Ga naar inhoud

Groengas

Leden
 • Aantal items

  187
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  17

Groengas won laatst op 22 September

Groengas had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

157 Super

Over Groengas

 • Titel
  Aardgasexpert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Probeer dan een andere keer de Esso tegenover Hoboken. Naar mijn ervaring heeft die goede druk en haal je de 19 kg misschien. Heeft ook H-gas. Hoboken heeft echter nog wat beter gas maar minder druk.
 2. Groengas

  Total Drive Systems Emiel Vloorstraat Hoboken

  @Lange_666 dat denk ik ook. De dispenser slaat in principe af op minimum flow. Als die waarde is aangepast omdat het tanken te lang duurde is de vulgraad minder. De leverdruk zal 220 bar zijn maar daar komt je voertuig blijkbaar niet aan. Bij composiet tanks zal het effect groter zijn dan bij stalen tanks. Hoe sneller vullen des te meer warmteopbouw in de tank = hogere druk. Na het tanken zakt de temp en dus de druk. Voor een goede vulling is er dan dus meer overdruk nodig.
 3. In Nederland is het CNG duurder omdat er energiebelasting op het CNG zit. Oftewel indirect zit er dus accijns op CNG en wordt de prijs hoger dan in België. Ik zou zeggen geniet er nog maar van
 4. Zijn nog prijzen van vorige maand of zelfs augustus. De vraag is dus of die wel goedkoper zijn. Gasprijs stijgt de laatste maanden hard. De prijs is van die pompen volgens mij redelijk gelijk.
 5. Groengas

  Skoda Octavia 1.5 G-TEC

  Ik denk dat ze zoveel mogelijk volume wilden krijgen. Stalen tanks hebben een dunnere wand dan composiet tanks. Dus als de buitenmaten vastliggen... daarbij is staal goedkoper. Staal is wel wat zwaarder maar doordat de achterste stalen zijm vervangen door composiet is daar al veel gewicht bespaard. Verder komt er van alle modellen binnen korte tijd een nieuw model. Ze moesten dus een tijdelijke betaalbare oplossing creëren. Bijzonder is wel dat tijdens het Weens motoren congres waar de 1.5 werd gepresenteerd er over de golf werd gezegd dat deze 18,5 kg zou krijgen. Dat spreekt elkaar dus tegen. Heeft VW of Skoda gelijk...?
 6. Groengas

  Skoda Octavia 1.5 G-TEC

  Via is er meer informatie over de Octavia 1.5 G-TEC naar buiten gekomen: Skoda komt met de aangepaste Octavia G-TEC. Meer vermogen, 130 pk en meer tankinhoud: 17,7 kg CNG en minder benzine:11,8 liter. Alleen in de Combi verkrijgbaar en alleen met DSG (automaat). De Grote tanks achter worden composiet (stuk lichter) i.p.v. staal en er komt een extra tank onder de achterbank en die wordt van staal. bron: https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/eco-friendly-alternative-skoda-octavia-g-tec-now-with-significantly-more-power-and-increased-cng-range/
 7. Groengas

  Slangen bij CNG station

  De dunne slang is de gasretour. Die wordt gebruikt om de druk in het tankpistool/nozzle na het tanken af te voeren. Als de druk weg is kan het pistool losgekoppeld worden.
 8. Groengas

  Help - grote gezinswagen voor de toekomst...

  @aardgasrijder. De 5-zitter heeft meer CNG capaciteit dan de 7-zitter. in de praktijk tankt die ergens tussen de 24-30 kg. Met de uitbreidingen in Frankrijk is dat misschien dan toch mogelijk. Seat gelooft ook voldoende in de groei want die brengt de TGI op de franse markt. Vraag is misschien een beetje: zoek je de auto bij de mogelijke vakantiebestemmingen. Of zoek je een vakantiebestemming bij je auto. Eventueel je 7 zitter omruilen naar een 5 zitter?
 9. Groengas

  Help - grote gezinswagen voor de toekomst...

  @Aardgasrijder De Touran is toch een best grote auto? Mijn zwager rijdt erin en heeft 3 kinderen op de middelbare school en het past prima. Ook heeft hij er een caravan dat trekt prima. Is de motor van de Touran toereikend?
 10. Groengas

  Help - grote gezinswagen voor de toekomst...

  Is een tweedehands B-klasse iets? genoeg vermogen voor een caravan en ook ruim genoeg. 2 kinderen en spullen gaan prima mee. Is een fiat doblo in personen uitvoering nog wat? Heeft veel ruimte, motor ook prima. Gewicht geen idee.
 11. Groengas

  Help - grote gezinswagen voor de toekomst...

  Een Passat of touran met 1.4 tsi motor op CNG. Deze heeft 150 pk en 220 Nm. Passat heeft 21 kg CNG in de praktijk vaak meer en 31 liter benzine. Hee handzaam dus. Touran heeft 24 kg CNG en 13 liter benzine, bij de 5 zitten. De 7 zitten heeft 18 kg CNG. Verder zelfde motor als Passat.
 12. Groengas

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  Zeker wel. Ik houd het nu al een tijdje bij voor NL op het Erdgasfahrer forum. Zomer 2016 was de prijs naar €1,- gezakt. In Nl was in April de laatste prijsdaling. Belgie heb ik niet scherp. Ik heb het gevoel dat de prijzen daar veel langer stabiel zijn gebleven. De gasprijs stijgt meestal in de winter, vanwege het hogere verbuik en daalt richting zomer. Afgelopen jaar was alleen afwijkend, waarom? Geen idee.
 13. Groengas

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  @Ivivke Heel veel gascontracten hebben de TTF als basis. Deze website laat een prijs zien op basis van de laatste afsgesloten contracten. Die contracten met prijs en hoeveelheid kun je zien als je naar beneden scrollt. De TTF is een soort gas verhandelingsbeurs.
 14. Groengas

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  Ik kijk zelf altijd hier: https://www.theice.com/products/27996665/TTF-Gas-Futures/data?marketId=1660891&span=2
 15. Groengas

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  De CNG pompprijs stijgt waarschijnlijk omdat de gasprijs de afgelopen maanden sterk is gestegen. De gasprijs is bijna verdubbeld tov het laagste punt afgelopen winter.
×