Ga naar inhoud

MarcV

Leden
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

239 profielweergaven

MarcV's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Reageert vaak
 • 1 week lid
 • 1 maand lid
 • 1 jaar lid

Recente badges

2

Reputatie

 1. Dat ben ik zeker niet van plan, vandaar dat ik hier zekerheid over wil hebben. Als de trekhaak niet gekeurd geraakt is de investering voor niet geweest..
 2. Intussen ook een andere dealer contacteert met de vraag om een offerte te maken voor een trekhaak & mijn COC mee gestuurd. Deze gaf als antwoord dat hij op basis van mijn chassisnummer zag dat er geen trekhaak gemonteerd mag worden.. Carloma heeft overigens wel offerte geleverd. Staat wel een vermelding bij dat de voorschriften van de fabrikant m.b.t. Koeling moeten worden gevolgd. Ik ga daar dan toch eens proberen langs rijden ook om feedback te vragen rond de antwoorden van beide dealers. ook reactie van de importeur af te wachten.
 3. De dealer heeft inmiddels ook geantwoord. Deze blijft bij standpunt dat op de Octavia technisch wel een trekhaak geplaatst kan worden maar dat deze niet gekeurd kan geraken omdat bij 18.1 geen gewicht is ingevuld.. Intussen heb ik voor verduidelijking de importeur gecontacteerd. Ik wil uiteraard mogelijke miserie bij de keuring vermijden. Een vraag nog m.b.t. de benaming van verschillende types aanhangwagen zoals hierboven: Zijn er andere octavia G-Tec eigenaars (evt mét trekhaak) die een kopie van hun COC willen plaatsen? Staat bij hen achter 18.1 dan wél een gewicht ingevuld? Tenslotte nog even dankjewel voor alle bovenstaande reacties. Fijn om zo verder geholpen te worden!
 4. @Koen C Dat is goed nieuws idd. Ik kijk even wat de dealer hierover terugkoppelt. Van die 402kg schrik ik wel even!
 5. Bedankt allemaal. Ik heb het gelijkvormigheidsattest er bij genomen. Volgens wat ik hier kan zien staat er wel een gewicht vermeldt bij de MTM voor o.a. een niet-beremde aanhangwagen te trekken. Verder ben ik hier technisch een leek in. Dus hierbij een foto van de betreffende cijfers: Wat is jullie gedacht? Ik ben inderdaad van plan me ook eens op een ander te informeren, zal eens horen bij Carloma.
 6. Hey MrFingers bedankt alvast voor je reactie! Betekend dit dan effectief dat de ene Octavia Combi 1.4 TSI G-TEC wél een trekhaak kan hebben en de andere Octavia Combi 1.4 TSI G-TEC géén trekhaak kan hebben omdat de tanks in beide (zelfde?) wagens anders gemonteerd zijn? Ik snap nl. wel dat er een verschil kan zijn bij verschillende modellen en merken. Maar het lijkt me gek dat Skoda voor eenzelfde model en motorisatie een verschil in montage van de tanks zou hanteren..
 7. Na de recente aankoop van een tweedehands Octavia Combi G-tec van 2017 vroeg ik mijn lokale dealer prijs voor het plaatsen van een trekhaak. De dealer bezorgde mij in eerste instantie een offerte voor afneembare trekhaak, maar daarop staat vermeld dat deze niet geplaatst kan worden op de modellen met CNG. Nadat ik hierover terugkoppel vraagt de dealer kopie van het COC van de wagen, waaruit hij besluit dat er op mijn wagen géén trekhaak geplaatst mag worden. Op internet las ik echter dat de Octavia destijds standaard met afneembare trekhaak werd geleverd. het lijkt me dan ook sterk dat mijn wagen niet van een trekhaak voorzien mag worden. Klopt de bewering van mijn dealer en bestaat er geen mogelijkheid om dit alsnog wél te voorzien? Alvast bedankt! Marc
 8. Hallo Naar aanleiding van verandering van werk (en inleveren bedrijfswagen) kocht ik een tweedehands Octavia Combi op CNG van 12/2017. Tijdens de zoektocht naar de wagen heb ik alvast goed gebruik kunnen maken van de info op dit mooie forum. Het lezen van de berichten hier heeft me mee overtuigd van de keuze die ik ging maken. Intussen een aantal dagen met de wagen gereden en ik ben helemaal tevreden. Ten opzichte van de diesel (bedrijfswagen) is de Octavia vooral een zeer stille wagen. Voorlopig heb ik getankt bij Dats in Geel en Pitpoint te Turnhout. Volgens mij beide stations met zgn. L-gas. Zijn er in regio kempen ook stations die H-gas aanbieden? (Staat dit steeds vermeld op de pomp?) Groet! Marc
×
×
 • Nieuwe aanmaken...