Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

MrFingers

Leden
 • Aantal items

  173
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  13

MrFingers won laatst op 30 November 2018

MrFingers had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

232 Super

1 Volger

Over MrFingers

 • Titel
  Aardgasexpert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Het is dat ene straatje (Groenveldstraat) dat dwars uitkomt op de voorsorteerstroken, zonder verkeerslicht, en in een blinde hoek. En raad eens in welke straat het DATS tankstation ligt?
 2. Toch, een beetje meer "oomph" op de pomp zou mooi zijn!
 3. 89ct voor 13.0kg brengt me even ver als 99ct voor 10.4kg. Bij Dats kost me dat 11.75€ (0.89x13), bij Esso kost me dat 10.30€ (0.99x10.4). Wel degelijk meer dan een euro/beurt goedkoper, ondanks de lagere vulgraad. En als bijkomend voordeel dat ik er niet echt voor moet omrijden, want op traject woon-werk (ga op/af de snelweg in Haasrode, wegens woonachtig aan die kant van Leuven). Voor DATS is het 200 meter korter volgens WAZE, maar dan moet ik wel 1/3 Leuvense Ring trotseren, het gezigzag aan de IJzermolenstraat, het vreemde kruispunt van de Tervuursepoort,...
 4. Daarstraks aan de Dats van Heverlee, een gigantische (anonieme) IVECO bus met JBC chauffeur, met huissticker, en een Seat break zonder sticker.
 5. Zaterdag eens aan de noordkant gaan tanken. De zuil "siste" een beetje, maar ik kon geen gas ruiken, normaal? Vuldruk is daar hetzelfde als aan de zuidkant, zijnde: lager dan bij DATS, Total,... waardoor de totale reikwijdte hetzelfde is als een tankbeurt bij DATS Heverlee. Wel goedkoper, dat dan weer wel.
 6. Net aan de DATS in Heverlee, een blauw-metallic Polo TGI met (afzichtelijk/opvallende) officiële sticker op de koffer. Slechts tweede maal dat ik een Polo TGI gezien heb.
 7. Ook ingevuld... Ik ben nogal een "opportunist": is er gas, en heb ik het nodig, ga ik tanken. Kan ik H+ gas tanken en ik moet er niet voor omrijden, zal ik het wel doen (voordeel is dat ik het station van Heverlee bij wijze van spreken kan zien vanuit mijn keukenraam).
 8. Gisterenavond aan de zuidkant (richting Luik) aan pomp 18 gaan tanken, om 2330h. Betaalterminal aan die zuil werkte, maar de vuldruk was toch maar "slappe jat". 9.5 kg in een quasi-lege tank (11.8kg normaal), met een laatste "blast" die maar 2 seconden duurde. Tank ver leeg? Last van de warmte?
 9. Hier in het Leuvense zie ik er toch drie rijden, je ziet ze hier vaker dan die champagne-kleur.
 10. Dat blauw was gewoon beschikbaar als optionele kleur in 2018. Voor 2019 hebben ze het uit het gamma gehaald.
 11. Nét een turquoise Caddy met Europese sticker tussen Bertem en Kortenberg op de E40. Andere kleur dan de huissticker, mooier groen (donkerder) eigenlijk.
 12. Dat was toen deel van de condities rond het Autosalon. Wij hebben toen onze auto (Polo dan wel) door een beetje armwringen en het stapelen van kortingen voor relatief weinig geld kunnen kopen. Ik verslok me daarnet in mijn koffie toen ik dezelfde auto nog eens "voor de leute" ging configureren op de VW.be website, paar duizend euronen erbij!
 13. Opmerkenswaardig omdat Audi & Skoda uit dezelfde stal komen, en ik er dus van uit ging dat een groot deel van de elektrische gizmo's gedeeld zijn...
 14. Keihard off-topic, maar: zijn er PitPoint-plannen voor in de voorkempen? Gebied Essen-Wuustwezel-Kalmthout-Kapellen-Stabroek. Het is daar nogal een lege boel, met slechts DATS24 in Brecht, Malle en Vossenschijn (en die laatste geeft precies gebakken lucht), alsook Gabriëls in Mariaburg (ook gebakken lucht, aan Hilton-prijzen van 2025). Bovendien is CNG in Nederland wel wat duurder dan in België, dus een deftig CNG-station in "de eerste bult" van de provincie Antwerpen kan (en zal) grensverkeer aantrekken.
 15. MrFingers

  levensduur cng wagen

  Hangt natuurlijk af van onderhoud, hoe en waar ermee gereden is,... wat niet te ontkennen valt is dat CNG een schonere verbranding geeft dan benzine (minder afzetting), wat de levensduur van de motor ten goede komt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...