Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

STHO

Leden
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door STHO

 1. Het is een technische kwestie : maar met een benzinetank onder reserveniveau zal je ook niet starten op aardgas. Blijkbaar moet er benzine in de tank zitten om te kunnen functioneren op aardgas. Om technische redenen wordt er na opstarten af en toe geschakeld tussen aardgas en benzine. Zonder benzine in de tank lukt dit uiteraard niet.
 2. Ik had een uitnodiging (groene kaart) ontvangen om mijn wagen te keuren vòòr 30/5/2020. (4 jaarlijkse keuring CNG tanks en 1ste keuring van het voertuig. Hoewel ik nergens expliciet de bevestiging kreeg blijkt het uitstel alleen te gelden voor de gewone keuring en niet voor de 4 jaarlijkse keuring van de CNG tanks. Mijn wagen werd zonder opmerkingen gekeurd. Bij het keuringsattest is tevens een CNG vignet gevoegd dat op de voorruit moet worden gekleefd. Dit CNG vignet was in mijn geval foutief. Er staat als datum voor de volgende keuring 2020 het moet zijn 2024. De vermelde datum van geldigheid is 15/5/2020 het moet zijn 15/5/2024. De datum van keuring is 19/05/2020. Dit is correct Ik heb die anomalieën pas thuis opgemerkt aangezien de tekst in spiegelschrift is afgeprint. Dus ik terug naar het keuringsstation om het vignet te laten corrigeren. Dit bleek na wat opzoekingswerk niet mogelijk wegens een software bug die op het niveau van het keuringsstation niet kon rechtgezet worden. Wat begrijpelijk is. Het is de ontwikkelaar van de software die toch het nodige zou moeten doen. Maar er kon mij niet verzekerd worden dat dit op nationaal niveau zou worden aangepakt. Ik blijf nu wel achter met een foutief vignet. Voor de leesbaarheid heb ik een gespiegelde afbeelding bijgevoegd. Wordt dit nu een rood attest voor de keuring ?
 3. Die lekken werden wel in rekening gebracht, maar zijn blijkbaar ernstig onderschat. Nieuwe studies en beelden van de Copernicus Sentinel 2 Satelliet (die methaan kan meten en in kaart brengen) tonen aan dat er veel meer aardgas/methaan weglekt dan tot hiertoe gedacht. Professor Maarten Messagie waarschuwt dat volgens een recente studie in de VS ruim 2 procent van de totale Amerikaanse aardgasontginning weglekt. Dat is een drastische bijstelling naar boven. Maarten Messagie over methaan: "Een lek van 1 gram methaan komt overeen met de uitstoot van 25 tot 28 gram CO2. (lees verder onder de video Het Amerikaanse onderzoek kwam tot de conclusie dat er ruim 60% meer methaan ontsnapt dan de overheden tot nog toe aannamen. Ook op Britse boorplatforms in de Noordzee blijken de lekken ruim 100% groter dan verwacht. Amerikaanse onderzoeksjournalisten van de New York Times trokken naar meerdere gasvelden en konden het onzichtbaar weglekkende methaan filmen met een speciale camera. Dat leverde spectaculaire, maar vooral ook verontrustende beelden op. (lees verder onder de illustratie) Opname met infraroodcamera door de journalisten van The New York Times: het onzichtbare ontsnappende methaan wordt plots wel heel erg zichtbaar. Het weglekkende methaan gooit de klimaatvriendelijkheid van CNG-auto's op aardgas helemaal om. De voorsprong die ze hadden op diesels en benzines door de lagere CO2-uitstoot tijdens het rijden, smelt volledig weg. Er groeit hoe langer, hoe meer twijfel of CNG-voertuigen wel zoveel beter zijn voor het klimaat dan diesels of benzines. Mogelijk zijn ze zelfs slechter. Elektriciteit aanmaken: zeker niet met steenkoolcentrales Maar ook voor de elektrische auto's is het oppassen. Veel hangt af van de technologie waarmee de elektriciteit is gemaakt. Stroom uit windmolens, kerncentrales, waterkracht of zonnepanelen zorgt amper voor C02-uitstoot. Een heel verschil met stroom uit gas- of... uit steenkoolcentrales. Die is enorm belastend en kan de elektrische auto tot de ergste vijand maken van het klimaat. De ene stroom is echt de andere niet, zoals blijkt uit de Europese studie van 2018, die de basis vormde voor ons onderzoek. Meer details vindt u in bijgevoegde tekst. In onze vergelijking hebben we het over louter “groene stroom”. Dat is stroom uit windmolens en zonnepanelen. We kozen hiervoor omdat iedereen 100% groene stroom kan laden (via een groen energiecontract, of via eigen zonnepanelen, bijvoorbeeld). 100% groene diesel, benzine of gas zijn in ons land niet verkrijgbaar (op één biogastankstation in het Brusselse gewest na). Al is mijn CNG wagen blijkbaar slecht voor het milieu en het klimaat, hij is dan toch blijkbaar absoluut veilig : met zo'n lek zou je verwachten dat het hele zootje met een onwaarschijnlijke oerknal uiteenspat. Niet dus.
 4. Op de applicatie van Gibgas wordt het tankstation nochtans nog altijd vermeld : Rue du Jourdil 18 te F 74960 Cran Gevrier. Maar misschien is het dat niet dat wordt bedoeld.
 5. Tiens, tiens, ik heb nochtans een pincode met 4 cijfers.
 6. of een ervaren cng dealer in Belgie, desnoods ander merk. diagnose kan gesteld worden zonder herstelling, dan ben je je garantie niet kwijt. en weet je meer als je naar je eigen garage gaat. zo ben ik vroeger nog bij Tavernier terecht gekomen. Mercedes heeft wel degelijk een bedrijf dat de problematiek van de aardgasinstallatie (onderdelen onder druk) aanpakt. In Sint-Truiden blijkbaar. Vanuit West-Vlaanderen is dit niet bij de deur, Duitsland nog veel minder overigens. Na een aantal keren "trial and error" lijkt het probleem nu wel opgelost (voorlopig toch). Er werd ook aangegeven dat bij herhaling van de problemen het nazicht en herstelling zou worden toevertrouwd aan dit gespecialiseerd bedrijf.
 7. Ik zou de aankoop van een CNG B-klasse zeker aanraden. Ik heb wat problemen gehad : een aantal keren gaf het systeem een foutmelding waarbij het niet meer mogelijk was op gas over te schakelen. Het euvel zou te wijten geweest zijn aan gebrekkige werking van sensoren, niet één keer maar verschillende keren. Echt gelukkig met de service van de garage ben ik niet. Eerder dan het mankement efficiënt aan te pakken werd ik zowat behandeld als een proefkonijn en dan nog in de garantieperiode. Nu lijkt het probleem van de baan. Dergelijke problemen zijn te wijten aan pech, niet structureel en komen voor bij alle merken. Om te besluiten als de mechaniek behoorlijk werkt heb ik niets dan goede ervaringen : zuinig en toch krachtig en comfortabel. Zolang de fiscale gunstmaatregelen gelden ook goedkoop.
 8. Hoi, Dit probleem heb ik telkenmale met het type vulpistolen doorgaans gebruikt in Frankrijk. Niet met het type van dats24. Telkens is het zwoegen om het ding er af te krijgen. Ik heb dit laten onderzoeken door de garage. Ze wisten me te vertellen dat er uiteindelijk niets mis was met de installatie van de wagen. Het probleem zou te wijten zijn aan het slecht functioneren van de tankinstallatie (onderhoud). Ik geloof dit niet : waarom ik wel en een ander niet !!!?. Ik heb wel ondervonden dat het helpt wanneer ik na het tanken alles onaangeroerd een paar minuten laat rusten. Misschien beeld ik het me in. Ik heb wel nooit overwogen om te vertrekken met het vulpistool nog vastgehaakt aan de wagen. Ik denk nochtans dat het dan wel zou loskomen ?
 9. Het is inderdaad de routeplanner van Google. Op het ogenblik dat je het tankstation van bestemming ingeeft wordt dit ook aangegeven. Je kan ook de taal kiezen in de app van Gibgas. Mogelijks alleen maar wanneer je betaald hebt voor de applicatie (een klein éénmalig bedrag - in mijn geval via de factuur van Orange vereffend)
 10. Ben er gaan tanken eind mei. Een nieuwe installatie (trouwens een project gerealiseerd door Belgen) goed bereikbaar vanaf de autostrade en nu al gedaan ??? Ik kan het niet geloven.
 11. Binnenkort gaan we nog eens op CNG survival trip naar Spanje. Telkens weer bron van hachelijke momenten. Als 't God belieft (?) zal ik hierover later berichten.
 12. Ik heb hetzelfde probleem; Dit probleem verdwijnt evenwel wanneer ik inlog.
 13. Gibgas CNG heeft mij tot nu toe niet teleurgesteld. Frankrijk zet wel schoorvoetend stapjes vooruit in het ontwikkelen van aardgasstations, maar het is inderdaad nog al te veel 'huilen met de pet op'.
 14. Ik ben er in ieder geval gaan tanken einde mei. Het is een recente installatie. Ik moest wel naar binnen om de installatie te laten activeren. Het vulpistool is het dats24 type, dus handig te hanteren.
 15. Ik rijd nu iets meer dan 2 jaar met de CNG Mercedes B 200 c, en er komen kinks in de kabel. Verleden jaar op reis in Spanje overkwam het me een eerste keer : de wagen weigert nog verder te rijden op aardgas maar ik kan ongehinderd verder de weg vervolgen op benzine. Het oranje alarmsymbool voor de motordiagnose blijft ook continu branden. Na een paar dagen normaliseert de toestand spontaan. Dit voorjaar opnieuw hetzelfde probleem. Ik ondervind nu toch ook dat de motor soms hapert alsof er geen toevoer meer is van brandstof : benzine noch gas. De garage onderzoekt het probleem en komt tot de conclusie dat sensor(en) niet voldoende stroom (meer) krijgen van de batterij om goed te functioneren. Er wordt een nieuwe batterij geïnstalleerd en het probleem lijkt opgelost. Ik heb geen technische kennis maar het lijkt me toch onwaarschijnlijk dat de batterij de oorzaak kan zijn als alle andere systemen wel functioneren. Nu, sinds verleden week is het weer van dat, met bovendien het bijkomend probleem dat de motor nu af en toe volledig stilvalt. En dat wordt natuurlijk veel ernstiger (gelukkig gebeurt het nadat we net thuis zijn van een reis naar Italië). Pas dinsdag kan een technieker van de garage het defect onderzoeken, ik vrees evenwel dat niemand echt vertrouwd is met de techniek van aardgasvoertuigen gelet op de historiek van die voorvallen. Heeft toevallig iemand ervaring met dit probleem ?
 16. Hallo Tuftuf, We zijn eind mei in Dijon gaan tanken. De installatie is OK. Ik heb geen ervaring met het trekken van een caravan, maar ik denk dat de accommodatie toelaat te tanken met een caravan aan de trekhaak. Zoals meestal in Franrijk ligt het tankstation nogal afgelegen en zal je moeten laveren in het drukke verkeer. Bij mijn weten zijn er tot nu in Frankrijks slechts 2 stations in de buurt van de autostrade : Limoges en Henin Beaumont
 17. Wat ik ook normaal doe, maar voor 'aardgasrijder' was ik het vergeten. Ondertussen heb ik mijn lijst bijgewerkt.?
 18. Bedankt voor de info. Jammer genoeg is er geen resultaat, ik heb nochtans letterlijk uitgevoerd wat de procedure voorzag. Bewijs ik moest nu plots gaan gissen naar mijn wachtwoord dat niet meer automatisch gegenereerd werd toen ik wou inloggen. Gelukkig goed gegokt.
 19. het wordt nu wel heel raar : ik kan posten en heb een normale lay-out van de webpagina als ik inlog. Als ik dit niet doe zie ik de laatste kolommen niet, krijg ik onderaan een horizontale schuifbalk waarmee ik naar de kant van de pagina kan schuiven maar dan zie ik de rechtste kolommen nog steeds niet. De enige verklaring die ikzelf kan verzinnen is dat ik op een vorige versie zit wanneer ik ingelogd ben.
 20. Ik wou reageren op het thema "prijs van aardgas". Tot voor kort lukte dit niet. Nu op dit eigenste moment weer wel, waarvoor mijn dank. Ik wou alleen zeggen dat aardgas H bij DATS24 in Waregem gestegen is naar € 1.04. Dit is dan wellicht het duurdere tarief in Vlaanderen.
 21. Als ik gas zou ruiken onder de wagen bij het tanken dan zouden bij mij een paar alarmlichten op zijn minst gaan knipperen. Ik ben technisch niet onderlegd in de materie maar ik denk nu even luidop na: aangezien de gasgeur zich voordoet bij het tanken met lege tanks op het niveau van de tanks zelf is het dan niet mogelijk dat het probleem zich situeert bij het overdrukventiel zelf. Ik neem aan dat bij het tanken de druk in de tank onstabiel is en een slecht functionerend overdrukventiel gas "lost" bij al dat geweld tijdens het tanken maar zich na het tanken koest houdt omdat de druk in de tanks dan stabiel blijft. Heeft de garage dit nagezien bij de herstelling ? Ik ruik soms gas wanneer ik het gaspistool ontkoppel van mijn wagen, inderdaad enkel bij een bepaald type van vulpistolen, met name het type dat na het tanken hardnekkig aan de vulnippel blijft vasthangen en slechts met veel moeite wil loskomen. Dan ruik ik soms gas en verlaat mijn vrouw dan altijd met tientallen meters de plaats des onheils. Mijn garage heeft aangeraden geen zotte kosten te doen en te tanken met super 95. Wel werd mij de raad gegeven af en toe de benzinetank leeg te rijden. Ik kan alleen maar besluiten zoveel garagehoofden zoveel meningen .
 22. Nog beter : 1000 € = duizend euro. Duusd euro !!!!
 23. La version française suit Beste aardgasgebruiker, Wil je je kans wagen om een aardgas-tankkaart van 1000 euro te winnen? Neem dan deel aan onze wedstrijd! Hoe? Je gaat ermee akkoord om je te laten filmen in het kader van een getuigenis waarin je jouw ervaringen als aardgasgebruiker beschrijft. Wij posten jouw getuigenis op de website en op de Facebookpagina van Gas.be. De deelnemer die het meeste likes en shares op de post verzamelt op 28 februari om 10u, wint een tankkaart voor aardgas ter waarde van € 1000. Wij zijn aanwezig om je te filmen op: Vrijdag 5 januari in het tankstation van PITPOINT (Esso Express) in Wommelgem (Herentalsebaan 515, 2160 Wommelgem) van 9u30 tot 16u30; Vrijdag 12 januari in het tankstation van ENORA in Doornik (Boulevard Delwart 20, 7500 Doornik) van 9u30 tot 16u30. Om je alvast te bedanken voor je deelname, ontvangen de eerste 10 personen die op aardgas rijden en die willen meewerken aan een getuigenis over aardgas, een aardgas-tanktegoed van € 100. Geldig respectievelijk bij Pitpoint of Enora. Deel jouw ervaring met aardgas! Met vriendelijke groeten, Het Gas.be team Wedstrijdreglement De Antwerpenaars rijkelijk vertegenwoordigd op dit forum : waag je kans
 24. Op de knop blijven duwen is een eigenaardigheidje waar we blijkbaar aan zullen moeten wennen : het wordt een algemene verplichting voor alle aardgasstations in Frankrijk (Aldus de uitbater van het nieuwe aardgasstation in Limoges : een vriendelijke mijnheer die behulpzaam was bij het tanken aan zijn prima installatie: Het blijkt een project gerealiseerd door Belgen, die er de voorkeur aangaven om er een vulpistool aan te hangen dat ik nog nergens ben tegengekomen). Afin : dus ook multiculturaliteit in de vulpistolen in het eengemaakte Europa. Opgepast : het station in Limoges, Avenue de la Révolution wordt eerlang geliquideerd. Verleden jaar na het druk verkeer doorploeterd te hebben in Bordeaux : aardgasstation defect aangetroffen. Dit jaar (begin van de maand) na het druk verkeer doorploeterd te hebben in Bordeaux : aardgasstation defect aangetroffen. Aardgasstation Olaberria (Spanje) : 10/10. Aardgasstation Gijon : 20/10 : de nieuwe installatie met ook mogelijkheid om elektrische wagens bij te laden. Aardgasstation Ourense (Spanje) : 10/10. Aardgasstation Nanclares de la Oca : 8/10 : het rook er verdacht veel naar gas. Bondoufle (Parijs) : opgepast : één van de twee betaalautomaten werkt uitsluitend met betaalkaarten van Engie. Marcoussis : een troosteloze omgeving met een tankinstallatie, bijeengehouden met spuug en plakwerk (dus geen veranderling met verleden jaar). Maar het werkt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...