Ga naar inhoud

Gerard

Leden
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  4

Gerard won laatst op November 1 2020

Gerard had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

33 Super

Over Gerard

 • Titel
  Gevorderd lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Drukregelaar is nu vervangen en mijn probleem is opgelost. Net meer dan 14kg getankt en hij was niet leeg, dus alles weer in orde. Totale kost van de reparatie 460 Euro.
 2. Hallo, resultaat van het onderzoek was dat de drukregelaar defekt is. Ze hebben er een drukregelaar van een V70 op gezet om te testen en tooen werkte alles naar behoren. De nieuwe drukregelaar is besteld bij Vermant (Drive systems werken blijkbaar samen met Vermant voor Volvo) maar die hebben de drukregelaar van het nieuwe model geleverd, en het moest dus die van de 5 cylinder zijn. Ik wacht nu op levering van het onderdeel. Montage zou in een half uur in orde zijn. Nog even uitstel voor ik zeker weet dat het ogelost is.
 3. Hey, ik heb net een probleem met de gasdrukregeling (denkt men). Schakelt te vroeg over op benzine en kan maar 11 tot 12 kg tanken. De flessen zijn in orde. Hij gaat volgende week naar Drive Systems in Halen (vroeger in Tienen). Deze mensen schijnen wel een goede kennis te hebben van CNG installaties. De eigenaar rijdt met een Volvo Bifuel. Dus voor alles wat niet met de gasinstallatie te maken heeft ga ik naar de dealer (Celis Hasselt). En voor CNG specifieke problemen naar Drive Systems.
 4. Elektrische wagens kunnen wel recuperatief remmen, wat een groot voordeel is. Minder belasting van de remmen en recuperatie van energie.
 5. Hier het vervolg van het verhaal, een vraag & antwoord met onder andere het produceren van waterstof uit aardgas en lekkages. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/16/zijn-auto_s-op-cng-nu-echt-de-slechtste-vijf-vragen-en-vijf-ant/
 6. Een interessant Duits project voor een betaalbare elektrische wagen: https://sonomotors.com/ https://sonomotors.com/en/sion/ Inschrijven kan nog !
 7. Om het nadeel van de gaslekken weg te werken zou je de hele aardgasinfrastructuur moeten ontmantelen. Dus ook geen verwarming en koken meer op aardgas dan. Zouden onze gasmaatschappijen gegevens hebben over verlies ? Hoeveel ze het net in pompen en hoeveel er langs de tellers weer uitkomt ?
 8. https://www.kijkmagazine.nl/science/affakkelen/
 9. Hey, De zin "Mit dem Netto-Tankvolumen von 17,3 kg sind CNG-Reichweiten von 420 - 455 km möglich" klopt niet. Kg is een maateenheid voor gewicht, niet voor volume. Als je het over volume hebt zou er liter moeten staan.
 10. Ik heb snel wat links van internet geplukt, betekent niet dat ik met elk punt akkoord ben. Er is heel wat discussie geweest rond deze studie en de conclusie was meestal dat ze niet correct uitgevoerd is. Wie wil kan het allemaal opzoeken en nalezen. Wel is deze studie overgenomen in de pers zonder dat er iemand de zaken grondig nagekeken heeft en zo krijg je nooit een objektief debat. Het ergste vind ik dat er een pseudo-wetenschappelijk sausje over gegoten wordt terwijl het eigenlijk gewoon een oplijsting van een aantal ideeën is.
 11. Ongelooflijk dat de De Tijd hier nog mee uitpakt, deze "studie" staat al lang bekend als misleidend en wetenschappelijk niet serieus. https://eufactcheck.eu/factcheck/mostly-false-electric-cars-generate-higher-emissions-than-diesel-cars/ https://chargedevs.com/newswire/here-we-go-again-german-research-institute-claims-diesels-are-cleaner-than-evs/
 12. Zelfde bij Bruno's Tessenderlo gisteren: een Dodge Ram aan de linker pomp geparkeerd terwijl er op 10m afstand een hele rij lege parkeerplaatsen zijn aan de shop. Ook daar meestal veel beter gevuld dan bij Dats24 (Hasselt & Sint-Truiden).
 13. Frankrijk is inderdaad moeilijk, waar het voor mij wel werkte was: - Marcoussis (onder Parijs) - Carpiquet (bij Caen) wel met weinig druk. 10kg bij een lege tank van 16kg. Gelukkig heb ik in m'n Volvo ook nog een 67l benzine tank ...
 14. De meeste merken hebben officiële prijslijsten voor onderhoud dacht ik. Hier een voorbeeld (is wel NL): https://www.dago.nl/audi/audi-onderhoud/ https://www.dago.nl/content/uploads/2018/02/Audi_Prijslijst_ParticulierZakelijk_per_2018-1-1.pdf Bij Volvo krijg je gratis bijstand als naar de merkdealer gaat, wat neerkomt op een Europe-Assistance contract voor 12 maanden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...