Ga naar inhoud

Aardgasrijder

Beheerder
 • Aantal items

  3.663
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  220

Alles dat geplaatst werd door Aardgasrijder

 1. Deze middag om 15u15 nog eens een Seat Leon ST gespot in Voorshoven ter hoogte van café Den Tip. Bruine wagen met BE sticker op de bumper. Geen foto, wagen kwam van Willems Genk.
 2. Helaas zijn die er niet. Ik heb nog een Touran uit 2010 zoals Jobé met 7 zitplaatsen en CNG. Een Caddy is er ook nog, maar is een ander type wagen. Ik heb destijds mijn Octavia verkocht om een C4 Grand Picasso op diesel te kopen wegens de 3 kinderzitjes op de achterbank. In zeker zij heb ik hier spijt van, want de Octavia reed zalig. De vakantie met 3 kinderzitjes en caravan hebben toen de doorslag gegeven om te kiezen voor ruimte.
 3. Ik heb al 2 jaar mengsel te arm op mijn touran. Komt af en toe eens piepen als ik langere tijd op benzine rij... Ik wis de code en dan is ze weer enkele maanden weg. De code komt enkel als ik dus een tijd op benzine rij. Het stoort me niet de wagen is 11 jaar oud en verder rijdt hij nog prima. Op mijn Octavia heb ik die melding nooit gehad.
 4. Die 8 kg is in mijn geval met een volgepakte wagen + caravan van 1300 kg, dus met een lichte aanhangwagen die minder wind vangt, mag daar een kilootje af. Moet lukken, zorg er gewoon voor dat je de apps op je telefoon hebt, of de tankstations afdrukt, zodat je ze altijd bij de hand hebt. De ingebouwde navigatie geeft +/- 90% van de pompen weer, dit helpt ook natuurlijk.
 5. @Tom01 in Nederland enkel voor bussen en vrachtwagens (en Taxi's dacht ik). Personenvoertuigen zoals in België niet.
 6. @Trostomaat waar maak je je zorgen om? De berperkte radius op benzine? Een aanhangwagen van 750 km is doorgaans geen grote windvanger, ik zou van een verbruik van 7.5-8 kg uitgaan in je berekenigen. Je zal meer moeten tanken, maar Duitsland en Oostenrijk hebben voldoende CNG-pompen om je een relaxe reis te kunnen gunnen :-) Hou wel rekening met de openingsuren in Duitsland... (je kan er niet altijd 24/24 tanken) Dus wil je 's nachts reizen, dan is het aantal pompen berperkter.
 7. Dit verbruik lijk inderdaad aan de hoge kant. Ik haalde met mijn Octavia (zwaardere wagen) op H-gas doorgaans een gemiddeld verbruik van rond de 4.2 kg / 100 km. Dagelijks traject woonwerk was 10 km, wel geen verkeerslichten op mijn traject. Ik raad je aan om enkele keren op dezelfde plaats te tanken (bij voorkeur H-gas) en je verbruik hier dan te melden. Na 3-5 tankbeurten heb je voldoende cijfergegevens.
 8. @Staelens welkom op het forum en veel veilige kilometers gewenst
 9. Vorige week bij JBC Bree volgde Octavia gespot. Gisteren op de baan van Maaseik naar Neeroeteren een lichtblauwe VW Caddy met BE-sticker, dit was omstreeks 13u00. Ik denk dat ik deze wel al eens gespot heb een jaartje geleden.
 10. @Grote Kaas welkom op het forum. De Octaaf is een topwagen. Ik heb zelf de combi gehad In Nederland rijden er inderdaad minder CNG-wagens rond en de kwaliteit van jullie gas is niet zo goed. Ik schat dat je 300 kg op een tank haalt? Mijn VW Touran heb ik uit NL geïmporteerd. Die kon ik goedkoop uit NL importeren want daar was weinig vraag naar een dergelijke zware wagen ivm jullie maandelijkse hoge verkeersbelasting.
 11. @muscles ik denk shortlease dit ook aangeeft dat er enkele tussenkomsten zijn geweest door Verellen.
 12. CNG bij pomp 10 https://www.facebook.com/EnoraCNG/posts/929736800900028
 13. @Josy contact opnemen met Dieteren ivm deze garantie!
 14. @Jef164 sorry mijn vergissing. Ik bedoelde erdgasfahrer forum.
 15. @HBee de GDR-gasdrukregelaar is wel degelijk een onderdeel dat veel geld kost. De oudere modellen van VW met 2.0 motor hadden hier last van. Spijtig dat het gibgas.de forum niet meer bestaat want dat was een goede bron van info voor defecten. De oude gasdrukregelaars konden al eens stuk gaan voor 100.000 km en ik zag er berichten van mensen die er al 2 hebben gehad op de levensduur van hun wagen. Kan je eens een foto van je gasdrukregelaar en eventueel het typenummer zoeken? Mijn 1.4 Touran uit 2010 heeft een nieuwe GDR gehad na 3 jaar binnen garantie op kosten van VW op 60.000 km. ik heb mijn
 16. Ik ben aan het kijken voor 7 tot 10kw. Prijzen tussen 5500 en 9500 euro zonder subsidieaftrek
 17. Gisteren gaan tanken bij Dats Bree rond 10u00. Toen ik klaar was kwam er een iets oudere dame met haar zwarte Audi A3 tanken (BE-sticker) tanken. Ik reed richting Opitter en zag aan de rechtse kant in de berm een lichte vrach VW Caddy Maxi TGI staan (zonder stick)er. Vorige week dinsdag heb ik deze Caddy gespot in Hasselt terhoogte van Plopsa en de Ethias Arena. De BE-sticker zie je nog net
 18. Aardgasrijder

  Chinese CNG

  Bovenstaande is natuurlijk ieders interpretatie. Niet alles uit China is slecht hoor Japanse wagens zijn ook ooit geïntroduceerd in Europa en er werd goed mee gelachen... Nu is Toyota een wereldspeler met topkwaliteit wagens.
 19. De reactie van Koen hierboven is correct. Wagen zou vrijgesteld moeten zijn van verkeersbelastingen. Het is me een raadsel waarom je een aanslagbiljet hebt gekregen, de regeling is duidelijk.
 20. Aardgasrijder

  DFSK

  @Waltersaf welkom op het forum. We zijn benieuwd naar je ervaringen. Het forum heb je ondertussen kunnen vinden: https://www.aardgasrijder.be/forum/forum/51-dfsk-cng/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...