Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Mel

Leden
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  1

Mel won laatst op 2 December 2018

Mel had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

8 Neutraal

Over Mel

 • Titel
  Beginnend lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. ik heb eind november een testrit gemaakt bij VW groep in Kortenberg (Seat Ibiza CNG) Ging makkelijk, afspraak maken, auto ophalen en mocht er een uur gratis mee rondrijden.
 2. Nee toch niet, het is mysterie blauw geworden!
 3. Voor de geïnteresseerden, na een positieve testrit en een goed bod van de Seat garage in Herent op mijn Astra, heb ik de Seat Ibiza op CNG in Herent gekocht. Levertijd helaas wel pas in mei 2019. Iets om naar uit te kijken!
 4. ik denk dat ze gerekend hebben op 1 onderhoudsbeurt elke 15000 zoals ze in de garage zeiden dat men elke 15000km op onderhoud zou moeten gaan. Morgen na de testrit ga ik terug naar Hasselt om me dat eens allemaal goed te laten uitleggen. Want zelf vind ik het ook veel te duur..
 5. Dit is de berekening zoals zij hem hebben gemaakt, rekening houdende met zoveel kilometers dat ik rij.
 6. Bij mij is de voorlopige 'offerte' van wecare 100Euro per maand voor 3 jaar of 150.000km. Volgens hun berekeningen zou ik een 600 a 700 euro ermee uitsparen na 3 jaar
 7. Interessant!! Woensdag de testrit in de Seat Ibiza en dan ga ik al veel meer weten. Rij nu met 110 pk dus kan zijn dat het aanpassen is naar 90pk voor fijn autostrade te rijden. Begin december ook nog eens horen achter de VW polo en miss skoda, normaal gezien konden zij dan ook configureren. Golf wordt het sowieso niet = te duur en levertijd volgens mij pas september.
 8. ik had het ergens gelezen ja! kan wel zijn dat houthalen makkelijker is, want normaal draai ik net voor Heverlee de e314 op.. anders zou ik autostrade moeten doorrijden en terugrijden. Maar eerst eens beslissen
 9. Dit stuurde de Seat garage terug: De levertijd van de IBIZA is op dit moment april 2019. Betreft de verbruiken (deze zijn nog onder voorbehoud van bevestiging van de fabriek): IBIZA: Benzinetank van +- 10 liter 3 CNG tanks met totaal +- 15kg Rijbereik CNG +- 420km Rijbereik benzine +- 180km Neem werkelijk dat u tussen de 500-600km kan rijden met beide brandstoftanks. De voor jou dichtstbijzijnde garage voor onderhoud is Coox in Rekem. Onderhouden zijn niet zo heel duur, +- €150 per onderhoudsbeurt, maar ik ben er zeker van dat een WECARE formule interessant is voor u, zie bijlage. Hier gaat u geld mee besparen + u hebt nooit onverwachte kosten, want in de WECARE formule zitten ALLE KOSTEN opgenomen behalve banden, carrosserieherstellingen en brandstof. Dit voor de komende 3 jaar of 150.000km. >>> klopt dit wat hij zegt van het wecare contract of is dit voor de garage een verdoken winstpost? Verder ga ik woensdag een testrit maken in de Seat Ibiza 2018 CNG, helaas gaat dat nog niet in die van 2019. Het verschil tussen de 2 is 5 tov 6 versnellingen en een grotere CNG tank bij 2019 Tot nu toe heeft de garage een bod ontvangen voor mijn wagen van 3000euro waarmee dat de prijs voor de Seat Ibiza Move! zou uitkomen op om en bij de 14000euro. Samen met de overnamepremie heb ik dan 5500 euro voor mijn eigen wagen. (nieuwe auto zou dus eigenlijk 19500 kosten). Misschien dat ik nog wat kan onderhandelen. Iemand strategieën? alvast bedankt maar weer!
 10. denk inderdaad dat het tanken wel went, uiteindelijk is het doel goedkoper rijden dus je moet wel. handig die spreadsheet! is al wat duidelijker qua jaarlijkse kosten inderdaad. De situatie is wel een beetje verschillend, jij ging precies sowieso een nieuwe wagen kopen, bij mij is de vraag of ik mijn diesel beter oprij of ik nu al overstap. (moeilijk te zeggen hoeveel ik over een 3tal jaar nog krijg voor mijn wagen)
 11. Dat zal ik dan eens aan mijn man moeten vragen of hij dat ziet zitten en zich kan laten aanleren door zijn neven denk dat het vooral eraan ligt hoe dat de testrit gaat zijn in de Seat Ibiza, want als deze nieuw 14000 kost, denk ik dat ik voor een volledig nieuwe wagen ga gaan. vind moeilijk iets 2e hands dat aan de voorwaarden voldoet en heb niet echt de tijd om naar Duitsland te gaan shoppen en zoeken.. heb de garage ook nog een mail gestuurd om me alle vragen omtrent technische gegevens nog eens te beantwoorden.
 12. wat ik mij herinner van bij Seat inderdaad nog steeds om de 15.000. dit is ook iets dat me qua kosten iets afschrikt om eventueel over te schakelen. ik zou dan bijna 4x per jaar op onderhoud moeten...
 13. Vanochtend al bij Opel geweest. de verkoper daar stond redelijk sceptisch tov CNG en raadde me aan bij mijn diesel te blijven omdat ze CNG zouden aan het afbouwen zijn? ook zouden er maar 2 erkende opel garages in Belgie zijn die de CNG tank kunnen onderhouden. Kan dit alles kloppen? Hij gaf toe dat hij zelf nog nooit een CNG wagen had verkocht (redelijk kleine Opelgarage) en wist me ook niet veel te zeggen over het verbruik en de tankinhoud. offerte voor een Astra 1.4 Turbo CNG ecotec, 6v, 110pk, co2 113 zou uitkomen op ongeveer 17000euro. Op de technische fiche staat: inhoud brandstoftank in liters 48/13.7 inhoud CNG in kg 19 hoe kan ik dit het beste interpreteren? ben ook even snel bij Skoda binnengesprongen in Genk, zij konden de Octavia niet configureren ivm die wltp-testprocedures
 14. Ik ben zo dom geweest om die levertijd niet op te schrijven denk rond maart/april dat hij zei. de Seat Leon was vanaf februari CO2 waarde staat niet op de offerte erbij, wel een melding dat die waardes onvolledig zijn ivm WLTP-testprocedure. het betreft een Ibiza Move! 1.0 TGI 90pk (66kw) 6V een grotere tank zoals verschillende van jullie denken dat er ging zijn bij de nieuwe Ibiza was er precies niet, want daar heb ik achter gevraagd. dan zou ik moeten gaan voor de duurdere Leon..
 15. Dankje voor de snelle reactie! heb je enig idee of de Seat ibiza met een CNG tank van 15l de 350 a 400 km kan halen op autostrade? Heb hier vandaag namelijk een offerte voor laten maken en die gaat (met overnamepremie inclus) ongeveer uitkomen rond de 14.000euro. Stadsverkeer zou volgens technische fiche uitkomen op 6.3kg/m3 als ik me niet vergis (nieuw model 2019) maar weet niet of dit daadwerkelijk zo zal zijn en of autostrade veel minder gaat hebben... Ik ga morgen een offerte vragen voor de Opel Astra en als ik tijd heb ga ik ook even bij Skoda langs. Hoeveel kosten de onderhoudsbeurten ongeveer? (ik weet dat dit verschilt naargelang auto, maar een richtprijs zou fijn zijn ) Heeft de CNG eigenlijk ook een impact op de autoverzekering qua prijs?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...