Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Cyberbob

Leden
 • Aantal items

  45
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Cyberbob

 1. Waar heb ik gezegd dat ze geen cng meer gingen doen? Ze gaan gewoon meer elektrische modellen maken. En van de verkoopcijfers deze zijn weer beter geworden in oktober maar nog altijd minder dan vorig jaar. Want vergeet niet VW staat normaal altijd nr1 als dit al een beetje daalt is dit al ferm verlies. https://autotijd.be/verkoopcijfers/europa/2018/september En de onderdelen die gemaakt worden zijn noodzakelijk in iedere nieuwe wagen. Denk maar aan stuurkolom behuizing of chassis onderdeel enz.
 2. Lange tijd hier niet bezig geweest veel te druk gehad. Nee wat ik bedoelde was dat de vag groep nu volop inzet op elektrische wagens. Van waterstof zul je voorlopig niks meer horen dit is on hold gezet. De verkoop bij de vag groep was toen ook sterk gedaald vorig kwartaal. Dit is verzeker omdat je veel modellen niet meer kon bestellen. Zoals bv De G-tron die voorlopig niet meer te bestellen is in België. En juist omdat ze zo bezig zijn met alles naar elektrisch om te schakelen. En ook met die co² testen. Hoe ik weet dat de verkoop van VAG zo achteruit ging vorig kwartaal. Is omdat ik in een fabriek werk waar ze onderdelen maken voor de automotive. Dit doen wij weliswaar niet omdat er hier niet echt meer autofabrieken zijn. En omdat onze zusterbedrijven in Duitsland dit maken. En zij dan ook opgemerkt hebben dat de bestellingen voor VAG onderdelen sterk gedaald was. Wij doen enkel de moeilijkere zaken die de zusterbedrijven niet kunnen bv een duur onderdeel voor een Mercedes G klasse en voornamelijk voor de landbouwvoertuigen en clarks. Die hebben ook onderdelen nodig. Ik denk dan ook dat de vag groep als ze waterstof gaan introduceren deze techniek gaan halen bij Hyundai, zodat zij kunnen investeren in de elektrische wagens.
 3. Niet echt slim van de vag groep om op 1 paard te gokken. Hun concurrentie doet toch meer onderzoek naar waterstof en elektrisch. Met goeie reden. Maar ja laatste tijd ging het niet echt goed met de verkoop bij vag.
 4. Ja je kreeg korting op alle brandstoffen behalve cng. Maar als je in ieper cng wil tanken ga je nog altijd beter naar gow ieper. Is wel andere kant maar dichter bij snelweg. En voor die 1cent dat het duurder is. Hoef je het zeker niet te laten, want je kan er normaal je tank volledig vullen. Ben daar gisteren geweest en was er kalm.
 5. Vrijdag 9/11 toen ik daar passeerde zag ik dat er al auto's stonden te tanken. En nu vrijdag 16/ 11 is het officiële opening.
 6. Vandaag toch weer mijn record gebroken van tank vullen namelijk 20,7kg. Bij dats lukt dit nooit. Alhoewel er nu ook een dats met cng open is in ieper.
 7. Op mijn audi liggen er ook af fabriek michelin banden
 8. Tja daar gaat je verbruik zeker de hoogte mee in. Hoe lager de rolweerstand hoe minder het verbruik. Michelin vind ik 1 van de betere banden voor minder verbruik en levensduur. Maar ze zijn dan ook wat duurder. Natuurlijk heb je nog andere merken die daar goed in zijn.
 9. Juist ook een set winterbanden occasie in perfecte staat voor de a4 gekocht. En ga deze in december ook zelf leggen. En ben nu aan het kijken om het juiste werkmateriaal. Welk materiaal heb jij dan om dit makkelijk klaar te spelen? Want ben nu aan het kijken voor een slagmoersleutel op accu.
 10. Zal er de volgende keer een foto van nemen. Bij mij pakt hij het juiste station. Namelijk 1 met enkel cng als mijn tank leeg is. Ik denk dat er bij jou in het root systeem misschien iets mis is gegaan. En de map met benzine stations is gewisseld met degene met cng stations.
 11. Heb dit probleem niet met mijn a4. Akkoord een paar pompen staan hier ook niet in maar dacht dat dit was omdat hun database verouderd was. En de off topic een a4/a5 kan je niet vergelijken met een caddy. Rijdt ook totaal verschillend. En een a4 kan ook tot lichte vracht omgebouwd worden.
 12. Met 17 kg is je tank ook niet vol. Er kan zeker 18kg in. Ik heb er al zeker 19kg in gekregen. Welke banden zitten er op je audi?
 13. Ja de rav4 4x4 hybride mag iets trekken. Dat zei de toyota-garagist.
 14. Heb er gisteren eens op gelet en ik snap wat je bedoelt.
 15. Vandaag toen ik ging tanken bij gow ieper gezien dat ze hun prijs ook verhoogd hebben naar 1,14€
 16. Ja inderdaad het was maasmechelen. Bedankt voor de correctie.
 17. Kom makkelijk aan de 400km. Als ik bij dats ga is dat wel soms minder. Want daar is je tank nooit vol. En heb ook zo'n dats kaart van 400€. Maar ga toch soms elders. Rijd op 16 inch met michelin energy saver wat zeer lage rol weerstand heeft. Als ik op snelweg rustig rij kom ik makkelijk aan 4,2kg op gewest wegen 3,6kg. Rij ook met stronic altijd op auto. Dan schakelt hij makkelijker als je eens moet inhalen.
 18. In dats Menen kan ik ook nooit voltanken. Gaat ook langzamer. Denk dat ze gewoon de vuldruk niet hoog zetten bij Dats. En in de vakantie bij dats lanaken juist hetzelfde.
 19. Dat wist ik al van die batterij. Maar ze moeten die dan nog kunnen laden in 5 min. Zoals tanken. En daar schuilt het grote probleem. Want snel laden is niet echt goed voor een batterij. Dan moet je die om de zoveel jaar vernieuwen. Wat dan nog vervuilender wordt. Vergeet niet, auto's op waterstof is niet nieuw, het werd altijd tegengehouden. Maar vergeet ook niet dat de eerste auto uit de geschiedenis die meer dan 100 km/h reed, de Jamais Contente was. Die haalde in 1899 een top van 105,88 km/h dankzij een… elektromotor. Ondanks die knappe prestatie is de verbrandingsmotor toch het automobiele landschap gaan domineren vanaf het begin van de twintigste eeuw. Dat kwam omdat hij relatief gemakkelijk kon worden bijgetankt bij de… apotheker. bron: autogids Daarom dat vele merken er ook al mee bezig zijn. Bijna al aziatische . Maar ook Bmw en Mercedes.
 20. Ja, maar die batterijen voor die elektrische wagens moeten ook vervaardigd worden. En de stof die daar in zit begint schaarser en schaarser te worden. Een universiteit in Engeland heeft iets gevonden om plastic te recycleren naar waterstof d.m.v. chemie. Dus zeer mileuvriendelijk. Zonder energieverlies. En dan nog een extra pluspunt b.v. de Hyundai Kona gebruikt lucht tijdens het rijden en zuivert dit. Dus als b.v. een oudere wagen voor je rijdt zuivert die dat tot zuivere lucht. En je kan grotere afstanden doen.
 21. Vind waterstof een betere oplossing dan die elektrische auto's. Je kan er tenminste langere afstanden mee doen en tanken duurt niet zo lang als opladen. En het is een beetje de opvolger van cng. Je moet ook speciale tanks hebben en het moet onder nog grotere druk gezet worden. En blijkbaar kan men waterstof uit aardgas halen en zelfs het aardgasnetwerk zou kunnen gebruikt worden om dit te verdelen. Hopelijk volgen er vlug vele tankstations. Maar daarvoor moet ook de technologie van waterstof in prijs zakken. Zo hoopt Toyota tegen 2025 een betaalbare auto op waterstof uit te brengen.
 22. Vergeet niet de vitara is een zeer kleine suv. Heb er ook mee test gaan rijden. En het grote nadeel was als je er nog cng tanks moet inbouwen je bijna niks van kofferruimte over hebt. De verkoper was dan ook niet echt te vinden voor cng. Hij zei zelfs dat je beter lpg inbouwt, dat dit minder plaats pakt.
 23. Denk dat je die dan beter laat chippen. https://www.br-performance.be/nl-be/chiptuning/1-wagens/42-opel/6880-zafira/8629-c-mk2-2016/9383-1-6-t-ecotec-cng/
 24. Zijn er nog andere Total stations die in de toekomst CNG gaan aanbieden?
 25. Wel zelfde als toen, 1.09€ dus 4 cent goedkoper dan dats.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...