Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Gas en Elektriciteit vergelijken doe je op aanbieders.be

Celen

Leden
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Goed

About Celen

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja ik ben ook benieuwd of iemand in Amiens heeft kunnen tanken recent
 2. Ik beleef momenteel een ware HEL. Zaterdag: Lens werkt niet, air liquide geeft dit toe, naar hesquin gereden --> ok wel maar 12kg ipv 14. Vandaag in Amiens. Werkt niet met de Romac kaart. Air Liquide zegt dat er geen probleem is en dat het komt omdat ik geen professionele ben. Dikke bullshit natuurlijk. Eigen conclusie: Klanten van Air Liquide hebben geen probleem maar Romac kaarten geven fouten. Iemand na mij met een nfc chip kon wel tanken. Voor mij de eerste en laatste keer dat ik met een cng wagen naar Frankrijk ga.
 3. Topic naam... Dit is wel een hobby aan het worden op dit forum. Je kan er even goed 'geitenkaas' zetten. Is even duidelijk. indien dit een officiƫle dealer is moet die 1 jaar garantie geven op een tweedehand wagen. Iemand die spontaan aangeeft geen garantie te geven, dan stinkt er toch iets aan dit zaakje?
 4. Nog geen 1000km. Zal wel even afwachten dan :p
 5. Het probleem is ook dat de wagen denkt dat hij meer verbruikt dan hij werkelijk doet. Als ik naar het overzicht ga 'sinds tanken' staat er gemiddeld 5,8kg/100km ofzo. En als ik dan ga tanken ging er toch maar 4,33kg in terwijl ik er zelfs 120 gereden heb sinds de tankbeurt ervoor. Of de vuldruk aan de dats24 in Geel is slecht.
 6. Ik heb de wagen met 45 km gekregen. (was een demo wagen, lees extra korting) Het lijkt alsof mijn wagen geen herberekeningen doet. Niet op aardgas, en niet op benzine. Korte conclusie met reacties van hier boven. Niemand met een Arona zijn boordcomputer geeft dus juiste info. Dat is wel alles behalve handig aangezien ik volgende 2 weken in Frankrijk zit en er voornamelijk op benzine zal rijden. Als na 12000km dit nog niet klopt. Ik hoop dat ze dit nog wel met een update gaan aanpassen.
 7. Aangezien er een vraag werd beantwoord van 2 maanden geleden (die al beantwoord was) en de laatste post werd genegeerd zal ik mijn vraag even aanvullen. Ondertussen is de meter volledig vol maar zegt de auto dat ik 95km kan doen met een volle tank van 9 liter. Gaat de wagen deze pas herberekenen wanneer die aan de benzine begint want 95km/9liter lijkt mij het verbruik van een sportwagen.
 8. Even al een vraag. Ik heb zelf een 4 liter benzine er nog moeten bijtanken tot een volle tank. Is het normaal dat het lang duurt tot data de wagen door heeft dat die tank vol zit. Alle 5 kilometer lijkt de auto pas te weten dat er meer in zit, en dan wat later stijgt dit nog eens. Is dit normaal? Ik zou denken, tank vol --> onmiddellijk alle streepjes vol?
 9. Vandaag mijn seat arona demo wagen gaan halen. 450km stonden op de auto, aangename verassing.
 10. Celen

  slecht nieuws

  De topicnaam had wel beter gekunnen nee? Dit kan over alles gaan.
 11. Ik heb inmiddels mijn Romac kaart ontvangen. Ik ga dus zoiezo even over Lens rijden om te tanken. Ik zie dat ze Biogas hebben en gewone CNG. Is er een verschil in rijbereik, of wat is juist hier het verschil? iemand hier ook al eens gaan tanken?
 12. Thx. Heb de kaart aangevraagd. Maar zal voornamelijk benzine worden denk ik als ik de afstand zie
 13. Welke kaart met cng stations is nu het meest correct voor Frankrijk? Wij gaan half augustus naar Frankrijk naar: https://www.google.be/maps/place/Cavron-Saint-Martin,+Frankrijk/@50.4234876,1.9969525,14z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47ddbb5ae2b2bacb:0x40af13e8163f770!8m2!3d50.4196669!4d2.001048 Kan iemand mij vertellen welke tankpomp daar het kortst bij ligt werkende met een visa of gewone bankkaart? Alvast bedankt
 14. mijn auto ga ik daar halen, heb toen het gelijkvormigheidsattest gezien, mag effectief geen trekhaak onder. Ik heb vroeger ook al eens een auto gehad waar 10 jaar een trekhaak had onder gehangen. Plots moeten ze dit ook mee nakijken op de keuring en werd die afgekeurd. Gaat over een Opel Tigra (niet de nieuwe cabrio). De trekhaak had zelfs een keurplaatje dat die specifiek voor die wagen was. Maar volgens het gelijkvormigheidsattest mocht die dat niet hebben. Ze kijken dat op de keuring nog maar 6-8 jaar na of zo. De reden waarom dat die dat niet mocht hebben was gewoon 'omdat dit nooit getest is in de fabriek'. Ik heb die er effectief elke keer voor de keuring afgehaald en daarna terug gehangen voor fietsendrager. Nooit meer problemen gehad toen.
 15. de Seat Arona die ik binnen een paar weken heb mag ook geen trekhaak. Ik dacht dat dit te maken had met de cng-tanks die in de weg zitten voor de versteviging. Koop een Arona zonder CNG en een trekhaak is geen probleem.
×
×
 • Create New...