Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Gas en Elektriciteit vergelijken doe je op aanbieders.be

STHO

Leden
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by STHO

 1. Tiens, tiens, ik heb nochtans een pincode met 4 cijfers.
 2. of een ervaren cng dealer in Belgie, desnoods ander merk. diagnose kan gesteld worden zonder herstelling, dan ben je je garantie niet kwijt. en weet je meer als je naar je eigen garage gaat. zo ben ik vroeger nog bij Tavernier terecht gekomen. Mercedes heeft wel degelijk een bedrijf dat de problematiek van de aardgasinstallatie (onderdelen onder druk) aanpakt. In Sint-Truiden blijkbaar. Vanuit West-Vlaanderen is dit niet bij de deur, Duitsland nog veel minder overigens. Na een aantal keren "trial and error" lijkt het probleem nu wel opgelost (voorlopig toch). Er werd ook aangegeven dat bij herhaling van de problemen het nazicht en herstelling zou worden toevertrouwd aan dit gespecialiseerd bedrijf.
 3. Ik zou de aankoop van een CNG B-klasse zeker aanraden. Ik heb wat problemen gehad : een aantal keren gaf het systeem een foutmelding waarbij het niet meer mogelijk was op gas over te schakelen. Het euvel zou te wijten geweest zijn aan gebrekkige werking van sensoren, niet één keer maar verschillende keren. Echt gelukkig met de service van de garage ben ik niet. Eerder dan het mankement efficiënt aan te pakken werd ik zowat behandeld als een proefkonijn en dan nog in de garantieperiode. Nu lijkt het probleem van de baan. Dergelijke problemen zijn te wijten aan pech, niet structureel en komen voor bij alle merken. Om te besluiten als de mechaniek behoorlijk werkt heb ik niets dan goede ervaringen : zuinig en toch krachtig en comfortabel. Zolang de fiscale gunstmaatregelen gelden ook goedkoop.
 4. Hoi, Dit probleem heb ik telkenmale met het type vulpistolen doorgaans gebruikt in Frankrijk. Niet met het type van dats24. Telkens is het zwoegen om het ding er af te krijgen. Ik heb dit laten onderzoeken door de garage. Ze wisten me te vertellen dat er uiteindelijk niets mis was met de installatie van de wagen. Het probleem zou te wijten zijn aan het slecht functioneren van de tankinstallatie (onderhoud). Ik geloof dit niet : waarom ik wel en een ander niet !!!😂. Ik heb wel ondervonden dat het helpt wanneer ik na het tanken alles onaangeroerd een paar minuten laat rusten. Misschien beeld ik het me in. Ik heb wel nooit overwogen om te vertrekken met het vulpistool nog vastgehaakt aan de wagen. Ik denk nochtans dat het dan wel zou loskomen 😜
 5. Het is inderdaad de routeplanner van Google. Op het ogenblik dat je het tankstation van bestemming ingeeft wordt dit ook aangegeven. Je kan ook de taal kiezen in de app van Gibgas. Mogelijks alleen maar wanneer je betaald hebt voor de applicatie (een klein éénmalig bedrag - in mijn geval via de factuur van Orange vereffend)
 6. Ben er gaan tanken eind mei. Een nieuwe installatie (trouwens een project gerealiseerd door Belgen) goed bereikbaar vanaf de autostrade en nu al gedaan ??? Ik kan het niet geloven.
 7. Binnenkort gaan we nog eens op CNG survival trip naar Spanje. Telkens weer bron van hachelijke momenten. Als 't God belieft (?) zal ik hierover later berichten.
 8. Ik heb hetzelfde probleem; Dit probleem verdwijnt evenwel wanneer ik inlog.
 9. Gibgas CNG heeft mij tot nu toe niet teleurgesteld. Frankrijk zet wel schoorvoetend stapjes vooruit in het ontwikkelen van aardgasstations, maar het is inderdaad nog al te veel 'huilen met de pet op'.
 10. Ik ben er in ieder geval gaan tanken einde mei. Het is een recente installatie. Ik moest wel naar binnen om de installatie te laten activeren. Het vulpistool is het dats24 type, dus handig te hanteren.
 11. Ik rijd nu iets meer dan 2 jaar met de CNG Mercedes B 200 c, en er komen kinks in de kabel. Verleden jaar op reis in Spanje overkwam het me een eerste keer : de wagen weigert nog verder te rijden op aardgas maar ik kan ongehinderd verder de weg vervolgen op benzine. Het oranje alarmsymbool voor de motordiagnose blijft ook continu branden. Na een paar dagen normaliseert de toestand spontaan. Dit voorjaar opnieuw hetzelfde probleem. Ik ondervind nu toch ook dat de motor soms hapert alsof er geen toevoer meer is van brandstof : benzine noch gas. De garage onderzoekt het probleem en komt tot de conclusie dat sensor(en) niet voldoende stroom (meer) krijgen van de batterij om goed te functioneren. Er wordt een nieuwe batterij geïnstalleerd en het probleem lijkt opgelost. Ik heb geen technische kennis maar het lijkt me toch onwaarschijnlijk dat de batterij de oorzaak kan zijn als alle andere systemen wel functioneren. Nu, sinds verleden week is het weer van dat, met bovendien het bijkomend probleem dat de motor nu af en toe volledig stilvalt. En dat wordt natuurlijk veel ernstiger (gelukkig gebeurt het nadat we net thuis zijn van een reis naar Italië). Pas dinsdag kan een technieker van de garage het defect onderzoeken, ik vrees evenwel dat niemand echt vertrouwd is met de techniek van aardgasvoertuigen gelet op de historiek van die voorvallen. Heeft toevallig iemand ervaring met dit probleem ?
 12. Hallo Tuftuf, We zijn eind mei in Dijon gaan tanken. De installatie is OK. Ik heb geen ervaring met het trekken van een caravan, maar ik denk dat de accommodatie toelaat te tanken met een caravan aan de trekhaak. Zoals meestal in Franrijk ligt het tankstation nogal afgelegen en zal je moeten laveren in het drukke verkeer. Bij mijn weten zijn er tot nu in Frankrijks slechts 2 stations in de buurt van de autostrade : Limoges en Henin Beaumont
 13. Wat ik ook normaal doe, maar voor 'aardgasrijder' was ik het vergeten. Ondertussen heb ik mijn lijst bijgewerkt.?
 14. Bedankt voor de info. Jammer genoeg is er geen resultaat, ik heb nochtans letterlijk uitgevoerd wat de procedure voorzag. Bewijs ik moest nu plots gaan gissen naar mijn wachtwoord dat niet meer automatisch gegenereerd werd toen ik wou inloggen. Gelukkig goed gegokt.
 15. het wordt nu wel heel raar : ik kan posten en heb een normale lay-out van de webpagina als ik inlog. Als ik dit niet doe zie ik de laatste kolommen niet, krijg ik onderaan een horizontale schuifbalk waarmee ik naar de kant van de pagina kan schuiven maar dan zie ik de rechtste kolommen nog steeds niet. De enige verklaring die ikzelf kan verzinnen is dat ik op een vorige versie zit wanneer ik ingelogd ben.
 16. Ik wou reageren op het thema "prijs van aardgas". Tot voor kort lukte dit niet. Nu op dit eigenste moment weer wel, waarvoor mijn dank. Ik wou alleen zeggen dat aardgas H bij DATS24 in Waregem gestegen is naar € 1.04. Dit is dan wellicht het duurdere tarief in Vlaanderen.
 17. Als ik gas zou ruiken onder de wagen bij het tanken dan zouden bij mij een paar alarmlichten op zijn minst gaan knipperen. Ik ben technisch niet onderlegd in de materie maar ik denk nu even luidop na: aangezien de gasgeur zich voordoet bij het tanken met lege tanks op het niveau van de tanks zelf is het dan niet mogelijk dat het probleem zich situeert bij het overdrukventiel zelf. Ik neem aan dat bij het tanken de druk in de tank onstabiel is en een slecht functionerend overdrukventiel gas "lost" bij al dat geweld tijdens het tanken maar zich na het tanken koest houdt omdat de druk in de tanks dan stabiel blijft. Heeft de garage dit nagezien bij de herstelling ? Ik ruik soms gas wanneer ik het gaspistool ontkoppel van mijn wagen, inderdaad enkel bij een bepaald type van vulpistolen, met name het type dat na het tanken hardnekkig aan de vulnippel blijft vasthangen en slechts met veel moeite wil loskomen. Dan ruik ik soms gas en verlaat mijn vrouw dan altijd met tientallen meters de plaats des onheils. Mijn garage heeft aangeraden geen zotte kosten te doen en te tanken met super 95. Wel werd mij de raad gegeven af en toe de benzinetank leeg te rijden. Ik kan alleen maar besluiten zoveel garagehoofden zoveel meningen .
 18. Nog beter : 1000 € = duizend euro. Duusd euro !!!!
 19. La version française suit Beste aardgasgebruiker, Wil je je kans wagen om een aardgas-tankkaart van 1000 euro te winnen? Neem dan deel aan onze wedstrijd! Hoe? Je gaat ermee akkoord om je te laten filmen in het kader van een getuigenis waarin je jouw ervaringen als aardgasgebruiker beschrijft. Wij posten jouw getuigenis op de website en op de Facebookpagina van Gas.be. De deelnemer die het meeste likes en shares op de post verzamelt op 28 februari om 10u, wint een tankkaart voor aardgas ter waarde van € 1000. Wij zijn aanwezig om je te filmen op: Vrijdag 5 januari in het tankstation van PITPOINT (Esso Express) in Wommelgem (Herentalsebaan 515, 2160 Wommelgem) van 9u30 tot 16u30; Vrijdag 12 januari in het tankstation van ENORA in Doornik (Boulevard Delwart 20, 7500 Doornik) van 9u30 tot 16u30. Om je alvast te bedanken voor je deelname, ontvangen de eerste 10 personen die op aardgas rijden en die willen meewerken aan een getuigenis over aardgas, een aardgas-tanktegoed van € 100. Geldig respectievelijk bij Pitpoint of Enora. Deel jouw ervaring met aardgas! Met vriendelijke groeten, Het Gas.be team Wedstrijdreglement De Antwerpenaars rijkelijk vertegenwoordigd op dit forum : waag je kans
 20. Op de knop blijven duwen is een eigenaardigheidje waar we blijkbaar aan zullen moeten wennen : het wordt een algemene verplichting voor alle aardgasstations in Frankrijk (Aldus de uitbater van het nieuwe aardgasstation in Limoges : een vriendelijke mijnheer die behulpzaam was bij het tanken aan zijn prima installatie: Het blijkt een project gerealiseerd door Belgen, die er de voorkeur aangaven om er een vulpistool aan te hangen dat ik nog nergens ben tegengekomen). Afin : dus ook multiculturaliteit in de vulpistolen in het eengemaakte Europa. Opgepast : het station in Limoges, Avenue de la Révolution wordt eerlang geliquideerd. Verleden jaar na het druk verkeer doorploeterd te hebben in Bordeaux : aardgasstation defect aangetroffen. Dit jaar (begin van de maand) na het druk verkeer doorploeterd te hebben in Bordeaux : aardgasstation defect aangetroffen. Aardgasstation Olaberria (Spanje) : 10/10. Aardgasstation Gijon : 20/10 : de nieuwe installatie met ook mogelijkheid om elektrische wagens bij te laden. Aardgasstation Ourense (Spanje) : 10/10. Aardgasstation Nanclares de la Oca : 8/10 : het rook er verdacht veel naar gas. Bondoufle (Parijs) : opgepast : één van de twee betaalautomaten werkt uitsluitend met betaalkaarten van Engie. Marcoussis : een troosteloze omgeving met een tankinstallatie, bijeengehouden met spuug en plakwerk (dus geen veranderling met verleden jaar). Maar het werkt.
 21. Het zal wel toeval zijn (of technisch) maar als men mij citeert heb ik toch graag dat ik correct geciteerd wordt : een omweg maken van 34 km om te tanken in Limoges noem ik niet een "beetje omweg" maar gewoon neutraal "een omweg". Als je het mij vraagt kunnen we zelfs gerust spreken van een grote omweg en zoals we ondertussen weten is trop teveel. Toch cordiale groeten
 22. Uit een simulatie met de routebeschrijving van google maps zou je voor een rit van Orléans naar het zuiden een omweg moeten maken van 34 km als je wil tanken in Limoges (Beaune les Mines). Misschien is het dan toch beter door te rijden op benzine naar het volgende aardgasstation (Bordeaux)... Ik ben dat toch binnenkort van plan. Verleden jaar heb ik al te hardnekkig vastgehouden aan het principe uitsluitend op aardgas te rijden op mijn trip naar Frankrijk en Spanje. In die landen schaadt dat principe niet alleen uw goed humeur maar op de duur ook uw gezondheid. Ik was bij een vroegere post al in de gelegenheid om mijn hallucinant relaas te geven van mijn belevenissen in Frankrijk en Spanje verleden jaar.
 23. Voor alle duidelijkheid er toch even op wijzen dat dit station enkel aangewezen is richting Parijs. Voor een rit naar het zuiden is het niet bijzonder geschikt tenzij men er een grote omweg voor over heeft. (af- en opritten van autostrades zijn er immers niet elke 5 km zoals dat bij ons het geval is).
 24. Beste David Ik ben niet zeker dat je steeds moet kiezen voor benzine en CNG bij de aanvraag voor CNG-wagen. Ik denk dat je moet kiezen voor hetgeen vermeld is op het kentekenbewijs rubriek P.3. In mijn geval staat er "Aardgas (CNG)". Niettegenstaande ik een benzinetank(je) heb van 12 liter. Ik kan wel niet kiezen op welke brandstof ik ga rijden en dat dit essentieel is voor het onderscheid tussen "CNG" of "CNG - benzine". Bij de aanvraag van mijn ecovignet heb ik dus aardgas aangeduid en heb zonder problemen mijn ecovignet "cat. 1" ontvangen.
×
×
 • Create New...