Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

niko

Leden
 • Aantal items

  226
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  5

Alles dat geplaatst werd door niko

 1. ja muscles , met die grote ferry gaan wij ook naar griekenland. bytheway, jij kunt cng tanken ook in de port van ancona, het is vlakbij de ferry tickets office. zo een 150mtrs afstand daarvan. en dan met een volle cng tank je reis beginnen in griekenland. Momenteel zijn er maar 14cng pompen in dat land maar er komt en pak meer in de volgende 2-3 jaar.
 2. ok super, ben vergeten te zeggen dat die BP in zwitserland op de autosnelweg buiten Basel sluit de CNG pompen tijdens de nacht.
 3. wij rijden ieder keer naar Ancona - italie via LUX - FRA - ZWI en dit 100procent op CNG. Eerst tanken wij vol in Antwerpen dan bij Aral in Merl Luxembourg, dan rijden wij nonstop door Frankrijk via strasbourg - mulhouse naar de grens met zwitserland. Dit zou +/-300km moeten zijn. 10km buiten Basel richting zuid heb jij een BP tankstation op de autosnelweg waar jij ook CNG (bio) kunt tanken. Dan is het geen 300km en jij bent in Italie waar jij heel wat tankstations op de autostradas bieden ook CNG; om de 50kms of vlak bij een afrit waar het minder duur is. De meeste CNG pompen in Italie sluiten na 22u of 23u
 4. sinds een paar dagen is er een nieuwe Gabriels tankstation op de Vredebaan in Mortsel geopend. Maar helaas geen CNG pomp voorzien.
 5. van eigen ervaring: invoer van mijn nieuwe Golf TGI wagen van Duitsland naar hier, dit heeft mij 20cent gekost voor de papierwerk bij de douane plus 2procent (bijtellen op de netto prijs) btw-verschil Duitsland-België, in mijn geval ging het over over +/- €350, zeker de moeite waard. want ik heb toen meer als €2000 kunnen besparen. De wagen laten transporteren kost het ook wat (km afstand afhankelijk) maar jij vindt op 2dehands.be etc websites een tiental firmas die kunnen een goede prijs geven. Duitse export nummerplaten + verzekering is ook een optie maar het zal +/- even duur zijn als het laten transporteren.
 6. is het niet tss 50-55eur/tank bij andere cngwagen keuring firmas?
 7. niko

  Invoer

  ik heb ook onze Golf TGI van Duitsland ingevoerd (gekocht van een garage-dealer), als nieuwe wagen. Het invoeren ging vlot, autokeuring was niet nodig (nieuwe wagen) het heeft maar 20 cent+btw verschil gekost, betaald bij her douanekantoor. En ja, nog een dag verlof om van de douane naar de verzekeraar en dan naar DIV te kunnen gaan. Na 2 dagen had ik mijn nummerplaten.
 8. op de ferries van Italie naar Griekenland ook nooit een probleem gehad met onze golf TGI
 9. ik heb de continental ts winterbanden al 4j en ben zeer tevreden
 10. als het over een prijsverschil gaat van zelfs 1000eur (btw verschil + extra kosten) is zeker te moeite een wagen gaan kopen in duitsland en invoeren in BE. zie ander post van mij ivm import details van onze golf variant tgi.
 11. ik doe het zelf al 3 winters, ik had een set winterbanden liggen van onze vorige wagen-octavia combi die perfekt passen op de golf variant goed is om je banden ook te verwisselen bvb LinksAchter zomerband 2018 wordt LinksVoor zomerband 2019 etc. De bc instellen ook na het wisselen
 12. niko

  gesloten ruimte

  Als wij die niet nodig hebben staat onze auto steeds in de garage, en dit soms voor dagen lang. In dezelfde ruimte staan ook de gasleidingen en de gasmeter. Best minstens 2 verluchtingsroosters plaatsen (verplicht bij nieuwbouw, denk ik) en dan ben jij zeker dat bij een gaslek de aardgas (lichter dan lucht) zijn weg naar boven - buiten vindt.
 13. Al de cng-tankstations in Italië hebben geen probleem met drukke momenten, waarom zou dit bij ons een issue worden! Onlangs in Bologna heb ik zonder probleem15 kg kunnen tanken terwijl de andere 5 cng-pompen ook bezig waren! Wij waren met 6 cng-wagens aan het tanken tijdens de warmste uren van de dag, 31 graden celsius.
 14. @Koen C Fluvius (het nieuwe bedrijf na de fusie van Eandis en Infrax op 01/07/18) gaat dit soort controles niet doen. De installateurs moeten dit doen zoals ook muscles schrijft hierboven. Trouwens is het verplicht onze gasketels-cv installatie om de 2j te laten controleren en te onderhouden.
 15. De netbeherders gaan de netdruk verlagen van 25mbar L-gas naar 21mbar H-gas. Voor de meeste van ons (die rechtstreeks zijn aangesloten op het gasnet- zonder drukregelaar) gebeurt dit zonder aanpassing van de meteropstelling. Op die manier wordt het H-gas gevoed met een kleiner druk-debiet omdat dit een hogere calorische waarde heeft (meer CH4). De meeste gastoestellen werken zonder probleem zowel op H- als op L-gas, dat weet ik zeker. Bij klanten die aangesloten zijn op een gasnet van 100mbar, dus met een drukregelaar van 25mbar (L-gas), gaat Eandis/Infrax eerst die drukregelaar vervangen met ene van 21mbar. Koen C, dit klopt niet, alle gastoestellen die verkocht worder in BE zijn al lang geschikt voor L- en H-gas
 16. Ik begrijp niet waarom zou H-gas gevaarlijk zijn voor een gasfornuis? Voor een oude gasketel zou het problematisch kunnen zijn. De druk wordt verlaagd van 25mbar (L-gas) naar 21mbar (H-gas).
 17. onlangs heb ik mijn golf variant bij LAC in lier gebracht voor een *groot onderhoud* 30000km of 2 j, ik heb 172eur moeten betalen, top service.
 18. bij mijn golf is het issue opgelost! Bij LAC in Lier hebben ze, onder garantie (VW TPI 2036393/4), deze geribbelde buis vervangen door een gladde en geen fluittoon meer (ondertussen al > 1000km gereden en goed getest). Foto komt later.
 19. Binnenkort op reis met onze cng-wagen naar griekenland via Lux-frank-zwits-italië. Heeft iemand een recente ervaring met dit tankstation https://www.erdgas.ch/mobilitaet/detail/gasstation/bp-cng-autobahn-erdgastankstelle-1/ ? Ik wil daar gaan tanken na Luxembourg, perfect haalbaar met een volle tank van Merl maar de laatste keer (augustus 2017) ging het heel moeilijk, de pomp is een paar keer uitgevallen en ik heb maar 6 kg kunnen tanken, het was toen een heel warme dag van 34 graden.
 20. bij dats maak het niet veel uit of het warm of koud is. Gisteren bij dats Lier heb ik 14,7kg kunnen tanken bijna even veel als in de winter(14,9kgs), bij dats kontich het zelfde ook.
 21. dat is super, de eerste H gas net in antwerpen en is het klaar vroeger als verwacht, bedankt Infrax
×
×
 • Nieuwe aanmaken...