Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Noorman

Leden
 • Items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Noorman's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • Reageert vaak
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

7

Reputatie

 1. Misschien niet omdat je zo weinig km hebt. En als je motor nooit lang warm is, dan gebeurt het misschien nooit. Maar als je 2000km op reis gaat en regelmatig 140km aan een stuk rijdt, zullen de onderdelen telkens langer aan de te grote hitte van de motor blootgesteld worden. Denk ik.
 2. Volgens mij geen of 1 jaar. En je kan niet gewoon om het jaar gaan, tenzij je uiteraard echt heel veel km maakt. Maar ze moeten een olieweging doen, dan moet je nog 1000 km rijden voor een nieuwe olieweging en het resultaat daarvan moet kritiek zijn volgens hun normen. Dan pas zijn de onderdelen in garantie ongeacht de periode.
 3. Mijn A5 is van 2020, dus bouwjaar 17-18 klopt niet. Het is idd wel over die klepsteeldichtingen dat het gaat. Van maart 2020 tot maart 2023 al 2x problemen. Anderhalf jaar na de 1ste herstelling was het weer van dat. Onverantwoord om kosten voor te rekenen waar ze zelf op voorhand wetende verantwoordelijk voor zijn.
 4. Mijn garage vertelde dat het is omdat de motor bij een cng warmer wordt en dat de onderdelen die erbij liggen (en gelinkt zijn aan de olie) daar niet tegen kunnen en daardoor stuk gaan. Audi is al jaren bezig met nieuwe onderdelen uit te vinden die niet stuk gaan. Helaas, nooit gelukt. Toppunt: VW en Skoda, toch van dezelfde groep heeft er volgens mijn garage geen last van.
 5. Ik heb in juli 2021 hetzelfde de 1ste keer voorgehad. Auto was onderhouden en dan continu na 1500km olie moeten bijvullen. Mijn A5 was toen maar net 1,5 jaar oud en met covid bijna geen km gemaakt. Oktober 2021 herstellen ze dit in de garage. Nog in garantie. We waren dit jaar Nieuwjaar intussen 1,5 jaar verder en opnieuw moest ik olie bijvullen. Ik vul gewoon bij, want ik maakte veel km. Maar na 2500km moest ik weer bijvullen, dan na 1500, dan na 1000. Ik bel de garage en zeg dat ik weer ditzelfde probleem heb, dat dit duidelijk een productiefout is en dat ik voor zoiets niet elk 1,5 jaar kan gaan betalen. Intussen is mijn garantie uiteaard verlopen. Ze gingen zien wat Audi zegt. De auto moet 26 juni een week binnen.
 6. Ik ben terug van mijn vakantie naar Nice. Al het tanken is vlot verlopen. 99% heb ik op gas gereden. Op de terugrit was er zeer veel file, waardoor ik uiteraard ook meer verbruik had. Toen ben ik even langs de snelweg nog 6 liter benzine gaan tanken. Het gastankstation was toen op 40km. Ben (heen en terug) gaan tanken in Merl (LUX). Top! Fauverney industriezone (Dijon). Alleen de Romac tankkaart werd daar aanvaard. Je kon ook bancontact kiezen, maar het apparaat aanvaardde mijn bankkaart niet. Corbas (Lyon). 1 pomp (van de 2) was gevandaliseerd, de andere werkte gelukkig wel. Puget sur Argens. Heel modern en goedkoop! Ik heb 2500km gereden voor 112 euro. Dus EUR 4,5 per 100 km. Audi A5, 19 inch banden, met volle koffer, 2 kinderen en 2 volwassenen. En een dag file. Prijzen voor de gas kunnen tot een halve euro per kg verschillen! Corbas was mijn duurste tankbeurt ooit met 21 euro! (Bij DATS is een volle tank max. 14 euro) Alle stations liggen ook relatief dicht bij de route die je sowieso volgt. In Puget sur Argens ligt het station tgo een soort Auto 5 waar picknickbanken stonden onder een boom. Wij hebben daar dan meteen gebruik van gemaakt om een hapje te eten en de benen te strekken. In Merl is er een winkeltje aan het station en is er een toilet. Dus ook daar van onze stop gebruik gemaakt als korte pauze en een hapje.
 7. Nee: 349 km met gas + benzinetank BEIDEN volledig LEEG. En dat is dan nog mijn record! Ik ben heel zeker, want ik heb dit speciaal getest omdat ik naar Nice zal rijden.
 8. Ik ben het ondertussen even nagegaan en blijkbaar staat op de pompen 'afname min. 5 liter' om problemen met prijsberekening te vermijden. Pas vanaf 5 liter zou de pomp de hoeveelheid heel precies kennen en is de prijs dus ook juist. Onder 5 liter zou het bv. kunnen dat de pomp zegt dat je 3,8 liter hebt getankt en dat het maar 3,6 liter is, terwijl je wel 3,8 betaalt. Maar het is dus om daarmee problemen te vermijden dat die min. 5 liter blijkbaar vermeld wordt.
 9. Ik tank eigenlijk altijd bij DATS in Heverlee omdat dit bij mij in de buurt is. Gisteren heb ik voor het eerst getankt bij een andere DATS, in Middelkerke en daar stond specifiek op de pomp H-gas. Ga ik hiermee verder kunnen rijden? Onlangs heb ik de wagen getest: 90% snelweg, 10% stad. Toen alle gas en alle benzine op was, had ik 349km gereden.
 10. Super dankjewel voor je feedback! Voor zowel Dijon als Lyon heb ik ondertussen 2 opties: Dijon keuze 1: ROMAC kaart: Air Liquide – ZAC de Boulouze, 21110 Fauverney (direct bij snelweg) (mogelijk kan je ook met gewone bankkaart betalen, maar ben niet zeker) keuze 2: Chemin des Lentilleres, 21000 Dijon; Ongeveer 5km van de snelweg Lyon KEUZE 1: ca 8 min ENGIE - Rue Marcel Mérieux 30 - 69960 Corbas (industriezone, 2 kleine witte pompen, logo engie) ca. 12 min. verder gewoon op dezelfde weg en richting autosnelweg KEUZE 2 - AVIA CNG – Route Nationale 7 – 69360 Simandres
 11. Geen idee van koppelstukken. Er zijn wel handvaten met een ander systeem. Ze hebben een hendel: die hendel draai je 180 graden om, dan kan je hem uit de automaat halen, dan zet je hem goed recht op je gastuit van de auto, daar draai je weer 180 graden aan die hendel. Is dit niet goed gedaan, dan lukt het niet om gas te krijgen. Maar normaal heb je geen koppelstuk nodig.
 12. In Lyon heb ik ondertussen nog een extra CNG station voorzien: autostrade af (zelfde plek als voor Simandres), maar na 8min kom je in Corbas bij Mocht dit niet werken, dan rij ik gewoon door en dan is daar op 13min het AVIA station op RN 7 , Simandres. Je moet er geen omweg voor doen, want ze liggen op dezelfde route.
 13. Ik was onlangs idd enorm verbaasd dat vorige modellen standaard 25 liter benzine hebben! En dat is ook gewoon euronorm 6, of niet? Ik heb ook minder gas: 17,4 ipv 19. Lijkt onnozel, maar met de kleine benzinetank telt dat verschil in gas nog extra door. Ik zal met mijn gas dus sowieso al 35km minder kunnen rijden. En 300km minder met mijn benzine. Als jij thuis met gas en benzine vol vertrekt, raak je al in de Provence! Zeker als je in Luxemburg nog even bijtankt. Dan raak je zelfs gewoon op je bestemming zonder enige kopzorg of oponthoud. Ik voel me precies alsof ik mijn eigen auto moet gaan duwen, terwijl jij gewoon sit back and relax getrokken wordt door een oplegger. :-) LOL. Toen ik auto's aan het vergelijken was voor de aankoop stond ergens als optie 'dubbele tank', maar heb geen idee meer of dit Audi was. Op de afstand waar jij nog met je benzine verder kan, moet ik al 3x gaan tanken . Ik hoop dat je toch ergens zal stoppen om gas te tanken en ons hier briefen
 14. Ik ga pas 8 augustus. Ik heb ook de app Pitpoint gedownload. Wat mij daar helaas stoort is dat bij bijna elk station staat dat je op voorhand moet verwittigen van je komst, terwijl er op de meeste plaatsen gewoon een simpele pomp staat en er helemaal niemand te verwittigen is. Die Romac kaart ga ik ook bestellen hoewel er maar 2 plekken zijn om ermee te tanken. Indien de BC niet aanvaard wordt, kan dat misschien nog werken. Ik ben nu de afstand aan het testen, want mijn A5 rijdt in geen geval 400km. Meestal maar 250km met volle tank, niet geladen en met alleen ik erin. Voor FR is dat met koffer volgeladen, en 2 kinderen en 2 volwassenen. Heb nu voor de test ook rijstijl 'efficient' gekozen. Ik rij altijd 'dynamic' en nogal sportief, wat het verbruik verhoogt natuurlijk. Breng zeker verslag uit van je ervaringen!
 15. Ik heb de A5 G-tron (2020, dus 17kg gas en 7L benzine) en in GEEN geval rij ik er 300km mee, dus al helemaal geen 400 of 500! Ik heb 19 inch banden, maar volgens de site van Audi is de 450 à 500km die ze beloven voor alle banden tussen 17" en 20". Ik heb er nog geen 3u aan een stuk mee op de snelweg gereden, dus wie weet raak ik daar wel aan 300km. Max. km wat ik er heb uitgehaald is 270km. Ik heb ook al eens na 220km weer moeten bijtanken. Met de benzine kan ik ongeveer 80km doen. Wat ik persoonlijk vervelend vind is dat je de benzine niet weer vol kan tanken als er 3 liter uit is. Afname aan de pompen is overal minimum 5 liter, die je dan dus ook moet betalen, ook al zou je maar 3 tanken. Een jerrycan thuis is nog wel een optie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...