Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Gastanker

Leden
 • Content Count

  207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Gastanker last won the day on February 23

Gastanker had the most liked content!

Community Reputation

197 Super

1 Follower

About Gastanker

 • Rank
  Aardgasexpert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vrijdag een specialleke gezien: Een recente Ford S-Max op de verkeerswissellaar E403-A19 met reglementaire sticker en 'Ik rijd op aardgas' promotie op de zijkanten:
 2. Bedoel je dan 15 cent korting op die 0,898€/kg? Dus 0,748€/kg voor CNG+? Wow ! Beste Romac, ik denk dat jullie dringend een vestiging moeten overwegen op die andere West-Vlaamse transport hub, de LAR in Menen...
 3. Aan 78000km ? Voor mij is dat een bevestiging dat de banden op een EV veel sneller slijten! Op mijn Octavia heb ik de originele Dunlops vervangen op 105.000km. Remblokken zijn nu op 110.000km nog steeds origineel.
 4. Gastanker

  CNG op skivakantie

  Da's meestal het grootste probleem... De overtuigde gebruikers van de app gaan er niet meer heen want defect en de anderen hebben geen weet van de defectmelding. Ik zou trouwens niet weten hoe je in de Gibgas app een defect kan afmelden. Ik heb het in ieder geval eens geprobeerd en heb het niet gevonden. Ik heb dan maar de prijs bevestigd. Vermoedelijk annuleren ze een defectmelding automatisch na enige tijd.
 5. Euh, artikel in Knack is van 18/06/2018! Heeft niks te maken met de VRT reportage van gisteren. Wat bewijst dat zoiets toch niet zolang blijft hangen...
 6. Ach, de waan van de dag... Is vandaag alweer verdwenen uit de media. Ik heb trouwens niet de indruk dat dit verhaal buiten de VRT veel opgepikt is door andere media.
 7. Volgens deze redenering kan je natuurlijk evengoed bewijzen dat verwarming op stookolie ook veel klimaatvriendelijker is dan verwarming op aardgas. De stookoliesector zal de VRT dankbaar zijn! Benieuwd of minister Diependaele nu ook zal overwegen om het verbod op nieuwe stookolieketels te herzien? Ik tank vanaf nu alvast enkel nog benzine … tot er een nieuwe studie uitkomt die aantoont dat benzine de slechtste keuze is. En mijn volgende wagen wordt uiteraard elektrisch. Tegen dan zijn we 2025, het is een hele geruststelling te weten dat tegen dan die 50% nucleaire stroom zal vervangen zijn door stroom opgewekt met … aardgas. Wat overigens niet wegneemt dat methaanlekkage effectief de olifant in de kamer van de aardgassector is. Dat is wel degelijk een feit, ook al rammelt de VRT reportage aan alle mogelijke kanten. (en ik noem het bewust een reportage, dit kan je onmogelijk een 'studie' noemen!)
 8. Je hebt volkomen gelijk! Ik wil je dan ook graag mijn diepste gemeende excuses aanbieden, eigenlijk hoorde er een smiley bij die laatste opmerking. Ik wil mij vooral nog excuseren bij zij uit de omgeving van Heist-op-den-Berg, Grobbendonk of Westerlo die, in tegenstelling tot jijzelf, wel nog op CNG rijden. Het is inderdaad ridicuul wat er hier rond Kortrijk nu gebeurt op gebied van CNG infrastructuur. Je vraagt je af waar die bedrijven hun business cases op bouwen. Vooral als je er rekening mee houdt dat DATS in Harelbeke ook nog CNG zou gaan aanbieden (200m van IMOG) en Q8 binnenkort start met CNG netjes tussen (en telkens op enkele km van) DATS Wevelgem en Total/Pitpoint. Dat zijn dan 6 CNG stations met nooit meer dan 3km tussenafstand. Om aan een treffelijk verkoopvolume te raken zullen er héél wat aardgasrijders moeten bijkomen! Aan allen mijn beste wensen voor een voorspoedig 2020 met vele probleemloze kilometers op aardgas!
 9. Zo te zien klopt deze informatie effectief. Vandaag gemerkt dat het prijsbord voor CNG al aanwezig is: Al vermoed ik dat de aangeduide prijs nog zal veranderen voor de opening... Dit station ligt op exact 1 km van het IMOG CNG station en op 1,7 km van het Pitpoint/Total station. Hoezo zijn er volgens sommigen te weinig CNG stations?
 10. Was gisteren nog eens in de buurt, nu wel kunnen tanken: Tanks waren leeg, 17,66 kg (!) kunnen tanken aan 0,98€.
 11. Gastanker

  CNG op skivakantie

  Volgens https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/chambery-73000-32/ zou het station inderdaad gesloten zijn: " Attention ! La station GNV de CHAMBERY est signalée comme fermée..." In januari zou er enkele kilometer verder overigens een nieuw station openen: https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/chambery-73000-253/ "Ouverture prochaine de cette station... Date d'ouverture prévisionnelle : Janvier 2020"
 12. Dat hoop ik ook, maar hoe weet ik als Belgische consument of dat gas niet twee keer als groen gas verkocht wordt? Eén keer in Nederland en dan nog eens in België? De handel in groenestroomcertificaten is sterk gereglementeerd en toch wordt er nog mee gefraudeerd. Voor gas weet ik niet eens of er enige reglementering bestaat... En als Pitpoint de hoeveelheid gas verkocht heeft die gedekt is door de aangekochte certificaten, gaat de pomp dan dicht? "Heden geen BioCNG want de certificaten waren tijdelijk op". Ik denk het niet. 20% BioCNG in alle tankstations van Pitpoint is al iets aannemelijker, dat kan je uitmiddelen over een jaar bijvoorbeeld. Maar blijft de vraag wat er gebeurt als Pitpoint meer BioCNG verkoopt dan de installatie in Nederland kan produceren?
 13. Vanavond proberen tanken bij dit station. Kon pistool niet vastklikken en startknop lichtte ook niet groen op. Jammer, want de prijs is er nog 0,998€/kg. Dat moet één van de laatste stations zijn waar het H-gas nog onder de 1€ staat.
 14. Deze week gestegen tot 1,01€, 't is maar 2 cent meer maar daarmee is de psychologische 1€ grens wel doorbroken....
×
×
 • Create New...