echter toch een vraag naar ervaringen... Zo'n Caddy Maxi is vrij zwaar, zeker gevuld met passagiers en (Voor de vakantie) en goede portie bagage. Op vakantie in Oostenrijk hebben we bergop halt moeten houden voor een verkeerslicht voor afwisselende doorgang. Bij het willen vertrekken vielen we steeds stil. Uiteindelijk handrem getrokken en verkwistend gas gegeven. Pppppp in een parkeergarage in Luik op een smalle doorgang naar een hoger verdiep moeten remmen en stil gevallen bij vertrek. Ook nu weer handrem en gas geven zodat de auto er vanbinnen naar rook. Heeft iemand ervaringen over hoe je op een steilere helling probleemloos vertrekt?
 14. JJR

  Q8 Houthalen Helchteren

  Nu Houthalen zijn H-gas niet meer verkoopt aan de prijs van het L-gas bij DATS24 ben ik nog eens in Hasselt gaan tanken. Vlak bij de deur, niet meer moeten plannen wanneer ik nog eens in HH passeer,... maar inderdaad, @muscles, maar 28kg kunnen tanken terwijl ik er 31 à 32 had verwacht. (Tankinhoud 37kg en nog een reserve voor 90km volgens de BC).
 15. JJR

  CNG rijder gespot 2.0

  Net gaan tanken aan DATS24 Hasselt. Vriendelijke jongeman met goudkleurige VW Golf 1-UJL-...
×