Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Gerard

Leden
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Gerard last won the day on December 2 2019

Gerard had the most liked content!

Community Reputation

31 Super

1 Follower

About Gerard

 • Rank
  Gevorderd lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elektrische wagens kunnen wel recuperatief remmen, wat een groot voordeel is. Minder belasting van de remmen en recuperatie van energie.
 2. Hier het vervolg van het verhaal, een vraag & antwoord met onder andere het produceren van waterstof uit aardgas en lekkages. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/16/zijn-auto_s-op-cng-nu-echt-de-slechtste-vijf-vragen-en-vijf-ant/
 3. Een interessant Duits project voor een betaalbare elektrische wagen: https://sonomotors.com/ https://sonomotors.com/en/sion/ Inschrijven kan nog !
 4. Om het nadeel van de gaslekken weg te werken zou je de hele aardgasinfrastructuur moeten ontmantelen. Dus ook geen verwarming en koken meer op aardgas dan. Zouden onze gasmaatschappijen gegevens hebben over verlies ? Hoeveel ze het net in pompen en hoeveel er langs de tellers weer uitkomt ?
 5. https://www.kijkmagazine.nl/science/affakkelen/
 6. Hey, De zin "Mit dem Netto-Tankvolumen von 17,3 kg sind CNG-Reichweiten von 420 - 455 km möglich" klopt niet. Kg is een maateenheid voor gewicht, niet voor volume. Als je het over volume hebt zou er liter moeten staan.
 7. Ik heb snel wat links van internet geplukt, betekent niet dat ik met elk punt akkoord ben. Er is heel wat discussie geweest rond deze studie en de conclusie was meestal dat ze niet correct uitgevoerd is. Wie wil kan het allemaal opzoeken en nalezen. Wel is deze studie overgenomen in de pers zonder dat er iemand de zaken grondig nagekeken heeft en zo krijg je nooit een objektief debat. Het ergste vind ik dat er een pseudo-wetenschappelijk sausje over gegoten wordt terwijl het eigenlijk gewoon een oplijsting van een aantal ideeën is.
 8. Ongelooflijk dat de De Tijd hier nog mee uitpakt, deze "studie" staat al lang bekend als misleidend en wetenschappelijk niet serieus. https://eufactcheck.eu/factcheck/mostly-false-electric-cars-generate-higher-emissions-than-diesel-cars/ https://chargedevs.com/newswire/here-we-go-again-german-research-institute-claims-diesels-are-cleaner-than-evs/
 9. Zelfde bij Bruno's Tessenderlo gisteren: een Dodge Ram aan de linker pomp geparkeerd terwijl er op 10m afstand een hele rij lege parkeerplaatsen zijn aan de shop. Ook daar meestal veel beter gevuld dan bij Dats24 (Hasselt & Sint-Truiden).
 10. Frankrijk is inderdaad moeilijk, waar het voor mij wel werkte was: - Marcoussis (onder Parijs) - Carpiquet (bij Caen) wel met weinig druk. 10kg bij een lege tank van 16kg. Gelukkig heb ik in m'n Volvo ook nog een 67l benzine tank ...
 11. De meeste merken hebben officiële prijslijsten voor onderhoud dacht ik. Hier een voorbeeld (is wel NL): https://www.dago.nl/audi/audi-onderhoud/ https://www.dago.nl/content/uploads/2018/02/Audi_Prijslijst_ParticulierZakelijk_per_2018-1-1.pdf Bij Volvo krijg je gratis bijstand als naar de merkdealer gaat, wat neerkomt op een Europe-Assistance contract voor 12 maanden.
 12. Wij hebben ook een LPG wagen: Fiat 500L 1.4 / 120 Pk. Er zit een systeem voor kleppenbescherming op (Flashlube). LPG is in de regio Sint-Truiden zeer goedkoop dankzij de Bruno's tankstations (vorige week 33 cent). Verbruik is ongeveer 10l op 100km waar je op benzine 8l zou verwachten. De wagen heeft nu meer dan 100.000 km op lpg gereden zonder enig probleem. Hij wordt wel volgens schema onderhouden, zowel bij de garage als voor de gas installatie (om de 20k kilometer).
 13. Recent 2 keer getankt in Parijs (Marcoussis). Je hebt er 3 keuzes : Normaal, Eco, Bio. De eerste keer normaal getankt zonder probleem. De tweede keer normaal geselecteerd en 3 keer geen gas en een ticket van 0 Euro. Vervolgens geprobeerd met Eco (1.4 Euro / kg) en dat ging wel. Bordeaux: 2 weken geleden geprobeerd te tanken in Bordeaux Quai De La Souys. De kaartlezer werkte niet.
 14. Gerard

  Zomerbanden

  Ik was ook aan het kijken wat er qua banden te krijgen is. Op volgende website vind je een overzicht van alle bandentests: http://www.tyrereviews.co.uk/ Ik heb 2 sets alu velgen en wissel zelf. Ik heb 2 jaar geleden een set originele Volvo velgen met bijna nieuwe winterbanden (7,5mm / Michelin) gekocht voor 625 Euro op 2dehands.be . Velgen zijn 2dehands relatief goedkoop als je een beetje zoekt.
×
×
 • Create New...