Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

Aardgasrijder

Beheerder
 • Aantal items

  2.151
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  120

Alles dat geplaatst werd door Aardgasrijder

 1. SsangYong XLV CNG

  De SsangYong XLV CNG , de ex-gezinswagen van het jaar wordt op aardgas / CNG gezet. Waardoor je als eigenaar geen BIV en jaarlijkse rijtaks tot 2020 moet betalen. Grote nieuwigheid op de stand van SsangYong tijdens het autosalon van Brussel blijft natuurlijk de nagelnieuwe Rexton. Al hebben we een vermoeden dat de XLV meer bestelbonnen in het laatje zal brengen van het Zuid-Koreaans merk. En om die XLV nog wat extra in de spotlight te brengen hebben ze besloten om de XLV op CNG te zetten. Je weet wel, aardgas. GELD OP ZAK HOUDEN Een ombouw die er hoogstwaarschijnlijk voor zorgt dat de ex-gezinswagen van het jaar wat van zijn kofferruimte verliest. Maar met dik 720 liter zat die toch al meer dan snor. Het voordeel zal 'm echter in de portefeuille van de klant zitten, want auto's op CNG zijn vrijgesteld van de eenmalige BIV-inschrijving en de jaarlijkse rijtaks, tot 2020. Bij deze XLV met 1.6 viercilinder komt dat tegen 2020 toch al neer op een uitgespaard bedrag van zo'n 1.600 euro. Wat de XLV CNG evenwel moet kosten? 19.490 euro. Daarmee is 'ie wel een brokje duurder dan de instap-XLV van 16.490 euro op benzine. Al rust SsangYong het CNG-broertje uit met een rijkelijkere standaarduitrusting (lichtmetalen velgen, mistlichten, achterspoiler,...) en betaal je natuurlijk een stuk minder aan de CNG pomp. Waardoor op termijn het prijsverschil wel eens in het voordeel van de XLV CNG kan spelen. En o ja, je helpt het milieu er ook nog eens mee. Er is nog niet meer nieuws over het feit dat dit een ombouw affabriek zou zijn of dat de XLV net zoals de Suzuki Vitara omgebouwd zal worden bij AGS te Olen. Even wachten op meer nieuws ! Bron: autofans.be
 2. 700 geregistreerde leden

  Dankzij het melden van spam door @JoBé werd onze blessing snel de mond gesnoerd. De spamberichten zijn al van de website gehaald.deze kan je niet meer zien. Het ging over een illegaal rijbewijs...
 3. 700 geregistreerde leden

  Neen die wordt er niet bijgeteld
 4. Verzamelbericht waar je de onderhoudskosten kan vermelden van de VW Golf TGI en variant p CNG. Hoeveel kost het onderhoud van een VW Golf TGI op aardgas?Graag km-stand vermelden en het bedrag van de factuur, samen met de geleverde prestaties.Help anderen om de kostprijs van het reguliere onderhoud van een CNG-wagen te kunnen inschatten.Heb je naast het reguliere onderhoud andere kosten? Vermeld deze ook zo gedetailleerd mogelijk Voorbeeld:Km-stand: 15.000 kmKlein onderhoud inclusief oliewisselPrijs onderhoud: 180 euro incl BTWExtra kosten: 20 euro : 1 nieuwe lampTotaal onderhoud: 200 euro
 5. Aankoop Skoda Octavia G-tec

  Ik ben niet geheel correct geweest. Ik wilde zeggen... ze gaan er misschien een monovalent van maken. Dit is niet zeker natuurlijk. Het zou wel kunnen.
 6. Aankoop Skoda Octavia G-tec

  Ze gaan van een bifuel overschakelen naar een monovalent. Bi Fuel, meer dan 15 liter benzine aan boord. Monovalent, maximaal 15 liter benzine aan boord.
 7. Ruitensproeiervloeistof, wat is wijsheid, en wat is de beste?

  Ik koop doorgaans ergens ruitensproeier bij een aanbieding. 5 liter voor een paar euro. De laatste keer heb ik wintersproeier gekocht bij Aldi of Lidl. Zomersproeier ook gekocht bij Lidl, super geconcentreerde tube waar je dan een paar liter water kan bijgieten.
 8. help...Frankrijk...ten aanval !

  Bedoel jij de blue corridor misschien?
 9. Aankoop Skoda Octavia G-tec

  Dit verhaal zou inderdaad kunnen kloppen. Ik wist dat er veranderingen op til waren qua specificaties van onder andere hybridewagens (benzine + CNG) Ik zag bij de inschrijving van mijn Touran dat er een code op de aangifte stond 'CNG', 'benzine + CNG', ... Vraag is dan ook wat er gaat gebeuren inzake fiscaliteit van deze wagens.
 10. bouw van nieuwe CNG-tankstations

  @sm4rty de komst/inplanting van een CNG-station wordt pas gecommuniceerd wanneer alle vergunningen rond zijn en er ook een aanbieder gevonden is. Het is een hele administratieve procedure waarbij je goedkeuring nodig hebt van gemeente en provincie. Er dient rekening gehouden te worden met het VLAREM-decreet, enzovoort. Ik kan je met grote zekerheid zeggen dat in de regio Lommel / Noord Limburg een CNG-station zal komen en dit op redelijke termijn, echter komt er ook politiek bij kijken, wat al eens de boel doet vertragen Zodra er witte rook verschijnt, dan zal dit officieel gecommuniceerd worden. Je kan op de gemeenteraden als inwoner aanwezig zijn, vaak kan je via de website van de gemeente de lopende agenda raadplegen en/of zelfs beslissingen raadplegen. De Stad Antwerpen heeft heel veel verslagen openbaar staan, daar kan je het volledige milieudossier van Total Hoboken met de hele aanvraagprocedure en beslissingen raadplegen. Er bestaat echter geen centrale website waar je vergunningsaanvragen voor bv. CNG kan opvragen.
 11. bouw van nieuwe CNG-tankstations

  @muscles sla de champagne al maar in ! (mocht het waar zijn )
 12. CNG rijder gespot 2.0

  Neen ik heb ze al gezien, maar ze rijden niet zo heel veel rond helaas.
 13. Onderhoudskosten Skoda Octavia G-tec

  Ja dat wordt aangeraden. Gewone olie is ook een stuk voordeliger dan longlife.
 14. Onderhoudskosten Skoda Octavia G-tec

  Verzamelbericht waar je de onderhoudskosten kan vermelden van de Skoda Octavia G-tec (Berline en Station-Combi).Graag km-stand vermelden en het bedrag van de factuur, samen met de geleverde prestaties.Help anderen om de kostprijs van het reguliere onderhoud van een CNG-wagen te kunnen inschatten.Heb je naast het reguliere onderhoud andere kosten? Vermeld deze ook zo gedetailleerd mogelijk Voorbeeld:Km-stand: 45.000 kmKlein onderhoud inclusief oliewisselPrijs onderhoud: 200 euro incl BTWExtra kosten: 250 euro : 2 nieuwe voorbandenTotaal onderhoud: 450 euro
 15. sme35i - Golf Variant golden bullet

  Wow, nice ride
 16. RNS 510 look (made in China)

  Ik heb na de aankoop contact opgenomen met de verkoper. Blijkbaar had ik een kabel te veel aangesloten Nu werkt alles dus naar behoren Geen leeglopende batterij meer.
 17. RNS 510 look (made in China)

  Heeft iemand een ervaring met de RNS 510 look GPS/radio/CD voor in een VW? Momenteel is mijn Touran uitgerust met een RCD310, deze wil ik vervangen door een systeem met GPS. Aangezien het hier een wagen betreft van 8 jaar oud en we deze gaan gebruiken als tweede wagen, wil ik geen 1.000 euro uitgeven aan een setje, vandaar de vraag als iemand ervaring heeft met een RNS 510 look? Of een ander systeem dat past in de plaats van de RCD310? Momenteel zie ik veel aanbiedingen van radio's met GPS die kunnen dienen als inbouw. GPS is altijd van Igo met kaarten van Europa. In feite is het een tablet met veel opties tegen een prijs van 200-250 euro. Link naar het product op bol.com
 18. LPG of CNG op BMW X3 M40?

  Ik zou je in dit geval aanraden om voor LPG te kiezen. Neem eens contact op met Drive Systems, zij hebben de BMW X3 op LPG gezet. http://www.drivesystems.be/bmw-x3-lpg Drive Systems nv Leeuwerikweg 8, 3300 Tienen Tel.: 016815623 Zij kunnen je ook wegwijs maken qua kosten voor de installatie, rijbereik en de fiscale gegevens qua wegentaks. Een wagen met na-installatie LPG of CNG zal worden beschouwd als een LPG of CNG-wagen, als je onder bepaalde Pk's blijft.
 19. Autosalon 2018

  Neen, maar zeker minimum 1000
 20. CNG rijder gespot 2.0

  @DeNbEiRe_84 is dat een laadpaal voor wagens of fietsen op de foto tussen de 2 wagens?
 21. Aankoop nieuwe wagen of 2dehands?

  Goh ik had zelf nooit gedacht om een nieuwe wagen te kopen, maar 2.5 jaar geleden kon ik mijn goesting niet vinden in de 2dehandsmarkt. Ik wilde een ruime CNG-wagen en die kon ik toen nog niet vinden op CNG, wel massa's diesel, maar dat wilde ik niet, omwille van de kortere afstanden en veel 50-70. (schrik van de roetfilter) Nu zijn er meer aanbiedingen te vinden (gelukkig). Mijn Touran Ecofuel is ook een 2dehands, maar dan eentje van 8 jaar 7.300 € voor een 7-zit met trekhaak, ik hoop er nog veel plezier aan te beleven. Als 2de wagen vond ik die prijs deftig en correct.
 22. Tanken in Nederland

  Klopt, dit had ik 2 reacties hierboven gepost, het was een artikel van Twitter, maar ik was vergeten te melden dat het inderdaad officieel geopend was.
 23. Lang stilgestaan

  @pevanee@telenet.be Het bericht over stilstand gaat over LNG, niet over CNG. Dit is verwarrend/misleidend in het artikel. LNG wordt gekoeld opgeslaan in tanks van vrachtwagens en is bevroren aardgas, dit wordt vloeibaar. CNG is samengedrukt gas en dus niet vloeibaar. Een CNG-wagen kan makkelijk een jaar stilstaan met gas in zijn tanks, het is een gesloten systeem.
 24. 700 geregistreerde leden

  Alles is mogelijk