Ga naar inhoud

bert007

Leden
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bert007's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • Eerste bericht geplaatst
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

8

Reputatie

 1. Ik rijd ook met een Zafira CNG. Deze is nu 4 jaar oud. Ik ga hiermee jaarlijks naar de keuring omdat ik een caravan (>750 kg) trek. Tot nog toe heb ik nooit gemerkt dat er een snuffeltest gedaan werd. Mijn ervaring met de autokeuring is dat inderdaad niet altijd alles gekeurd wordt, zeker niet als je net voor sluitingstijd aankomt. Net voor de recentste keuring (vorige week) heb ik de tanks laten controleren. Hier hoorde ik niets van CNG filter die moet vervangen worden. Ook de officiële opel garage waar ik een half jaar geleden onderhoud liet doen, zei me niets over het vervangen van de CNG filter. Misschien eens informeren bij een andere officiële garage of een CNG installateur/controleur? Volgens mij mag er enkel aan de CNG installatie gewerkt worden door erkende instanties, waarvan de lijst terug te vinden is op internet. Kijk eens of uw garage daar ook op staat. Het batterijtje van de sleutel wordt standaard vervangen. Ik had een nieuwe sleutel besteld en een maand later onderhoud laten doen, raad eens wat er op de factuur stond? Batterij sleutel ... Uiteraard kost het wat tijd om zo'n batterijtje te vervangen ... A propos: bij elke keuring probeerde men om de uitlaat te controleren. Deze bevindt zich midden onder de auto, dus moeilijk bereikbaar, zelfs met hun speciale S-vormige tool. Telkens gaf men na enkele pogingen op en noteerde men op het interne formulier: onmeetbaar. Gelukkig werd hiervan niets genoteerd op het keuringsbewijs.
 2. Ik heb dit ook voorgehad met Zweeds Biogas in de tank. De auto stilleggen en opnieuw starten hielp niet. Wat wel hielp was de auto volledig afsluiten en daarna opnieuw starten.
 3. Indien ge minder dan 750 kg trekt, is een keuring van de trekhaak niet nodig. Indien ge meer wilt trekken dus wel. Dan moet ge ook (zelfs met een nieuwe wagen) jaarlijks naar de keuring. Die keuring stelt trouwens niet veel voor. Bij mijn vorige auto ging de mecanieker even aan de trekhaak hangen, en zei: OK. De huidige auto werd met een hydraulische zuiger getest. De caddy mag dus 1350 kg trekken indien de trekhaak hiervoor gekeurd is. Ik heb een caravan van max 1200 kg en trek deze met een zafira CNG (1600, 150 pk). Deze mag 1650 kg trekken en dit lukt behoorlijk (we reizen met 2 volwassenen). Met minder zal wel gaan, maar dan moet ge rekening houden met beperkte snelheden in de hellingen, erg traag optrekken en bovenal opletten met de verhouding auto-caravan. Als deze te nipt is, is de kans op slingeren groot. Zoek maar eens naar filmpjes over slingerende caravans.
 4. Opgepikt op FB: https://www.ed.nl/eindhoven/hoogleraar-tu-eindhoven-nu-van-het-gas-af-leidt-alleen-tot-meer-co2-uitstoot~ac68cdb4/
 5. Zafira kan tot 1650 kg: https://www.autogids.be/model-type-jaar--opel--zafira--2018/technische-kenmerken-afmetingen--1165--1-6-turbo-cng-ecotec-edition.html Deze wordt niet meer gemaakt, enkel nog tweedehands te vinden. Kijk ook eens op caravantrekker.nl.
 6. Dank voor jullie reacties. De 3 laatste nachten vroor het hier, maar startte de auto 's morgens zonder problemen. Zou het kunnen dat ik 'slechte' gas getankt had? Ik ga nochtans bijna altijd tanken in DATS Bilzen. 'k Ga dus zeker nog wachten met bougies o.i.d.
 7. Mijn Zafira CNG heeft 35.000 km en de bougies zijn nog niet vervangen. De laatste dagen heb ik 's ochtends startproblemen. Vermoedelijk moeten de bougies vervangen worden. Ik vind dit wel erg vlug, dacht dat die dingen 50.000 km meegingen... Of is dit vlugger bij CNG? Iemand idee wanneer ze moeten vervangen worden? Welke bougies moeten er in, of zijn aan te raden?
 8. Bij onze zafira van 2016 heb ik dit nog nooit gehoord.
 9. Opel Zafira op CNG. Mag 1600 kg trekken. Kijk maar eens op caravantrekker.nl. Trekkrachtberekening Opel + Caravan De Opel Zafira - 1.6 T CNG [5-seats] (110 kW / 150 pk, bouwjaar: november 2012 - 2016), is beladen met 150 kg voor personen en bagage, en de Caravan als voorbeeld weegt beladen 1470 kg. De Opel en de Caravan vormen met deze belading een prettige combinatie om ontspannen mee te rijden in binnen- en buitenland ook in de bergen. Ikzelf rij met een Zafira CNG en trek hiermee een caravan van max 1200kg (beladen). Dit gaat behoorlijk goed (6de versnelling niet bruikbaar), kan tot 110 km/u (en sneller maar dat doe ik niet). Is wel geen pittige auto.
 10. Als je een caravan van 1300 kg meesleurt kunnen er vast ook wel enkele benzinekruiken bij...
 11. Opel Zafira op CNG. Mag 1600 kg trekken. Kijk maar eens op caravantrekker.nl. Trekkrachtberekening Opel + Caravan De Opel Zafira - 1.6 T CNG [5-seats] (110 kW / 150 pk, bouwjaar: november 2012 - 2016), is beladen met 150 kg voor personen en bagage, en de Caravan als voorbeeld weegt beladen 1470 kg. De Opel en de Caravan vormen met deze belading een prettige combinatie om ontspannen mee te rijden in binnen- en buitenland ook in de bergen. Ikzelf rij met een Zafira CNG en trek hiermee een caravan van max 1200kg (beladen). Dit gaat behoorlijk goed (6de versnelling niet bruikbaar), kan tot 110 km/u (en sneller maar dat doe ik niet). Is wel geen pittige auto.
 12. Dag allen, Ik heb de zafira aangekocht. Hij rijdt inderdaad fijn, maar is wel wat aan de slome kant. Niet echt een probleem voor mij. Eind van de maand kan ik 'm gaan afhalen. Bedankt voor de feedback, aardgasrijder en muscles.
 13. Beste forumleden, Ik kijk hier al een tijdje rond om me te informeren over CNG. Ik heb al heel wat opgestoken. Ik overweeg om een 2de hands zafira CNG aan te schaffen. Deze staat te koop in een opel garage te Duffel. Graag jullie adviezen. Dank bij voorbaat. Bert
×
×
 • Nieuwe aanmaken...