Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Celen

Leden
 • Aantal items

  63
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Celen

 1. Was ik van plan, ik ken iemand die mijn onderhoud deed vroeger op mijn auto. voor 35 euro ofzo was ik gesteld daar.
 2. ja, hun beweren da een cng wagen andere olie nodig heeft alsook dat je alle 15000 km moet gaan
 3. VW garage Verellen (geel) 13671km (1 jaar) Inspectie met olie verversen € 73,59 Dichting carterstop € 2,60 Carterstop € 3,80 Oliefilter € 12,00 Ruitenwisservloeistof € 1,50 Motorolie 5w30 504/507 € 76,40 Kleine leveringen € 5,78 Milieubijdrage € 3,50 + 21% btrw = 216,80 goe doorgeteld voor de olie precies
 4. Als ik speciaal moet rond rijden om te tanken voor H-gas dan win ik niks eh :).
 5. Die zijn vuldruk is zelfs beter dan die van den DATS24. Ik ga meestal daat tanken. Wel 1 cent duurder. Wanneer DATS24 verlaagt duurt het daar een paar weken tot ze volgen. Wanneer het een prijsverhoging is zijn ze natuurlijk rapper.
 6. ik gebruik geen app meer omdat ik niet altijd op dezelfde plaats tank. En de vuldruk van DATS24 en die van Pitpoint verschilt veel. Dus ik kan mijn verbruik niet op tankbeurten baseren. dus dan klopt alleen het algemeen gemiddelde maar die per tankbeurt klopt nooit.
 7. Ok, dan is het voor mij duidelijk. Als het dus normaal is en dat inderdaad mijn verbruik was moet ik de volgende keer gewoon opletten dat ik niet meer in Nederland moet tanken Trouwens ik rij normaal op L-gas van 90% kwaliteit (0,89 euro/kg). Wel straf dat ze dan in Nederland 1,19 euro/kg vragen voor kwaliteit van 80%. Ik bedoel, das 30 cent duurder voor gas dat ook nog eens 10% meer verbruikt. Bij deze dus weeral bijgeleerd.
 8. Ik begrijp dat dit soms hoger kan liggen, en soms is er wel al eens iets meer in gegaan, maar deze hoeveelheid springt er toch uit. Als je dan merkt dat de autonomie helemaal niet stijgt ten opzichte van anders (ok, 80% gas vs 90% notmaal L-gas, daaarmee rekening houdend). Mijn gevoel zegt dat dit niet klopt. 16,5kg voor 290km? Lijkt me wel heel veel eh? of 80% gas is gewoon heel slecht.
 9. haha. Verlof? en ik dacht, ik tank ginder wel effe. Ondertussen inderdaad wel al gevonden dat 80% normaal is. Met die prijs/kwaliteit... Wie kiest er dan in Nederland voor een CNG-wagen?
 10. Vandaag redelijk gekloot bij PitPoint Gouda. Ten eerste 1,197 per kg voor gaskwaliteit van 80% (boordcomputer auto en verbruik boordcomputer bevestigt dit) Dit wil ik op zich nog even in het midden laten omdat dit misschien normaal is met groengas? Iemand die dit kan bevestigen? Maar waar ik wel een probleem mee heb is dat ik volgens de pomp meer als 16,5kg heb kunnen tanken in een tank waar maximaal 14,4kg in kan! Ja de tank was leeg en soms kan dit meer zijn maar meer als 2kg extra, no way! En tijdens het rijden werd ook snel duidelijk dat dit niet klopt. 290km autonomie... (effectief want de teller daalt al en deze begint te dalen vanaf 240km resterend en klopt dan ook) even omrekenen en ik ben bijna 6,90 kwijt voor 100km tegenover ongeveer 5 euro bij belgische stations
 11. Heb jij H gas? Want 4,39kg haal ik nooit met L gas.
 12. Je zit normaal rond de 5 euro per 100km, dat klopt. In de zomer iets minder, in de winter iets meer.
 13. plankgas doe ik niet vaak. Gas is zo al snel genoeg op . Dus doorslippen heb ik nog niet voor gehad.
 14. geen Idee, trouwens nog bijkomende feedback. De sensoren van de Arona doen soms wel raar. In de file ziet die soms dingen die er niet zijn. Ik heb de indruk dat die zeer gevoelig zijn aan vuil.
 15. Nee, volgens mij bestaat er geen Arona TGI met DSG
 16. De wagen zelf rijdt zeer goed ja. Geen problemen mee. Nog geen spijt van
 17. Ik rijd ook al sinds augustus met deze wagen inderdaad 280km is het effectief (winter)bereik met L-gas (in de zomer zat ik rond de 5,4 - 5,5kg/100km, nu in de winter is dit 6kg) Met H-gas haal ik een 320km dacht ik. Het benzineverbruik ligt wel hoog heb ik de indruk wat best lastig is met een tank van 9 liter. (Deze kan je wel makkelijk vullen tot 12-13 liter en loopt dan nog niet over) Ik ben over het algemeen wel tevreden met de wagen. Een tank extra had wel welkom geweest. 14,3kg is weinig als je op L-gas rijdt. Voor de mensen die denken dat de boordcomputer nog bijleert en correcte voorspellingen gaat doen na een tankbeurt. Vergeet dat maar (al meer dan 4000km gereden): cng L-gas tanken --> BC zegt dat je er 240 gaat kunnen doen. Deze begint gewoon pas te minderen na 40km --> 280 dus benzine staat altijd op 100 na vol tanken. Ook daar begint die gewoon pas af te tellen als je effectief er nog 100 kan doen. de boordcomputer is dus echt wel slecht.
 18. Ik zal er eens tanken als ik daar passeer zo vaak moet ik niet aan die kant zijn. Die van Lommel is toch ook H-gas? (moest hij fatsoenlijk werken) Daar passeer ik wel soms. Om nu speciaal gaan om te rijden, dan kan ik beter op L-gas blijven rijden :p
 19. vorige donderdag gaan tanken. Kreeg maar 9 kg getankt ipv bijna 14 die er naar mijn schatting zouden moeten ingaan.
 20. hoe komt het dat iedereen hier onder de 4kg zit. Ik heb een Seat Arona van dit jaar en geraak amper onder de 5,5kg (L-gas) wel te verstaan volgens de boordcomputer.
 21. 5km van huis en jij spreekt van beperkte dekking? 5km is toch vlakbij?
 22. ja, heb dit reeds in een andere topic aangekaart. In het éne station werkt het wel en dan in een ander weer niet. Mijn vertrouwen is weg. Ik heb wel opgevangen dat Air Liquide er mee bezig is om hun stations ook open te zetten voor particulieren.
 23. Misschien eerst er voor zorgen dat ze ook werken! heb al koude douche gehad bij een AirLiquide station!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...