Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Aardgasrijder

Beheerder
 • Aantal items

  3.861
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  248

Alles dat geplaatst werd door Aardgasrijder

 1. Klopt. In mijn regio geven ze standaard 7ct op de officiële maximumprijs. Met tankkaart krijg je dan nog 3 cent extra.
 2. Die korting is altijd op de officiele prijs, niet op de pompprijs. Dat weet je vermoedelijk wel, maar velen vergeten dit. 0.10 € is gangbaar Ik had voorheen een Cera Hybridcard, nu eentje van Maes. Helaas wordt die van Maes op minder locaties geaccepteerd, ik denk dat ik terug ga overschakelen.
 3. @Karen heb je de problemen als je enkel op benzine rijdt? Of enkel op CNG? Met welke wagen rij je? Km-stand?
 4. Ok duidelijk Dit is dus zeker mogelijk, de stickers worden pas verzonden na ontvangst van de betaling. Ik zie dat de bestelling zojuist werd geplaatst.
 5. @jakkejakke Ik begrijp het probleem van boekhoudkundig niet. Als je een sticker aankoopt via https://www.aardgasrijder.be/winkel krijg je automatisch een factuur. 10% van de klanten zijn zakelijk. Via de shop kan je bestellen en betalen via overschrijving.
 6. Zit in die plaats niet een CNG-tank? Ik ken de onderbouw niet van de Caddy.
 7. leuk filmpje om te bekijken. De achteras is inderdaad een leuk extraatje bij deze wagen en heeft zeker zijn nut. Mijn caravan lag hierdoor perfect achter de wagen.
 8. Deze ochtend op de radio ging het ook over deze blauwe diesel. De accijnzen werden verlaagd voor diesel, het was volgens de verantwoordelijke van de sectorfederatie van brandstoffen een gemiste kans om de accijnzen voor blauwe diesel extra te verlagen omwille van de CO2-redutie en schadelijke stoffen. Hierdoor blijft blauwe diesel nog steeds duurder dan de gewone B7 diesel.
 9. @Koen C daar werkt het wel degelijk correct bij de andere merken. Probleem zit echt bij Audi, zie hieronder.
 10. @Strelok dit is inderdaad een 'bug' bij Audi, geloof het of niet. VW, Seat en Skoda slagen er in om je te navigeren naar het dichtsbijzijnde CNG-station, Audi stuurt je inderdaad naar de dichtsbijzijnde pomp zonder CNG. Die bug zit er al in sinds +/- 2016... helaas zonder update vanuit Audi. Het is al een keer gemeld op het forum.
 11. @LUC cng Ja hoor geen probleem. Je kan alle soorten CNG-gas door elkaar tanken. H- gas, H+ gas of L-gas, geen probleem. Kan allemaal
 12. @CNGLEKKERGOEDKOOP dit betreft het percentage biomethaan, dus 100% bio gas. Dit tankstation is aangesloten op het gasnetwerk van NL, dus daar zit L-gas in het netwerk (Slochterengas). Dit tankstation 'koop' groene certificaten gas, zoals Pitpoint Zaventem, dit station is ook verbonden met het gasnetwerk, maar 'koopt' zijn biogas 'bij de boer' dat zogezegd aan het tankstation wordt geleverd. Vergelijk het met een contract 'groene stroom' van je energieleverancier, in werkelijkheid is de stroom die je verbruikt dezelfde stroom als je buurman die nucleaire stroom afneemt, het elektriciteitsnet is een mengeling van alle stroomopwekkers samen (wind, gascentrale, zonnestroom, nucleair)
 13. Het is volgens mij nog altijd niet operationeel en volgens de laatste info zou er LNG komen ipv CNG. Ik ben er 2 maanden geleden nog langsgekomen en toen was er nog geen gas te bespeuren. https://www.dcbenergy.nl/dcb-energy/stations/388-dcb-energy-maasmechelen
 14. @Dr Nick helaas is dit niet toegestaan, je zou dan zelfs een nieuwe homologatie moeten laten doen voor een wagen... De oudere wagens hadden gelukkig nog een volwaardige benzinetank van 50L, nu is het 10-15 liter en zit je met de gebakken peren
 15. Vervuilde vulnippel? Normaal kan er geen gas onsnappen! Die druk is niet te hoog, bij loskoppelen ontsnapt er inderdaad een vleugje, maar na jet tanken normaal niks.
 16. @Sertitude 😂 Maar het debacle met de zonnepanelen heeft me heel woest gemaakt. Zeker met het capaciteitstarief dat er gaat komen, schandalig dat 1 keer 15min boven een 'norm' je netkosten voor de volledige maand betekenen! Als je geen slimme meter hebt krijg je het forfait! Dat is puur bedrog en ongelijkheid en in mijn ogen discriminatie op basis van het type stroomteller dat iemand heeft. Dit systeem heeft 0 draagvlak bij de gewone bevolking... Ik ga stoppen te mekkeren want dit topic gaat over het aantal aardgaswagens 😁
 17. Ik heb een diesel Euro 6 gekocht, we hebben nog een diesel Euro 5, maar een puur elektrische wagen heb ik niet gekocht. De Nissan Leaf is lange tijd een betaalbare optie geweest, helaas was de berperkte actieradius van de oudere modellen een struikelblok. Op mijn werk hebben we eentje van 2016 en die haalt in theorie 170 km met volle batterij en niet-snelwegverkeer. Het zou voldoende geweest zijn, maar ik heb mijn plan voor een elektrische wagen uitgesteld nadat ze vorig jaar plots de terugdraaiende teller hebben afgeschaft... ik had sinds enkele maanden een digitale meter hangen. Dus "weg" vergroening in mijn garage, anders had ik de Nissan Leaf gekocht. Omdat ik nu iedere kWh aan vol tarief dien te betalen en ik maar een habbekrats krijg voor mijn injectie bedank ik voor deze investering. Dan maar gewoon dieselen Over enkele jaren bekijk ik het plaatje weer een keer opnieuw, maar het idee van de elektrische wagen is door het verdwijnen van de terugdraaiende teller bij mij voor enkele jaren in de koelkast gestoken. Mijn visie op het afschaffen van de terugdraaiende teller was een degressief systeem geweest, niet hoe ze het nu hebben klaargespeeld.
 18. Idem hier aan de Maaskant. Molenbeersel bij de grens gisteren 40-tal NL-wagens... Maaseik en Maasmechelen benzine tijdelijk uitverkocht.. rond 17u00 Opoeteren 14 auto's bij Lukoil, daarnet Esso Express Neeroeteren 12 auto's om 22u00... Meestal staat er dan niemand 🙂
 19. Jeetje ik zag het net op facebook en dit tart echt alle verbeelding.
 20. Geen specifieke aandachtspunten. Als het een wagen uit de VW-stal zou zijn van voor +/- 2014 zou ik je aanraden te kijken naar de staat van de CNG-tanks ivm roestvorming omwille van slechte coating. Dit probleem heeft zich na deze periode niet meer gesteld.
 21. Dit is inderdaad niet normaal. Van nature kan het zijn dat de VW-motoren wel 'iets' olie verbruiken, maar meestal is er geen probleem tot de volgende olieverversing.
 22. Neen momenteel even niet. Ik vond geen wagen in de prijsklasse waar ik zocht met CNG. Aanbod was te beperkt. Kheb naast 3 wagens gegrepen die in mijn buurt te koop stonden. Seat Leon ST CNG Bocholt was ik te laat, deze werd verkocht aan een opkoper en stond 2 dagen erna voor 4000 euro duurder te koop!!! VW Golf Variant Hasselt was ik 2 u te laat, die is verkocht aan een particulier. Deze was full option. VW Passat Ecofuel was iets te duur en de verkoper wilde niks van de prijs doen. De maand erna nam hij terug contact, maar toen had ik al een andere wagen. Ik zocht in de periode oktober-december vorig jaar. Alle CNG wagens leken toen 1500-2500 euro te duur vond ik. Dus inderdaad het is toen deze Euro6 Peugeot geworden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...