Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

STHO

Leden
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

STHO last won the day on September 17 2017

STHO had the most liked content!

Community Reputation

26 Super

1 Follower

About STHO

 • Rank
  Gevorderd lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tiens, tiens, ik heb nochtans een pincode met 4 cijfers.
 2. of een ervaren cng dealer in Belgie, desnoods ander merk. diagnose kan gesteld worden zonder herstelling, dan ben je je garantie niet kwijt. en weet je meer als je naar je eigen garage gaat. zo ben ik vroeger nog bij Tavernier terecht gekomen. Mercedes heeft wel degelijk een bedrijf dat de problematiek van de aardgasinstallatie (onderdelen onder druk) aanpakt. In Sint-Truiden blijkbaar. Vanuit West-Vlaanderen is dit niet bij de deur, Duitsland nog veel minder overigens. Na een aantal keren "trial and error" lijkt het probleem nu wel opgelost (voorlopig toch). Er werd ook aangegeven dat bij herhaling van de problemen het nazicht en herstelling zou worden toevertrouwd aan dit gespecialiseerd bedrijf.
 3. Ik zou de aankoop van een CNG B-klasse zeker aanraden. Ik heb wat problemen gehad : een aantal keren gaf het systeem een foutmelding waarbij het niet meer mogelijk was op gas over te schakelen. Het euvel zou te wijten geweest zijn aan gebrekkige werking van sensoren, niet één keer maar verschillende keren. Echt gelukkig met de service van de garage ben ik niet. Eerder dan het mankement efficiënt aan te pakken werd ik zowat behandeld als een proefkonijn en dan nog in de garantieperiode. Nu lijkt het probleem van de baan. Dergelijke problemen zijn te wijten aan pech, niet structureel en komen voor bij alle merken. Om te besluiten als de mechaniek behoorlijk werkt heb ik niets dan goede ervaringen : zuinig en toch krachtig en comfortabel. Zolang de fiscale gunstmaatregelen gelden ook goedkoop.
 4. Hoi, Dit probleem heb ik telkenmale met het type vulpistolen doorgaans gebruikt in Frankrijk. Niet met het type van dats24. Telkens is het zwoegen om het ding er af te krijgen. Ik heb dit laten onderzoeken door de garage. Ze wisten me te vertellen dat er uiteindelijk niets mis was met de installatie van de wagen. Het probleem zou te wijten zijn aan het slecht functioneren van de tankinstallatie (onderhoud). Ik geloof dit niet : waarom ik wel en een ander niet !!!?. Ik heb wel ondervonden dat het helpt wanneer ik na het tanken alles onaangeroerd een paar minuten laat rusten. Misschien beeld ik het me in. Ik heb wel nooit overwogen om te vertrekken met het vulpistool nog vastgehaakt aan de wagen. Ik denk nochtans dat het dan wel zou loskomen ?
 5. Het is inderdaad de routeplanner van Google. Op het ogenblik dat je het tankstation van bestemming ingeeft wordt dit ook aangegeven. Je kan ook de taal kiezen in de app van Gibgas. Mogelijks alleen maar wanneer je betaald hebt voor de applicatie (een klein éénmalig bedrag - in mijn geval via de factuur van Orange vereffend)
 6. Ben er gaan tanken eind mei. Een nieuwe installatie (trouwens een project gerealiseerd door Belgen) goed bereikbaar vanaf de autostrade en nu al gedaan ??? Ik kan het niet geloven.
 7. Binnenkort gaan we nog eens op CNG survival trip naar Spanje. Telkens weer bron van hachelijke momenten. Als 't God belieft (?) zal ik hierover later berichten.
 8. Ik heb hetzelfde probleem; Dit probleem verdwijnt evenwel wanneer ik inlog.
 9. Gibgas CNG heeft mij tot nu toe niet teleurgesteld. Frankrijk zet wel schoorvoetend stapjes vooruit in het ontwikkelen van aardgasstations, maar het is inderdaad nog al te veel 'huilen met de pet op'.
 10. Ik ben er in ieder geval gaan tanken einde mei. Het is een recente installatie. Ik moest wel naar binnen om de installatie te laten activeren. Het vulpistool is het dats24 type, dus handig te hanteren.
 11. Ik rijd nu iets meer dan 2 jaar met de CNG Mercedes B 200 c, en er komen kinks in de kabel. Verleden jaar op reis in Spanje overkwam het me een eerste keer : de wagen weigert nog verder te rijden op aardgas maar ik kan ongehinderd verder de weg vervolgen op benzine. Het oranje alarmsymbool voor de motordiagnose blijft ook continu branden. Na een paar dagen normaliseert de toestand spontaan. Dit voorjaar opnieuw hetzelfde probleem. Ik ondervind nu toch ook dat de motor soms hapert alsof er geen toevoer meer is van brandstof : benzine noch gas. De garage onderzoekt het probleem en komt tot de conclusie dat sensor(en) niet voldoende stroom (meer) krijgen van de batterij om goed te functioneren. Er wordt een nieuwe batterij geïnstalleerd en het probleem lijkt opgelost. Ik heb geen technische kennis maar het lijkt me toch onwaarschijnlijk dat de batterij de oorzaak kan zijn als alle andere systemen wel functioneren. Nu, sinds verleden week is het weer van dat, met bovendien het bijkomend probleem dat de motor nu af en toe volledig stilvalt. En dat wordt natuurlijk veel ernstiger (gelukkig gebeurt het nadat we net thuis zijn van een reis naar Italië). Pas dinsdag kan een technieker van de garage het defect onderzoeken, ik vrees evenwel dat niemand echt vertrouwd is met de techniek van aardgasvoertuigen gelet op de historiek van die voorvallen. Heeft toevallig iemand ervaring met dit probleem ?
 12. Hallo Tuftuf, We zijn eind mei in Dijon gaan tanken. De installatie is OK. Ik heb geen ervaring met het trekken van een caravan, maar ik denk dat de accommodatie toelaat te tanken met een caravan aan de trekhaak. Zoals meestal in Franrijk ligt het tankstation nogal afgelegen en zal je moeten laveren in het drukke verkeer. Bij mijn weten zijn er tot nu in Frankrijks slechts 2 stations in de buurt van de autostrade : Limoges en Henin Beaumont
 13. Wat ik ook normaal doe, maar voor 'aardgasrijder' was ik het vergeten. Ondertussen heb ik mijn lijst bijgewerkt.?
 14. Bedankt voor de info. Jammer genoeg is er geen resultaat, ik heb nochtans letterlijk uitgevoerd wat de procedure voorzag. Bewijs ik moest nu plots gaan gissen naar mijn wachtwoord dat niet meer automatisch gegenereerd werd toen ik wou inloggen. Gelukkig goed gegokt.
×
×
 • Create New...