Ga naar inhoud

Groengas

Leden
 • Aantal items

  161
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  16

Groengas won laatst op 31 Maart

Groengas had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

127 Super

Over Groengas

 • Titel
  Aardgasexpert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Groengas

  DATS Geel

  En de nozzle/tankpistool dan naar voren drukken. Als dat niet goed wil het metalen mondstuk naarvoren (naar de auto) trekken.
 2. Groengas

  Skoda Kodiaq

  Een andere goede ombouwer in Nederland is “Prins” zij zijn onderdeel van westport. Zij bouwen momenteel veel transporters om met behoud van garantie. Ook zijn zij betrokkem geweest bij de Volvo op CNG.
 3. Groengas

  Rijtest Audi A3 g-tron

  Ligt natuurlijk ook aan je rijstijl. Mijn collega’s doen op NL L-gas tussen de 250 en 300 km.
 4. Groengas

  Ford komt met een nieuwe CNG motor

  Ik denk dat ford eerder kijkt naar een Ford C-max of S-max of zelfs galaxy.
 5. Groengas

  Van 1.4 TSI naar 1.5 TSI motor (CNG)

  Volgens de geruchtentamtam leek het heel lang te gaan om 130 pk en 250 Nm. Dit was goed mogelijk omdat bij de huidige 1.4 het aantal pk's ook teruggeschroefd was van 120 naar 110 bij gelijk koppel. Ook de Astra en b-klasse hebben minder pk’s dan benzinebroer. Misschien komt de motor later nog met meer vermogen. Bij de testgolf, die laatst is getest door veel journalisten, had de CNG-motor 160 pk en 250 Nm. Dus misschien nog hoop. Wat ook interessant is, is dat de nieuwe motor veel sneller geworden lijkt te zijn. En maar een halve seconde trager dan de benzinebroer. Mogelijk dat het verminderde gewicht van de flessen ook een rol speelt.
 6. Groengas

  Van 1.4 TSI naar 1.5 TSI motor (CNG)

  Op het Weense motoren symposium zijn de specificaties gepresenteerd. 130 pk en helaas 200 Nm i.p.v. 250 Nm. 0-100 is echter een stuk sneller dan nu 9,6 sec. Verbruik NEDC 3,5 kg/100 km. En 93 gram CO2. Volgens WLTP iets van 110 gram. CNG tank 18,5 kg (115 liter) en benzine 12 liter. https://www.auto-motor-und-sport.de/news/vw-ea211-evo-tgi-motor-kommt-im-golf/
 7. Groengas

  Ford komt met een nieuwe CNG motor

  Op het 39e Weense motorensymposium (wereldwijd het symposium waar nieuwe motoren worden aangekondigd en besproken) heeft VW zijn nieuwe 1.5 motor aangekondigd. Belangrijker en nieuwer is dat Ford een nieuwe CNG-motor heeft aangekondigd en besproken. Een driecilinder 1,0 L MTDI Ecoboost (MTDI =Methane turbo direct injection) van 110 kW (150 pk). Een directe injectiemotor, dus een pure gasmotor. Deze heeft een hoog koppel onderin. Op basis 7 zitter middelklasse "Van" uitstoot en verbruik NEDC CO2-Emissie van 93 g/km en volgens de nieuwe strengere WLTP-cyclus 120 g/km. Bron: https://boerse-express.com/news/articles/neue-benziner-die-bandbreite-reicht-vom-drei-bis-zum-achtzylinder-17233
 8. Groengas

  chiptuning of niet??

  De 2.0 is de oude motor, de voorloper van de 1.4 TGI. de 2.0 heet EcoFuel en geen TGI. De 2.0 had 109 pk en heeft geen turbo, daarom is chip tuning ook niet mogelijk.
 9. Groengas

  Golf Variant

  @Aardgasrijder ik weet niet zeker of je meer benzine in die tank krijgt. In mijn 12 liter benzinetank in mijn B-klasse lukt me dat niet. Aan de andere kant, hoe test je dat zonder stil te vallen? Verder ben ik benieuwd wat het verschil tussen staal en composiet gaat zijn. Heb gelezen dat de nieuwe tanks ook in de Octavia composiet zullen zijn. Daar krijg je vaak niet meer kg in in tegenstelling tot staal. Dus, ben benieuwd of de praktijk tot een grotere tankinhoud gaat leiden. We zullen zien.
 10. Groengas

  CNG wagen aangekocht? laat het ons weten

  Volgens Gibgas 45 liter en 13,2 kg CNG.
 11. Groengas

  Golf Variant

  Dank voor het delen. Er deden verschillende verhalen de ronde over de inhoud van beide tanks. Een bestelbon geeft toch een hoge mate van duidelijkheid.
 12. Groengas

  Golf Variant

  Beste @Golf Variant wat geeft de dealer aan betreffende de grootte van de benzine- en CNG-tanks?
 13. Groengas

  Seat Ateca op CNG

  Volgens het Spaanse automagazine Autopista.es komt in 2019 de Ateca op CNG! De verwachting is met de 1.5 TGI met 130 pk en dat deze grotere tanks krijgt. Het lijkt dat ze spreken over 3x 8 kg. Dat zou super zijn natuurlijk! bron: http://www.autopista.es/amp/seat-ateca-15-tgi-2019-nuevo-suv-compacto-gas?__twitter_impression=true
 14. Groengas

  Rijtest VW Golf TGI & Seat Leon TGI

  @muscles mogelijk dat het vermogen wat teruggeschroefd is. Ook mogelijk dat door de kleinere turbo er minder vermogen overblijft.
 15. Groengas

  levensduur auto op CNG ?

  Ik heb meerdere collega’s waarbij de auto al uit de lease is gelopen bij 150.000-180.000 km zonder problemen (golf, A3, Skoda). En zoals op een andere plek eerder gezegd heb ik ook twee collega's die op veel grotere km zitten. Een Volvo van meer dan 500.000 en een Passat van 650.000. Draaien nog prima. Met is dacht ik bij de Duitse ADAC een 100.000 duurtest van de Octavia. Auto en motor kwamen als beste ooit uit de test.
×