Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
AutoAuto

JJR

Leden
 • Content Count

  388
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

JJR last won the day on July 8

JJR had the most liked content!

Community Reputation

254 Super

1 Follower

About JJR

 • Rank
  Aardgasgoeroe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En als het op internet staat is het waar...
 2. Volgens mij is mijn VW Caddy Maxi van de VAG-groep. Bij mij zit de tankklep aan de kant van de bestuurder. (Behalve als ik de passagier laat rijden)
 3. Zelfde auto maar in het wit was op zaterdag aan het rond punt in Wezemaal. Had het nog niet gepost omdat de schrijfwijze van het merk niet spontaan tot mij kwam. Merci Muscles.
 4. Ik sta aan de Colruyt in Hasselt naast een zwarte Octavia. Vanmorgen stak een Seat van Aquafin me voorbij thv afrit Hasselt oost.
 5. Maar als je CNG, gewonnen uit LNG, tankt, kan je in de zomer meer tanken omdat de buitentemperatuur geen invloed heeft op de druk en je je tanks gewoon vol krijgt. Dus minder frequent gaan tanken. (Maar of het op dat kilootje of ettelijk aankomt?) Dit kan ook het subjectieve gevoel geven dat je er meer Km's mee doet.
 6. Hierbij de foto's. @muscles jouw foto's zijn niet van Simandres, maar van een station van Engie. Ook de hendel op de eerste foto en de prijs kloppen niet. Het klopt wel dat je aan pomp 3 moet tanken. De hendel werkt wel wat stroef. Het is geen kunststof hendel maar metaal. Zorg zeker dat de slang het plaatje niet raakt dat boven de hendel hangt in parkeer positie. Dan slaat het toestel nml. af omdat het denkt dat het tanken gedaan is. Dan moet je je kaart terug ingeven.
 7. @Jarlax. Bedankt voor de tip. Gibgas gaf aan dat Macon en Chalon s.S. dicht zijn. Ben dus ook even langs geweest. Ook de prijs van Gibgas aangepast van 1,32 naar 1,272 euro per Kg. Betreft dan ook H+CNG uit LNG. Ze waren net aan het werk aan de installatie. CNG uit LNG is inderdaad zuiverder en dus ook rijker (98,9% ipv 98% voor H-CNG), vandaar het prijsverschil. Met het warme weer kan het ook meer omgezet gas tanken omdat dit erg koud is. Even een foto genomen van hun installatie. Ik laad ze op als ik ze verkleind heb.
 8. Getankt in Montpellier. Vrachtwagen en twee vuilniswagens voor mij. Toch nog een redelijke vulling gehaald bij 28°C.
 9. @Lage Emissie Zone voor mijn vertrek (Week eerder) bandenspanning koud met lege wagen op opgegeven spanning opgepompt.
 10. Heeft jouw Skoda niet dezelfde onderdelen? Ik kijk uit naar nog meer kilometers. Van de eerste 100.000 mag ik alleszins niet klagen.
 11. Caddy Maxi en daar nog een caravan achter... respect! Ik ben eergisteren WEER stil gevallen op een steile helling. 6 personen in de Caddy Maxi. Heb handrem moeten optrekken, verkwistend gas gegeven (felle geur in de auto en gasverbruik voor 40km voor 30m helling) en met veel moeite boven geraakt. Alleen op dat gebied ben ik niet tevreden van mijn auto op CNG (Caddy Maxi is ook al geen lichte auto en 4 metalen gasflessen...). Ik kan me niet inbeelden nog iets achter mijn auto mee te moeten sleuren.
 12. Betere druk? Vlotter bereikbaar? Pistool zoals bij ons? Eigenlijke vraag: is het verschil met Engie in positieve of negatieve zin?
 13. Ik ben verleden week zaterdag richting Zuid-Frankrijk gereden. Na tanken in Merl, zat ik nog met een ruime voorraad maar toch getankt in Macon en Montpellier. Niet omdat het nodig was, maar omdat je niet steeds staat kunt maken op de beschikbaarheid van de Franse tankstations. Ik ga niet naar elk tankstation maar na 400 km plan ik er toch eentje in. Zo bleek toen Chalon sur Saone defect en ben ik gestopt in Macon.
 14. Míjn verlof is juist het moment om achterstallig lezen op het forum op te halen.
×
×
 • Create New...