Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

MrFingers

Leden
 • Aantal items

  153
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  13

MrFingers won laatst op 30 November 2018

MrFingers had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

219 Super

Over MrFingers

 • Titel
  Aardgasexpert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. 19/3/2019: "groot onderhoud"/olieservice op 30.5k km: 223€ bij VW Clissen Kalmthout olie (505.00) verwisseld oliefilter + o-ring vervangen, bijvullen ruitensproeiervloeistof, antivries & gedemineraliseerd water interieurfilter 1 vijs ineens ook een extra moer op de handremgreep ifv een terugroepactie.
 2. MrFingers

  Wat vanaf 2021?

  Waarom denk je dat al die ANPR-camera's als paddestoelen uit de grond schieten in Vlaanderen? Toch niet voor de trajectcontrole zeker.
 3. Daar heb ik gisteren ook nog een tijdje achter gereden, op de Brusselse Ring en de afrit met de E19 naar Antwerpen. Vruchtbare dagen dit weekend: - Opel Zafira met huissticker hier om de hoek in de wijk, gisterenavond - VW Golf Variant (blauw) met officiële sticker, aan het "KBC-kasteel-van-de-wansmaak" in Leuven, vrijdagavond om 22h.
 4. Om 8h15 op de E19 aan Mechelen-Zuid een grijsgroene Skoda break met Europese sticker.
 5. P-magazine lezen voor de autorecensies is hetzelfde als Kerk&Leven lezen voor de spannende verhalen...
 6. Voor de Polo is dit geloof ik (zeer) oud nieuws. Je hebt twee versies van de Polo TGI, de eerste met een 11.8kg Gascapaciteit en een volwaardige benzinetank van 45 liter, met een 1.0 motor en handgeschakelde vijfbak (die heb ik). de tweede met een gascapaciteit van 16.5 kg, en een mini benzinetank van 9 liter, met dezelfde motor als de eerste versie, maar dan gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Vanaf Mei 2018 kon je alleen nog maar de tweede variant bestellen in België. Je reikwijdte op gas gaat er dus redelijk op vooruit, maar de totale reikwijdte gaat serieus naar beneden. Als je in een regio woont die goed voorzien is van CNG tankstations is dat geen probleem natuurlijk, maar als dat niet zo is (of je moet regelmatig naar Frankrijk), dan kan het wel eens een Processie van Echternach worden, rijdend van tankstation naar tankstation voor telkens een paar druppels benzine.
 7. Ik wacht intussen nog op de (krieken)vlaai die ik bij aardgasrijder himself bedisseld had voor 1000 leden... ?
 8. Weer "zever in pakskes" van die calorische waarde. Aardgas heeft van alle conventionele fossiele brandstoffen de hoogste calorische waarde, gevolgd door diesel en dan benzine. Voor mensen die graag met getalletjes bezig zijn heb ik het allemaal al eens uitgeschreven. Calorische waarde (of verbrandingswarmte) is puur de energie die 1 kg van een bepaalde stof oplevert aan energie bij een volledige verbranding. Heeft, puur wetenschappelijk, niets te maken met volume, druk,... In de praktijk uiteraard wel, want 1kg diesel of 1kg benzine neemt doorgaans minder volume in dan 1kg aardgas, tenzij je die laatste heel erg hard samenperst (CNG) of heel erg diep koelt (LNG). Qua CO² uitstoot: een CNG-motor stoot doorgaans tussen de 70% & 90% van de CO² uit die een vergelijkbare dieselmotor zou uitstoot, als je puur naar de verbranding op zich gaat kijken. Ga je kijken naar "well to wheel", dus van boorplatform tot tankstation, is CNG veel lager in CO² uitstoot dan diesel. Nadeel is wel dat de methaan-uitstoot aan de bron en onderweg door lekkages (methaan: een ander broeikasgas) voor een deel die lagere W2W CO² uitstoot "compenseert".
 9. Ja, maar naar de VRT hoef je ook niet te kijken/luisteren voor de neutrale & accurate berichtgeving hé. Wat ze zeggen zal de facto wel juist zijn, maar er wordt vaak een bepaalde saus over gegoten om de ontvanger te beinvloeden of te sturen.
 10. Gisteren in Het Nieuwsblad.
 11. MrFingers

  autowijding

  Ik ben net naar beneden gelopen met een "geladen" wc-borstel, en heb de auto ook besprenkeld... Ik heb nog tot 18h30 om een adequate uitleg te vinden voor de geur die nu in de garage valt.
 12. Om half7 aan de DATS van Heverlee een kobaltblauwe Audi break, met huissticker.
 13. Gisteren om 11h15 ter hoogte van Kontich een Nederlandse VW Eco-UP. Nederlander, dus geen sticker verplicht.
 14. Volgens het internet is R-line: R Line exterieurpakket, wat dikkere bumpers, een specifieke grille, side skirts, een dakspoiler en R Line-logo’s. Als je de Highline-versie neemt (niet beschikbaar voor TGI om te beginnen, alleen Trend- & Comfort), kun je er ook R-line interieur in kegelen: je krijgt dan 16 inch lichtmetalen wielen en sportieve interieuraankleding, die bestaat uit onder andere specifieke stoelbekleding, een sportstuur, aluminium pedalen en specifieke sierlijsten. Het uitgebreide pakket kost 1.711 euro. Voor 518 euro extra krijg je 17 in plaats 16 inch wielen. Alleen maar cosmetische aanpassingen dus, wat wil zeggen: een 90pk 0.999L 3-cilinder motor met een manuele 6-bak.
 15. MrFingers

  nieuwe firmawagen keuze

  Bij de VW Polo is dat effectief het geval, alsook bij vele andere modellen. De bodemplaat van de koffer is bij VAG vaak instelbaar tussen "flush" en "deep dish" bij de diesel/benzine. Maar aangezien de gastank (en het deksel) iets hoger komen, is die "deep dish" niet mogelijk bij de TGI, en heb je alleen flush. Je verliest dus effectief een beetje aan potentiële kofferruimte in de hoogte. En dat gedeelte onder de plaat: perfect voor (verhuis)dekens, winkeltassen en allerlei kleine bagger in op te bergen. Ik maak er erg veel gebruik van hoor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...