Ga naar inhoud

muscles

Moderator
 • Aantal items

  2.276
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  129

Alles dat geplaatst werd door muscles

 1. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  We gaan hier verder met het melden van CNG-rijders die we onderweg, op een parking of elders gezien hebben. De vorige meldingen kan je vinden op onderstaande link:
 2. muscles

  China grijpt terug naar steenkool

  En terwijl er in België windparken en weldra ook zonneparken in gebruik gesteld worden, gebeurt het volgende in China : China grijpt terug naar steenkool Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 22:10 China heeft talrijke eerder gesloten elektriciteitscentrales met steenkool als brandstof in alle stilte heropgestart. Nog in China zouden er ook nieuwe kolengestookte centrales zijn geopend. Dat leidt de website China Dialogue af uit satellietbeelden. In totaal gaat het om een vermogen van 46,7 GW. China Dialogue spreekt zichzelf wel deels tegen, want hetzelfde artikel vermeldt dat sommige van deze centrales al stroom produceren, maar dat andere pas binnenkort operationeel zullen zijn. Als ze allemaal operationeel zijn zouden ze de Chinese capaciteit van steenkoolgestookte centrales met 4% verhogen. Volgens China Dialogue heeft deze verandering in beleid te maken met de opnieuw toenemende vraag naar elektriciteit in China. Tijdens het eerste semester van 2018 lag het verbruik van steenkool er 3,1% hoger dan in dezelfde periode in 2017. Die toename was vermoedelijk vooral te wijten aan de kolengestookte centrales. Want de consumptie van elektriciteit steeg in dezelfde periode met 9,4%. In het begin van de zomer deden zich in verschillende provincies zelfs stroomtekorten voor. Dit zou de aanleiding geweest zijn om de beperkingen op het gebruik van steenkool te versoepelen. De krachtcentrales zelf zouden geen voordeel halen uit heruitbreiding van hun capaciteit. Door de stijging van de steenkoolprijs zouden verschillende centrales tijdens het voorbije semester zelfs met verlies hebben gedraaid, nadat 2017 al geen te best jaar was. Bron: Fluxenergie.nl
 3. muscles

  China grijpt terug naar steenkool

  Er was toch een ruimte in voorzien om hout in te steken, en te stoken zoals bij een stoomtrein.
 4. muscles

  Le Havre

  Al defect vanaf de 24ste juli, staat hier op de Gibgas-pagina van Le Havre.
 5. muscles

  China grijpt terug naar steenkool

  Bij het Belgische leger hadden wij M.A.N. Polycarburants. Die kon je dus bijvoorbeeld stoken met hout, als brandstof. Maar meestal reden die op diesel. In het beschaafd NL heet dat een mengselmotor. Dat was zo'n model zoals op onderstaande foto maar die opbouw met die glazen toren hadden ze niet. Ik geloof dat deze van het Nederlandse leger is.
 6. muscles

  Langer wachten op nieuwe auto's door uitstootregels

  Ja, zeg niet zomaar terreinwagen tegen een SUV (Sports Utility Vehicle) !!!
 7. muscles

  Romac Veurne

  Het is wel raar dat DriveSystems Kallo er bij staat en DriveSystems Hoboken niet. Die van Hoboken zijn ze misschien vergeten?
 8. muscles

  Kookles?

  Krijgen we nu ook al kooklessen via dit forum, of wat is de bedoeling daarvan? (Zie bijgevoegd screenshot en ook al de links onderaan elke pagina: gourmetten - aardappelsalade - bloemkool koken - boerenkool - fonduen - gehaktballen - stoofperen - koekjes bakken - kwarktaart).
 9. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Ik heb die "speciale" sticker voor op de voorruit vorig jaar ook gekregen met mijn trekhaakkeuring en toen ik dit jaar aan het aanschuiven was voor mijn autokeuring heb ik 'm pas geplakt.
 10. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Om 13u10 getankt bij Q8 in Houthalen vandaag. Daarna heb ik mijn 1500 Pluspunten kunnen omruilen voor 3 aankoopbons van telkens 5 euro. Daarom reed ik terug richting Hasselt en ter hoogte van Zonhoven (zogezegde ring rond Zonhoven) zag ik na een tijdje een zwarte Volkswagen Variant met rechts van de nummerplaat de mooie, ruitvormige CNG-sticker van ver. Eerst dacht ik dat het een VW Golf Variant was maar toen ik die auto naderde aan het allerlaatste kruispunt met lichten van Zonhoven zag ik dat het een VW Passat Variant was, vorige model dus. Ter hoogte van Kiewit kon ik die wagen voorbijsteken en zag ik dat er een vrouw van ongeveer 30 jaar aan het stuur zat. En Pukkelpop begint daar binnenkort. Dan zal ik daar moeten omrijden ofwel in Tongeren gaan tanken.
 11. muscles

  Nieuwe leverproblemen A4 en A5 g-tron

  Ik in alle geval niet ! Want meestal verbeter ik dat. Ik heb die q daar ook tussen zien staan gisteren maar somtijds verbeter ik het niet.
 12. muscles

  Dats Tongeren

  Een half uur geleden heb ik antwoord ontvangen van Dats 24: Beste mijnheer, We hebben uw melding goed ontvangen. Door het warm weer waren er inderdaad problemen met de compressor te Tongeren. Dit werd opgelost en er kan opnieuw getankt worden. Sorry voor het ongemak. Met vriendelijke groeten.
 13. muscles

  Dats Tongeren

  Ja, dat is nog erger. Met iets meer dan 1,5 kg, die ik had kunnen tanken, was de CNG-meter toch vooruit gegaan naar rechts en kon ik zeker tot in Bilzen geraken. Dan was ik toch blij dat ik niet op Super 98 moest rijden tot in Bilzen.
 14. muscles

  GPS Update Amundsen Skoda

  Zonhoven? Allee, ik wist niet dat daar ook een CNG-station is
 15. muscles

  CNG in Denemarken

  De CNG-prijs bij E.On, Prags Boulevard 69B, Kopenhagen bedraagt 11,950 Deense Kroon per kg. En volgens Oanda Currency Converter is dat omgerekend € 1,603 !!!
 16. muscles

  GPS Update Amundsen Skoda

  Als het dat maar is. Dat is zo erg ook weer niet. Je kan die immers bij je Favorieten onder brengen. Dan heb je 'm ook altijd bij de hand.
 17. muscles

  CNG in Denemarken

  Dat is toch wel raar. Het officiële gas- en elektriciteitsbedrijf in Hongarije is ook E-On en het logo is exact hetzefde. Dat is dus Deens van oorsprong. Maar het tankstation is van OK. Dat komt oorspronkelijk uit Zweden en heeft in Nederland al verschillende tankstations van onder andere Q8 overgekocht.
 18. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Ik heb de afgelopen dag anders toch nog veel oranje gemeentecamionettes gezien: die van Alken, Borgloon en Sint-Truiden. En die van Hasselt zijn ook allemaal oranje.
 19. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Vermits ik vanavond in Tongeren een foutcode kreeg bij het tanken, moest ik naar Bilzen om mijn Octavia volledig volgetankt te krijgen. Ik was daar om 19u45 (want ik had de autostrade gepakt in Tongeren). 1) Er stond een donkerblauwe Volkswagen Touran aan CNG-pomp 3 terwijl ik via de andere richting aan pomp 4 stopte. Die man had juist gedaan met tanken, en vertrok al. Ik heb wel gezien dat er inderdaad een officiële CNG-sticker op zijn wagen geplakt was rechts naast de nummerplaat. Het groen van die sticker was al zo goed als lichtblauw geworden ! 2) Toen ikzelf gedaan had kwam er een zwarte Octavia Combi Facelift aangereden met de merknaam van een bedrijf op de voordeuren en ik zag dat de officiële CNG-sticker helemaal linksonder op de achterklep geplakt was.
 20. muscles

  Dats Tongeren

  Vanavond om 19u30 was ik aan de Dats24 in Tongeren (na een lange tijd bij Q8 in Houthalen getankt te hebben), en aan pomp 5 ging er slechts 1,47 kg in. Daarna heb ik pomp 6 ook nog geprobeerd en daar kwam nog minder uit: 0,23 kg CNG. De foutcode op het digitale display was 5804. Daarop ben ik dan maar naar de Dats in Bilzen gereden en daar heb ik wel kunnen voltanken: 13,72 kg. Ik heb het defect zojuist gemeld via de site van Dats.
 21. muscles

  tankprocedures in het buitenland

  Ik heb in de FB-groep "CNG, Natuurlijk Gas geven!" een tijd geleden geschreven over het H+ gas van Total Hoboken. Toen kreeg ik als antwoord: "Laat je geen blaasjes wijsmaken. Al het hoogcalorische CNG komt in België immers allemaal van dezelfde LNG-terminal en daarom is er slechts één soort hoogcalorisch aardgas."
 22. Ik moet toegeven dat ik dit topic van onze Duitse collega's heb opgepikt maar ik denk dat het ook een goed idee is voor België. Waar wil jij dat er een CNG-installatie met CNG-pompen in een bestaand tankstation komt, en waar wil jij dat er een splinternieuw CNG-tankstation komt, eventueel ook voorzien van een tankinstallatie voor waterstofauto's en laadpalen? Ik zal zelf beginnen: Bruno. Die aanvraag is door Group Bruno reeds ingediend. Ik vermoed dat de CNG-installatie komt in het tankstation op de Naamsesteenweg (want Bruno heeft 2 tankstations in Sint-Truiden). Lukoil, Hasseltsesteenweg 65, Sint-Truiden (Melveren) Als ik inzoom op de kaart van België op m'n eigen website CNG Muscleboykanan dan zie ik dat mensen van Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Opglabbeek, Maaseik, Dilsen-Stokkem ook redelijk ver moeten rijden voor ze een CNG-station tegenkomen. Misschien weet je waar tankstations te koop staan, of die buiten gebruik zijn. Zo staat o.a. het enigste Oeral-tankstation, dat nog overblijft, al even te koop: http://www.oeral.be/ Het is ook altijd goed om zulke tankstations op te zoeken met je favoriete zoekmachine. In mijn geval is dat DuckDuckGo. Zo heb ik zonet vernomen waarom Petrol SB in Borgloon plots gesloten was: Benzinestation verzegeld voor brandstoffraude met rode mazout (14 januari 2017).
 23. muscles

  CNG rijder gespot 2.0

  Om 12 uur deze middag zag ik een SEAT Leon ST met officiële sticker rechts van de nummerplaat geparkeerd staan in de deelgemeente Rijkel (Borgloon). Ik heb daar geen foto van kunnen maken omdat de eigenaar bezig was zijn auto leeg te maken. Ik wou eigenlijk niet stoppen met mijn fiets. Nu weet je het
 24. muscles

  Tanken in Duitsland

  De meeste CNG-tankstations in Duitsland liggen inderdaad niet vlak naast de autosnelweg maar meestal op 1 tot 2 kilometer van de Autobahn. Ik gebruik de site van Gibgas om mijn route te plannen, en je kan de Korridor instellen op 1, 2, 3, 5, 10, ... kilometer. De Gibgas-app is betalend. Ik heb ook de Pitpoint-app op mijn smartphone maar ik heb die nog niet gebruikt.
 25. muscles

  Tanken in Frankrijk

  Dat zou het Air Liquide-station in Fléville-devant-Nancy dan moeten zijn? Gibgas kent dat tankstation niet maar Gas-tankstellen wel: het is echter niet meer geüpdatet sinds 27 juni 2016. Screenshot van ingezoomd detail van de kaart op Mobilité Gaz OpenData hieronder:
×