Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Crombel

Leden
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Crombel last won the day on July 25 2017

Crombel had the most liked content!

Community Reputation

13 Goed

About Crombel

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voor mijn Touran heb ik, op basis van de Zweedse onderhoudsverslagen, een lijst gemaakt. Veel verschil zal er niet op zitten met de Caddy. Als je wil stuur ik die als pm.
 2. Je kan het altijd proberen en uiteindelijk heb je maar 1 persoon nodig die het wil betalen. Geduld is ook belangrijk, reken op 3 of 4 weken voor redelijke biedingen binnen komen. Je kan ook eens bij een dealer horen.
 3. 18 voor vragen en hopen er 17 voor te krijgen? Ik denk dat het nu moeilijk is om er een redelijke prijs van te krijgen. Zeker in vlaanderen, mede door het fake news van Luc Pauwels op VRT (de onbetrouwbare gids). Een maand geleden heb ik een VW Touran (cng) verkocht en daarvoor was enkel (serieuze) interesse van Franstaligen. Waarschijnlijk door de LEZ in Brussel.
 4. Het staat inderdaad in de handleiding maar van de “olieafscheider CNG” en de “extern brandstoffilter CNG” had ik nog nooit gehoord. Toch denk ik dat in beide regels CNG er per vergissing bij staat. De olieafscheider is een deel van de motor-ontluchting waar de olie uit de carterdamp wordt afgescheiden zodat die niet in het milieu komt. Vervangen na 60000 km is redelijk. De externe brandstoffilter zal de benzinefilter zijn. “Norm EN 228” wijst ook enkel op benzine. Het enige raadsel is de prijs, die is hoog.
 5. Dit zijn termen die mij aan compressoren doen denken. Misschien van een cng-tankstation?
 6. Als je betaalt voor de controle op lekken in het gassysteem dan mag je er toch op rekenen dat dat gedaan wordt.
 7. Naargelang het merk is het mogelijk dat de olie sneller moet gewisseld worden. Zinvol is het ook dat het gassysteem jaarlijks gecontroleerd wordt op lekken. Dit gebeurt op de jaarlijkse autokeuring, als je daar naar toe moet is het niet nodig dat het ook nog eens door de garage gedaan wordt.
 8. Dat een cng-filter na 3 jaar zou moeten vervangen worden, daar heb ik nog niet van gehoord. In de ontspanner (drukregelaar) zit een filter aan de hogedruk zijde. Maar die wordt, voor zo ver ik weet, slechts vervangen wanneer de ontspanner defect is of gereviseerd wordt. Die filter is een poreus koperen cilindertje van ongeveer 4 cm lang. Aan de lage druk zitten in elke injecteur een klein filtertje maar dat wordt niet bij onderhoudsbeurten vervangen. Voor de benzine is er wel een brandstoffilter die vervangen wordt.
 9. Eerst zou je de auto moeten uitlezen of laten uitlezen. Indien er geen foutmeldingen zijn misschien de compressie eens laten meten. Dat is de basis om te beginnen zoeken.
 10. Dat de gasinstallatie gecontroleerd wordt hoort bij het onderhoud. Dit is een noodzakelijke controle op lekken. Waarom de inspectie in twee delen gesplitst wordt weet ik niet maar de som lijkt mij niet overdreven. Dat is een hele rits zaken die nagezien en gedaan moeten worden. De prijs van de olie (VW 502 00) is zeker verkeerd, die zou het 10-voudige moeten zijn. 3,6 liter aan 4,8 euro???
 11. Prijs verlaagd naar 10950,00 Omdat we inmiddels een andere Touran hebben. Staat nu op tweedehands.be:Touran Highline Ecofuel(cng)
 12. Het zal terug een tweedehandse op aardgas worden.
 13. Hierbij verkoop ik mijn VW Touran, bouwjaar eind 2012 model 2013 met 137000 km. Hij heeft een manuele 6 versnellingsbak en is luxueus uitgevoerd. Panodak, automatisch parkeren, ongebruikte afneembare trekhaak, navigatie, enz. Ik heb lang gezocht naar deze uitvoering maar uiteindelijk heb ik problemen met mijn knie bij het gebruik van de koppeling dus ga ik terug op zoek naar een Touran met automaat. De wagen is in een uitzonderlijk goede staat zowel uiterlijk als mechanisch. Hij is nauwgezet onderhouden, laatste onderhoud in okt 2019. Ik zet hem eerst hier enkele weken op het forum te koop omdat het een wagen is die je in vertrouwen voor jezelf kan kopen. Hij is ingevoerd uit Duitsland en heeft 1 vorige eigenaar gehad. Vraagprijs 11750 euro
 14. Je zou moeten te weten komen of het de CNG- of benzine-injecteur is. Is het bij de caddy mogelijk om enkel op benzine te rijden? Je kan de injecteurs ultrasoon laten reinigen. Dat kost 20 euro per injecteur.op dit adres: Duxe Als ze benzine injecteurs kunnen reinigen kunnen ze CNG-injecteurs ook reinigen (zelfde werking).
×
×
 • Create New...