Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

wimdc

Leden
 • Aantal items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  2

wimdc won laatst op 29 December 2017

wimdc had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

66 Super

Over wimdc

 • Titel
  Gevorderd lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. wimdc

  Diesel weer in opmars.

  Hieronder een link met video van een BMW-dieselmotorblok dat spontaan begint te branden. In België dit jaar toch al 'n stuk of 10. Terugroepactie van 300.000 BMW-diesels werd aangekondigd. Moderne diesels zitten propvol met kwetsbare technologie om te proberen te voldoen aan strenge milieunormen. Een reden te meer om te kiezen voor gas. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180810_03657377 Terugroepactie: https://autofans.be/nieuws/officieel/40055-terugroepactie-van-bmw-vanwege-brandgevaar
 2. wimdc

  CNG vs kilometerheffing

  Maak jij ook de voorspellingen voor de luchtvaart (TAFs)?
 3. wimdc

  CNG USA

  Ons sociaal systeem wordt gefinancierd door de sociale bijdragen die (bijna) iedereen betaalt. De vele taksen op brandstoffen en auto's zouden moeten herinvesteerd worden in het wegennet, zodat dit eens eindelijk fatsoenlijk wordt.
 4. wimdc

  CNG USA

  En in de winter, waar het keihard vriest, rijden ze speciaal kilometers ver naar een tankstation met bediening om zelf niet te hoeven uit te stappen. Uiteraard laten ze de motor draaien tijdens de tankbeurt. Qua aantal grote benzineslurpers is er toch 'n groot verschil tussen den buiten (boeren en stielmannen) en stedelijk gebied waar de meerderheid Europese en Aziatische auto's zijn. Pick-Ups hebben trouwens een andere nummerplaat: TRUCK, wat bij ons de camionetten zijn.
 5. wimdc

  CNG USA

  Prijzen in dollar per gallon (3,78 liter). Voor CNG is dat in GGE (Gasoline Gallon Equivalent) om geen appels met peren te moeten vergelijken zoals in Europa met liters en kilo's. Tankstation in Zuid-Wisconsin. Heb veel duurdere prijzen gezien in Chicago. PS: E-85 is Ethanol.
 6. wimdc

  Elektriciteit thuis, elektrische auto en zonnepanelen

  Vorige week deze mobiele Off-grid installatie gezien in de VS.
 7. wimdc

  Stilte in de media

  Als je regelmatig naar de USA reist, dan valt het op dat 't daar gewoonweg niet stinkt. Zelfs niet aan drukke verkeersaders. Lees eens dit artikel. Europa had beter dezelfde wetgeving van de Amerikanen toegepast. https://nl.express.live/2015/09/24/amerikaanse-steden-veel-milieuvriendelijker-dan-europese-exp-215826/
 8. wimdc

  Stilte in de media

  https://autofans.be/nieuws/officieel/39708-belgie-op-plek-3-europa-voor-cng
 9. wimdc

  UFO gespot... iets voor de vliegtuigliefhebbers op het forum

  Deze? Gyroflug Speed Canard
 10. wimdc

  Andere interesses? Hobby's?

  LUCHTVAART: van kinds been af gepassioneerd. * Ik ben een hobby piloot (PPL) * Ik ga naar de meeste luchtvaart evenementen in België. * Jaarlijks: 4 daagse reis naar de Flying Legends airshow in Duxford, bij Cambridge UK. * Alsook regelmatig een volledige week naar de Airventure in Oshkosh, Wisconsin USA. Gigantisch event met 11.000 vliegtuigen en 500.000 bezoekers. * Ben wel geen echte spotter met grote cameralenzen, gewoon een klein toestelletje dat in m'n broekzak past.
 11. wimdc

  Stilte in de media

  Heb het als PDF afgedrukt en hier bijgevoegd. Beetje negatief artikel over CNG vind ik. Knack CNG artikel.pdf
 12. wimdc

  In blijde verwachting

  In mijn Jeep SRT8 is een uiterst moderne LPG-installatie ingebouwd, waarbij vanaf 3000 t/min benzine wordt geïnjecteerd ter smering van de kleppen. De benzine-injectie verhoogt progressief naarmate de toeren stijgen. Dergelijke installatie zal zeker en vast ook bestaan op CNG.
 13. wimdc

  WK-koorts ?

  Mij interesseert het niet, maar de Belgen spelen tegen Engeland in Kaliningrad. Dit is de vroegere Duitse stad Königsberg in Oost-Pruisen tot 1945. Afstand is 1450 km, en je rijdt enkel door Duitsland en Polen. Twee landen die goed voorzien zijn van CNG tankstations.
 14. wimdc

  WK-koorts ?

  Moest iemand met zijn CNG voertuig naar 't voetbal in Rusland willen rijden: http://gazeo.com/up-to-date/news/2018/47-CNG-stations-for-the-World-Cup,news,10150.html
 15. wimdc

  Stilte in de media

  Op HLN: https://www.hln.be/auto/cng-voertuigen-goedkoper-en-milieuvriendelijker-dan-diesel-en-benzinevoertuigen~a9b2aa21/ Niet te vergeten dat 1 kg CNG meer energie-inhoud heeft dan 1 liter diesel.
×