Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Jef164

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jef164 last won the day on October 22

Jef164 had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutraal

About Jef164

 • Rank
  Nieuw lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nee sorry, tank gevuld laatste vrijdag in Soignies, mijn Polo gaf me een "cng kwaliteit" van 90% en prijs was 0,889/kg vs. in Jemappes was het 100% en 0,999€/kg dezelfde week (mijn verbruik bevestigt dat ook). 't Is juist dat andere stations in Henegouwen al H-gas moeten zijn. Sommige gemeenten in Waals-Brabant moeten nog jaren wachten voor het overschakelen ORES is onze officiΓ«le gasnetwerkmaatschappij, zie PDF-bestand. Allez, nog enkele maanden te wachten voor mij πŸ˜‰ 2017-05_ORES_map_conversion_LH_gaz_zoom_FR_A0_Q.pdf
 2. @muscles Inderdaad, ik wist niet wel welke versie gebruiken zo kies ik de vlaamse vertaling (ik denk dat googlemaps doet het). Geen probleem dank je voor je antwoord! H- of L- gas in Soignies gemeente hangt van elke dorp, de twee netwerken bestaan. Mijn dorp (Louvignies) is al in H maar Soignies (stad) en Horrues zullen inderdaad naar H-gas overschakelen op 1st Juni 2020 (ik had het gevonden op www.ores.be). Dit is zeer goed nieuws!
 3. De combinatie van 2 elementen: een nieuwe wagen nodig EN beschikbare cng-station(s) in onze (waalse) omgeving. In juni 2018 had ik mijn wagen veranderd voor een benzinemotor omdat er geen cng-station was in mijn gemeente of dichtbij. Vorige maand moesten we onze 2de wagen snel veranderen : 1 cng-station in Zinnik net tussen thuis en werk (plus 5 andere, in elke richting en niet verder dan ~30 km) ! Het was een beetje moeilijk om een beschikbare Polo TGI te vinden (een VW dealer probeerde om een (mooie) in stock Golf VII TSI weg te werken voordat de VIII op de markt kwam maar toch vonden we een polo bij een andere dealer). Ik moest ook mijn vrouw laten zien dat het goedkoper was bij gebruik (plus kopen en verzekeren). Ze is al heel tevreden met onze nieuw Polo TGI πŸ˜‰ CNG is geen "ideale" milieuvriendelijke keus (met fossiel methaan) maar het is 1. een significante verbetering 2. betaalbaar 3. vereist zeer weinig verandering in dagelijkse gewoonten. Gemakkelijk evolutie... Nu wacht ik op een cng-hybride! Intussen heb ik ook een andere stationmogelijkheid met de nieuwe cng-spot in DATS24 Aat. Het netwerk is erg belangrijk om mensen te overtuigen (en informeren).
 4. Ik rijd mijn nieuwe Polo TGI sinds vrijdag en ik kan al 4 kg/100 km of minder verbruiken zonder probleem (natuurlijk nog geen racing gedaan)
 5. Veel dank MrFingers! Nieuw Polo TGI 1.0 90pk net gekocht/afgeleverd en ik was op zoek naar deze precieze informatie! ;-)
×
×
 • Create New...