Aardgasrijder.be wordt gesponsord door Mefirst! Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering? Vergelijk nu online de beste autoverzekering via Mefirst.be: de vergelijkingssite voor verzekeringen

muscles

Moderator
 • Aantal items

  1.553
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  88

Alles dat geplaatst werd door muscles

 1. Tanken in Nederland

  Onmiddellijk contact opnemen met DCB Energy op het telefoonnummer (0031)0181-692111 of per email: info@dcbenergy.nl Er is ook een online contactformulier: https://www.dcbenergy.nl/dcb-energy/contact
 2. Ik moet toegeven dat ik dit topic van onze Duitse collega's heb opgepikt maar ik denk dat het ook een goed idee is voor België. Waar wil jij dat er een CNG-installatie met CNG-pompen in een bestaand tankstation komt, en waar wil jij dat er een splinternieuw CNG-tankstation komt, eventueel ook voorzien van een tankinstallatie voor waterstofauto's en laadpalen? Ik zal zelf beginnen: Bruno. Die aanvraag is door Group Bruno reeds ingediend. Ik vermoed dat de CNG-installatie komt in het tankstation op de Naamsesteenweg (want Bruno heeft 2 tankstations in Sint-Truiden). Lukoil, Hasseltsesteenweg 65, Sint-Truiden (Melveren) Als ik inzoom op de kaart van België op m'n eigen website CNG Muscleboykanan dan zie ik dat mensen van Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Opglabbeek, Maaseik, Dilsen-Stokkem ook redelijk ver moeten rijden voor ze een CNG-station tegenkomen. Misschien weet je waar tankstations te koop staan, of die buiten gebruik zijn. Zo staat o.a. het enigste Oeral-tankstation, dat nog overblijft, al even te koop: http://www.oeral.be/ Het is ook altijd goed om zulke tankstations op te zoeken met je favoriete zoekmachine. In mijn geval is dat DuckDuckGo. Zo heb ik zonet vernomen waarom Petrol SB in Borgloon plots gesloten was: Benzinestation verzegeld voor brandstoffraude met rode mazout (14 januari 2017).
 3. CNG rijder gespot 2.0

  We gaan hier verder met het melden van CNG-rijders die we onderweg, op een parking of elders gezien hebben. De vorige meldingen kan je vinden op onderstaande link:
 4. De afgelopen twee uren zijn er weer twee nieuwe forumleden bijgekomen en dat brengt de teller op 699. Bijna 700 dus ! Aan alle nieuwe forumleden: van harte welkom. Het maakt niet uit wanneer je lid geworden bent want hier ben je alleszins geen nummer. Nu heeft het praktisch 4 maanden geduurd om van 600 naar 700 leden te gaan maar dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het autosalon waardoor mensen meer interesse gekregen hebben in rijden op CNG, en uiteraard ook door de reclame van CNG op verschillende radio's en op TV. Op naar de 800 nu
 5. 700 geregistreerde leden

  Maar die wordt wel bijgeteld bij het aantal leden, of die nu gebant is, of niet. Want ondertussen zitten we al aan 780 leden. Om 10u23 is er een nieuw lid bijgekomen vandaag.
 6. Ruitensproeiervloeistof, wat is wijsheid, en wat is de beste?

  @Koen C Als de lente binnenkort opnieuw begint zijn de zwaluwen weer daar, en die kan je niet zo maar verdrijven. En mijne boom, die gaat ik niet volledig omhakken, maar ik ga wel één grote tak afzagen. (Ik heb trouwens meerdere bomen in mijne tuin langs de oprit).
 7. Ruitensproeiervloeistof, wat is wijsheid, en wat is de beste?

  Een versleten panty van je vriendin of van je vrouw (of je moeder) is nog altijd het beste om dat te verwijderen. Een beetje nat maken en die vogelstront gaat heel gemakkelijk weg.
 8. Aankoop Skoda Octavia G-tec

  Stel nu dat je toch de Octavia met de grotere CNG-tanks krijgt, dan neem je toch gewoon een stuk of vijf jerrycans mee, vult die in het Groothertogdom Luxemburg, en je kan rustig verder.
 9. Onderhoudskosten VW Golf TGI (Variant) (cng-aardgas)

  Uiteraard gaat die dealer 15000 zeggen tegen jou en tegen andere CNG-klanten want anders verdient hij minder. Aha
 10. help...Frankrijk...ten aanval !

  Tja: ... het allereerste CNG-vulstation op het Franse wegennet. https://en.wiktionary.org/wiki/avitaillement : refueling
 11. help...Frankrijk...ten aanval !

  Primagaz en Avia huldigen nieuw CNG-tankstation in in Montélimar 21 februari 2018 Wegtransporteurs kunnen nu CNG tanken in het Avia-station, gelegen aan de Avenue du Meyrol, in de directe nabijheid van de N7. Inderdaad, na de opening van het eerste openbare CNG-station op het Franse wegennet dichtbij Limoges op 5 oktober, hebben Primagaz en Avia een nieuw station op de ringweg van Montélimar ingehuldigd. "De opening van dit nieuwe openbare station bestendigt onze inspanningen om de acceptatie door professionals van deze brandstof van de toekomst te vergemakkelijken. CNG is een alternatief voor traditionele brandstoffen en neemt actief deel aan duurzame mobiliteit. CNG stoot minder CO2 uit en heel weinig fijne deeltjes, stikstofoxiden en andere verontreinigende stoffen; het draagt dus bij aan het verminderen van de impact van transport op de emissies van deze verontreinigende stoffen," legt Matthieu Lassalle, Sales en Marketing Director van Primagaz, uit. Het initiatief Primagaz en Avia maakt deel uit van de strategie voor blauwe corridors, gericht op het verminderen van de milieueffecten van het wegvervoer in Europa. De Europese Commissie heeft zich tot doel gesteld in 2025 een netwerk van CNG-tankstations op te zetten om de 400 km langs de routes van het Transeuropese Centrale Netwerk (TEN-T). Ter herinnering: Avia en Primagaz willen 20 CNG-stations openen op de belangrijkste Franse wegen. Op korte termijn maakt de democratisering van LNG door de inzet van tankstations het mogelijk om de markt voor te bereiden op de komst van biobrandstof. Bron: Transportissimo
 12. bouw van nieuwe CNG-tankstations

  Ah zo denkt gij over mij. Pas op, want ik kan jou waarschuwingspunten geven ! Precies alsook ik al niet genoeg kilometers afmaal iedere dag opnieuw.
 13. CNG rijder gespot 2.0

  Is dat dan met laagcalorisch CNG?
 14. Da's toch plezant, veel uitrusting. Ik vind dat een mens ook eens mag genieten, niet alleen van een welverdiende vakantie maar ook van het dagelijkse rijplezier. Ik had dat al onmiddellijk nadat ik voor de eerste keer met mijn nieuwe Octavia G-TEC begon te rijden. Toen dacht ik bij mezelf: "Het is terug fijn om te rijden!" Heel veel had natuurlijk ook te maken met de slechte, standaardophanging van de Skoda Superb Combi 1.9 TDI van het jaar 2010 en het ontbreken van een zesde versnelling op die Superb !!! Dat vind ik nog altijd iets ongelooflijk: Hoe is het toch mogelijk dat het VAG-concern nog steeds auto's verkoopt die slechts vijf versnellingen hebben? Hebben ze daar misschien nog een reusachtige stock van, of zo?
 15. bouw van nieuwe CNG-tankstations

  Ken je dat liedje "Eerst zien, en daarna geloven" ?
 16. CNG rijder gespot 2.0

  Of ze hebben geen CNG-sticker geplakt.
 17. sme35i - Golf Variant golden bullet

  Allee, tenminste toch iemand hier die een aardgasauto met een echte kleur gekozen heeft. Dat alleen al is 10 punten waard @sme35i Heb jij tevoren ook een Skoda Superb gehad?
 18. bouw van nieuwe CNG-tankstations

  G&V, de eigenaar van dit Esso-station in Diegem, gaat het personeel nog niet inlichten zolang alle vergunningen nog niet binnen zijn. Pas als alles in kannen en kruiken is en de CNG-installatie er geplaatst is, zal het personeel ingelicht worden. Wat betreft de datum: de exacte datum is niet op hun website gezet maar bij G&V kan je wel zeker zijn dat wanneer ze 2018 schrijven, dat dit ook gerealiseerd zal zijn dit jaar. Om dit op tijd te weten te komen, kan je hen volgen op Twitter, of hun Facebook-pagina.
 19. We hoeven ons niet per sé te beperken tot H-gas. L-gas kan ook, alsook H+ gas. En het aantal kg speelt ook niet echt een rol. Een foto van de km-stand (dagteller) zou plezant zijn als bewijs en het cng-lampje moet dus nog branden. De woensdag (24 januari 2018) had ik 15,82 H-gas getankt en daarmee heb ik in het totaal 444 km mee afgelegd. Da's een nieuw record! Het is niet altijd eenvoudig om een foto of foto's te nemen op het exacte moment omdat je niet op voorhand weet wanneer je cng gaat op zijn: zoals je hieronder dus ook zal zien.
 20. CNG rijder gespot 2.0

  Misschien weten ze nog eens niet dat dat een laadpaal is voor elektrische voertuigen.
 21. Hoeveel kilometer heb jij afgelegd met 15 tot 16 kg H-gas?

  Rij jij met een Volvo?
 22. CNG rijder gespot 2.0

  Je kan dat ook als een protestactie zien. De vorige keer toen ik in de Colruyt in Sint-Truiden moest zijn (al een aantal weken geleden) heb ik mijn Octavia-CNG ook zo kort mogelijk bij de twee laadpalen geparkeerd . Daar stonden overigens geen andere voertuigen geparkeerd aan die kant.
 23. Nieuwe leverproblemen A4 en A5 g-tron

  Dat jij een vervangwagen krijgt is een normale zaak. Voor zover ik weet staat dit op je bestelbon. Het is ook een klantenservice want de VAG-groep wil geen bestaande klanten verliezen aan andere autoconstructeurs. Als de garage zegt dat het meerdere weken kan duren, dan zou dat kunnen kloppen. Audi zal toch zijn best doen om de leveringstermijn van zijn wagens te verminderen door bijvoorbeeld in andere Audi-fabrieken, waar minder vraag is, productie op te starten van modellen waar meer vraag naar is. Dat veronderstel ik toch. Ik weet niet of dit in werkelijkheid mogelijk is wanneer je ziet welke, en hoeveel robots er ingeschakeld worden in de plaat-slagerij. Misschien gaat dit wel als men alleen maar de software moet aanpassen voor die robotten.
 24. Aankoop nieuwe wagen of 2dehands?

  Sorry dat ik dit moet schrijven maar dat statement is belachelijk !!! Dat is quatsch. Zo werkt een autofabriek namelijk niet. Bestelling na bestelling wordt afgewerkt naargelang die bestellingen binnenkomen. CNG-wagens worden gewoon tussen de benzine- en de dieselwagens geproduceerd. Daar wordt geen onderscheid in gemaakt. De autoproducent zal uiteraard het aantal CNG-wagens bekijken maar dat weet ik niet zeker omwille van het "just-in-time"-productiemodel. De productie is er zo op afgestemd dat toeleveranciers de bestellingen van de onderdelen - in dit geval de aardgastanks - ook zo snel per computer ontvangen als de autoproducent, of toch kort daarna.
 25. En nu: the waiting game (2018 Polo TGI)

  Tja, dat is toch in beide gevallen vier maanden. 20 werkdagen zijn namelijk vier weken.