Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

Gastanker

Leden
 • Aantal items

  98
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  6

Gastanker won laatst op 18 Februari

Gastanker had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

85 Super

Over Gastanker

 • Titel
  Gevorderd lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Gastanker

  Accessoires

  Met deze ben ik het niet eens. Ik heb dit en ik gebruik die vrijwel altijd. Occasioneel reageert hij wat vreemd (net iets te lang de snelheid volgen van een vertragende voorligger die een afrit van de snelweg neemt bv), maar dit weegt totaal niet op tegen het comfort en het ontspannen rijden! Met een automaat moet dit helemaal de max zijn - ik moet nog zelf op tijd schakelen... Grote velgen en park assist zou ik gerust kunnen missen en de andere twee heb is sowieso niet.
 2. Gastanker

  Tanktip

  Toptanktip voor wie wel eens de E17 berijdt tussen Gent en Kortrijk: Bij Texaco Dejap ( http://www.dejap-bvba.be/ ) in Kruishoutem tank je nog steeds H-gas aan 0,999€! Het tankstation ligt ongeveer 2km van de snelweg. CNG tank je op tankplaats 22, de eerste als je het terrein oprijdt.
 3. Dats24 is volgens hun eigen website nog steeds 1,13€ en IMOG volgt normaal stipt de prijs van Dats... Alleen zijn Dats Wevelgem en Imog tegenwoordig bijzonder triest wat de vuldruk betreft. Dat ik bij Total 17+kg kon tanken was een echte verademing. Maar om enkel daarvoor een meerprijs te betalen? Ik werk in Brugge en daar kan ik bij Enora nog steeds tanken aan 1,09€. De vuldruk is er normaal, niet super zoals bij Total maar ook niet ondermaats.
 4. Vanavond 17,46kg kunnen tanken! Wie doet beter? Tank was nagenoeg leeg, ik reed al 10km met rijbereik 0km maar het CNG lichtje was nog niet uit. Met zo'n vulling haal ik ook met gemak een bereik van 400+ km, bij de andere stations in de regio lukt dat nergens.
 5. Gastanker

  Bruno Winterslag (Esso)

  Uit deze grafiek blijkt dat we in België sinds 2010 geen significante hoeveelheid gas uit Rusland meer invoeren: Bron: https://www.febeg.be/statistieken-gas
 6. Gastanker

  CNG kg naar liter

  Dan moet je vooral in de politiek gaan, daar past deze redenering beter dan hier ...
 7. Gastanker

  CNG kg naar liter

  De Skoda Octavia heeft twee tanks van 48L of 48,5L (afhankelijk van het merk).
 8. U vraagt, wij draaien: Prijs is 1,13€, ze volgen dus DATS. Was mooier geweest hadden ze Enora gevolgd (1,09€).
 9. Gastanker

  CNG-station Enora Zellik

  Enora Brugge en Moeskroen zijn ook 1,09€. Beide midden in H-gas gebied.
 10. Gastanker

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  IMOG volgt al een tijdje klakkeloos de prijsstelling van DATS. Esso/G&V/Enora in Moeskroen is nu 1,09. Benieuwd wat Total/Pitpoint in Kortrijk zal doen wanneer ze binnenkort open gaan...
 11. Gastanker

  GOW Ieper

  En hoeveel is dat dan? Op Gibgas zie ik 1,09 op 15/05. Toen waren ze alvast een stuk duurder dan DATS!
 12. Gastanker

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  Vanavond getankt bij Enora/G&V Brugge aan 1,09€/kg
 13. Gastanker

  Prijsstijging aardgas bij Dats

  De verklaring hiervoor is ooit al eens gepost op het forum, geen idee waar ergens. Ik dacht dat het zo was: Na elke CNG tankbeurt wordt de gaskwaliteit bepaald. Daarvoor moet de één of andere sensor in het uitlaatsysteem op bedrijfstemperatuur zijn. Hoelang dat duurt hangt af van de omstandigheden, hoe warm hij was voor het tanken, hoelang de tankbeurt geduurd heeft, de omgevingstemperatuur,... Als ik mij niet vergis was er los daarvan ook een minimum benzineverbruik, juist genoeg om de brandstof in de leidingen en de filter te verversen. Smering van de kleppen had er in ieder geval niks mee te maken. In de TGI motoren zijn de kleppen trouwens specifiek aangepast aan de CNG brandstof. Voor aftermarket installaties kan kleppensmering misschien wel een terechte bezorgdheid zijn, voor af-fabriek installaties volgens mij niet. Overigens ging het hier over de prijsverhoging van CNG, dus even terug on-topic: Woensdagavond was IMOG Harelbeke ook al aangepast naar 1,1€!
 14. Gastanker

  China grijpt terug naar steenkool

  O jawel, dat kan wel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Houtgas
×