Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

EricG

Leden
 • Aantal items

  59
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  2

EricG won laatst op 23 Juli

EricG had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

54 Super

Over EricG

 • Titel
  Gevorderd lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. EricG

  Waterstoftankstations en waterstofvoertuigen

  Dat laadprobleem zou kunnen opgelost worden dmv een ruilsysteem. Bij tankstation lege batterij eruit, geladen batterij erin, zoiets als met elektrische vorklifters gedaan wordt.
 2. EricG

  Waterstoftankstations en waterstofvoertuigen

  Kan zijn, maar brandstofcellen voor waterstofauto's moeten ook vervaardigd worden, daar zit o.a. platina in, een materiaal dat ook niet echt in grote hoeveelheden voorkomt. Er worden wel eens sieraden van gemaakt en af en toe een plaat voor een artiest die een grote hit gescoord heeft. Wat echter als er een batterij zou komen die de actieradius van een EV aanzienlijk verlengt? IMEC werkt aan een batterij die een autonomie toelaat van 600 tot 700 km. Dat is maar een eerste stap, ik maak me sterk dat er binnen twintig jaar gemakkelijk 1000 km kan gereden worden per batterij. Waterstof zal dan niet nodig zijn voor kleine voertuigen, kan mogelijk wel nog een rol spelen in zwaar vervoer, bussen, vrachtwagens... https://www.demorgen.be/wetenschap/vlaamse-superbatterij-voor-auto-s-op-komst-bf66d2c3/
 3. EricG

  Waterstoftankstations en waterstofvoertuigen

  IK niet. Waterstof dient aangemaakt te worden, dat doe je ofwel door elektrolyse waar je elektriciteit door water jaagt om het water te splitsen in zuurstof en waterstof, dit kost veel energie, en later ga je die waterstof dan terug omzetten in elektriciteit, wat gepaard gaat met de nodige verliezen. Het is veel rendabeler om direkt op elektriciteit te rijden. Je kan waterstof ook halen uit aardgas, ook daar heb je energie voor nodig, en kan je veel beter gewoon op aardgas rijden.
 4. EricG

  Bruno Winterslag (Esso)

  Dat zal zeker niet waar zijn, België heeft geen Russisch gas. https://www.killmybill.be/nl/aardgas-in-belgie/
 5. EricG

  Stilte in de media

  Dat is meer dan voor een vergelijkbare, en zelfs zwaardere diesel. Op die manier gaan ze het wagenpark niet vergroenen, denk dat er veel terug naar diesel zullen gaan.
 6. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Meestal gaat het over leasingwagens, het bedrijf zelf heeft daar dan weinig aan. Het enige dat moet gebeuren is het aantal stations uitbreiden. En laat die van de belastingen gerust verder slapen, of betaal je graag taksen?
 7. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Zopas op de parking van Aldi Kwaadmechelen, een witte Seat Leon. De wagen bleek een bedrijfswagen te zijn, maar volgens de dame die er mee reed werd er nooit cng mee getankt, omdat van de tankstations die de tankkaart van het bedrijf ondersteunden, er geen enkel was die cng in de streek aanbood.
 8. EricG

  SsangYong XLV CNG

  Het enige verschil dat ik merk tussen H en L-gas is een verschil in km's, niet in optrekvermogen. Op benzine rijdt hij wel vlotter.
 9. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Vandaag omstreeks 17.00 uur, een donkergrijze Skoda octavia combi met officiële sticker in de 11 novemberstraat in Heusden-Zolder.
 10. EricG

  Meer fijn stof sinds invoering lage-emissiezone Antwerpen

  Ze spreken wél over een hybride. Een cng wagen is een hybride.
 11. EricG

  CNG vs kilometerheffing

  Nog niet teveel zorgen over maken. De uitvoering is doorgeschoven naar de volgende regering, en de volgende verkiezingen zijn pas in 2019. Ik zie de uitwerking van dat besluit niet gebeuren voor 2020. Ik ben wel eens benieuwd hoe ze dat gaan realiseren, want het gaat alleen over Vlaanderen, wat gaan ze doen met buitenlanders, of met een verloren gereden Waal of Brusselaar? Zelfde verhaal met de verkoop van mazoutketels te verbieden, ook alleen in Vlaanderen, ze beseffen blijkbaar niet de clevere Vlaming zijn ketel dan wel zal kopen in Wallonië, of in het buitenland. Minister T heeft wat lang in de zon gelopen denk ik.
 12. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Vandaag omstreeks 11.00 uur op de Olmensesteenweg in Beringen, een Mercedes sprinter van DHL met officiële sticker.
 13. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Deze morgen omstreeks 6.10 uur, een grijze VW Golf met officiële sticker op de E313 In Beringen richting Antwerpen.
 14. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Vandaag omstreeks 14.30 uur aan de Q8 in Houthalen, een beige VW Golf met ruiitvormige sticker.
 15. EricG

  CNG rijder gespot 2.0

  Omstreeks 12.50 op het klaverblad in Lummen: Zwarte octavia combi met officiële sticker nam de oprit naar E313.
×