Ga naar inhoud
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

niko

Leden
 • Aantal items

  217
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  5

niko won laatst op 29 Oktober 2017

niko had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

96 Super

Over niko

 • Titel
  Aardgasgoeroe

Recente bezoekers van dit profiel

1.324 profielweergaven
 1. niko

  Invoer

  ik heb ook onze Golf TGI van Duitsland ingevoerd (gekocht van een garage-dealer), als nieuwe wagen. Het invoeren ging vlot, autokeuring was niet nodig (nieuwe wagen) het heeft maar 20 cent+btw verschil gekost, betaald bij her douanekantoor. En ja, nog een dag verlof om van de douane naar de verzekeraar en dan naar DIV te kunnen gaan. Na 2 dagen had ik mijn nummerplaten.
 2. niko

  cng op ferry?

  op de ferries van Italie naar Griekenland ook nooit een probleem gehad met onze golf TGI
 3. niko

  VW golf 7 - winterbanden zelf leggen

  ik heb de continental ts winterbanden al 4j en ben zeer tevreden
 4. niko

  Seat Ibiza TGI

  als het over een prijsverschil gaat van zelfs 1000eur (btw verschil + extra kosten) is zeker te moeite een wagen gaan kopen in duitsland en invoeren in BE. zie ander post van mij ivm import details van onze golf variant tgi.
 5. niko

  VW golf 7 - winterbanden zelf leggen

  ik doe het zelf al 3 winters, ik had een set winterbanden liggen van onze vorige wagen-octavia combi die perfekt passen op de golf variant goed is om je banden ook te verwisselen bvb LinksAchter zomerband 2018 wordt LinksVoor zomerband 2019 etc. De bc instellen ook na het wisselen
 6. niko

  gesloten ruimte

  Als wij die niet nodig hebben staat onze auto steeds in de garage, en dit soms voor dagen lang. In dezelfde ruimte staan ook de gasleidingen en de gasmeter. Best minstens 2 verluchtingsroosters plaatsen (verplicht bij nieuwbouw, denk ik) en dan ben jij zeker dat bij een gaslek de aardgas (lichter dan lucht) zijn weg naar boven - buiten vindt.
 7. niko

  Waarom koos jij voor CNG?

  Al de cng-tankstations in Italië hebben geen probleem met drukke momenten, waarom zou dit bij ons een issue worden! Onlangs in Bologna heb ik zonder probleem15 kg kunnen tanken terwijl de andere 5 cng-pompen ook bezig waren! Wij waren met 6 cng-wagens aan het tanken tijdens de warmste uren van de dag, 31 graden celsius.
 8. @Koen C Fluvius (het nieuwe bedrijf na de fusie van Eandis en Infrax op 01/07/18) gaat dit soort controles niet doen. De installateurs moeten dit doen zoals ook muscles schrijft hierboven. Trouwens is het verplicht onze gasketels-cv installatie om de 2j te laten controleren en te onderhouden.
 9. De netbeherders gaan de netdruk verlagen van 25mbar L-gas naar 21mbar H-gas. Voor de meeste van ons (die rechtstreeks zijn aangesloten op het gasnet- zonder drukregelaar) gebeurt dit zonder aanpassing van de meteropstelling. Op die manier wordt het H-gas gevoed met een kleiner druk-debiet omdat dit een hogere calorische waarde heeft (meer CH4). De meeste gastoestellen werken zonder probleem zowel op H- als op L-gas, dat weet ik zeker. Bij klanten die aangesloten zijn op een gasnet van 100mbar, dus met een drukregelaar van 25mbar (L-gas), gaat Eandis/Infrax eerst die drukregelaar vervangen met ene van 21mbar. Koen C, dit klopt niet, alle gastoestellen die verkocht worder in BE zijn al lang geschikt voor L- en H-gas
 10. Ik begrijp niet waarom zou H-gas gevaarlijk zijn voor een gasfornuis? Voor een oude gasketel zou het problematisch kunnen zijn. De druk wordt verlaagd van 25mbar (L-gas) naar 21mbar (H-gas).
 11. niko

  Onderhoudskosten VW Golf TGI (Variant) (cng-aardgas)

  onlangs heb ik mijn golf variant bij LAC in lier gebracht voor een *groot onderhoud* 30000km of 2 j, ik heb 172eur moeten betalen, top service.
 12. niko

  Gasdrukregelaar piept

  bij mijn golf is het issue opgelost! Bij LAC in Lier hebben ze, onder garantie (VW TPI 2036393/4), deze geribbelde buis vervangen door een gladde en geen fluittoon meer (ondertussen al > 1000km gereden en goed getest). Foto komt later.
 13. Binnenkort op reis met onze cng-wagen naar griekenland via Lux-frank-zwits-italië. Heeft iemand een recente ervaring met dit tankstation https://www.erdgas.ch/mobilitaet/detail/gasstation/bp-cng-autobahn-erdgastankstelle-1/ ? Ik wil daar gaan tanken na Luxembourg, perfect haalbaar met een volle tank van Merl maar de laatste keer (augustus 2017) ging het heel moeilijk, de pomp is een paar keer uitgevallen en ik heb maar 6 kg kunnen tanken, het was toen een heel warme dag van 34 graden.
 14. niko

  Vuldruk en buitentemperatuur

  bij dats maak het niet veel uit of het warm of koud is. Gisteren bij dats Lier heb ik 14,7kg kunnen tanken bijna even veel als in de winter(14,9kgs), bij dats kontich het zelfde ook.
×