Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

Groengas

Leden
 • Aantal items

  172
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  16

Groengas won laatst op 31 Maart

Groengas had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

146 Super

Over Groengas

 • Titel
  Aardgasexpert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Groengas

  CNG rijder gespot 2.0

  Gisteren rond 09:00 reed ik op de ring van Antwerpen een tijdje op met een zwarte AUDI A4 g-tron. De A4 had een sticker en er zat een dame achter het stuur. We reden richting Mechelen.
 2. Groengas

  PitPoint kondigt bouw van zes nieuwe CNG-stations aan

  Die standaardisatie is er omdat niet alle apparatuur kan wisselen tussen de gaskwaiteit. Je kunt een gasfornuis bv niet zomaar hoog calorisch gas geven als de pit voor L- gas is gemaakt. Dat is zelfs gevaarlijk. Verder was/is de grootste bron altijd Groningen geweest. Dus waarom moeilijk doen met afwijkingen in kleine regio’s als je ook gewoon een standaard kan zetten. Je kan je nu inderdaad afvragen of omschakelen naar H-gas niet een betere optie is. Zeker omdat biogas normaal wordt opgewerkt naar een hele hoge kwaliteit waarbij vervolgens dan weer stikstof wordt bijgemengd om aan de specs te voldoen. Puur groengas tanken zou super zijn. voor industrie is er overigens in NL ook een H- gas net (veel kleiner).
 3. Groengas

  PitPoint kondigt bouw van zes nieuwe CNG-stations aan

  Nederland heeft een standaard gaskwaliteit. Al het ingevoerd gas (dus biogas maar ook eventueel hoog calorischgas) moet teruggebracht worden naar groningsche kwaliteit. Dus elke CNG pomp in NL heeft min of meer dezelfde kwaliteit (als deze aan het gasnet zit). CNG uit LNG is natuurlijk anders. Verder zijn de NL pompen duurder omdat er in NL energiebelasting zit op het gas. Dat zorgt voor max 10 cent per kg hogere prijs.
 4. Groengas

  Skoda annuleert bestelling !

  Ander gokje: men heeft geen idee wanneer de aanpassingen rond zijn en het voertuig WLTP getest. Men neemt de tijd heel ruim en dan za het wel passen. In deze redenering zou de levering mogelijk eerder komen. De lange levertijd geeft wel aan dat men flink in de problemen zit
 5. Groengas

  Skoda annuleert bestelling !

  @HVH de wijzigingen zover bekent uit allerlei berichten (zoals auto tijdschriften en vw interviews) zijn: nieuwe 1.5 motor met 130 i.p.v. 110 pk en een grotere CNG tank. CNG tank rond 18,5 kg en benzine tussen de 10 en 15 liter. Sommige geruchten vertellen ook dat de CNG tank composiet zal zijn i.p.v. staal nu. Ook is duidelijk dat de hatchback op CNG vervalt totdat het nieuwe model komt en dat de station dus bovengenoemde aanpassingen krijgt. Waarom de levertijd zo lang is geen idee, maar het klinkt vrij bizar. gokje van mijn kant: CNG heeft de kleinste aantallen dus wordt pas als laatste WLTP getest. Waarschijnlijk is de wachtrij lang bij de testcentra.
 6. Groengas

  nieuwe wagen

  Bij ons op het werk incluis mijzelf rijden we met 3 b-klassen met 110 -150k km. Nooit serieuze problemen gehad. B-Klasses zijn er niet zoveel maar de motor uit de B is volgens mij in basis dezelfde als in de sprinter. Zoek anders eens een garage waar men sprinters in onderhoud heeft. Misschien hebben die meer ervaring.
 7. Groengas

  Passat op CNG na 2019 Face lift

  Ik zie dat het artikel aangepast is. De tekst is nu: Facelift (2019) wird mit dem 1,5-Liter-Vierzylinder-Turbobenziner mit 150 PS erhältlich sein. Eine neue, auf den Betrieb mit Erdgas (CNG) ausgelegte Variante, der 1.5 TGI evo, wurde zwar diskutiert, letztlich aber verworfen. De Passat CNG lijkt dus toch van de baan.
 8. Groengas

  In blijde verwachting

  Hoeveel KG neemt de XLV mee?
 9. Volgens "Auto Zeitung.de" komt de Passat na zijn face lift in zomer 2019 ook op CNG beschikbaar. Dit zou heel mooi nieuws zijn! "Eine neue, auf den Betrieb mit Erdgas (CNG) ausgelegte Variante, der 1.5 TGI evo, kommt ebenfalls ins Programm." Bron: https://www.autozeitung.de/vw-passat-2019-technische-daten-preise-125355.html
 10. Groengas

  Nieuwe CNG chef voor VW

  De VW groep heeft een nieuwe CNG chef: Stephen Neumann: https://www.automobilwoche.de/article/20180530/NACHRICHTEN/180539998/volkswagen-konzern-stephen-neumann-wird-neuer-cng-chef Interview Stephen Neumann https://www.firmenauto.de/vw-erdgasbeauftragter-stephen-neumann-wenn-nicht-jetzt-wann-dann-10153011.html?xing_share=news Ik lees zo snel niets nieuws. Alleen goed om te lezen dat het doorgaat.
 11. Groengas

  Vuldruk en buitentemperatuur

  Naar mijn ervaring is het verschil tussen zomer en winter bij composiettanks sterker. ook hangt het af van de dispenserregeling.
 12. Groengas

  DATS Geel

  En de nozzle/tankpistool dan naar voren drukken. Als dat niet goed wil het metalen mondstuk naarvoren (naar de auto) trekken.
 13. Groengas

  Skoda Kodiaq

  Een andere goede ombouwer in Nederland is “Prins” zij zijn onderdeel van westport. Zij bouwen momenteel veel transporters om met behoud van garantie. Ook zijn zij betrokkem geweest bij de Volvo op CNG.
 14. Groengas

  Rijtest Audi A3 g-tron

  Ligt natuurlijk ook aan je rijstijl. Mijn collega’s doen op NL L-gas tussen de 250 en 300 km.
 15. Groengas

  Ford komt met een nieuwe CNG motor

  Ik denk dat ford eerder kijkt naar een Ford C-max of S-max of zelfs galaxy.
×