Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Stef

Leden
 • Aantal items

  92
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door Stef

 1. En na 6 jaar groene kaart, pas op 8 jaar terug
 2. Rode kaart. Bij LPG is dit slechts een opmerking. Gevolg is ook dat je, vermits je een rode kaart hebt, al na 1 jaar terug naar de keuring kan gaan
 3. De boer in Taverneux een bezoekje gebracht. € 1,20 voor 100% kwaliteit, was nog eens aangenaam.
 4. Dit weekend hebben we een weekend, toevallig in Houffalize geboekt. CNG voldoen bij de boer, 50 liter benzine tanken in Luxemburg, het huisje is met de winst bijna betaald
 5. Skoda octavia had ook 50 liter. Ik ben nog bij de gelukkigen
 6. Bij Aquafin in Antwerpen doen ze dit ook, methaan maken van het slib. Hier wordt het dadelijk in het gasnet gepompt, en bijgevolg wordt er geen CNG van gemaakt. In Taverneux was er geen gasnet aanwezig waardoor CNG een alternatief is. In Wilsele is Ecowerf een installatie aan het bouwen maar voor eigen gebruik. Het is dus niet zo dat Vlaanderen geen bio gas maakt, alleen minder zichtbaar.
 7. De eerste was in Beerse, waar bij IOK gft wordt omgezet tot bio methaan. Deels voor eigen gebruik, maar 500000 m3 wordt opgewaardeerd en in het aardgasnet geïnjecteerd. Rond Ieper is er een project lopende en dan bij Aquafin, die je zelf gevonden hebt. Het moet wel opgewerkt worden zodat de kalorische waarde hetzelfde is als bij aardgas in die streek. Die gebeurd volgens mij niet in NL. Als je daar groen gas tankt, kan je dikwijls niet ver rijden.
 8. Nochtans wordt er in Vlaanderen reeds bio gas in het net geïnjecteerd. Dus wettelijk mag het. Het wordt wel gewoon in het net geïnjecteerd en niet voorbehouden voor bio cng
 9. De planning volgens synegrid
 10. Dit gebeurt al in Beerse.
 11. Oeps foutje, pas in juni
 12. Dit is ondertussen hoogcalorisch
 13. Dat is dus de Vlaamse, en bij uitbreiding, Belgische ziekte. Eender wat men wil bouwen, wordt jaren geblokkeerd door protesterende buren. Aarschot wil windmolens bouwen, Holsbeek en Begijnendijk dienen klacht in om maar een voorbeeld te geven. Tegen 2025 zouden verschillende gascentrales moeten gebouwd worden om de kerncentrales te kunnen sluiten. Ik ben benieuwd!
 14. Stef

  Testrit

  70000 km. Ik heb, op Frankrijk na, alleen maar positieve ervaringen. Het onderhoud is dezelfde grootorde van benzine. Enkel een extra keuring na 4 jaar van de tanks. Negatieve ervaring in Frankrijk, daar vind je amper stations om te tanken. Persoonlijk wil ik niet meer terug naar diesel.
 15. Stef

  Testrit

  Enkel als je net aan het optrekken bent, voel je deze omschakelen naar benzine
 16. In een interview op kanaal Z, gaf minister Diependaele meer uitleg. De laatste minuut gaat over cng. https://kanaalz.knack.be/nieuws/vlaanderen-vergroent-z-n-autofiscaliteit/video-normal-1651375.html
 17. Maar de spelregels waren vrijstelling tot eind 2020. Dus als ze niet veranderen is het vanaf 2021 taks
 18. Maar om die te verwarmen heb je met 21 of 25 mBar voldoende. Om te tanken moet de druk hoger zijn, zeker als er veel getankt wordt. Dus het is niet zeker dat die leidingen met hogere druk daar liggen. Het is ook mogelijk om een cng station aan te sluiten op de leidingen met lagere druk, maar dan bestaat de kans dat de huizen in de buurt te weinig gas zouden krijgen. Tevens moet de uitbater van de pomp dan van een lagere druk de gas naar 250 Bar brengen, wat veel energie kost.
 19. Ja, ik ben er gisteren ochtend gestopt. Alles liep vlot, banccontact werd aanvaard, pistool, met zo'n draaiknop, werd aangekoppeld, de cijfertjes gingen op 0, en dan de groene knop induwen en blijven indrukken. Resultaat, nadat er end op het scherm kwam, had ik 0,0 kg gas erbij. 2de keer geprobeerd, zelfde resultaat! De streek waar ik zat, in het noorden van de Lot, was er ook geen CNG, of zoals de Fransen het weeral moeten veranderen naar GNC, te bespeuren. Blij dat ik nog 50 liter benzine heb. Met een kleinere benzinetank rij ik Frankrijk niet meer in tot ze eindelijk gaan investeren!
 20. Ik rij het grootste deel van mijn km's op L-gas. Altijd 90%. Ik rij meestal tussen de 310-320 km met mijn tank van 15kg. Als ik op H-gas rij, is dat naar 350km. Dus verhouding prijs-afstand komt dit overeen, alleen moet je meer tanken. Ik vind het omrijden voor H-gas het echt niet waard en ben zeer tevreden over het "flut"gas. Een ander vergis het met Hollands groen gas. Duurder en veel minder km's
 21. Misschien is het hier al gemeld, maar net aan de E314 in Halen, is Pitpoint aan een nieuwe installatie bezig. Pompen staan er al, maar ze konden niet zeggen wanneer de opening voorzien is. Deze staat op de terreinen van Total.
 22. Bij mijn Octavia, van 2016, stond deze er van in het fabriek erop
 23. Voor Leuven is er sinds een dik jaar eentje bijgekomen aan het industrieterrein van Haasrode. Dats24 Haasrode Geldenaaksebaan 448 3001 Heverlee En in Zaventem is de bouw bezig van een nieuw station, aan de N2, ongeveer 500 meter van de Dats, richting Leuven. Dat zal redelijk snel opengaan, is al aan het gasnet gekoppeld.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...