Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Mylan1999

Leden
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Mylan1999 last won the day on June 21 2019

Mylan1999 had the most liked content!

Community Reputation

128 Super

1 Follower

About Mylan1999

 • Rank
  Aardgasexpert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is alleszins een GDI (denk dat je dat bedoelde?), directe injectie dus, volgens Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Korando#Fourth_generation_(C300;_2019–present)
 2. @David82 Naar wat voor een camionette zoek je? Een gewone gesloten of een chassis-cabine? Gastanks bijplaatsen lijkt me bij een chassis-cabine vele malen makkelijker dan bij een gewone gesloten variant die uit de fabriek komt rollen.
 3. Binnenkort een permanentie-dienst voor/van Sarens Hun huisstijl past al goed bij de blauwe zwaailichten voor interventievoertuigen
 4. Ja natuurlijk is nogal wiedes hé Maar ge moet ze ter plekke van het ongeval krijgen, en ook (tijdig!) met water gevuld krijgen. Zo ne container moet ook nog een stuk breder zijn dan de vrachtwagen zelf om niet al te veel tijd te verliezen bij hem erin te mikken, op zich niet het grootste probleem, maar ge moet al een serieuze kraan hebben om 8 ton op te heffen me dunkt
 5. Het lijkt nochtans wel steeds nodig te zijn om de auto onder te dompelen, anders zou men het niet doen lijkt me, tenzij uit voorzorgsmaatregel (je wil immers niet dat de hele auto na 2u ineens weer in lichterlaaie staat). Bij een auto valt dat onderdompelen nog redelijk goed te doen, maar wat als hetzelfde opeens bij een vrachtwagen van 8 ton (of meer in het geval van een vaste bakwagen) moet gebeuren?
 6. Het station in Haasrode is niet alleen van CNG voorzien, maar ook van een snellader zag ik vanochtend.
 7. Inmiddels zijn ze de pompen aan het plaatsen in Haasrode :-)
 8. Als je een olie gebruikt die op hogere temperatuur nog steeds de 'juiste' viscositeit heeft kan dat geen kwaad volgens mij. Een olie met een hoger getal achter de 'W' behoudt de juiste viscositeit beter bij hogere temperatuur dan een olie met een lager getal achter de 'W'. Een race-olie kan bv tot xW60 gaan bij mijn weten, terwijl de meesten nu voor een standaard wagen een xW30 of zelfs al xW20 (Volvo) gebruiken. Volgens dit topic zou 150 °C voor een volsynthetische olie geen probleem vormen: http://www.autoforum.be/forum/specifiek/techniek/49840-olietemperatuur Een dieselmotor zal -volgens mij- door z'n hogere efficiëntie een minder hoge olietemperatuur krijgen dan een equivalent ottomotor bij gelijke belasting. Overigens is de geschikte viscositeit die door de fabrikant gekozen wordt ook afhankelijk van de regio waar de auto verkocht wordt: rond de evenaar heeft men nu eenmaal meer nood aan een olie die bij hitte z'n werk goed blijft doen dan aan een olie die ook bij koude nog goed smeert.
 9. @muscles denk je dat een PHEV-versie met LPG te combineren is? Want vaak valt er een deel van de koffer weg in PHEV's, en ik vermoed dan ook (een deel?) van het 'gat' van het reservewiel, of het moest zij dat je met een klassieke cilindrische tank gaat werken maar dan gaat er nog meer van de koffer wegvallen. Denk ook dat LPG gewoon zo goedkoop is om mee te rijden dat er amper winst te behalen is met 'stekkeren'. Al is een klassieke HEV (à la Prius) wel interessant om voor de regeneratie van energie bij het remmen.
 10. Mooie wagen! Jammer dat VAG de 2.0 als CNG-blok blijft voorbehouden voor de Audi's, zo'n Tarraco op CNG zou toch leuk zijn Ik vind wel dat ge met uwe Octavia nog bij Autoweek Klokje Rond moet zien te geraken voor ge hem weg doet, zou de eerste CNG-bak zijn denk ik tussen al die LPG-bakken daar , zou een mooi bewijs zijn dat CNG zeker degelijk is. @Jan Robert van LPG wordt inmiddels ook al een bio-variant gemaakt, zag daarstraks nog een reclame voor bio-propaan voor de verwarming (van Primagas dacht ik).
 11. Een ander artikel hierover (zonder geblaat van Bond Beter Leefmilieu ): https://truckstar.nl/trucks-op-lng-bieden-geen-of-weinig-voordeel-voor-het-milieu/
 12. Van Excellium diesel weet ik toch dat het cetaangetal daarvan 54 is, tegenover 51 bij 'gewone' diesel. Of dat beetje hogere cetaangetal nuttig is laat ik in het midden :-P
 13. Ik word zowat gek van de EVangelisten in de comments bij AutoWeek tegenwoordig...
×
×
 • Create New...