Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
AutoAuto

EricG

Leden
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

EricG last won the day on April 13

EricG had the most liked content!

Community Reputation

94 Super

About EricG

 • Rank
  Gevorderd lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eigenlijk zijn dat zaken die standaard in elk onderhoud zouden moeten uitgevoerd worden. Tenminste bij mijn vorige garage was dat zo, en dat werd nooit aangerekend. Service heet dat.
 2. Vandaag gaan tanken, 14.1 kg er in gekregen, niet veel beter dus. De nieuwe afrit is nu wel open.
 3. Vandaag ook een mail gehad van Bruno-Tessenderlo, de druk schijnt verhoogd te zijn naar 210 bar. Verder ook het verhaal dat cng uit lng lichter zou zijn dan van het net. Ben eens curieus.
 4. Een politieker vertaald dat naar: er is daar nog ruimte voor een taksje of accijnsje.
 5. Het is ook niet CO² alleen, er worden ook andere stoffen uitgestoten. Elk lpg- of cng-voertuig heeft ook een hoeveelheid benzine aan boord, als er op benzine gereden wordt blijft de vervuiling identiek aan een niet lpg- of cng-voertuig. Wellicht dat dat meegespeeld heeft in de gedachtegang.
 6. De kwaliteit varieert idd heb ik ondervonden. Met de vorige tankbeurt noteerde ik een gemiddeld verbruik van 3.7kg/100km, met de huidige zit ik aan 4.1Kg/100km. Wat de vuldruk betreft, als we een mail zouden sturen naar de Bruno groep, liefst met zoveel mogelijk, wordt er misschien wat aan gedaan, in Genk is de druk ook niet fantastisch. Op het forum klagen helpt niet, op het hoofdkantoor mogelijk wel.
 7. Neen, de mijne doet zijn volledige 15000km uit. Mogelijk dat olieverbruik de reden, was dat de wagen verkocht werd.
 8. Juist, vandaag gaan tanken met lege tanks bij Bruno Tessenderlo, kreeg er maar 14kg in. Zal ook terug meer in Houthalen en Tongeren, gaan tanken.
 9. Vandaag nog eens een poging gewaagd, nu lukte het wel. Maar wat een prutspomp, 4X herstarten, en uiteindelijk gestopt bij 14.48kg. Gaskwaliteit gaf 100% aan, en verbruik volgens bc 3.4kg/ 100km. Wel minder dan met een vorige vulling met Tongers gas waar ik een verbruik van 3.7Kg/100km had. Benieuwd naar de werkelijke actieradius.
 10. En hoe hebt u kunnen tanken? Ik kom er net vandaan en bij mij lukte het niet.
 11. Vandaag eindelijk open! CNG-prijs staat geafficieërd aan 1.04, maar tanken kan je nog niet. Wellicht in de loop van volgende week.
 12. Vandaag op de parking van de Colruyt in Beringen: 1 zilvergrijze Octavia Combi en 1 zilvergrijze Audi A5. Beide met officiële sticker.
 13. Ben er daarstraks eens langsgereden, als ze 15 juni willen openen, zullen ze nog ferm uit hun pijp moeten komen.
 14. Ik tank waar ik in de buurt ben van een cng station. Meestal is dat Q8 in Houthalen, omdat ik nogal veel in Heusden -zolder ben, ook wel bij Bruno in Genk, als ik van de sterrenwacht kom, en ook wel bij Dats 24 in Tongeren, daar passeer ik gewoonlijk eens per week. Af en toe ook bij Dats 24 in beringen. Maar binnenkort zal Bruno Tessenderlo mijn vaste station worden, dat ligt maar op een paar km van mijn deur.
 15. En meer, naar verluidt zou het CNG H+ zijn, opening vanaf 15/06.
×
×
 • Create New...