Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

niko

Leden
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

niko last won the day on October 29 2017

niko had the most liked content!

Community Reputation

103 Super

1 Follower

About niko

 • Rank
  Aardgasexpert

Recent Profile Visitors

1,994 profile views
 1. vandaag om 13.00, de pomp 5 werkt niet
 2. bij mijn golf heb ik olie temp boven de 110 C gehad, vooral tijdens de warmste dagen van de zomer, bergop 110 -120km/uur op autosnelweg
 3. Via Duitsland is het ook een optie maar voor mij was het belangrijk de kortste weg volgen naar onze bestemming en dit doen 100% op CNG en zoveel mogelijk op de autosnelweg tanken.
 4. Ja dit klopt, ik heb dat tankstation na de gotthardtunnel ook gezien, idd op de autosnelweg. wij zijn daar even gestopt, jij kunt daar ook cng tanken. 24/24 denk ik. Ik had het niet moeten doen, met een 15 kg volle tank na de BP Pratteln had ik genoeg brandstof voor >150 km.
 5. Ik weet niet of jij na milaan richting bologna moet maar wij waren rond 04:30 voorbij de ring van milaan en wat verder op de E35 getankt bij Q8 San sezone Al Lambro. Deze tankstation biedt CNG 24/24, geen selfservice gelijk overal in Italia, prijs 1,02/kg. Assago en Villoresi openen hun cng pomp idd na 6u . Bij BP in Pratteln 1,40/kg en bij Aral in Merl slechts 0,77/kg! Dan hebben wij in Ancona port getankt voor 0,97/kg bij het adres via de lavoro 2. Op de ferry naar Griekenland ( bestemming noord )met een volle CNG tank, in Griekenland heb ik al getankt bij Ioannina, deze cng station is 10min van de autosnelweg en hier kost het 0,83/kg
 6. een update. Gisteren onderweg naar Ancona, getankt bij BP Pratteln in Zwitserland om 01:30 .dus de CNG pomp bij deze BP op de autosnelweg na Basel is nu ook s nachts open. Verder hebben wij ook 1 keer getankt in Milan op de autosnelweg en onze reis van 1400km antwerpen - ancona 100% op CNG gedaan, 4 keer dus getankt bij antwerpen - aral merl luxemburg- BP Pratteln - Autostrada Milan en dit voor 56 euro in total.
 7. ja muscles , met die grote ferry gaan wij ook naar griekenland. bytheway, jij kunt cng tanken ook in de port van ancona, het is vlakbij de ferry tickets office. zo een 150mtrs afstand daarvan. en dan met een volle cng tank je reis beginnen in griekenland. Momenteel zijn er maar 14cng pompen in dat land maar er komt en pak meer in de volgende 2-3 jaar.
 8. ok super, ben vergeten te zeggen dat die BP in zwitserland op de autosnelweg buiten Basel sluit de CNG pompen tijdens de nacht.
 9. wij rijden ieder keer naar Ancona - italie via LUX - FRA - ZWI en dit 100procent op CNG. Eerst tanken wij vol in Antwerpen dan bij Aral in Merl Luxembourg, dan rijden wij nonstop door Frankrijk via strasbourg - mulhouse naar de grens met zwitserland. Dit zou +/-300km moeten zijn. 10km buiten Basel richting zuid heb jij een BP tankstation op de autosnelweg waar jij ook CNG (bio) kunt tanken. Dan is het geen 300km en jij bent in Italie waar jij heel wat tankstations op de autostradas bieden ook CNG; om de 50kms of vlak bij een afrit waar het minder duur is. De meeste CNG pompen in Italie sluiten na 22u of 23u
 10. sinds een paar dagen is er een nieuwe Gabriels tankstation op de Vredebaan in Mortsel geopend. Maar helaas geen CNG pomp voorzien.
 11. van eigen ervaring: invoer van mijn nieuwe Golf TGI wagen van Duitsland naar hier, dit heeft mij 20cent gekost voor de papierwerk bij de douane plus 2procent (bijtellen op de netto prijs) btw-verschil Duitsland-België, in mijn geval ging het over over +/- €350, zeker de moeite waard. want ik heb toen meer als €2000 kunnen besparen. De wagen laten transporteren kost het ook wat (km afstand afhankelijk) maar jij vindt op 2dehands.be etc websites een tiental firmas die kunnen een goede prijs geven. Duitse export nummerplaten + verzekering is ook een optie maar het zal +/- even duur zijn als het laten transporteren.
 12. is het niet tss 50-55eur/tank bij andere cngwagen keuring firmas?
×
×
 • Create New...