Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Lange_666

Leden
 • Content Count

  1,782
 • Joined

 • Days Won

  67

Everything posted by Lange_666

 1. Meestal hangt er een stickertje in uw tank klep die zegt: Min 95 Ron. De Min staat voor minimum (wat voor mij logisch is maar niet voor iedereen, mijn wederhelft blijft beweren dat er in de tankklep staat dat het enkel 95 mag zijn).
 2. Hoeft niet aangezien als je CNG gaat tanken en je CNG-tanks zijn niet leeg eens je vertrekt je "altijd" +/- 2km op benzine zal rijden voor er weer overgeschakeld wordt naar CNG. Je rijdt dus na iedere CNG-tankbeurt altijd een tijdje op benzine. Zijn je CNG-tanks wel leeg en reed je al even op benzine dan schakelt hij na 10-20m direct over op CNG maar dan heb je voordien reeds op benzine gereden. Wil echt niet zo lang wachten om benzine te verversen dan rij je toch gewoon nadat de CNG-tanks leeg zijn een extra dagje op benzine. Tank 98 en je kan een jaar verder met iedere keer 2 km op benzine te rijden (tenzij je LMZ heet, die rijdt met moeite een CNG-tank leeg per jaar). Als je dat te lang vindt dan tank je ipv je benzinetank vol maar de helft....No sweat. En met weinig brandstof rondrijden in Vlaanderen is toch niet echt een probleem. Iedere km is er wel een benzinestation, meestal kan je zelfs nog kiezen.
 3. Kiezen kan je niet maar ja kan altijd uw benzine oprijden vanaf dat er geen CNG meer in uw CNG tanks zit. Zonder benzine vallen is dan een mogelijkheid maar er zijn stations genoeg. Je moet al een kieken zijn om het zover te laten komen.
 4. Om die reden vermijd ik Total Hoboken tijdens de daguren. Veel stadspersoneel dat er de CNG stadsauto's komt vullen en er hun pauze aanbreien zonder de auto te verplaatsen.
 5. En ze zullen welkom zijn. In 1960 werkte 4 mensen voor 1 gepensioneerde. Tussen 2030 en 2040 zal het 1 werkende voor 2 gepensioneerden zijn. En aangezien de staatskas leger dan leeg is met weinig tot geen zicht op beterschap zal Francken moeten plooien. De slagzin van De Wever: "Show me the money" zal nog dikwijls gebruikt worden.
 6. Zo'n apps zijn up to date door de inbreng van hun gebruikers, al heeft de Gibgas app een goede reputatie.
 7. Dan kan je nog H- of H+ hebben. Beiden geven 100% weer (110% bestaat trouwens niet).
 8. Hier kan je vergelijken (neem het gemiddelde van alle wagens die in de lijst staan als uitgangsbasis). Spritmonitor Golf 1.5 TGI DSG
 9. Bancontact werkt weer. Prijs is gezakt naar 0,950 €/kg (voor H+gas)
 10. Bancontact buiten dienst deze morgen. Ook aan de overkant bij den Total zelfde problem. Verder op naft.... en daardoor extra CO2...heb eens extra gas gegeven.
 11. Bancontact buiten dienst deze morgen. Ook aan de overkant bij den Esso zelfde problem. Verder op naft.... en daardoor extra CO2...heb eens extra gas gegeven.
 12. Mischien een kortingskaart... schijnt dat die gratis zijn tegenwoordig...
 13. Ik toch al niet. Niet kunnen tanken met een gewone bankkaart, spijtig voor de stationsuitbater (of brandstoffenleverancier) maar aan mij zullen ze dan ook niks verdienen, "gratis" klantenkaart of niet.
 14. Vroom heeft een lijstje gepubliceerd welke CNG wagens er verkrijgbaar zijn op de Belgische markt (enkel af fabrieks wagens). Enkel zijn ze in hetzelfde bedje ziek zoals veel journalistiek tegenwoordig. KIjk maar eens naar de verbruikscijfers... hoe moet je daar nu als CNG geïntresseerde je info uit halen? https://www.vroom.be/nl/dossier/autosalon-brussel-2020/dit-zijn-alle-cng-wagens-die-op-de-belgische-markt-verkrijgbaar-zijn-22798
 15. 2kg extra bij koud weer is toch normaal (bij een goede pompdruk). Ik heb ooit al 18kg in mijn 15kg tanks gekregen en verschillende malen 17kg. Als er goede pompdruk is (op veel stations is deze niet af te lezen) gaat er perfect 17kg bij +10°C (afgelopen week nog bij Esso Kielsbroek). Het rijbereik op de boordcomputer wordt berekend aan uw vorig rijbereik/verbruik. Tank je meer (die 2kg) dan zal die ook aangeven dat x-kms meer kan afleggen. Waar de boordcomputer hierin dan weer geen rekening mee houdt is de gaskwaliteit. Tank je enkele malen H-gas en de boordcomputer geeft 400km rijbereik weer en tank je dan een volle tank L-gas dan zal die nog in't begin een rijbereik opgeven van 400km waar je dan zelf al weet dat je dat niet zal halen. Andersom werkt dit net zo.
 16. Wij zijn maar met 2 en ik heb op 4 jaar nog maar max 2 keer met 4 personen in mijn wagen gezeten.
 17. Toch ook niet zo goedkoop. Verbruik van een Audi e-tron is rond de +/- 29Kw/100km. Aan 25 à 30 cent komt dit tussen de 7,25 en de 8,70 euro uit per 100km.
 18. 20.500 voor mijnen Octavia, met aftrek van de 1000 euro CNG premie netto 19.500 betaald. Eigenlijk is het appelen met peren vergelijken. Het hangt er van af wat voor korting je kan verzilveren, wat je voor oude auto kan krijgen (overname of nog particulier verkocht), wat voor opties je erbij neemt enz... Zo kochten wij een nieuwe Skoda Fabia voor 8199 euro en verkochten die 3 jaar later voor 7500 euro. En praktischer als je hem deftig gaat laden kan allemaal zijn maar wat ben je ermee als je niks te laden hebt? Ieder zijn ding.
 19. Bij de mijne liggen er ook Dunlops onder maar daar ga ik toch geen 105.000 km mee halen. Zit aan 66.000 km en ik heb mijn voorbanden op 50.000 gewisseld met deze achteraan want de voorbanden sleten wel redelijk snel, vond ik. Op mijn Golf had ik voordien Michelin Energy Savers liggen, vooraan gingen die tot 75.000 mee, achteraan tot 150.000. Ik rij mijn banden wel niet helemaal op. Op droog wekdek speelt weinig profieldiepte niet zo'n rol, op nat wegdek wel, zeker bij veel regen tegen hogere snelheden (80% autostrade). Dat EV's hun banden wat sneller versleten zijn is best mogelijk maar daarvoor moet je ook weer haantje de voorste zijn aan ieder verkeerslicht. Als je iedere keer snel optrekt heeft dat ook een nefaste invloed op het verbruik en aangezien de range tot nu toe niet zo groot is, houden de meeste EV-rijders zich behoorlijk in.
 20. Gisteren beide pompen nog steeds buiten strijd. Dan maar even gas geslurpt aan den overkant (Esso)... goede druk aldaar, 17,12kg in de tanks bij 10°C.
 21. On topic: Vandaag in de gerenormeerde krant HLN: De eigenzinnige top 5 van het Autosalon van onze journalist: “Ik zou niemand aanraden nu al een elektrische auto te kopen” https://www.hln.be/auto/autosalon-brussel/de-eigenzinnige-top-5-van-het-autosalon-van-onze-journalist-ik-zou-niemand-aanraden-nu-al-een-elektrische-auto-te-kopen~a8c2bd70/
 22. Neen, het gaat over het onderste gedeelte. Ik plakte een link naar het bericht van Phillippe maar dit forum heeft zo van die eigenaardigheden waar ik kop noch staart aan krijg met bovenstaand resultaat.
×
×
 • Create New...