Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

MaxAGS

Leden
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  3

Alles dat geplaatst werd door MaxAGS

 1. Ow wauw, sorry voor mijn late reactie. Ben een goede maand niet meer op het forum geweest. Wij hebben inderdaad al wel eens een Prius Plus op LPG geplaatst gehad, maar dit is alweer sinds 2014 geleden. Met vriendelijke groet, Max
 2. Dan kan het inderdaad wel kloppen ja
 3. Weet U hoeveel liter de 2 tanks zijn?
 4. We zijn momenteel bezig met de nieuwe V60 te plaatsen
 5. Het zijn 4 x 24,5L tanken. Je tankt ongeveer 4kg per tank van 24,5L. Ik kan nog niet zeggen hoe het zit met verbruik. De wagen is hier nog maar net opgehaald.
 6. Hoi, Misschien is dit wel leuk voor hier. Wij hebben de nieuwe Volvo V90 2.0 T5 nu op CNG rijden.
 7. MaxAGS

  Accessoires

  Wij hebben adaptive cruise control op onze wagens. Super handig!
 8. Net zoals bij LPG, zijn de CNG stickers spuuglelijk met die grote witte achtergrond Nou eigenlijk, kleuren veranderen makkelijk als je iets dagen lang in de zon laat staan
 9. Klopt, die stickers waren inderdaad niet zo goed en verkeerd uitgeknipt. Wij gebruiken er nu andere.
 10. Ik weet niet hoe oud die foto's zijn, maar die installatie is geplaatst meer dan een jaar geleden ondertussen.
 11. Leuk artikel. Ook wel grappig als je de foto's bekijkt, goede reclame
 12. Verrassend warm voor het moment van het jaar inderdaad
 13. Dit zullen dan wel 1.0 of 1.6 mpi motoren zijn zeker?
 14. Volgens mij hebben we die Auris geplaatst.
 15. Klopt, Die Scania is wel een speciaal ontwikkelde motor zie ik. Er zijn dus wel vrachtwagenmotoren die 100% op gas kunnen rijden. Die Scania heeft wel verrassend veel koppel. https://www.scania.com/be/nl/home/experience-scania/news-and-events/News/archive/2017/11/scanias-13-litermotor-een-doorbraak-voor-het-gebruik-van-gas-in-het-langeafstandsvervoer.html Normaal gezien zijn de meeste vrachtwagens standaard dieselmotoren. De installaties die daarvoor gebruikt worden zijn diesel"mix"installaties. Bij LPG kunnen wij 30% bij inspuiten, bij CNG is het meer, maar een vaste % bind ik me niet aan vast. Het is wel zo dat bij zware benzinemotoren het verschil tussen benzine en CNG zeer hard voelbaar is. Het is zelfs al te voelen bij een 2.0 liter turbo. Wij hebben een aftermarket CNG wagen lichtjes moeten tunen om terug vermogen bij te krijgen.
 16. MaxAGS

  Volvo V60 Bifuel

  De Volvo Bi-Fuels met Westport installatie worden jammer genoeg niet meer gemaakt. De samenwerking tussen Westport en Volvo is een tijdje terug afgelopen. Is best lastig om aan westport stukken te geraken. Wij werken voor CNG wagens ook samen met Volvo Vermant en Volvo Sterckx.
 17. Haha, dank je. Ik denk dat we voorlopig nog goed zitten met onze website. Onze IT'er doet ook onze website onderhouden.
 18. MaxAGS

  Skoda Kodiaq

  Neen, dit had ik even over het hoofd gezien. Alhoewel, ik weet niet in hoeverre dat die lijst toegankelijk wordt voor particulieren en gewone garages. Prins importeurs en dealers krijgen de nieuwe lijsten eerder te zien.
 19. MaxAGS

  Skoda Kodiaq

  Die lijst is nog van het prille begin van de DI installaties. Die lijst is ondertussen al een heel stuk groter. Audi A1, A3, A4, A5, A6, A8, Q2, Q3, Q5, Q7 en TT zijn installaties voor. Dan heb ik de lijst van Seat, Volkswagen en Skoda nog niet genoemd.
 20. Voor openbare garages zou het moeten zijn dat elk LPG-voertuig er mag parkeren. Bijvoorbeeld de ondergrondse parking onder de Groenplaats in Antwerpen (bestaat al wel een tijdje), hier mag gewoon geparkeerd worden. Private parkingen bepalen hun eigen regels en kunnen zeggen wat ze willen. Iemand die zijn eigen ondergrondse parking uitbaat mag zoveel stickers en bordjes in zijn garage hangen en dan zullen zijn klanten hier rekening mee moeten houden.
 21. Op de hoofdpagina van onze website staan een groene (LPG) en blauwe (CNG) knop waar voorbeelden te vinden zijn. Wil je graag foto's per automerk zoeken, dit is gewoon te vinden onder de tab FOTOGALLERIJ => PERSONENWAGENS Ikzelf ben ook aangesloten met een vaste internetverbinding, bij mij schijnt te website vlot te werken. De reden dat er bij ons veel meer te vinden is over LPG is omdat... Wij in 1e instantie als LPG-installateur begonnen zijn en dit nog altijd als hoofdactiviteit doen, relatief weinig voertuigen over te bouwen zijn naar CNG, dit omdat heel veel voertuigen aangeboden worden met direct ingespoten voertuigen. Voor deze voertuigen moeten dedicated installaties ontwikkeld worden en de kans op ontwikkeling door ons leverancier is afhankelijk van hoe groot de vraag is achter een bepaald model. CNG aftermarket installaties zijn redelijk duur, zeker als wij 3 of meer cilinders moeten plaatsen. Hierbij ook het nadeel dat het chassis van de meeste voertuigen niet voorzien zijn voor het bijplaatsen van CNG cilinders onder het voertuig, wij hierdoor de cilinders in de koffer moeten plaatsen, wat leidt tot kofferverlies.
 22. MaxAGS

  Skoda Kodiaq

  Dat klopt, tegenwoordig worden alle wagens van de VAG groep gemaakt met direct ingespoten TSI motoren. Voor elke wagen is er een specifieke motorcode en aan de hand daarvan worden dedicated installaties ontwikkeld (in ons geval bij Prins). Deze installaties worden meestal in 1e instantie ontwikkeld voor LPG, dit omdat het een stuk goedkoper is om te ontwikkelen. Een wagen die gewoon als TSI motor van de garage komt zal een standaard benzine tank hebben en zal op het gelijkvormigheidsattest gewoon als benzinevoertuig terug te vinden zijn. Zelfs na verkleining benzinetank en bijplaatsen CNG installatie blijft er op het gelijkvormigheidsattest hetzelfde staan. Enkel op het inschrijvingsbewijs zal komen te staan benzine+CNG. Ik weet niet in hoeverre het mogelijk is een gelijkvormigheidsattest aan te laten passen. PS: Ik ben niet de eigenaar van AGS, enkel een werknemer
 23. Wij hebben deze ondertussen al wel op LPG gelegd. De 1.2 van Frankrijk oorspronkelijke motor is wel een direct ingespoten motor. Foto's hier te vinden http://autolpg.be/hosting/ags2013/page.php?c=gallery&s=gallery&j=1&b=opel&t=
 24. Dit is omdat LPG het vermogen van een benzinemotor goed kan volgen, wat bij CNG minder is op zware motoren.
 25. MaxAGS

  Skoda Kodiaq

  Het lastige aan de Kodiak is dat dit een TSI direct ingespoten motor is. Dit model is bij Prins enkel ontwikkeld met een LPG-installatie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...