Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

EricG

Leden
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  1

EricG won laatst op 27 December 2017

EricG had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

18 Goed

Over EricG

 • Titel
  Beginnend lid
 1. embleem Skoda

  Lijkt er idd op, zelf zag ik er altijd een vlinder in. Misschien kan het nog dienst doen als psychologische test: Wat ziet u in het Skoda embleem? Een kraanvogel, een vlinder, een pijl met indianenscalp...
 2. seat leon st tgi

  Lange, je vergeet ook nog: Schokdempers, batterij, ruitenwissers, remmen, remschijven, eventueel uitlaat, reinigen airco, distributieriem... Zoals ik al aanhaalde: Zo'n contract sluit je af voor je gemoedsrust, maar niet bedoeld om er voor de klant profijt uit te halen. Heb je buiten je normaal onderhoud geen kosten, dan kost het je meer dan je eruit haalt, krijg je wel met onkosten te maken, haal je het er wel uit. Ah ja, nog vergeten: onderhoud van de cng installatie (keuring nieuwe leidingen...) zit er ook in.
 3. seat leon st tgi

  Ik heb zo'n wecare-contract op mijn octavia voor 12 jaar of 300.000 km. Betaal daarvoor 75 euro per maand. Zo'n contract sluit je af voor je gemoedsrust, alle onderhoudskosten en mankementen banden uitgezonderd zijn gedekt. Of je daar veel winst uit haalt is de vraag. Zo'n contract is als een verzekering, handig als je het nodig hebt, maar niet bedoeld om er voor de klant profijt uit te halen. Wel is het zo dat als je te maken krijgt met kosten die hoog kunnen oplopen je blij bent dat je zo'n contract hebt. Om een voorbeeld te geven: Ik had een Citroën C4, 170.000km gereden zonder problemen, dan turbo kapot. Turbo word vervangen: 1500 euro kosten. 4000 km later: opnieuw turbo kapot, turbo wordt vervangen, egr klep word vervangen, heel het systeem roetvrij gemaakt, kosten: 3000 euro. Geloof mij, daar word je niet vrolijk van. Daarom dat ik dat wecare contract afgesloten heb, om financiële ongenoegens te vermijden.
 4. Hopelijk is CNG niet ten dode opgeschreven!

  Skoda beweert dat je met een volle cng tank 300 km kan afleggen, zelfs met L-gas zit ik daar 10% over. In tegenstelling tot andere brandstoffen of elektrisch haal ik met cng meer km dan vermeld.
 5. Hopelijk is CNG niet ten dode opgeschreven!

  Ook een mooie tussenoplossing. Alle fabrikanten experimenteren met elektrisch aangedreven voertuigen, je voelt gewoon dat de toekomst elektrisch zal zijn. Er zijn al een paar autobouwers die geen diesels meer gaan produceren, en ééntje gaat enkel nog elektrisch of op zijn minst hybrides produceren. https://www.autobahn.eu/3033/volkswagen-stopt-met-kleine-diesels/ http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170705_02958111 https://www.autoblog.nl/nieuws/toyota-stopt-met-diesels-in-europa-103549
 6. Hopelijk is CNG niet ten dode opgeschreven!

  Dat komt omdat volop ingezet wordt op elektrisch. Net zoals de diesel kost wat kost moet verdwijnen, moet en zal de toekomst elektrisch zijn. Er rijden nu al meer elektrische dan cng-wagens rond. Tegen dat we 20 jaar verder zijn, rijden we allemaal elektrisch. Zelf heb ik cng altijd beschouwd als een tussenoplossing, diesel word verketterd, en met elektrisch kan je voorlopig geen deftige afstand afleggen, en het laden duurt te lang. Als dat opgelost is, gaan er niet veel meer voertuigen rondrijden met een verbrandingsmotor.
 7. CNG rijder gespot 2.0

  Die van mij komt van Haesen, ook een onderdeel van de Delorge groep, daar staat op de zijkant toch niets, enkel op de nummerplaathouder.
 8. CNG rijder gespot 2.0

  Vandaag omstreeks 14.00 uur; een rode Citigo met officiële sticker aan de Q8 te Houthalen.
 9. Misschien in Tessenderlo, de groep Bruno plant daar een mega tankstation. Zal hen eens een mailtje sturen om te polsen of er geen interesse is in cng. http://www.hbvl.be/cnt/dmf20180130_03330687/bruno-bouwt-nieuwe-megashop-van-6-5-miljoen
 10. Rij assistentie systemen

  Remt die de auto echt automatisch af? Bij mij verschijnt wel een embleempje met twee auto's die kort op elkaar zitten, maar van afremmen heb ik nog niets ondervonden. Ik moet wel toegeven dat ik het ook niet uitgetest heb, als ik dat embleempje zie, houd ik zo al meer afstand. Voor de rest heb ik enkel de dodehoekassistent, en een achterruitrijcamera. Wat ik wel vervelend vind is dat je niet kan kiezen voor één bepaalde optie, je bent verplicht om er nog iets anders bij te nemen. Bij de dodehoekassistent horen inklapbare spiegels.
 11. Hoeveel kilometer heb jij afgelegd met 15 tot 16 kg H-gas?

  Gewoonlijk in Beringen of anders in Heusden-zolder.
 12. Hoeveel kilometer heb jij afgelegd met 15 tot 16 kg H-gas?

  Met L-gas, ook van dats haal ik 330 km, met H-gas 380 km.
 13. Caravan trekken met CNG wagen

  Die van mij blijft ook onder de 750 kg, maar dat is een "Rapido"
 14. Aankoop Skoda Octavia G-tec

  Welkom Bram. Zelf heb ik ook de Octavia 1.4 en met L-gas kan ik 330 km afleggen. De prestaties met twee volwassenen en kinderen kan ik niet beoordelen vermist ik alleenstaande ben. Die lelijke sticker is verplicht ja.
 15. CNG rijder gespot 2.0

  Zopas gespot in de poststraat te Ham, Bruine Octavia combi met officiële sticker.