Ga naar inhoud
Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

muscles

Moderator
 • Aantal items

  2.495
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  139

Alles dat geplaatst werd door muscles

 1. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  We gaan hier verder met het melden van CNG-rijders die we onderweg, op een parking of elders gezien hebben. De vorige meldingen kan je vinden op onderstaande link:
 2. muscles

  Accessoires

  Op mijn volgende wagen zal dat er ook op staan.
 3. muscles

  Toyota Auris Hybrid op CNG?

  Als je in zo'n auto plaats tekort komt, ik verkoop trekhaken en aanhangwagens ! Dan kan ik ook nog iets verdienen (da's maar een grap).
 4. muscles

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Diesel duurder dan benzine Het was vanavond nogal een drukte op de weg! Het was bijna even druk als overdag. Ik bedoel de periode tussen 20u30 en 21u30. Ik vroeg mij af: Wat is er toch allemaal gaande? Normaal gezien is het veel rustiger. Toen ik dan aankwam bij de Dats 24 in Tongeren, toen zag ik het! Daar stonden al vier auto's (waaronder 1 jeep) diesel te tanken. Ik had het wel gezien op het VRT-nieuws van 18u dat de prijs van de diesel voor het eerst duurder zal zijn dan diesel maar ik had er onderweg niet bij stilgestaan. Er komt dus vanaf morgen 3,3 eurocent per liter bij. Omer Coekaerts van Carbu.com krijgt bij deze gelijk. Hij had het voorspeld. Er rijden nog veel dieselrijders rond in Belgenland.
 5. muscles

  Accessoires

  Misschien eens iets om over na te denken: 5 opties die je beter niet neemt. 1) Grote velgen - 2) Radargestuurde cruise-controle - 3) Laserkoplampen - 4) Automatisch parkeren - 5) Panoramisch glazen dak. Bij de tweede optie hebben ze het blijkbaar over de automatische noodrem en toch niet over cruise control. En die automatische noodrem werkt wel perfect bij mijn Skoda. https://www.auto55.be/nieuws/25196-5-opties-die-je-beter-niet-neemt
 6. muscles

  Toyota Auris Hybrid op CNG?

  Ja, allemaal goed en wel, maar op 1 jaar tijd verandert die sticker niet van groen naar blauw. AGS is met die sticker dus duidelijk in de fout gegaan
 7. muscles

  Vrachtwagens, bussen, trams, treinen op CNG

  Lage emissie voor elke missie - Zuivere IVECO Stralis model 2019 op CNG of biomethaan (IAA Commercial Vehicles, Hannover).
 8. muscles

  DATS24 in Tongeren

  De twee CNG-pompen van Dats 24 in Tongeren zijn vandaag, woensdag 17 oktober 2018, defect. Om 20u15 drukte ik de eerste keer op de groenverlichte knop. Sloeg niet aan. Bij de tweede keer sprong de roodverlichte knop aan. Dat was bij pomp 6. Net hetzelfde bij pomp 5 want daar stond een zwarte (of heel donkerblauwe) Audi A3 met officiële CNG-sticker rechts van de nummerplaat en met Dats 24 op de nummerplaathouder. De chauffeur was Franstalig. Ik zei tegen hem: "Bilzen". Daar zijn we dan alle twee naar toe gereden, en daar konden we wel CNG tanken. Ik heb dit defect zojuist gemeld via de website van Dats 24.
 9. muscles

  Beweging bij Renault Group?

  Ik heb het veranderd in the 15 cars delivered to GRTgaz
 10. muscles

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Ik heb vandaag niks gevonden op beurs.com, noch op tijd.be
 11. muscles

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Vanaf de 13de oktober zijn de prijzen van de benzines (E5 en E10) al gedaald met meer dan 4 eurocent per liter, kort daarop gevolgd door een daling van de LPG-prijs (LPG-prijs was 0,658. LPG-prijs is nu 0,625 per liter). En vanaf morgen, 17 oktober 2018, daalt de dieselprijs (B7) met 2,6 eurocent tot een maximumprijs van € 1,608 per liter.
 12. muscles

  CNG Neufchateau

  Het is er inderdaad nog niet maar dit staat er wel bij: ENoRa Neufchateau PAE d'Ardenne Logistics
 13. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Om 11u20: een zwarte VW Golf Variant met lelijke sticker rechts van de nummerplaat, geparkeerd langs de Maastrichtersteenweg in Tongeren, ongeveer ter hoogte van huisnummer 70.
 14. muscles

  LNG in belgie

  Ik vrees dat dit zo gaat blijven, dat Shell beslist heeft dat dit tankstation enkel bestemd is voor vrachtwagens. Je zou al een online petitie moeten organiseren om Shell op andere gedachten te brengen. Ondertussen zijn de bouwplannen van andere LNG-tankstations voor België bekendgemaakt op de NGVA-site: G&V Antwerpen (LNG), Kaai 528, 2030 Antwerpen. Remitrans/AS24 (LNG) IZ 2, Pamelstraat oost 456, 9400 Ninove. UHODA Brucargo (LNG), Vliegveld 708, 1931 Steenokkerzeel. Pitpoint LAR Rekkem (LNG), Lar 3, 8930 Menen. Pitpoint Hognoul (LNG), Rue de Bruxelles 58, 4342 Awans Shell Maasmechelen (LNG), 3630 Maasmechelen
 15. muscles

  Beweging bij Renault Group?

  Vertaling naar het Engels: Dacia Sandero CNG for fleet of GRTgaz 15 october 2018 Integrated into the fleet of GRTgaz , the 15 Dacia Sandero CNG will form part of a broad campaign of tests conducted by the group Renault. Tests used to supply the group's thoughts around the gas mobility and that could lead to a large-scale production. Already present in the field of LPG with a substantial offer, Dacia is now interested in CNG. This Friday, October 12th through the GRTgaz / status / 1050736153605939200 "> platform Twitter, GRTgaz announced that it received a fleet of 15 Dacia Sandero on natural gas. For GRTgaz the project dates back to May 2014 and is part of a partnership a few months earlier with Renault. This was "to study the development of gas for light and light commercial vehicles" and "throw the design and production of a small number of CNG vehicles" explains Vincent Rousseau, Director Mobility within GRTgaz . To build the first car to natural gas, Renault has chosen to rely on the Dacia Sandero. Best-selling low-cost brand of the group to the diamond, the model already existed in LPG version, which facilitated the development of the CNG version including the development of the engine. At this stage, the builder and GRTgaz don't communicate on vehicle performance, both in terms of autonomy and embedded gas volume. A limited production of 150 For Renault, the 15 cars delivered to GRTgaz, are part of a small series production of 150 vehicles. Conducted in July 2018, it should allow the group to better understand the performance of natural gas and perception vis-à-vis consumer technology. "This demonstration reflects the manufacturer's interest in the CNG and biogas in the coming years" welcomes Vincent Rousseau. It remains waiting for the results of these large-scale tests and to know the manufacturer's position for a large scale production.
 16. muscles

  Prijzen van benzine, diesel en LPG

  Nee, toch niet. Prijsdalingen !
 17. Sinds ongeveer een uur geleden hebben we 999 geregistreerde forumleden. Het is bijna zover: 1000 leden !!! Hef het glas, steek het vuurwerk af
 18. muscles

  Stilte in de media

  Dat is hoogstwaarschijnlijk zo iemand die zelf niet met CNG rijdt en ergens iets gelezen heeft van weinig CNG-tankstations. In het Vlaams landsgedeelte moeten we niet klagen en de blinde vlekken worden weldra opgevuld. Hier en daar zijn er inderdaad nog plaatsen zoals de omgeving van Herselt - Heist-op-den-Berg en Kalmthout - Essen, en Ravels - Dessel - Kasterlee.
 19. muscles

  Stilte in de media

  Dat die nu pas gaan ingeschreven worden, dat is een feit. Maar ik bedoelde dat die auto's op CNG er niet staan bij de eerste 9 maanden van dit jaar omwille van WLTP omdat ze niet geleverd geweest zijn. De autofabrieken zal namelijk al een tijdje bezig met WLTP.
 20. muscles

  Tanken Luxemburg

  Zolang dat dit goed opgevolgd wordt is dat goed. Waarmee ik wil zeggen is dat wanneer de CNG-installatie in Merl terug operationeel is, dit ook gemeld wordt aan Gibgas.
 21. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  1) Gisterenavond om 20u10 aan de Dats24 in Tongeren: een donkerblauwe Audi A3 G-Tron, echter zonder sticker en zelfs zonder de aanduiding G-Tron (alleszins op de achterkant). De chauffeur was blijkbaar ongeduldig. Hij stond eerst achter mij te wachten om dan na een tijd naar de CNG-pomp aan de andere kant te rijden. 2) Vandaag langs de Commissaris Neyskenslaan in Diest ook een blauwe wagen, dit keer een VW Golf Variant, van het bedrijf Nitro, ik dacht met officiële sticker. Het was in elk geval een CNG-sticker.
 22. In Nederland bestaat er blijkbaar ook een Greenpoint. Het is eveneens een tankstationketen van alternatieve brandstoffen zoals waterstof en laadpalen voor elektrische auto's naast fossiele brandstoffen. De Belgische keten met dezelde naam daarentegen verkoopt helemaal geen fossiele brandstoffen! In Sliedrecht opent volgend jaar een duurzaam tankstation. Het gaat om een vestiging van Green Point, dat ook werkt aan nieuwe stations in onder meer Oude Tonge, Breda en Zeewolde. Tevens was het bedrijf betrokken bij de realisatie van een nieuwe locatie van Van Kessel Olie in Veghel. Het concept onderscheidt zich door het aanbieden van traditionele en alternatieve brandstoffen in combinatie met diverse andere voorzieningen, bijvoorbeeld een hotel of een fastfoodrestaurant. Het tankstation krijgt naast fossiele brandstoffen ook een vulpunt voor waterstof en laadpalen voor elektrische auto’s. Met de totstandkoming van de locatie is 8 miljoen euro gemoeid. De planning is dat dit jaar nog vier andere vestigingen de deuren openen. Daar moet dus volgend jaar de vestiging in Sliedrecht aan worden toegevoegd. Duurzame tankstationketen Green Point breidt uit naar Sliedrecht
 23. Ah, gij denkt er op die manier van onder te muizen... maar dat zal nie pakken, zulle !!!!!
 24. Ik moet toegeven dat ik dit topic van onze Duitse collega's heb opgepikt maar ik denk dat het ook een goed idee is voor België. Waar wil jij dat er een CNG-installatie met CNG-pompen in een bestaand tankstation komt, en waar wil jij dat er een splinternieuw CNG-tankstation komt, eventueel ook voorzien van een tankinstallatie voor waterstofauto's en laadpalen? Ik zal zelf beginnen: Bruno. Die aanvraag is door Group Bruno reeds ingediend. Ik vermoed dat de CNG-installatie komt in het tankstation op de Naamsesteenweg (want Bruno heeft 2 tankstations in Sint-Truiden). Lukoil, Hasseltsesteenweg 65, Sint-Truiden (Melveren) Als ik inzoom op de kaart van België op m'n eigen website CNG Muscleboykanan dan zie ik dat mensen van Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Opglabbeek, Maaseik, Dilsen-Stokkem ook redelijk ver moeten rijden voor ze een CNG-station tegenkomen. Misschien weet je waar tankstations te koop staan, of die buiten gebruik zijn. Zo staat o.a. het enigste Oeral-tankstation, dat nog overblijft, al even te koop: http://www.oeral.be/ Het is ook altijd goed om zulke tankstations op te zoeken met je favoriete zoekmachine. In mijn geval is dat DuckDuckGo. Zo heb ik zonet vernomen waarom Petrol SB in Borgloon plots gesloten was: Benzinestation verzegeld voor brandstoffraude met rode mazout (14 januari 2017).
 25. muscles

  Stilte in de media

  Dat heeft vooral te maken met het feit dat veel klanten lang hebben wachten - en sommigen wachten misschien nog altijd - op hun nieuwe aardgaswagen die ze op of tijdens het autosalon besteld hebben. Ook heel dat WLTP-gedoe speelt een grote rol bij het aantal inschrijvingen van CNG-wagens voor dit jaar.
×