Ga naar inhoud

Lange_666

Leden
 • Aantal items

  1.889
 • Registratiedatum

 • Dagen in Hall of Fame

  79

Alles dat geplaatst werd door Lange_666

 1. Voor de zoveelste keer (toch nog iets waar België wereldtop is, het bestellen en uitvoeren van grondige studies... om er uiteindelijk niks mee te doen en nog maar eens een nieuwe te bestellen). Het kruispunt op de Bist - Langlaarsesteenweg werd onlangs nog "vernieuwd".
 2. Eergisteren nog eens "dubbel" getankt bij de Maes. Nu kwam er bij de tweede keer (bij)vullen ook END op ipv FULL zoals de vorige keren. Opgemerkt dat bij de tweede vulling de pomp start met een druk van 200 bar om dan nadien door te schakelen naar 240 bar. Prijs nog steeds 0,800€/kg. Ook staat er altijd wel een vrachtwagen LNG te slurpen (tijdens de daguren toch), ook gisteren weer. Als ik vertrok kwam er nog ene aangereden.
 3. Lange_666

  Chinese CNG

  Dat heb ik ook nergens gezegd. Er staat, "ne Chinees of iets anders". Het gaat hem over het feit dat ze een wagen af fabriek leveren met een haperende motor. Als ik een DSFK op het oog zou hebben viel die om die reden al af. Ook zou ik nu geen VW ID3 kopen wegens allerhande software problemen. Idem voor alle VAG wagens met een 1.0L benzine motor. Er zit/zat een trilling/vibratie in die motor (af-fabriek) die enkel gecorrigeerd werd als je er een opmerking over maakte in de garage. Een algemene terugroep-aktie om ze allemaal IO te zetten was er niet. Ik moet dus geen wagen met 1.0L VAG mot
 4. Lange_666

  Chinese CNG

  Als ik zoiets lees, ne Chinees of iets anders, dan pas ik al en laat ik hem zeker staan. Mijn "alle vertrouwen" zou direct weg zijn.
 5. Lange_666

  aantal auto's op CNG

  Fabrieksaf wil zeggen hogere ontwikkelingskosten voor héél weinig return (als die er al is). LPG laat men erin duwen door 3th party aanbieders. Ontwikkelingskost fabrikant: nada, niks. Ik denk dat de Colruyt group een beetje in de verkeerde glazen bol gekeken heeft...
 6. Dat heeft niks met een defecte pomp te maken maar alles met een verkeerde vulling van de ondergrondse tanks.
 7. Met hetgeen er nog in zat (een vleugje) komt dat op 17kg en bij een temp van 3°C is dat prima (standaard 15kg volgens het boekje). Alleen spijtig dat hij bij de eerste maal tanken stopt op rond de 14kg. Het verschil in melding END bij de eerste tankbeurt en FULL bij de tweede is ook iets dat ik nog nooit ergens gezien heb.
 8. Gisteren ook eens geprobeerd (ik probeerde dat trucje vroeger reeds bij andere stations maar altijd zonder succes, max 0,5kg extra), bij de eerste vulling was het na 13,80 kg reeds over out. Manometer stond op 200bar maar valt eens de "END" op de pomp verschijnt terug naar 180 bar. Dan 2de maal getankt, manometer gaat nu naar 220 bar en er gaat 3,05 kg extra in (!!!!). Pomp valt dan weer stil, echter nu met de melding "FULL" !!!
 9. Gisteren nog eens gaan tanken, 14,02Kg in compleet lege tanks bij 8°c. Zwakke vulgraad. Druk (volgens de manometer): 185bar. Ze werken op dat type pompen ook met een final blow die gedurende x-tijd op een veel hogere druk een extra stoot geeft. Die was er ook maar na een "pfff" van net geen halve seconde was de final blow al voorbij. Enige positief puntje is voorlopig de nog de prijs: 0,70€/kg
 10. Eigenlijk niet, meer omdat ik alle dagen een verplaatsing heb via ofwel de E-19, ofwel de A-12. In het terug naar huis rijden ligt het station aan de goede kant (rijrichting) van de A-12. Station ligt vlak naast de A-12 in een KMO zone die een eigen af- en oprit heeft. Even eraf, snel tanken (nu ja...), en de oprit weer op. Spijtig van de redelijk zwakke vuldruk wat me net wat meer kms op benzine doet rijden. Maar het is wel +/- 20min sneller dan de kleine omweg die ik anders maak naar Hoboken om daar H+gas te tanken (maar me dan meer kms op CNG biedt). Gisteren had ik ook nog w
 11. Jaja maar dat is niet zo handig als je van dit station komt. En omrijden, tijdverlies enz... want ik moet voor de rest niet in Londerzeel zijn. Dit station ligt naast de A12, even eraf, tanken en weer erop en verder cruisen.
 12. Dat was ook vandaag op de meter te zien maar bij compleet lege tanks ging het licht weeral uit bij 14,64KG en dat bij 5°. Die 210 bar klopt toch niet erg. Total Hoboken levert bij die druk en temp 2kg meer af. Ik had ook enkele druppels benzine vandoen. Niet te krijgen in dit station. LNG, CNG, AdBlue en nen helen trits dieselvarianten maar geen benzine.
 13. Als je dit eens 2 of 3 keer leest is dit toch de vraag van het jaar...mijn gedacht (zelfs na 1 keer deftig lezen). Ik ontleed even: "Wij" (zij dus) overwegen een CNG-wagen aan te kopen die "we" (weer diezelfde zij dus) reeds 3 jaar leasen. Maw, "ze" (diezelfde wij en we) hebben er dus zelf 3 jaar mee gereden. Ze willen die wagen dan overnemen... diezelfde wagen waar "ze" zelf reeds al 3 jaar mee rijden. Dan de vraag: Heeft iemand goede of slechte ervaring met deze wagen? Wie is er nu beter geplaatst om die vraag te beantwoorden dan diezelfde wij en we? Zij
 14. Gisteren nog gepasseerd en ze werken weer. Nog steeds redelijk flauwe druk (14,74 in lege tanks bij 10°) maar beter dan de belabberde druk van voorheen (er reed aan pomp 3 wel net een Opel weg). Prijs: 0,600 €/kg
 15. Vorige week woensdag stonden de pompen in fout en al half gestript. Ze waren toen dus ook al op de hoogte. Dat het niet deftig werkt is niet mijn zorg, het zijn hun inkomsten niet de mijne.
 16. Dan laat ik het deze avond links liggen en ga wel ergens anders tanken. Ze mogen dan nog goedkoper zijn, ze moeten maar zorgen dat hun klodden deftig marcheren en een deftige vulling afgeven.
 17. Nog iemand gaan tanken hier sinds vorige woensdag?
 18. Lange_666

  Testrit

  Het is wel éénrichtingsverkeer van d'Ieteren naar de verdelers. Eens ze "geleverd" (lees verkocht) zijn aan een garage verdwijnen ze uit de stocklijst bij d'Ieteren maar blijven ze in de onderlinge stocklijst van de VAG garages zitten. Maw, d'Ieteren werkt met zijn eigen stocklijst. Vind je een wagen in de VAG stocklijst kan je die bij één van de d'Ieteren garages niet meer bestellen, noch laten overbrengen naar één van hun eigen garages. Di terzijde mocht je je wagen willen kopen bij d'Ieteren zelf.
 19. Aan 15kg/beurt kom je aan 14,5 tankbeurt per dag. Ik vraag me af hoe Dats (Colruyt) zijn rekening maakt.
 20. Lange_666

  Testrit

  Hier idem, een klein beetje vinniger op benzine. Als je aan het rijden bent tegen constante snelheid voel je van de overgang niks, niet van CNG naar benzine en ook niet van benzine naar CNG.
 21. Deze middag beide pompen in storing en half uitgekleed maar de techniekers waren al gaan vliegen, niemand meer te zien om 14:30.
 22. Volgens mij kunnen ze dat vanaf de eerste keer goed doen, als ze willen.
 23. Gisterenavond gepasseerd, tanks gaan vullen (nu ja vullen....?). Proper station: 't is een nieuw Veel licht: ook nieuw uiteraard Maar... heel belabberde pompdruk (pomp 2). Tanks maar voor 3/4 vol. Als vanaf 1 november de prijs naar Dats prijzen gaat ben je aan de huidige pompdruk even goed af aan een station dat L-gas levert aan en deftige druk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...