Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

muscles

Moderator
 • Aantal items

  4.663
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  361

Alles dat geplaatst werd door muscles

 1. Ge moet ne keer zien hoeveel er hier bij Dats 24 in Brustem diesel en benzine gaan tanken (dit is het tankstation in Sint-Truiden dat CNG verkoopt). En weet ge hoe dat komt? Omdat zij goedkoper zijn dan Bruno (dat een paar meter verder ligt in westelijke richting), en het tankstation, Keupers, aan dezelfde kant van de straat dat in de oostelijke richting ligt, is een jaar geleden overgenomen door Comfort Energy van Hasselt, en alle brandstoffen zijn daar sinds dit jaar ook duurder dan Dats 24. Maar ik tank daar geen Super 98. Ik rij wel naar Gabriëls, dat goedkoper is.
 2. 1. Duitsland deed de kerncentrales dicht en zal nu - met de groenen in de regering - overschakelen naar… steenkool. Het klimaatprobleem is opeens opgelost. 2. Wegens het grote "succes" van de eerdere maatregelen, heeft de EU nu voor de zesde keer nieuwe sancties ten opzichte van Rusland gelanceerd. De EU zal de olie-import van Rusland drastisch inperken en hoopt dat Poetin en co nu zo wanhopig worden dat ze de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk stoppen. Is de zesde keer dan de goede keer? Als we de financiële markten mogen geloven alvast niet. Zowel de roebel als de goudprijs steeg waardoor er méér geld in de zakken van de Russen terechtkomt … en minder in die van ons! De prijzen van benzine aan de pomp stijgen alvast weer tot een nieuw record. De gemiddelde burger zal toch een ander idee van "winnen" hebben, vermoed ik. Ondertussen gaat het in Rusland met de dag beter. Zo moest men vorige week de rente met 3% verlagen omdat de roebel … te hard stijgt. De consumentenprijzen bleven ook voor de tweede week op rij stabiel waardoor de inflatie onder controle lijkt. En door de hoge energieprijzen stroomt het geld het land binnen. De Russische energiebedrijven pakken zelfs uit met record dividenden. Ik schrijf nu al een tijdje dat Poetin alle leverage in handen heeft en dat de maatregelen die wij nemen hem perfect in de kaart spelen. Poetin heeft dit duidelijk allemaal beter doordacht en ligt een paar stappen voor op ons. Wil je de Russen écht op de knieën wil krijgen, moet je hen in het hart treffen, zijnde de energieprijzen! Als de prijzen stijgen door een tekort aan energie, moet je dus zorgen voor meer aanbod. Aangezien de EU er toch weer een nieuwe ronde aan sancties heeft doorgejast, zit ik nog een beetje met het dreigement van de Russen in mijn hoofd om in zo’n geval enkel nog energie te verkopen in ruil voor goud. De grote renteverlaging toont ook aan dat Rusland van mening is dat de roebel sterk genoeg is nu waardoor het ook vanuit dit perspectief aantrekkelijk is om betaald te worden in goud. Er is over dat dreigement niet veel te doen geweest, maar als de Russen ons de voorbije maanden iets hebben getoond, dan is het wel dat ze niet alleen blaffen maar vaak ook bijten. Bron: Maarten Verheyen
 3. Ge ziet toch wel degelijk een prijsverschil. Zie bijgevoegd screenshot. "Maar het is wel de bedoeling dat ze de kortingen zullen geven. Daarom hebben de Duitse autoriteiten al aangegeven dat ze in de gaten zullen houden of de kortingen wel degelijk gegeven worden", vult correspondent Waaijers aan.
 4. Ja, ik had die Esso Extras-kaart meegekregen de allereerste keer toen ik CNG ging tanken bij Bruno in Genk-Noord. Het verschil met de Q8 Smiles-kaart is dat de Esso Extras punten niet vervallen na een aantal maanden terwijl de Q8 Smiles wel vervallen na 9 maanden als je geen Smiles-transacties uitvoert : d.w.z. omwisselt voor producten.
 5. Allez, ge hebt dan toch die Renault Espace gekocht zoals ge mij in een privé-bericht hebt laten weten dat ge van plan waart. Het ga jou ook goed. Ik heb daarjuist nog bijna 62 liter LPG getankt bij Bruno in Sint-Truiden: 61,88 liter x 0,709 = € 43,87 en dubbele punten. Op 17 maart dit jaar had ik 10025 punten gespaard en daarmee had ik op 7 april gratis 38,70 liter LPG mogen tanken bij Bruno. Ik had daarna een saldo van 2553 punten. Het BRUNO-tankstation in Peer verkoopt ook LPG, zie ik. Daar zal de prijs ook wel € 0,709/L zijn. Bij Q8 had ik op 15 mei dit jaar 2638 Smiles verzameld. Bij Q8 mag je voor 2500 Smiles 25 Euro gratis tanken. Bij Q8 is het dus interessanter. Kris, ik wens je veel rijplezier en geluk in je Renault Espace LPG. Groetjes
 6. Huidige benzineprijzen? Vanaf morgen, 2 juni, zal de Euro 95 E10 twaalf komma 1 eurocent (12,1) duurder zijn, en de Super 98 slaat op met maar liefst 18,3 eurocent per liter. Het wordt zeer interessant om in Duitsland te gaan tanken - zeker als je op CNG en/of LPG rijdt. In Duitsland kan je nog altijd Euro 95 E5 tanken. Om je een voorbeeld te geven: bij ARAL, Krefelder Straße 17, Würselen betaal je nu slechts € 2,159 per liter voor Ultimate 102 (102 octaan). Opgepast in Duitsland want de prijzen schommelen daar al naargelang de tijdsperiode. Ik zie een prijsverlaging tussen 15 en 16 uur, van 17 tot 18 uur, en van 19 tot 20 uur. Check daarvoor de site Clever Tanken.
 7. In Duitsland mogen de tankstations vanaf 1 juni aanzienlijke kortingen geven op brandstoffen. Terwijl in België in maart al beslist werd om de bijzondere accijns op benzine en diesel tijdelijk te verlagen, is in Duitsland pas vorige week de knoop doorgehakt om wat te doen aan de brandstofprijzen aan de pomp. Voor benzine gaat de korting tot 35,2 eurocent per liter (30 cent accijns en 5 cent btw) en voor diesel tot 16,7 eurocent per liter (14 cent accijns en 3 cent btw). Ook CNG en LPG mogen goedkoper worden, respectievelijk 6,16 cent per kilogram en 12,66 cent per liter. Bron: VRT Nieuws
 8. BioCNG Automatentankstelle van het EVF-tankstation aan de Großeislinger Straße in Göppingen (foto van de Meet & Greet).
 9. Tja, simpelweg omdat er nog geen CNG kan getankt worden.
 10. Van welk bouwjaar is ie? Cilinderinhoud motor? Normaal gezien is het enkel en alleen olie wisselen op 75.000 km. 90.000 km is een groot onderhoud, dacht ik.
 11. Maar nog altijd gene foto...
 12. OK, dan twee screenshots van de huidige prijzen, om te kunnen vergelijken.
 13. Ik juich dit toe. Ik doe ook zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets. Maar je mag niet vergeten dat er mensen zijn die dit helemaal niet kunnen: omwille van de afstand die ze moeten afleggen naar hun werk, omwille dat ze niet goed kunnen fietsen (iedereen kan dat niet) en iedereen heeft ook geen geld om een elektrische fiets te kopen.
 14. Dat is gewoon de uitvoering van Agenda 2030. "You will own nothing and you will be happy". Je zal dus geen vervoermiddel meer bezitten, maar huren.
 15. Je had veel beter gedaan door de CNG-aansluiting(en) volledig te laten verwijderen en te rijden met het LPG-systeem met een tankinhoud van 220 liter, en voor de smering een zeer minieme hoeveelheid van benzinetoevoer zoals bij mijn wagen het geval is. Mijn LPG-systeem is van het merk Prins.
 16. Dat is niet alleen bij Dats zo. Dat geldt overigens voor alle tankstations in heel België. Voorheen gaf Gulf, Keupers (eigendom van Comfort Energy) en Bouts nog kortingen, maar sinds kort niet meer. Ook Gabriëls geeft geen korting meer. Ik ben voor de middag nog speciaal gaan controleren met mijn koersfiets: naar Keupers in Vliermaalroot gereden, uiteraard nog wat werk gedaan met de app StreetComplete voor OpenStreetMap ter plaatse ongeveer anderhalf uur. Dan terug gereden naar de Gulf in Vliermaal (ligt langs de grote baan van Kortessem naar Tongeren). Terug richting Kortessem, ingereden aan het kruispunt richting Gors-Opleeuw naar Kerniel toe. Daar gepasseerd aan de Gulf en dan binnendoor via de woonwijk naar het college van Borgloon, links af naar het tankstation Bouts. Allemaal volle pot ! Gisterenavond was dat trouwens ook zo bij Pallen (Palmazout of Station Welcome) in Oreye: maximumprijzen behalve op LPG . € 0,848 per liter stond 'm daar (bij Bruno in Brustem stond 'm gisteren € 0,889 per liter).
 17. Op weg naar een economisch kerkhof De Europese gasprijs noteert op dit moment 74,2% hoger dan vrijdag. De voorbije vijf dagen alleen al ging de prijs maar liefst 184,0% hoger. Europese politici dachten met keiharde en ongeziene economische sancties Rusland op de knieën te dwingen, maar men heeft daarmee zichzelf flink in de eigen voet geschoten. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, zijn er enorme regionale verschillen in de prijszetting. Zo ligt de Europese prijs op dit moment ongeveer vijftien keer zo hoog dan de Amerikaanse prijs. Met deze gasprijzen kunnen Europese fabrieken natuurlijk niet meer concurreren met hun Amerikaanse tegenhangers. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat energie 5% uitmaakt van de productieprijs. Als je dan plots 15 keer meer voor je energie dient te betalen, stijgt je productiekost plots met 75%. Hoe kan je dan nog competitief zijn? Ik moet waarschijnlijk niemand uitleggen dat je met een dergelijke kostenstijging straks geen andere keuze meer hebt dan je fabriekspoorten te sluiten. De Europese industrie is aan deze gasprijzen niet meer competitief en als we geen manier vinden om de prijzen (snel!) weer omlaag te duwen, eindigt Europa in een economisch kerkhof. Poetin heeft ons goed in de tang en Europa staat nu voor de keuze tussen pragmatisme en moraliteit. Zonder de Russische energie kunnen wij simpelweg niet verder en duwen we de economie in een gigantische depressie met ongeziene werkloosheid en armoedecijfers van een ontwikkelingsland. Deze woorden komen misschien wat hyperbolisch op je over, maar dit zijn helaas de feiten. Je kan je ook beginnen afvragen of de huidige prijsstijgingen geen indicatie zijn van hyperinflatie in de euro. Als deze energieprijzen straks doorgerekend worden in de producten die we dagelijks kopen, over welk inflatiecijfer spreken we dan? 15%-20% moet dan toch een minimum zijn? Bron: Beurs.com
 18. De DirectLease Tankservice app vermeldt zowel de Belgische als de Nederlandse tankstations. In deze app kan je links bovenaan op het witte ruitje drukken en dan kies je onder Brandstof CNG (aardgas) zodat ie enkel de CNG-tankpunten laat zien.
 19. Nee, in die Nederlandse provincie is helemaal niks. Ik zou dan H+ gaan tanken bij Total in Kallo (Beveren), Steenlandlaan 3.
 20. Vroeger was het daar L-gas maar sinds een jaar (of zijn het er twee?) is het H-gas. Dat zal tot nu toe nog niet gemeld zijn aan GibGas. Het is veel beter om naar de site van Maes Energy te gaan want daar staan de prijzen van Kielsbroek er ook op en te vergelijken met een ander Esso- of Maes-tankstation dat L-gas verkoopt. Maes Rumst en Bornem zijn allebei H (huidige prijs € 3,450 per kg). De Esso Express in Turnhout is nog L (huidige prijs € 2,980 per kg).
 21. Ik weet niet hoe de Belgen gaan reageren op de hoge benzineprijzen maar het zou kunnen dat twijfelaars die nu een nieuwe wagen gaan kopen eventueel sneller voor een elektrische gaan kiezen. Het was vanavond trouwens aanschuiven aan verschillende tankstations (alles gaat morgen immers omhoog met gemiddeld 6,5 eurocent per liter). Bij het oprijden stond er bij Gabriëls in Houthalen een heel pak auto's aan te schuiven tot op straat (zijkant van de weg), bij terugkomst trouwens ook. Ik had geluk bij VdB Energie in Hechtel. Daar waren er maar 4 voor mij en binnen een minuut reden er al twee weg. Bij de TotalEnergies in Helchteren stond geen enkel voertuig. Bij de Gulf in Helchteren een paar. Bij de Q8 in Houthalen stond er ook niet veel, de tankwagen was daar. Bij Lukoil stond er meer aan te schuiven. Toevallig was de tankwagen (van Schenk) daar ook. Bij Bruno in Houthalen en Zonhoven stond niet overdreven veel. Bij de Shell Express dichtbij de Bruno in Zonhoven stonden ze dan weer wel tot op de straat (naast de busbaan).
 22. Inderdaad. Hij staat niet meer tussen de 19 stockwagens. Daar staat wel nog een VW Golf Variant 1.4 TGI van december 2018 tussen.
 23. 1,689 x 21 gedeeld door 100 = 0,35469 1,689 + 0,35469 = 2,04369 waarschijnlijk afgerond naar 2,044
 24. "benzinpreise tirol at DuckDuckGo" (allee, ik kende deze site, TankBillig.in, al). De CNG Erdgas-prijs staat er ook bij. https://tankbillig.in/6100-seefeld-in-tirol/super-95 https://tankbillig.in/index.php?long=11.1879&lat=47.3302&show=0&treibstoff=cng&switch € 0,979 per kg.
 25. AVIA Evergem geeft een korting van 20 eurocent per liter op alle brandstoffen. Gabriëls Evergem volgt. AVIA in de Vlyminckshoek in Sint-Niklaas doet daar nog een schepje bovenop (al een tijdje) en geeft een korting van 20,1 eurocent per liter op alle brandstoffen. Gabriëls, dat in dezelfde straat gelegen is, volgt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...