Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

EricG

Leden
 • Aantal items

  110
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  4

EricG won laatst op 13 April

EricG had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

90 Super

Over EricG

 • Titel
  Gevorderd lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. EricG

  Problemen met Octavia

  Neen, de mijne doet zijn volledige 15000km uit. Mogelijk dat olieverbruik de reden, was dat de wagen verkocht werd.
 2. Juist, vandaag gaan tanken met lege tanks bij Bruno Tessenderlo, kreeg er maar 14kg in. Zal ook terug meer in Houthalen en Tongeren, gaan tanken.
 3. Vandaag nog eens een poging gewaagd, nu lukte het wel. Maar wat een prutspomp, 4X herstarten, en uiteindelijk gestopt bij 14.48kg. Gaskwaliteit gaf 100% aan, en verbruik volgens bc 3.4kg/ 100km. Wel minder dan met een vorige vulling met Tongers gas waar ik een verbruik van 3.7Kg/100km had. Benieuwd naar de werkelijke actieradius.
 4. En hoe hebt u kunnen tanken? Ik kom er net vandaan en bij mij lukte het niet.
 5. Vandaag eindelijk open! CNG-prijs staat geafficieërd aan 1.04, maar tanken kan je nog niet. Wellicht in de loop van volgende week.
 6. Vandaag op de parking van de Colruyt in Beringen: 1 zilvergrijze Octavia Combi en 1 zilvergrijze Audi A5. Beide met officiële sticker.
 7. Ben er daarstraks eens langsgereden, als ze 15 juni willen openen, zullen ze nog ferm uit hun pijp moeten komen.
 8. Ik tank waar ik in de buurt ben van een cng station. Meestal is dat Q8 in Houthalen, omdat ik nogal veel in Heusden -zolder ben, ook wel bij Bruno in Genk, als ik van de sterrenwacht kom, en ook wel bij Dats 24 in Tongeren, daar passeer ik gewoonlijk eens per week. Af en toe ook bij Dats 24 in beringen. Maar binnenkort zal Bruno Tessenderlo mijn vaste station worden, dat ligt maar op een paar km van mijn deur.
 9. En meer, naar verluidt zou het CNG H+ zijn, opening vanaf 15/06.
 10. Neen genenaft, de mini ijstijd vond plaats tijdens het zogenaamde Maunder mininum, dat kwam niet door een minder heldere zon. Men heeft lang gedacht dat het een een periode met minder zonnneactiviteit was, maar daar is men van terug gekomen. Na het vergelijken van de tekeningen van de zonnevlekken en de verslagen ervan, bleek dat het Maunder minimum een gewoon minimum van een honderjarige cyclus was met een onderdrukte 11-jarige zonnecyclus. Daaruit volgde het besluit dat de zonneactiviteit in de 17de eeuw niet dramatisch verschillend was van de zonneactiviteit van de voorbije 300 jaar. De invloed van de zon is zowat het eerste dat onder de loep genomen werd, als er één ding is waar zowat iedereen het erover eens is, is het dat de zon met de klimaatswijziging niets te maken heeft. Het is mij een raadsel waarom men steeds daarmee afkomt. Misschien uit fatalistische overweging, dat wij er toch niets kunnen aan veranderen, en het probleem gemakkelijkshalve voor ons uit schuiven.
 11. Een mogelijk kluifje voor onze volgende excellentie van mobiliteit. Eénmaal aangesteld deze persoon massaal aanschrijven om het probleem op te lossen.
 12. Wie is Xander? https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Xandernieuws Toch maar liever betrouwbare bronnen gebruiken.
 13. Gisteren omstreeks 14.30uur op de parking van St Dimpna ziekenhuis in Geel, een zwarte octavia combi met officiële sticker.
 14. EricG

  Strijd tegen klimaatverandering

  Niet veel van te merken? Ga dat maar eens in Mozambique vertellen, gletsjers smelten in recordtempo af, in de zomer de noordpool bijna ijsvrij, dat is allemaal normaal ofwa? Wat de zonneactiviteit betreft: deze zit nu op zijn minimum van de 11jaarlijkse cyclus, en gaat terug omhoog.
 15. EricG

  Strijd tegen klimaatverandering

  Die opwarming is anders wel realiteit. Wel even het verschil maken tussen weer en klimaat, die opwarming wordt niet gemeten vanuit uw achtertuin, en er wordt al decennia voor gewaarschuwd. Het is pas sinds de film van Al Gore dat het bespreekbaar werd, en alleen daarvoor alleen zou die man een standbeeld moeten krijgen. Wel word teveel gefocust op CO² uitstoot, terwijl er nog andere, grotere broeikasgassen ook een rol spelen, daar gaat men dan aan voorbij, jammer. Uw ander punt ben ik volledig mee akkoord, alleen zou men beide moeten doen, anders krijgen we binnen enkele jaren massa's klimaatvluchtelingen binnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...