Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Gastanker

Leden
 • Content Count

  212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Gastanker last won the day on June 12

Gastanker had the most liked content!

Community Reputation

204 Super

1 Follower

About Gastanker

 • Rank
  Aardgasexpert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oei, regio Kortrijk heb je nog wat werk: DATS Wevelgem Total/Pitpoint Kortrijk (Brugsesteenweg 228) G&V/Enora Kortrijk (Gentsesteenweg 238) Maar ook DATS Izegem, DATS Roeselare, DATS Torhout, Q8 Zedelgem, Enora Brugge (en eigenlijk de meeste andere stations in West-Vlaanderen) ontbreken.... P.S. Greenpoint CNG, Roeselare bestaat bij mijn weten niet...
 2. https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/macon-71000-44/ : "Station définitivement fermée en raison des travaux de modernisation du réseau ENGIE" Volgende maand zou er op minder dan een kilometer afstand wel een nieuw station opengaan van Air Liquide: https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/sennece-les-macon-71000-250/ Van Air Liquide, dus je zal een Romac kaart nodig hebben als je er wil tanken...
 3. Kan allemaal wel zijn, maar misschien moeten we gewoon bij de meest evidente verklaring blijven: De boordcomputer geeft systematisch een te lage gaskwaliteit aan De boordcomputer berekent de gaskwaliteit m.b.v. de lambdasonde (is hier vroeger al eens uitvoerig besproken) VCDS geeft een fout aan voor de Lambdasonde => de kans is groot dat er een probleem is met de Lamdasonde Dat verklaart trouwens ook de andere symptomen. De Lamdasonde wordt gebruikt om het brandstof/lucht mengsel te bepalen, als de sonde niet goed werkt dan zal die verhouding niet meer kloppen (te rijk of te arm mengsel) en dan zal de motor niet goed lopen.
 4. Ik weet niet of er ondertussen een echte beslissing genomen is, maar de ondergrondse parking van de nieuwe Delhaize winkel die deze week in Kortrijk open gegaan is heeft in ieder geval enkel een LPG verbod!
 5. De herkomst van dit artikel is Amerikaans, daar is "gas" de afkorting van gasoline, benzine dus... M.a.w., Renault zal in China enkel nog elektrische wagens aanbieden.
 6. Vrijdag een specialleke gezien: Een recente Ford S-Max op de verkeerswissellaar E403-A19 met reglementaire sticker en 'Ik rijd op aardgas' promotie op de zijkanten:
 7. Bedoel je dan 15 cent korting op die 0,898€/kg? Dus 0,748€/kg voor CNG+? Wow ! Beste Romac, ik denk dat jullie dringend een vestiging moeten overwegen op die andere West-Vlaamse transport hub, de LAR in Menen...
 8. Aan 78000km ? Voor mij is dat een bevestiging dat de banden op een EV veel sneller slijten! Op mijn Octavia heb ik de originele Dunlops vervangen op 105.000km. Remblokken zijn nu op 110.000km nog steeds origineel.
 9. Gastanker

  CNG op skivakantie

  Da's meestal het grootste probleem... De overtuigde gebruikers van de app gaan er niet meer heen want defect en de anderen hebben geen weet van de defectmelding. Ik zou trouwens niet weten hoe je in de Gibgas app een defect kan afmelden. Ik heb het in ieder geval eens geprobeerd en heb het niet gevonden. Ik heb dan maar de prijs bevestigd. Vermoedelijk annuleren ze een defectmelding automatisch na enige tijd.
 10. Euh, artikel in Knack is van 18/06/2018! Heeft niks te maken met de VRT reportage van gisteren. Wat bewijst dat zoiets toch niet zolang blijft hangen...
 11. Ach, de waan van de dag... Is vandaag alweer verdwenen uit de media. Ik heb trouwens niet de indruk dat dit verhaal buiten de VRT veel opgepikt is door andere media.
 12. Volgens deze redenering kan je natuurlijk evengoed bewijzen dat verwarming op stookolie ook veel klimaatvriendelijker is dan verwarming op aardgas. De stookoliesector zal de VRT dankbaar zijn! Benieuwd of minister Diependaele nu ook zal overwegen om het verbod op nieuwe stookolieketels te herzien? Ik tank vanaf nu alvast enkel nog benzine … tot er een nieuwe studie uitkomt die aantoont dat benzine de slechtste keuze is. En mijn volgende wagen wordt uiteraard elektrisch. Tegen dan zijn we 2025, het is een hele geruststelling te weten dat tegen dan die 50% nucleaire stroom zal vervangen zijn door stroom opgewekt met … aardgas. Wat overigens niet wegneemt dat methaanlekkage effectief de olifant in de kamer van de aardgassector is. Dat is wel degelijk een feit, ook al rammelt de VRT reportage aan alle mogelijke kanten. (en ik noem het bewust een reportage, dit kan je onmogelijk een 'studie' noemen!)
 13. Je hebt volkomen gelijk! Ik wil je dan ook graag mijn diepste gemeende excuses aanbieden, eigenlijk hoorde er een smiley bij die laatste opmerking. Ik wil mij vooral nog excuseren bij zij uit de omgeving van Heist-op-den-Berg, Grobbendonk of Westerlo die, in tegenstelling tot jijzelf, wel nog op CNG rijden. Het is inderdaad ridicuul wat er hier rond Kortrijk nu gebeurt op gebied van CNG infrastructuur. Je vraagt je af waar die bedrijven hun business cases op bouwen. Vooral als je er rekening mee houdt dat DATS in Harelbeke ook nog CNG zou gaan aanbieden (200m van IMOG) en Q8 binnenkort start met CNG netjes tussen (en telkens op enkele km van) DATS Wevelgem en Total/Pitpoint. Dat zijn dan 6 CNG stations met nooit meer dan 3km tussenafstand. Om aan een treffelijk verkoopvolume te raken zullen er héél wat aardgasrijders moeten bijkomen! Aan allen mijn beste wensen voor een voorspoedig 2020 met vele probleemloze kilometers op aardgas!
 14. Zo te zien klopt deze informatie effectief. Vandaag gemerkt dat het prijsbord voor CNG al aanwezig is: Al vermoed ik dat de aangeduide prijs nog zal veranderen voor de opening... Dit station ligt op exact 1 km van het IMOG CNG station en op 1,7 km van het Pitpoint/Total station. Hoezo zijn er volgens sommigen te weinig CNG stations?
 15. Was gisteren nog eens in de buurt, nu wel kunnen tanken: Tanks waren leeg, 17,66 kg (!) kunnen tanken aan 0,98€.
×
×
 • Create New...