Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Crombel

Leden
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Crombel last won the day on July 25 2017

Crombel had the most liked content!

Community Reputation

14 Goed

About Crombel

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt voor de feedback! Daar leren we wat van.
 2. De vulling van de tank wordt gemeten door de druk. Als er wordt overgeschakeld naar benzine zit er nog meer dan 10 bar in de tank. Bij die druk kan niet meer voldoende debiet door de ontspanner- drukregelaar stromen. Dus er blijft een volume cng in de tanks achter. Als er getankt wordt beïnvloed dat de kwalitieit van de totale hoeveelheid. Problemen met de brandstofkwaliteit heb ik ook nog niet meegemaakt in de 8 jaar dat ik op cng rijd. Maar voor de problemen die niko heeft is dit de meest voor de hand liggende verklaring.
 3. Het zal dan toch iets te maken hebben met de kwaliteit van de getankte CNG. Ook al geeft hij aan dat de tank leeg is dan zit er nog een hoeveelheid gas aan lage druk in de tank. Vandaar dat de kwaliteit nu 90% is ipv 100. Dat zal elke tankbeurt snel verbeteren. Je kan de wagen laten nazien maar best laat je er geen werken aan uitvoeren ( lambadasonde vervangen of injecteurs laten reinigen).
 4. Of CNG degradeert in de tank van het tankstation weet ik ook niet maar gezien de uitzonderlijke toestand die we hebben meegemaakt zou ik eerst nog eens gaan tanken vooraleer naar een garage te gaan. Daar gaan ze misschien tevergeefs zoeken ook omdat de foutmelding maar 2 keer voor kwam. Ik heb onlangs al getankt op het Kiel en geen problemen gehad.
 5. Of het nodig is om bij twee maal even een te rijk mengsel bij 18% belasting en 1500 rpm maatregelen te gaan nemen heb ik mijn twijfels. Dat kan een toevallige combinatie van factoren zijn die zich heel zelden voordoen. Als die fout zich blijft voordoen is het wat anders. Misschien is er door de coronacrissis daar weinig getankt en is de kwaliteit van het gas minder geweest. Eens tanken bij Total op het Kiel en afwachten of de fout zich nog voordoet.
 6. Toch eigenaardig dat ze dat ene wiel niet goed krijgen. Ik zou de producent mailen en hun reactie afwachten.
 7. Dus kan je stellen dat er geen trilling was voor de winter en dat de er wel trilling was als je ze terug monteerde. Ik heb dat ook eens gehad en toen was er iets aan de karkas, zoals Koen C schrijft. Aan de betreffende band was niks te zien maar als je hem liet rollen was er een slingering. De trilling begon echter reeds bij 50 km/u en bleef aanhouden. Misschien is het bij uw banden nodig om ze te laten balanceren omdat de trilling maar eerst optreed bij 120 km/u
 8. 170000 km zou geen probleem mogen zijn. Het gebruik van cng heeft geen schadelijke gevolgen voor de motor. Ik zou eerder het tegendeel denken. Je hebt natuurlijk een extra brandstofinstallatie: tanks, leidingen, drukregelaar en verstuivers. Die hebben weinig onderhoud nodig maar de tanks moeten elke 4 jaar visueel gekeurd worden.
 9. Voor mijn Touran heb ik, op basis van de Zweedse onderhoudsverslagen, een lijst gemaakt. Veel verschil zal er niet op zitten met de Caddy. Als je wil stuur ik die als pm.
 10. Je kan het altijd proberen en uiteindelijk heb je maar 1 persoon nodig die het wil betalen. Geduld is ook belangrijk, reken op 3 of 4 weken voor redelijke biedingen binnen komen. Je kan ook eens bij een dealer horen.
 11. 18 voor vragen en hopen er 17 voor te krijgen? Ik denk dat het nu moeilijk is om er een redelijke prijs van te krijgen. Zeker in vlaanderen, mede door het fake news van Luc Pauwels op VRT (de onbetrouwbare gids). Een maand geleden heb ik een VW Touran (cng) verkocht en daarvoor was enkel (serieuze) interesse van Franstaligen. Waarschijnlijk door de LEZ in Brussel.
 12. Het staat inderdaad in de handleiding maar van de “olieafscheider CNG” en de “extern brandstoffilter CNG” had ik nog nooit gehoord. Toch denk ik dat in beide regels CNG er per vergissing bij staat. De olieafscheider is een deel van de motor-ontluchting waar de olie uit de carterdamp wordt afgescheiden zodat die niet in het milieu komt. Vervangen na 60000 km is redelijk. De externe brandstoffilter zal de benzinefilter zijn. “Norm EN 228” wijst ook enkel op benzine. Het enige raadsel is de prijs, die is hoog.
 13. Dit zijn termen die mij aan compressoren doen denken. Misschien van een cng-tankstation?
 14. Als je betaalt voor de controle op lekken in het gassysteem dan mag je er toch op rekenen dat dat gedaan wordt.
 15. Naargelang het merk is het mogelijk dat de olie sneller moet gewisseld worden. Zinvol is het ook dat het gassysteem jaarlijks gecontroleerd wordt op lekken. Dit gebeurt op de jaarlijkse autokeuring, als je daar naar toe moet is het niet nodig dat het ook nog eens door de garage gedaan wordt.
×
×
 • Create New...