Ga naar inhoud
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Groengas

Leden
 • Aantal items

  201
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  17

Groengas won laatst op 22 September 2018

Groengas had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

162 Super

Over Groengas

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Groengas

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Deze is ook mooi: CNG auto uit de kraan laten vallen en zien wat er gebeurd: https://www.youtube.com/watch?v=M-ExcJ7PaRc
 2. Groengas

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Het enige wat duidelijk is, is dat er een ongeluk/schade vooraf is gegaan voor het falen van de tank. SChade was iets van 3000 euro. Dat lijkt meer dan alleen een krasje op de bumper. En een nieuwe bumper kost ook geen 3000 euro (toch?, het is wel een audi :-) ) De auto'n hebben uitgebreid crashtests gehad en de flessen zelf zijn ook uitgebreid getest. Zo is er een leopard tank over de flessen gereden. wordt er met groot kaliber op de tanks geschoten etc en de tanks houden dit danwel ontploffen niet. De bedoeling is natuurlijk wel dat na een schade de flessen gewisseld worden. Alle tests gaan daar van uit. Blijkbaar is door het ongeluk de tank toch beschadigd geraakt of beschadigd door het herstellen (lassen? - teveel hitte). Het blijven echter allemaal suggesties. Het onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest. belangrijk is vooral dat het geen intrensiek falen van de fles is. https://www.youtube.com/watch?v=B7t28tM7550&feature=youtu.be Crash test CNG voertuig achtergrond bij hetzelfde voertuig: https://www.hybridcars.com/wp-content/uploads/2014/11/2015-Chevrolet-Bi-Fuel-Impala-Safety-Infographic.jpg Opel Zafira tegen de muur en in de brand: https://www.autobild.de/artikel/crashtest-opel-zafira-cng-48096.html Reddingskaart G-tron: https://www.audi.de/dam/nemo/models/misc/special-purpose-vehicles/PDF/IG_DE_RL_Audi_Web.pdf
 3. Groengas

  Autosalon 2019

  Bijzonder dat Volkswagen pas zo laat weer met de voertuigen komt. Dan zijn ze er meer dan een jaar uit geweest.
 4. Groengas

  Skoda Octavia 1.5 G-TEC

  De fabriek schijnt alleen de combi met dsg te leveren. Ik denk omdat het model over niet al te lange tijd wordt vernieuwd. De twee grote tanks onder de kofferbak worden van composiet en derde extra tank onder de achterbank i.p.v. stuk benzinetank wordt een stalen fles. Heel benieuwd hoeveel je in de praktijk gaat tanken. Bij composiet krijg je er vaak niet veel meer in dan opgegeven.
 5. Groengas

  Seat Leon 1.5 TGI

  Ik zie nu dat er volgens mij een fout zit in de screenshot van PitPoint. De uitstoot hoort bij de automaat (7cs). Volgens de Italiaanse en Duitse configurator heeft de handbak 100 gram CO2 uitstoot
 6. Groengas

  Seat Leon 1.5 TGI

  In de Duitse configurator kan je het verbruik in kg/km zien en de uitstoot voor de DSG. Die is beduidend lager dan voor de handbak. Zo’n 96 gram.
 7. Groengas

  Opnieuw een aardgasauto ontploft in Duitsland

  Een Bericht net op gibgas (denk dat pitpoint dat bedoelt) van volgens gibgas een betrouwbaar persoon: Hallo, habe gerade die Nachricht von VW bekommen, dass das Fahrzeug einen Unfallschaden am Heck hatte und die Flaschen bei der Reparatur wohl nicht getauscht wurden. Gruß Gamijoma
 8. Betreffende de Leon heb ik van de NL dealer begrepen dat de prijzen in week 2 bekend zouden worden.
 9. Groengas

  Seat Leon 1.5 TGI

  In Italië zijn sinds gisteren de prijzen bekend van de Leon met de nieuwe 1.5 motor. De auto is sinds gisteren daar ook bestelbaar. De Seat krijgt 3 tanks waarvan de twee onder de kofferbak van composiet zijn. De extra derde tank is een stalen die op de plek van de oude (grote) benzinetank komt. De benzinetank wordt verkleind naar 9 liter. De Leon komt als hatchback en station tevens de keuze voor handbak of DSG.
 10. Groengas

  Skoda kondigt 1.5 TGI aan - waar is de WLTP CO2?

  Die is volgens de Tsjechië prijslijst 96 gram, zeer laag dus.
 11. Groengas

  Skoda Octavia 1.5 G-TEC

  In Tsjechië en Zwitserland zijn inmiddels de prijzen bekend voor de Octavia 1.5 g-tec. Alleen station met automaat verkrijgbaar. Uitstoot 96 gram, een zeer nette waarde. Beter dan met de 1.4, die was 102. Op de Tsjechische Skoda website kan je de prijzen vinden door de nieuwe prijslijst te downloaden. Het staat nog niet in de configurator.
 12. Groengas

  Autosalon 2019

  Er wordt melding gemaakt van een koppel van 145 Nm, maar dat kan toch helemaal niet kloppen? De Polo en Ibiza met dezelfde motor heeft 165 Nm. Dus ergens klopt er volgens mij iets niet.
 13. Groengas

  Golf 1.5 CNG vs Golf 1.4 CNG

  Voor een goede vergelijking kun je de huidige diesel- en benzinewagens niet vergelijken met die van 20 jaar geleden. Ik ben benieuwd in hoeverre de opgepepte motoren en uitlaatgas nabehandelingsystemen het 20 jaar uithouden. Katalysatoren, ADBlue-systemen en roetfilters zijn ook niet goedkoop te vervangen. En de vraag is of die voertuigen over 20 jaar nog een stad in mogen. Mijn gevoel zegt op basis van ervaringen van de CNG-auto’s om mij heen dat de aangepaste CNG-motoren sterker zijn dan de benzine zusjes. Ik hoor weinig problemen met de motoren en veel rijden makkelijk grote km standen. Mijn gevoel zegt dat de motoren wat meer marge hebben (geharde kleppen, andere katalysator, schone CNG verbranding etc)
 14. Groengas

  Help! CNG of bij mijn diesel blijven

  Is het onderhoudsinterval voor de nieuwe VW CNG voertuigen nog steeds 15.000 km? Ik meen op het Italiaanse forum gelezen te hebben dat het interval bij de nieuwe voertuigen is opgetrokken naar 30.000 km.
 15. Probeer dan een andere keer de Esso tegenover Hoboken. Naar mijn ervaring heeft die goede druk en haal je de 19 kg misschien. Heeft ook H-gas. Hoboken heeft echter nog wat beter gas maar minder druk.
×