Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

bert007

Leden
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutraal

About bert007

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb dit ook voorgehad met Zweeds Biogas in de tank. De auto stilleggen en opnieuw starten hielp niet. Wat wel hielp was de auto volledig afsluiten en daarna opnieuw starten.
 2. Indien ge minder dan 750 kg trekt, is een keuring van de trekhaak niet nodig. Indien ge meer wilt trekken dus wel. Dan moet ge ook (zelfs met een nieuwe wagen) jaarlijks naar de keuring. Die keuring stelt trouwens niet veel voor. Bij mijn vorige auto ging de mecanieker even aan de trekhaak hangen, en zei: OK. De huidige auto werd met een hydraulische zuiger getest. De caddy mag dus 1350 kg trekken indien de trekhaak hiervoor gekeurd is. Ik heb een caravan van max 1200 kg en trek deze met een zafira CNG (1600, 150 pk). Deze mag 1650 kg trekken en dit lukt behoorlijk (we reizen met 2 volwassenen). Met minder zal wel gaan, maar dan moet ge rekening houden met beperkte snelheden in de hellingen, erg traag optrekken en bovenal opletten met de verhouding auto-caravan. Als deze te nipt is, is de kans op slingeren groot. Zoek maar eens naar filmpjes over slingerende caravans.
 3. Opgepikt op FB: https://www.ed.nl/eindhoven/hoogleraar-tu-eindhoven-nu-van-het-gas-af-leidt-alleen-tot-meer-co2-uitstoot~ac68cdb4/
 4. Zafira kan tot 1650 kg: https://www.autogids.be/model-type-jaar--opel--zafira--2018/technische-kenmerken-afmetingen--1165--1-6-turbo-cng-ecotec-edition.html Deze wordt niet meer gemaakt, enkel nog tweedehands te vinden. Kijk ook eens op caravantrekker.nl.
 5. Dank voor jullie reacties. De 3 laatste nachten vroor het hier, maar startte de auto 's morgens zonder problemen. Zou het kunnen dat ik 'slechte' gas getankt had? Ik ga nochtans bijna altijd tanken in DATS Bilzen. 'k Ga dus zeker nog wachten met bougies o.i.d.
 6. Mijn Zafira CNG heeft 35.000 km en de bougies zijn nog niet vervangen. De laatste dagen heb ik 's ochtends startproblemen. Vermoedelijk moeten de bougies vervangen worden. Ik vind dit wel erg vlug, dacht dat die dingen 50.000 km meegingen... Of is dit vlugger bij CNG? Iemand idee wanneer ze moeten vervangen worden? Welke bougies moeten er in, of zijn aan te raden?
 7. Bij onze zafira van 2016 heb ik dit nog nooit gehoord.
 8. Opel Zafira op CNG. Mag 1600 kg trekken. Kijk maar eens op caravantrekker.nl. Trekkrachtberekening Opel + Caravan De Opel Zafira - 1.6 T CNG [5-seats] (110 kW / 150 pk, bouwjaar: november 2012 - 2016), is beladen met 150 kg voor personen en bagage, en de Caravan als voorbeeld weegt beladen 1470 kg. De Opel en de Caravan vormen met deze belading een prettige combinatie om ontspannen mee te rijden in binnen- en buitenland ook in de bergen. Ikzelf rij met een Zafira CNG en trek hiermee een caravan van max 1200kg (beladen). Dit gaat behoorlijk goed (6de versnelling niet bruikbaar), kan tot 110 km/u (en sneller maar dat doe ik niet). Is wel geen pittige auto.
 9. Als je een caravan van 1300 kg meesleurt kunnen er vast ook wel enkele benzinekruiken bij...
 10. Opel Zafira op CNG. Mag 1600 kg trekken. Kijk maar eens op caravantrekker.nl. Trekkrachtberekening Opel + Caravan De Opel Zafira - 1.6 T CNG [5-seats] (110 kW / 150 pk, bouwjaar: november 2012 - 2016), is beladen met 150 kg voor personen en bagage, en de Caravan als voorbeeld weegt beladen 1470 kg. De Opel en de Caravan vormen met deze belading een prettige combinatie om ontspannen mee te rijden in binnen- en buitenland ook in de bergen. Ikzelf rij met een Zafira CNG en trek hiermee een caravan van max 1200kg (beladen). Dit gaat behoorlijk goed (6de versnelling niet bruikbaar), kan tot 110 km/u (en sneller maar dat doe ik niet). Is wel geen pittige auto.
 11. Dag allen, Ik heb de zafira aangekocht. Hij rijdt inderdaad fijn, maar is wel wat aan de slome kant. Niet echt een probleem voor mij. Eind van de maand kan ik 'm gaan afhalen. Bedankt voor de feedback, aardgasrijder en muscles.
 12. Beste forumleden, Ik kijk hier al een tijdje rond om me te informeren over CNG. Ik heb al heel wat opgestoken. Ik overweeg om een 2de hands zafira CNG aan te schaffen. Deze staat te koop in een opel garage te Duffel. Graag jullie adviezen. Dank bij voorbaat. Bert
×
×
 • Create New...