Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

nicky

Leden
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About nicky

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit is wat ik gevonden heb op een online handleiding van zafira. @bert007hoeveel km staat er op u zafira. In het boekje staat het aftappen en filter onder 60000 km wat ik net bereikt had. als het werken zijn buiten het gebied wat onder druk staat zouden ze er wel aan mogen werken. Is een beetje een grijze zone vertelden ze bij de aankoop van de wagen ??
 2. Ik heb de wagen afgehaald. Totaalfactuur 457€ met 20% op de cng filter. 3jaar onderhoud 91€ kit filter 14.40 olie quartz ineo 74,25 oplosmiddel 3.30 batterij vervangen sleutel 11€ vernieuwen cng filter cng afscheider aftappen 32.80€ aanvullende bewerking vervangen oliescheider 16.40€ filter 142€ kl materiaal 15€ milieu 5,50. ik dacht ik ga nog 1 jaar naar de officiele garage omdat het maar een klein onderhoud betreft. Even slikken. ik heb eens gebeld naar een cng installateur en zij vertellen dat niet alle wagens over een cng filter beschikken. Na vraag wat een filter bij hen gemiddeld kost kreeg ik 30-40 euro als antwoord. Bij de opel garage in antwerpen kan niemand mij een deftig antwoord bieden waarom dit hier zo duur is en om de hoeveel tijd dit moet gebeuren .
 3. Weet iemand of er bijkomende kosten zijn bij een standaard onderhoud tov een normale benzinewagen?
 4. Gaat inderdaad over een opel zafira. Over dat matsen 😀daar heb ik ook vermoedens over daarom dat ik de vraag hier stel. Ik heb dezelfde vraag al eens gesteld bij van meenen in eeklo en zij vertelden dat er niets specifiek aan moest gebeuren . natuurlijk morgen weet ik meer maar dan krijg ik de factuur onder mijn neus geduwd dus wil liever met meer kennis naar daar gaan .
 5. Eerst zei hij 580 €, toen ik zei dat het toch een klein onderhoud moest zijn wiste hij enkele lijnen waardoor de prijs zakte. Maar toch nog veel te veel lijkt mij. toen ik vroeg naar de kosten zei de garagist dat er een cng filter moest vervangen worden twv 191€ zonder uren en btw. Ik vind hier geen informatie over terug , wie heeft hier meer kennis van ? Wat en wanneer ? grts Nicky Geen idee ik zag enkel cng filter staan. Morgen weet ik meer dan heb ik de factuur. Ik weet dat ze bij de aankoop van de wagen een beetje mysterieus over deden dat ze er eigenlijk niet aan mogen werken maar dat de filter een beetje in de grijze zone zit. Maar de vorige onderhoudsbeurten vroeg ik telkens naar de filter maar niemand van de meestergasten wist ervan. Ik wilde wel eens weten op hoeveel jaar of km het moest vervangen worden. Nu dat het op het scherm komt gaat hij het ineens vervangen .
 6. Ik ging mijn wagen vandaag binnen doen voor een onderhoudsbeurt op 3 jaar. Normaal gezien is dit terug een klein onderhoud maar ik viel achterover van de offerte. 480€ . Eerst zei hij 580 €, toen ik zei dat het toch een klein onderhoud moest zijn wiste hij enkele lijnen waardoor de prijs zakte. Maar toch nog veel te veel lijkt mij. toen ik vroeg naar de kosten zei de garagist dat er een cng filter moest vervangen worden twv 191€ zonder uren en btw. Ik vind hier geen informatie over terug , wie heeft hier meer kennis van ? Wat en wanneer ? grts Nicky
 7. Dit ben ik via via ook te weten gekomen.Raar dat je dit zelf moet aangeven bij de garage en dat ze hun mening vasthouden. Heb de auto vandaag binnengedaan. Ze hebben een kraanje voor een kwart kunnen opendraaien. Nu afwachten tot de eerste tankbeurt.
 8. Ik zie deze quote nu pas. Mijn vrouw hebben ze de factuur van het tanken laten betalen om mijn wagen over te voeren naar eeklo voor herstelling.15 euro . Heb hier al klacht voor ingediend . Maar als je niets zelf vraagt kun je lekker betalen. Garantie is volledige dekking van de kosten ook al moeten ze de auto naar china vervoeren voor reparatie ? . Na jou geval is de werkwijze blijkbaar niet veranderd .
 9. Inderdaad raar. Daarom zou ik andere zafirarijders hun ervaringen willen weten op dit moment. Als blijkt dat zij wel meer kunne tanken kan ik daarmee naar de garage. Voor hen is het einde verhaal met deze mening.
 10. Het gaat over de installatie van het cng station. Dat stond op 230 bar. Genoeg druk dus. De laatste 10 tankbeurten heb ik daar telkens 20 kg kunnen tanken ongeacht de temperatuur. In mijn ogen zou het dan een variabel aantal kg moeten zijn .
 11. De eerste maanden na aankoop kon ik telkens 25 kg tanken. Na de reparatie aan de vulklep is dit telkens 20 kg. Ongeacht welk tankstation . Nu heb ik volgend antwoord van een zogenaamd gasexpert bij opel . Het aantal kg dat de klant kan tanken hangt af van: 1.) Vuldruk. De vuldruk is niet in elk tankstation hetzelfde. Dit kan variëren tussen 190 en 260 bar. 2.) Buitentemperatuur Het aantal kilogram dat je kan vullen hangt ook af van de buitentemperatuur. Bij een hogere temperatuur kan je minder vullen dan bij koud weer. De CNG-installatie zelf heeft daar geen enkele invloed op. Er zit geen vulbegrenzer op de tanks, dus de klant kan altijd de volledige vuldruk ontvangen in zijn tank. wat zijn jullie ervaringen? Kunnen jullie deze dagen ook minder gas tanken nu het warmer is. Ik heb al getankt tussen 10 en 35 graden. Telkens 20 kg. Verantwoordelijke van total kallo bijgehaald en tank stond perfect op druk 230 bar.
 12. Dit was met mijn zafira. Probleem is niet ontstaan door tanken bij kallo. De vulklep was lek waardoor het gas na het tanken ontsnapte. Als je dit probleem ook hebt zou ik zo snel mogelijk naar de garage gaan voor reparatie. Tanken bij kallo kan ik alleen maar aanbevelen. Langere actieradius en naar mijn berekening iets voordeliger rijden . Al is het moeilijk altijd dezelfde rijstijl en rijcondities te hebben.
 13. Bedankt voor de reactie.alles is keurig vervangen en het gas ontsnapt niet meer. Dit was niet via terugroepactie omdat dit al het nieuwe model is. Ik ben mss wel de aanzetter van een nieuwe actie ? Mij hebben ze dan weer aangeraden om de benzine vol te tanken omdat die anders condenseert. En deze na een paar maanden dan volledig op te rijden. Heb jij die fluittoon ook die je bij het tweede filmpje kunt horen ?
 14. Zou kunnen , maar ik heb het nog bij geen enkele wagen meegemaakt . Dit geluid is zelfs te horen als je buiten de auto staat. Ik heb de indruk dat het van achteraan komt . Dus niet aan het dashbord .
 15. mijn wagen is ondertussen gemaakt. Ze hebben het " ventiel " vervangen . Nu heb ik al een tijdje het volgende, maar heb er nu pas een filmpje van kunnen maken. Wanneer de motor koud staat en ik wil starten hoor ik een luide fluittoon aan de wagen. De ene keer al langer dan de andere keer. Dit is ook niet elke keer dus moeilijk om mee naar de garage te gaan . Heb al eens geinformeerd en het zouden de kleppen zijn van de benzine die zich zetten . Nu heb ik dit nog nooit gehoord bij een andere wagen . Heeft iemand hier ervaring mee ?
×
×
 • Create New...