Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Gas en Elektriciteit vergelijken doe je op aanbieders.be

NickVG

Leden
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Super

About NickVG

 • Rank
  Gevorderd lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat omtrent ook wel mag. De "testen" zonder spiegels, met de kieren afgeplakt, enz. waren niet echt nuttig.
 2. Hoe, die steken daar geen kinderstoelen, buggies, vrouw en kind, enz. in voor die testen, of wat? (Sorry, ik ben moe en heb net een vrij slecht werkje moeten lezen. )
 3. NickVG

  Cng sticker

  Het is niet anti-Europa, hooguit strenger dan Europa.
 4. NickVG

  Cng sticker

  Je rijdt dan wel rond met een wagen die naar Belgische normen niet conform is. Daar staan sancties op (al is de pakkans vermoedelijk vrij laag).
 5. Obv de indicatieve tabel van 2016 kan je een claim stellen van 20 euro per dag gebruiksderving (personenwagen) (of 50 euro per dag lichte vracht (lees: tot 3,5 ton laadvermogen), of de factuur van de huurwagen -10% (want je "bespaart" doordat je je eigen wagen niet gebruikt). Let wel, dit is voor schade door ongevallen, maar het kan perfect als basis dienen voor een dergelijk geval.
 6. NickVG

  Cng sticker

  Twee dingen: 1. De Europese verordening (die de internationale regels daaromtrent herneemt) legt dat niet op voor personenwagens. Dat is iets typisch Belgisch. 2. Er is op dit forum nogal wat discussie over geweest, maar volgens mij is de "Europese" sticker even goed met een witte/reflecterende achtergrond/rechthoek errond. De idee dat er een Europese sticker zou bestaan die enkel uit een groene ruit bestaat, vloeit volgens mij voort uit een misverstand/een slechte publicatie van een eerdere versie van reglement 110 in het Pb. L.
 7. Jaja, tuurlijk, het was eerder bedoeld als "zelfs als we nog 10 km eraf trekken"
 8. Je erkent wel dat je een verkeersovertreding begaan hebt (145 km/u, na toepassing van de marge is dat 136,3 km/u. Als we rekening houden met een foutmarge van de kilometerteller van 10/u, kom je nog aan een snelheid na toepassing van de marge van 126,9 km/u). En dat op een publiek forum. 145 gemeten: Onmiddellijke inning 89€ Minnelijke schikking 99€ Rechtbank 80-4000€ 135 gemeten: Onmiddellijke inning 53€ Minnelijke schikking 63€ Rechtbank 80-4000€
 9. Mja, is dat ook niet gewoon een geval van voortschrijdend inzicht, waarbij men eindelijk lijkt te beseffen dat CO2 duidelijk niet het enige is waar men op hoeft te letten? (Want op vlak van CO2-uitstoot scoort diesel natuurlijk beduidend beter dan benzine.)
 10. En welk station bedoel je? Dat van air liquide (ligt op de Avenue de l'Europe, eigenlijk in Gauchy dus - zie site romac fuels), of dat van gaz'up (https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/saint-quentin-02100-193/)?
 11. Ach, stond dat er in? Daar heb ik over gekeken, dan.
 12. Awel, eeh. Ik was gehaast, heb geen ticketje gepakt en heb al even niks meer ingegeven in spritmonitor, uit luiheid.
 13. Vraagje, die fluittoon... Is die normaal? Ik hoor die als ik de wagen open (dan begint hij wat te fluiten) of als de motor net werd afgezet: de wagen blijft een tijdje fluiten/een piepgeluid verspreiden... Die doet dat van het begin, dus ik dacht, dat is normaal, maar nu begin ik toch te twijfelen...
×
×
 • Create New...