Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Bert P

Leden
 • Aantal items

  43
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  4

Bert P won laatst op 3 Juli 2018

Bert P had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

40 Super

Over Bert P

 • Titel
  Beginnend lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Bert P

  CNG rijder gespot 2.0

  - Zwarte Skoda Octavia break in Lebbeke. Staat meestal geparkeerd aan de Fochelstraat aan de overweg naar fabriekstraat enz. Met hondenbench in de koffer. - Zwarte Audi A4 geparkeerd op de Steenweg op Merchtem in Opwijk.
 2. Vandaag de auto binnen voor onderhoud van 30k. Zeggen ze mij hier plots "Ja, ze hebben u aan de receptie hier en bij d'Ieteren wel verkeerde info gegeven. Onderhoud op een cng is op 15k" De overigens vriendelijke mens heeft dan de papieren van de fabriek afgeprint en laten zien. Idd 1×per jaar of 15k. Allez, dat weten we dan ook weer. Ik heb op 22k wel olie moeten bijvullen. De kosten voor eerste onderhoud zal ik nog wel delen
 3. Was voor mij ook een aanpassing, die lane assist, maar ben het redelijk snel gewend geraakt en laat het gewoon aan staan.
 4. Bert P

  Bert P.

 5. Bert P

  CNG rijder gespot 2.0

  Ik heb die auto met 2 aardgasrijderstickers op de parking van Delhaize in Opwijk zien staan ... heb er mij spontaan achter gezet
 6. Same here. Ik kwam van een Golf Variant 2.0 crtdi (ook al 2010) naar de 1.4 TGI. Ja, een benzine/CNG rijdt iets anders dan die diesels met vooral minder koppel in de lage toeren, maar of dat nu echt iets is van "amaai, wat een trage slak"? Neen, eerder een beetje wennen, maar absoluut geen slak en ook geen voorstander van tuning.
 7. Bert P

  CNG rijder gespot 2.0

  Ik denk dat ge ons gespot gaat hebben We zijn rond dat uur naar de AS Adventure op de Mechelse Steenweg geweest, dus kans bestaat wel. `k Ga toch eens een foto moeten opladen en profile picture veranderen of zo.
 8. Bert P

  CNG rijder gespot 2.0

  Als ik dat hier zie, dan verschiet ik ervan dat je de onze nog niet gespot hebt. (Blauwe Golf Variant met chrome dakrails. Komt van bij Buslot en we rijden er sinds Aug 2017 mee) Die zit vooral in Opwijk, maar duikt ook wel regelmatig in de weekends op in Dendermonde Feit is wel dat sinds de DATS in Opwijk er is gekomen met CNG de stickers echt heel veel meer in het straatbeeld opduiken.
 9. @kefkef Tot nader order wel tevreden ja, ook al kan je in een andere topic wel zien dat er wat discussie is over de onderhoudsintervallen. De boordcompuer geeft een signaal op 15K km voor de olie. Bij de dealer spraken ze van onderhoudsintervallen op 30K en dat heb ik zelf gechecked met D'Ieteren die de 30K bevestigd hebben. Zoals gezegd is hier een andere topic over (onderhoudskosten VW Variant). Heb je de auto intussen?
 10. Van toen ik besteld heb, had ik gezegd dat ik eens foto's ging posten eens hij geleverd was, dus zonder de plastiek van de fabriek erop, maar is er nog niet van gekomen. `k Heb me qua uitrusting wel eens laten gaan
 11. Dag kefkef! Sorry voor late antwoord. Inderdaad in Dendermonde, Buslot, gekocht. Vorig jaar getekend en geleverd op 7 augustus 2017. Intussen 17.000 km op de teller en nog geen seconde spijt gehad van de aankoop. Tanken doen wij altijd in Opwijk bij DATS24, H-gas dus. Is 1,5 km van ons deur, dus ligt voor de hand. Ik heb 1x in Aalst getankt. Geen enkel probleem ondervonden bij het tanken ... werkt voortreffelijk. Duurt per kg mss iets langer dan bij benzine of diesel en ja, beperkt qua inhoud in vergelijking met diesel of benzine, maar dat is iets wat we er eigenlijk met plezier bijnemen. Ik kan me eigenlijk geen enkel nadeel inbeelden tot op vandaag. Er is inderdaad, zoals hier al gemeld staat, een H-gas of L-gas aanduiding. Ik heb altijd al H-gas getankt. We doen ongeveer 350-375 km met een tank. De boordcomputer staat momenteel op 4,1 kg bij "verbruik lange tijd". Je hebt 3 weergaven: Verbruik sinds start, verbruik sinds tanken en verbruik lange termijn. Ik kan alleen maar het positivisme van andere forumleden delen
 12. Hallo allen, Intussen al even geleden dat ik de vraag over onderhoudsinterval postte in deze topic. Ik heb na het checken van de sticker in de auto ook D'Ieteren gebeld. Daar hebben ze op het chassisnummer van de auto in hun systeem gekeken en me gemeld dat ze nu, zoals de dealer me ook zei, verlengde intervallen voor onderhoud hebben. Dus 1x per 2 jaar OF na 30.000 km, tenzij de boordcomputer iets specifiek aangeeft. Mijn boordcomputer gaf aan om op onderhoud te gaan voor olie en dit perfect voorzien op 15.000 km. Bij de dealer en ook bij D'Ieteren wist men mij te zeggen dat dit de basisinstelling is van de fabriek uit en dat het aangeraden is om het olieniveau na te kijken, maar dat er verder geen onderhoud voorzien is. Kreeg ik de keuze om het zelf te doen of langs te gaan bij de dealer. Wat wel frappant is, is dat bij D'Ieteren het antwoord kwam zonder dat ik het dealerverhaal gedaan heb. Gewoon de vraag gesteld over onderhoudsintervallen, men vroeg me dan mijn chassisnummer en dan het antwoord ... Dus niet dat ze het verhaal van de dealer bevestigen, maar op chassisnummer in het systeem kijken. Blijft natuurlijk wel verschillend van wat het boekje bij de wagen zegt.
 13. In de regio Dendermonde zou wel mogen vind ik. Er is een DATS24 op de Mechelsesteenweg, maar geen CNG-pomp. Gelukkig op 2 km van mijn deur in Opwijk wel, Er is een CNG-pomp in Aalst, bij ons in Opwijk, maar richting E17 uit ,van bij ons is er een leemte ... De dealer in Dendermonde, waar wij onze auto kochten, zei ook dat ze geen CNG-auto's verkocht krijgen aan mensen van Dendermonde of deelgemeenten. Logisch als je 15 km moet rijden om te tanken. Bij ons in Opwijk en ook wel Merchtem zie je het aantal CNG-auto's wel toenemen sinds de DATS24-pomp in Opwijk er gekomen is.
 14. Thx. Zal ik doen. Boordcomputer geeft idd melding van onderhoud.
 15. Inderdaad zelfde code, dus 15.000 km is voorgeschreven. Thx
×
×
 • Nieuwe aanmaken...