Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Lange_666

Leden
 • Aantal items

  1.474
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  49

Alles dat geplaatst werd door Lange_666

 1. Daarmee is ook het mistlichten probleem opgelost. Heb ze op de Skoda (voor het eerst), geen meerwaarde, ook niet als extra bochtenverlichting. Scheet in een fles optie.
 2. Lange_666

  Wegen en verkeer...

  Wegen en verkeer kondigde een tijd geleden aan dat men de verkeerslichten op een aantal kruispunten van de A12, meer bepaald in Aartselaar, gingen aanpassen i.v.m. met veiligheid. Eén van deze kruispunten passeer ik regelmatig en het is daar altijd een beetje gefriemel: 1: omdat de lichten op de A12 richting Antwerpen dik 50m voor het eigenlijke kruispunt liggen en al diegenen die nog door het groen gereden zijn maar vaststaan aan het kruispunt eerst weg willen als het groen wordt aan de zijstraten. 2: een aantal automobilisten komende uit de zijstraten zich niet aan de regels houden (soms zelfs kortsondig spookrijden), geen rekening houden met anderen (waar plaats is voor 3 of 4 wagens ze zo gaan staan dat er buiten hun niemand meer bij kan), het kruispunt maar half oprijden en zich realiseren..."oei...en nu", in de verkeerde rijstrook gaan staan, enz enz enz...(ik heb daar al alles gezien). Het ware beter geweest de verkeerslichten op de A12 richting Antwerpen op te schuiven tot tegen het kruispunt. Men zou dan op zijn minst al 2 bewegingen (afslaand verkeer dat de A12 moet kruisen en die nu sinds de aanpassing van deze morgen gescheiden verlopen) kunnen uitsparen of inkorten. Werken met detectielussen (en mochten ze er al liggen, die gebruiken) om nodeloos stilstaan te vermijden. Voetgangers en fietsers enkel groen na aanvraag. Wegen en verkeer heeft deze morgen hun oplossing in dienst gezet: Link Moet er nog fijn stof zijn?
 3. Van eind 2019 naar begin 2020. Zoveel verschil is dat niet.
 4. Dat hangt van 2 zaken af: 1: De geschatte vraag naar deze wagen. Vanuit dat getal wordt er op de produktielijnen plaats voorzien om deze wagens te bouwen. Aangezien ze wat complexer zijn dan een gewone benzine/diesel zorgt men ervoor dat meer complexe wagens met tussenpozen op de lopende band worden gelanceerd (dit om de werkbelasting zo gelijkmatig mogelijk te houden, meestal zet men er dan voor of na een minder complexe wagen op de band). Bijvoorbeeld 1 op 30 of 1 op 20. 2: Is de werkelijke vraag groter dan de vooropgestelde verkoop moet je langer wachten, is de werkelijke vraag kleiner dan de vooropgestelde verkoop dan heb je hem sneller. Aanpassen van de bandsnelheid of capaciteit om dan meer complexe wagens af te leveren gaat spijtig genoeg niet op 1 2 3, daar gaan al snel enkele maanden overheen. Soms is dan de piek in de verkoop ook weer weg en zit je daar met een andere capaciteit of teveel volk.
 5. Beetje toeval? Er zijn er nog in de buurt (of onderweg van en naar't werk) zonder dat ik veel moet omrijden maar da's allemaal flutgas.
 6. Vanavond (allé, gezien het uur in feite gisteren), beide pompen buiten dienst, code C105 of iets dergelijks. Aan den overkant bij den Esso werkten ze wel...
 7. No problem... PS: de moderator in kwestie heeft zijn werk gedaan. Nu nog de link van de plaatsing in het originele subforum enkele dagen laten staan en we zijn er (dan zie ineens dat er in het originele subforum een verplaatst topic is)
 8. De mod in kwestie zou dat in de titel kunnen zetten zoals gebeurt op andere forums, daar krijgt zoiets een tijdelijke tag "moved".
 9. @Danny2015 Je post in de rubriek "CNG tankstations buitenland" de vraag of er genoeg tankstations in Frankrijk en Spanje zijn. Ik snap dat dus niet. Je hebt waarschijnlijk al gelezen of gehoord dat Frankrijk nogal dungezaaid is qua CNG-GNC stations, je vindt je weg naar de juiste rubriek die vol staat met dezelfde vragen en met hopen antwoorden en info in die vragen maar dan zelf even zoeken en lezen is er dan plots niet meer bij...
 10. Maakt niet uit, ben te tam om weer één voor één alle instellingen te proberen tot het wel werkt.
 11. Beetje plannen en wat extra moeite en dan gaat dat wel. Als de rest dat kan dan jij ook.
 12. Is normaal, zodra je meer vraagt dan de actuele gasdruk kan leveren schakelt de motor over op benzine. Rij je wat trager en dus met minder vraag en er is nog genoeg druk voor deze vraag dan schakelt de motor weer even over op gas. Tot het helemaal over en out is natuurlijk.
 13. Ja OK maar: - Niet iedereen kan dat krijgen aangezien er niet genoeg groene energie opgewekt wordt voor iedereen. - Iedereen kan echter wel intekenen voor groene energie, ik heb nog nooit de melding gekregen dat ik op een wachtlijst kom bij veranderen van leverancier die 100% groene energie beloofd. Ergens klopt er iets niet. - Het is niet omdat je 100% groene energie aankoopt dat je die ook effectief krijgt, hij wordt alleen op't net gezet (anders moet men per leverancier een apart circuit hebben en dat is niet het geval). Je kan dus best grijze geleverd krijgen ook al ben je bij Ecopower, uw groene gaat dan naar iemand anders.
 14. Neen? Uw bak start dus direct op CNG na het tanken, ook al was er nog CNG in de tank? Maw, als je nooit je CNG tank leeg rijdt heb je ook nooit die extra "smering" op benzine die men nodig acht?
 15. Zoals gezegd, ik blokkeer hier en daar wat maar ga de moeite niet doen om uit te zoeken wat. Liever wat minder rommel op mijn scherm dan iets dat eens niet te zien is.
 16. Ik hou me ook aan de verkeersregels, aan schrijfregels daarentegen...
 17. Firefox laatste versie, niks te zien, ook niet ingezoomd. Er zitten wel enkele extenties op die wat kunnen tegen houden maar dat is eigenlijk nooit een probleem voor dit type van data. Blijkbaar hier dus wel. Spijtig voor Romacfuels maar ik ga toch niks aanpassen (M$ Edge werkt wel maar daar laat ik dan ook alles passeren).
 18. Als je met een VAG wagen rijdt rij je "elke keer"+/- 2km op benzine "nadat"je CNG bent gaan tanken. Je kan dat niet kiezen, zoals Dr.Nick aanhaalt, je motormanagement regelt dit zelf. Rij je al op benzine omdat je CNG op was dan schakelt het motormanagement bijna direct na starten over op CNG (omdat je toch al even op benzine reed). Aussi simple comme bonjour...
 19. En dan... iedereen groen kan toch niet op dit moment. Op het moment dat er meer zijn die volledig groene stroom willen dan het aanbod zullen er altijd een deel zijn die grijze stroom krijgen, willen of niet. Ik wil de eerste nog wel eens tegenkomen die bewust geen electriciteit (auch weer geschreven met een "c") afneemt omdat die niet (tijdelijk) groen is.
 20. Who gives a fuck? Ik blijf het schrijven met een c en als ik eens goesting heb met een k en wie houdt me tegen?
 21. Maar hoe korter de laadtijd, hoe meer energieaanvoer je moet hebben. 10 laadpalen van 150KW/ naast elkaar verreist al een 1,5MW/h aanvoer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...