Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

tobo

Leden
 • Items

  52
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

tobo won de laatste dag op 14 april 2023

tobo had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

tobo's prestaties

Aardgas ontdekkingsreiziger

Aardgas ontdekkingsreiziger (3/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Reageert vaak
 • Maakt vaak berichten aan
 • Eerste bericht geplaatst
 • 1 week lid

Recente badges

34

Reputatie

 1. tobo

  Audi A4 G-tron

  Het is nu toch terug interessant om op cng te rijden. Vandaag getankt in Ranst aan €1.3 en in het terugkomen in Londerzeel aan €1,05 ( met Romac kaart slechts €0,95) Persoonlijk heb nog mijn bedenkingen bij het elektr. rijden, zoals duidelijk minder km's in de winter enz.. Ik hoop dat je nog een degelijke prijs krijgt voor de Audi. Er zouden nu veel Tesla S vrijkomen in Nederland die 4 j oud zijn. Ze worden verkocht aan €35.000 met ongeveer 70.000km op de teller en dit met de long range batterij. De capaciteit van de batterij zou de eerste jaren iets sneller verminderen om daarna zich te stabiliseren.
 2. Wagen Audi A5 Gtron s-line is gehomologeerd voor het plaatsen van een trekhaak. Kan iemand me tips geven over welk merk trekhaak geschikt is. Eventueel gegevens van een goede garage of trekhakencenter. Alvast bedankt.
 3. Ik beschik over de VCDS-module om fouten uit te lezen en te resetten .....
 4. Nu heb je deze afstand afgelegd aan de helft van de prijs dan indien je op benzine reed en een 20-tal euro goedkoper dan indien je een diesel had. Dit samen met 0 euro wegentaks maakt het voor mij nog steeds een tijdelijk alternatief en dit samen met een wagen op lpg voor een elektrische wagen. ( de 4 jaarlijkse keuring van de aardgastanks en de iets hogere prijs voor de autokeuring zijn niks in vergelijk met de goedkopere brandstofprijzen en het duidelijk mindere verbruik van een cng-wagen)
 5. klopt, druk in Londerzeel is aan de lage kant. Vandaag getankt en de compressor van het tankstation draaide. Daardoor was de druk zelfs lager dan 200 Bar.
 6. Dit is een welbekend probleem. Audi heeft hier speciaal een TPI (Technische Product Information) voor waar dit probleem in beschreven staat en hoe dit verholpen moet worden. Het ligt blijkbaar aan de klepsteelafdichting. https://www.motor-talk.de/forum/g-tron-oelverbrauch-t6543431.html . Blijkbaar hebben veel g-trons van de eerste jaren (2017-2018) hier last van. Hier spreken ze van een reparatiekost van 1763 euro .... Zou ook te maken hebben met TPI 2055169/2 (zundaussetzer -> abhilfe : unterlegscheiben fur Ventilfeder einbauen). Vanaf chassisnummer WAUZZZF43LA00761 (A4) en WAUZZZF56KA038914 (A5) werden verbeterde onderdelen ingebouwd en zou dit probleem verholpen zijn.
 7. het is enkel de 2.0l met bouwjaar 2017-2018 en met een serienr. tussen 2 reeksen die betrokken zijn. Mijn Audi a5 met nu 88.000km lijkt voorlopig gespaard van dit euvel. Het zouden slecht ingeperste klepsteeldichtingen zijn die aan de oorzaak liggen van dit olieverbruik. Laatst iemand gesproken van MIG-Motors en ik zou me geen zorgen hoeven te maken. Toen ik dit jaar aan een cng-pomp tankte in Duitsland was er iemand aan het tanken met een A4 en hij had het hoge olieverbruik al bij 11.000km. Ik hoop dat de technieker van MIG-Motors voor mijn wagen gelijk heeft. Het is nu terug leuk om te tanken in Veurne, Londerzeel, Leuven of Ranst.
 8. Vandaag bij Romac in Veurne getankt en daar ook manometer aanwezig.
 9. Beste, manometer bevindt zich een 30-tal cm onder het tankpistool
 10. tobo

  aantal auto's op CNG

  Antwoord Aral op mijn mail over Eschweiler vielen Dank, dass Sie sich mit Ihrem Anliegen an uns wenden. In den vergangenen Monaten haben wir und E.ON Gas Mobil über rund 40 CNG-Anlagen verhandelt, die von E.ON Gas Mobil an Aral-Tankstellen betrieben wurden. Bei den Verhandlungen konnte keine Einigung erzielt werden, die für beide Partner akzeptabel gewesen wäre. Daher wurde das CNG-Geschäft an den rund 40 Standorten zum 30.06.2023 eingestellt. Wir bedauern diese Entwicklung, jedoch können die Anlagen aus wirtschaftlicher Sicht nicht weiter betrieben werden. Wir können zum jetzigen Zeitpunkt keine Aussage dazu treffen, ob es zukünftig zu weiteren Verhandlungen mit anderen Unternehmen kommen wird. Wir können Ihnen jedoch versichern, dass uns Ihre Meinung und Kritik wichtig ist. Wir wünschen Ihnen allzeit gute und sichere Fahrt. Viele Grüße
 11. Tweede maal tanken in Londerzeel lukte nog steeds. Wel foutmelding op pomp 3 tijdens of juist na het tanken. Foutmelding E620 en E616 , als ik met niet vergis. Met pomp 2 nog een kleine 3kg kunnen bijsteken. Aan die prijs tanken maakt het autorijden terug leuk.
 12. Londerzeel, vandaag €1.25. Bij 2de tankbeurt nog 2 kg erbij gekregen.
 13. https://www.cng-mobility.ch/finden-sie-cng-tankstellen-in-ihrer-naehe/ alle actuele prijzen in Europa. Zie niet direct staan of het H of L-gas is. Als je zoekt op gemeente krijg je direct de prijzen of op het icoontje klicken op de kaart.
 14. Dats terug omhoog €; 2,46 voor H-gas
×
×
 • Nieuwe aanmaken...