Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

C-Sharp

Leden
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

C-Sharp won de laatste dag op 30 november 2017

C-Sharp had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

C-Sharp's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Reageert vaak
 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

33

Reputatie

 1. Ik heb hier vanavond nog getankt, en de prijs per kg is nog steeds 0,77 euro. Anderzijds heb ik in mijn (helemaal leeg gereden) tank van 15 kg welgeteld 16,2 kg kunnen pompen.
 2. Pomp van de stuurbekrachtiging?
 3. Afsluiters staan op de kop van de fles. Volgens de SSP infofiches is er een specifieke sleutel nodig om de schroef te bedienen.
 4. Daar heb ik nog mee leren rijden (1800 cc, uit 1984 denk ik - het model met 4 koplampen). De motor had inderdaad iets meer dan 110 pk ofzo maar moest daarvan niets afstaan aan een aircopomp, servostuur, ... De banden waren zelfs maar 185 mm breed. Volgens Spritmonitor verbruiken ze gemiddeld toch meer dan 9 liter/km.
 5. Voor het traag vullen is er maar een beperkt aantal betrokken componenten: de vulleiding, de vierwegkoppeling met anti-terugslagklep en de elektronische/manuele sluitkleppen. Normaal zou het elektronische deel van de sluitkleppen open gedrukt moeten worden door de vuldruk bij het tanken. Het manuele deel van de sluitkleppen ("schroefafsluiter") zou mogelijk deels toegeschroefd kunnen zijn? Deze moeten normaal gesloten worden wanneer de gasdrukregelaar wordt vervangen (en daarna terug geopend natuurlijk).
 6. Gokje: de druksensor op de hogedruk rail (tussen drukregelaar en injectoren) die defect is (of de bekabeling ervan)? De sensor (typenummer 04E906054) zit op het uiteind van de hogedrukrail. Kost nieuw € 135, dus misschien eerst testen met een stuk van een afbraak? Gezien het electronisch is (anders zou je wat horen/zien/voelen aan de motor), kan je een OBD foutlezer kopen of huren. Die zal waarschijnlijk wel een richting aangeven. Ik meen te herinneren dat bij Brezan bv. je die toestellen kan huren.
 7. Ik tank sinds een maandje zo goed als altijd in Heverlee. Gemiddeld verbruik is van 5,3 kg CNG-L/100 km gedaald tot ong. 4,3 kg CNG-H+/100 km. In Heverlee tank ik gemiddeld 11 à 12 kg waar ik bij Dats/Pitpoint vaak 14 à 15 kg kon tanken. Toch is de range van 275 - 290 km gestegen naar 315 - 340 km.
 8. Zeer waarschijnlijk gewoon een 1.5 TSI. Volkswagen Frankrijk verkoopt geen CNG modellen en volgens de configurator heeft een 1.5 TSI met 130 pk ook het Blumotion radiatorrooster.
 9. De voorgeschreven olie VW 502.00 (bv. TOTAL Quartz 9000 DID) is een ACEA C3. De benzineinjectors zijn gemonteerd in de inlaatcollector. Het rijden op benzine reinigt daarom het inlaattraject en de kleppen; de verbrandingsruimte is steeds spic-en-span. ADAC heeft in 2017 een A3 g-tron na 100.000 km uiteen geschroefd en daarvan waren de kleppen als nieuw en niet aangekoold (wat bij andere motoren met directe (benzine)injectie niet altijd het geval is). Wel te noteren dat ADAC bijna de helft van de tijd op benzine reed (100.000 km werd gereden met 3000 kg aardgas en 2500 liter benzine).
 10. Deze zomer op vakantie gegaan met Golf Variant TGI DSG; in Merl beide tanks gevuld (15 kg gas + 55 liter E5 98 octaan). Na 1015 km (met dakkoffer, airco, files, ...) pas opnieuw getankt. Had nog 10 liter over in de benzinetank. Ik tank gemiddeld elke 300 km laagcalorisch gas; dan geeft de wagen aan dat ik nog maximaal 30 à 40 km kan rijden. Zo rij ik zo veel mogelijk op CNG. Met hoogcalorisch gas, wat ik slechts zelden tank, verbruik ik waarschijnlijk ongeveer 10% à 15% minder.
 11. Volgens de boordcomputer is de gaskwaliteit 90% (dus tussen 81% en 90%).
 12. Hier vandaag proberen te tanken. Na enige tijd stond aan de pomp nog een Duitse Caddy en een Italiaanse Touran. Geen succes, steeds melding dat het tankpistool aan de zuil moest worden teruggehangen, waar ze allebei waren. Hoewel er twee pistolen zijn, is er maar een telwerk. Weggereden maar toen we er wat later weer langsreden, was de Touran blijkbaar succesvol aan het tanken, dus meteen na hem getankt. Na 6 kg stopte de pomp (hield de knop nog steeds ingedrukt). Heb het daar bij gelaten. Al bij al, met de prijzen en het netwerk zoals ze in Frankrijk zijn, doe ik geen moeite meer. Benzine is maar weinig duurder (in prijs per km) en zonder om te rijden is er geen pomp te vinden, laat staan een waar ik vol kan tanken. Op de heenreis in Merl gas en benzine volgegooid - totale range makkelijk 1250 km afgeladen, met dakkoffer en files. Op de terugweg eens de Pitpoint app gebruiken (Lyon, ...).
 13. Gisteren gaan tanken in Tielt-Winge. Op de tankzuil staat nu "H-Gas", en de auto herkent de kwaliteit als 100%.
 14. Er rijdt minstens één Golf Variant TGI in Kurkuma Yellow rond (de mijne ).
 15. Volgens de website van Infrax gaat Tielt-Winge in de loop van 2018 over naar H-gas, link hier: https://www.infrax.be/~/media/Website/Files/Meer-info/Infrax-2017-lijst-gemeenten-met-indicatie-jaar-van-ombouw.pdf
×
×
 • Nieuwe aanmaken...