Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

EricG

Leden
 • Aantal items

  175
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door EricG

 1. België heeft maar 6% aardgas van Russische oorsprong, dat komt dan nog via Duitsland. De rest komt van Noorwegen, UK, Qatar. Alleen volgen die prijzen (en ook die van biogas) de internationale markt, en die prijzen staan hoog. Te volgen: https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5336900 Europa heeft voor 60% gas uit Rusland.
 2. Dat zou een beetje van de zotte zijn. Waarom zou je uw auto wegdoen om een benzine te kopen, als je met je huidige ook perfect op benzine kan rijden? Vooralsnog is rijden op cng nog steeds goedkoper, niet veel meer maar toch, al moet er nu niet teveel meer bijkomen.
 3. En dat klopt ook. Tenminste voor wat het gasverbruik in België betreft. Het gasverbruik van Europa is een ander verhaal, daar komt tot wel 60% vandaan, niet erg slim van Europa om het grootste deel van zijn eieren in 1 mand te leggen.
 4. Dan kunt ge al beter op naft rijden. Dieven zijn het.
 5. Zeker van? Dat is dan wel van korte duur geweest, toen ik gisteren tankte stond aan 2.20. Vond het al raar dat die in Winterslag 2.20 was, en in Tessenderlo 1.95
 6. De "politiek" zou beter uitkijken naar extra leveranciers, 2/3 van het gas in Europa is van Russische afkomst, Zo maakt men zich afhankelijk van één leverancier, en dat is nooit een gezonde situatie.
 7. Ssst, ge moet die hoge prijzen hier niet plaatsen. Der feind lesst mit.
 8. Prijs bij Q8 Houthalen: € 2.3/kg
 9. Prijs bij Bruno: 2.20€/kg
 10. Die cijfers kloppen niet. Ik heb daar een drietal weken geleden getankt aan 1.4
 11. Vind je dat nu niet een beetje kort door de bocht? Je vergeet dat je alle voorgaande jaren wel heel goedkoop gereden hebt, en die prijs zal zeker zakken.
 12. Gaan ze de prijs nu ook laten zakken, nu deze op de internationale markt terug zakken? https://www.hln.be/geld/europese-gasprijs-daalt-nu-vloot-amerikaanse-lng-schepen-onderweg-is~ac83f9f9/
 13. Het is wel een feit dat gas tegenwoordig erg duur is. Maar zoals ook in de mail van Dats staat, die gaan niet zo hoog blijven. Niet panikeren dus en door de zure appel heen bijten. Uw auto te koop zetten omdat hij "niet meer rendabel" is, is ook een slag in het water, geen enkele auto is dat, benzine en diesel zijn nu ook pokkeduur. Het zal voor iedereen hetzelfde zijn, ook de EV's ontsnappen niet aan prijsstijgingen.
 14. Daarom dat ik voorlopig niet meer ga tanken bij Bruno. Ik kom toch regelmatig in de streek van Houthalen, dan ga ik daar wel, en anders bij Dats in Beringen, dat is wel L gas maar soit.
 15. Bij Q8 Houthalen ook 1.39. Tanken ging niet vlot, en kreeg er maar een goede 5kg in. Het vat zal leeg geweest zijn.
 16. Toch wel raar, de gasprijzen op de internationale markt zijn gedaald, en toch splitsen ze ons een prijsverhoging door de maag. Ze zijn ons weer ferm aan het uitmelken.
 17. Bruno Tessenderlo, en de andere Bruno's wellicht ook: 1.2 €/kg.
 18. Gisteren getankt bij Bruno Tessenderlo, prijs 1.06/ kg.
 19. Of je in Luxemburg s'nachts kan tanken weet ik niet. Adapters hoef je niet te kopen, in Italië is cng (methano) overal met bediening. De vereiste adapters hebben ze daar bij de hand.
 20. Dat verbruik is zeker nogal hoog. Mijn Octavia zit met hoogcalorisch gas onder de 4 kg, meestal 3.6 tot 3.9kg. Dat is gemengd gebruik, zowel stads als snelwegverkeer.
 21. Met al dan niet slimme meters heeft het niets te maken. De netkosten liggen in de ene regio hoger dan in de andere, Regio's met een laag tarief zijn doorgaans dichtbevolkt en met veel industrie, zodat de kosten kunnen verspreid worden over meer inwoners en industrie. Regio's met een hoger tarief zijn dunner bevolkt, en dus gaan de kosten per inwoner wat hoger uitvallen. Het is een beetje zoals met gemeentebelastingen, Waarom betaalt iemand uit Kapellen 5% gemeentebelasting, en iemand uit Tielt-Winge 8.5%? https://radio2.be/de-inspecteur/distributietarief-grote-verschillen
 22. Prosumententarief wordt berekend door het vermenigvuldigen van het max. vermogen van de omvormer met het nettarief. Dat tarief is afhankelijk van uw netbeheerder, die u niet kan kiezen, en kan dus verschillend zijn van andere regio's.
 23. Maak u maar geen illusies, en het zal niet lang duren of er komt een bijkomende taks zoals voor LPG. De Jan heeft geld nodig.
 24. De vrijstelling van verkeersbelasting wordt niet verlengd, in 2021 ga je een verzoek tot betaling in je bus krijgen.
 25. Omstreeks 11.00 uur, van Leopoldsburg tot Ham achter een VW Caddy gereden, wit met gele en blauwe strepekes van de douane. Uiteraard met een officiele sticker.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...