Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Steff

Leden
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

5 Neutraal

Over Steff

 • Titel
  Beginnend lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Steff

  Ontplofte aardgasvoertuigen

  Ik dacht dat zo'n tanks aan zware testen onderworpen werden? Of ligt dit dan aan de plaats waarop ze geïnstalleerd zijn op de bus?
 2. Maar je kan het in Vlaanderen momenteel dus nog nergens tanken?
 3. Na 130km kan ik nog niet heel veel zeggen over de motor maar de eerste indrukken zijn goed. Het is geen racewagen maar zeker voldoende pittig! Ik vind 'm echt zalig op de weg liggen en het verbruik ziet er ook al goed uit! Momenteel zit ik aan 5kg/100km maar denk dat ik er nog wel wat vanaf ga krijgen 😊
 4. @Steven DL toevallig in Bree aangekocht? 😄 Vorige week de mijne daar gaan afhalen en ze zeiden iets van nieuwe binnenkomende bestellingen voor CNG. Ondertussen een eerste 130km met de sports Tourer gereden. Kan op basis daarvan natuurlijk nog niet heel veel zeggen maar -tot nu toe- toch een heel aangename eerste ervaring! Wat is me dat lekker zacht rijden op aardgas zeg.
 5. Steff

  Ontplofte aardgasvoertuigen

  Deze Jan met de pet heeft zich toch laten overtuigen en stapt af van zijn 2 liter diesel ?
 6. Enkel manueel dacht ik te zien in de configurator
 7. Op onderstaande links maken ze een vergelijking met de 1.0 benzine (105pk). Ik denk inderdaad ook dat de aardgasversie iets rustiger en zachter loopt, maar ze blijkt wat "pit" te missen. https://www.meinauto.de/testberichte/opel-astra-sports-tourer-cng-im-test-2017-wie-der-kompaktkombi-mit-gas-geht#Zum Testbericht https://m.heise.de/autos/artikel/Test-Opel-Astra-CNG-4111109.html Ik heb een tijdje terug zelf ook eens contact opgenomen met een Astra rijder, via een Italiaans forum. De meneer was heel vriendelijk en overigens heel tevreden van zijn auto. Een sprintwagen moet je niet verwachten maar met wat schakelwerk (en toerental boven de 2000 houden) geraak je er wel op een vlotte manier ?.
 8. Kan je die ergens testen dan? Ik ben precies nog geen opel garage tegengekomen waar je de CNG versie kan uitproberen ?. Bij skoda weet ik niet maar vermoed dat dat makkelijker zal gaan
 9. Steff

  Ontplofte aardgasvoertuigen

  Net wanneer je een nieuwe CNG wagen hebt aangekocht ?. Komt dit vaker voor dan (aangezien de "opnieuw" in het bericht)? Hopelijk is de oorzaak snel duidelijk!
 10. Bedankt, ik ga zeker eens horen in de garage!
 11. Zijn er ondertussen al mensen die ervaring hebben met de Astra sports tourer op CNG? Ligt het gemiddeld verbruik op H-gas inderdaad rond de 5kg/100km? Ik ben nog vrij nieuw in deze wereld maar eens aan het rondkijken voor een wagen op aardgas. Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...